Jump to content

MOJ automatic A- 3

697 replies to this topic

#61 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 31 July 2013 - 10:40

Alal ti vera... sad pališ vatru, moram ove sezone još jednog automatic-a uraditi, čisto radi svoje satisfakcije...

#62 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 01 August 2013 - 22:00

Uh, pogiboh od posla ...klimatizacija me ubi , ljudima vrucina , a ja radim ko ludak...ima i nekih para, fala Bogu...neke rupe cemo pokrpiti, jedino sto radni dan traje po 12 sati i vise ( k`o Aleksandru Vucicu ) ,a skuter nisam tri dana ni video ...

Cim sam osposobio GUSTERA , za ova tri cetiri dana zbog posla i ostalog vec sam presao oko 120 km ...ne silazim sa njega...a, mali ide stvarno odlicno ! Bas onako kako Matic treba da ide...( vec sam se bio odvikao od toga , pa mi sad tesko da se naviknem na normalno ) ...

Ovakav remont kao na Maticu nisam stvarno dugo radio ( a i to ne bi da nisam morao ) , bitno je da je odradjeno ... i da je dobro ...

#63 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 11 August 2013 - 09:29

E UBICU SE DEFINITIVNO ! Ovaj moj matori komsija ( 73 godine ) sto je vozio Automatica dva i po puta u zivotu , pa ga uhvatili panduri , a sto mi `dao` zelenog , SAD GA TRAZI NAZAD !!! I TO POSLE VISE OD 15 MESECI ! A, u to vreme sam mu kad sam ga popravio nudio da mu vratim , a on nije hteo - neka vozite se vi , ja nemam gde sa njim i ne znam sta cu ...taj precutni dogovor je funkcionisao do pre neko dan , a pre neki mesec sam mu ponudio da gas otkupim od njega za nekih 200-300 evra , pa nije hteo...e, sad mu je doslo iz dupeta u glavu da bi njegov unuk ( koji nikad u zivotu nije vozio motor ) mogao da ide na posao sa njim ...ja vec unapred znam kakva ce mu biti sudbina - mozda ce ga voziti neko kratko vreme , videce danije to za njega , nema on naviku da to vozi , gurnuce ga negde u stranu i zaboravice na njega ...kraj price , gde pao tu ostao - zauvek ...zivot je nepravda, eto ...

I sve bi to bilo u redu da se ja nisam jako emotivno vezao za zelenog , da sam ga vratio prosle godine kad sam ga uradio ne bi bilo tako strasno...ovako, zena bila na kafi kod komsije pre tri cetiri dana i kad se vratila kaze da je komsija trazio saobracajnu da ga prevede na sebe...to me pogodilo k`o grom iz vedra neba , tu noc nisam nista spavao , suze u ocima , knedla u grlu, sta cu i kako cu dalje ...to je kao da mi dete odlazi od mene ( taj Matic i jeste jedno od moje dece uz skuter ) + ona dvojica koju sam morao opraviti sa zenom...dakle , bez jednog cu verovatno uskoro ostati, mada jos postoji mala verovatnoca da komsiju pogodi grom , infarkt , kamion, brod , ili da se ja nekako umesam sa svojim idejama , ali ne bi isao bas tako daleko, iako sam rekao da cu ga braniti ako treba i vilama...

A, Matic - SAVRSEN ...upravo ono sto meni treba , bojim se da takvoga vise nigde necu naci ...Znam sta mi je ciniti kad se ovo neprijatno zavrsi , trazicu istog takvog , mala je Srbija , tacno znam sta mi treba : A- 35 sa velikim cilindrom, A-5 masina , razlika je od standardnog k`o nebo i zemlja, Alu tockovi , niklovani blatobrani , km sat...mozda bi se poneceg odrekao , tih alu tockova , ili niklovanih blatobrana , ali imacu vremena pa cu naci ono sto trazim ...Niska cena od par stotina evra se podrazumeva , moze i blago zapusteno stanje , po mogucstvu vlasnik penzioner i naravno , da se moze prevesti na ime I TO ODMAH da ne bi ponovo dosao u situaciju u kojoj sam sada ...

A , ovaj Matic , - savrsen za moje potrebe po gradu nenadmasan, startan, brz ( sat pokaze 65km/h ) , posle zadnjeg remonta krece pod nesto vecim obrtajima , kao da je dobio lakse rolnice i neki dan na sljunku sam napravio policijski krug sa njim , izbacio je gomilu kamenja ispod zadnjeg tocka, i sve to uz potrosnju od oko 2 litre, predjem sa cetiri litre koliko je rezervoar 200-250 km ...Posle zadnjeg remonta menjaca i kvacila , nema ni jedna slaba tacka na njemu , smatram da je spreman za narednih 100 godina , a to nije za ove kod kojih ce otici...nije mi samo jasno kako su ga fabricki prigusili da se uklopi u zakonske okvire od 45 km/h , kad je bio nov, jer novi jednostavno ne smeju da idu tako dobro...neverovatno mi je da sam samo izbacivanjem zaptivaca glave i rezonom dobio preko 20 km /h...

Pa, nista, takav je zivot.. ..uh, kad jednog dana budem imao svoga ( od jeseni radim na tome da ga nadjem ) vracam se s konja na magarca , onog starog , poslovnog A-3 , koga zamalo nisam poklonio kumu , pa dok ne nadjem svoga A-5...A, onda dajem masti na volju , mozda bi na njega seo vremenom i neki AIRSAL kit, onaj nenadjebivi s kojim bi tesko koji BASE skuter izasao na kraj...

Danas vracam saobracajnu , vozicu jos koji dan ...zivot ide dalje, jbg...jedno poglavlje je zavrseno...

#64 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 11 August 2013 - 13:06

Pa ne mogu da verujem, koji peh i koja nesreća! A taman si ga remontovao i sredio tako da se ponosiš njime...a da nije komšija namerno dao kod tebe na određeno vreme znajući da ćeš ga ti doterati pod konac??!!??
ne postoji reči utehe za tebe jer ti odlazi dobar, ekonomičan primerak iz kuće...ostaje samo da se nadaš da ćeš ubosti istog takvog u skorije vreme!!

#65 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 11 August 2013 - 14:51

baš te neće... pa ništa juri sad nekog sličnog

#66 Tuner

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 4 posts
  • VozimАутоматиц А35

Posted 30 September 2013 - 00:50

Uf uf uf, čitam i ne mogu da verujem šta čoveka snađe. Kao kad detetu otmeš lizalicu :D

#67 tosonije

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 77 posts
  • MestoBeograd (Zemun), Bela palanka
  • Vozimtomos apn6s, T14

Posted 04 October 2013 - 20:19

nabavi nekog slicnog automatica, prefarbaj ga u istu boju i daj ga dedi... ili nadji nekog automatica i daj dedi.... Oni nece ni izvaliti da nije njihov... mislim da je najpravednije resenje, da kazes dedi da si mnogo para ulozio u njega i da ces mu kupiti isti kao sto je bio njegov kad si ga uzeo da se sluzis. odnosno da ce biti malo bolji :) i prevedi mu na njegovo ime odmah i cao... mislim da ce prihvatiti... ako ne jbg, zivot je to, pomisli samo da uvek moze biti gore u zivotu (makar ja tako ucinim), samo pomisli da nemas vise ni jedan moped, ni biciklu ni auto i da ides pesice, odmah ce ti biti lakse...

i mene nece motori, evo hondu cre sto sam kupio pokvarila se posle nedelju dana, a nisam bas malo para dao, ali sta da radim, jbg to je zivot...

#68 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 29 October 2013 - 21:55

Tosonije , u pravu si i na to sam mislio ...to je najjednostavnije resenje, ne znam oce li matori pristati na to ...nisam ga ni video skoro dva meseca , a od tada sam ne u sivoj zoni ( posto vozim bez saobracajne koju sam mu vratio) , nego cak u CRNOJ ZONI...naime , pre mesec dana negde sam izgubio tablicu , otpalo pola, uglavnom neupotrebljiva ...i kako sam se snasao ? Imam neku saobracajnu od nekog starog Tomosa kaisara 1969 , ne znam ni otkud mi , vlasnik odavno umro , kaisar bio kod mene i pre 20 godina dao ga nekom bez saobracajne...prema toj saobracajnoj napravio tablicu, na parcetu belog lima ispisao brojeve i to je to ...bitno je da nesto imam , ako nemam tablicu uopste, veca je verovatnoca da me zaustave i pitaju gde mi je ...ovako , bolje ista , nego nista, dokle god moze ovako , a nadam se da ce moci jos dugo ...i dalje se nadam da se dedi moze nesto dogoditi , nikad se ne zna - kao LOTO ...za mene je najvaznije da ne ucestvujem u necemu nezeljenom i nema problema...

Ali , evo kako zivot moze da izrezira neki incident, srecom , bez posledica...pre par dana idem Maticom kroz grad brzina oko 40 km/h, picim normalno, kad neka zenska stoji na desnoj strani kolovoza , hoce da predje put , sve to je van pesackog prelaza koji je na dvadeset- trideset metara odatle, glava joj okrenuta na drugu stranu i istovremeno OKRECE GLAVU KA MENI , ALI VEC JE ISKORACILA NEZAUSTAVLJIVO NA KOLOVOZ ( njena greska ) ...ja na kocnice , i bas u tom trenutku PUCE SAJLA OD PREDNJE KOCNICE , ( ni pre , ni kasnije ) , prednji tocak ne koci , zadnji je zablokirao i on slabo koci tada , zaneo sam se , uspevam da se odrzim na motoru i da je nekako izbegnem...oladio sam se totalno ! A, i ona ...njena krivica 100% , al` jbg ni ja ne bi dobro prosao ...

Inace , Matic i dalje ide k`o lud , svaki dan sa njim predjem 10, 20, a, ne retko kao danas i 120 km, zato i jesam vezan za njega toliko ...zbog osobina koje ga krase - STARTAN, BRZ, POUZDAN , NEMA NI JEDNU SLABU TACKU , spreman za narednih 100 godina ...izrazito mali potrosac, oko 2 litre ( punog gasa ) , za moj posao idealan...svecica i ne znam gde je , nekad se zapitam i da li je ima...ne bi ga menjao ni za novoga ! Moram malo pripomoci dedi ! JBG ... :) :kadi: :)

#69 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 29 October 2013 - 22:08

Gospodji-ci si mozda trebao da dignes noge :) pa da nauci kao se prelazi ulica,samo kako da ga udesis da bas padnes na nju jbg...mada ni jedan pad na asvalt nije pozeljan pa ni na tako mek ublazivac udara kakav bi ona bila...bolje je sto si ostao na nogama...
A za dedu...glogov mu ne gine :)

#70 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 29 October 2013 - 22:56

JBG, ljudi, dajte ideje ! Pristajem na sve ! To vam je kao ono - dodju ti JANJICARI po dete da ga odvedu , mogu da ti daju sto drugih , al` ja necu , - hocu bas ovoga !

#71 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 31 October 2013 - 19:43

Juce se otresao sa Maticom...skrecem , blaga krivina , brzina desetak km/h , malo nekog peska bilo , samo sam pipnuo prednju kocnicu ( zatajio mi ABS ) i prosuo se po asfaltu ...bez nekih posledica i po njega i po mene...jedino sto mi spao lanac , posto je bio malo labaviji i toliko se zaglavio u prednjem lancaniku da sam posle desetak minuta jedva uspeo da ga odglavim , a zbog toga sam ostao tu gde sam , nisam ga mogao ni gurati ...sedam sati , mrak uveliko , a daleko sam i od ulicne svetiljke ...na srecu , imao sam torbu sa alatom , posto sam isao na teren i odlucim se na popravku na licu mesta...to kod njega nije bas tako jednostavno, moralo se dosta toga raspustiti , skidati kurbla , nogostop , dekl paljenja , odvrtanje matica zadnjeg tocka , pa centriranje odokativno zbog mraka...pri svemu tome drzim baterijsku lampicu u ustima, znate kako mi je bilo , partizanski uslovi rada ...sve mi je uzelo oko pola sata rada u nemogucim uslovima ...na kraju upalio i oterao , cak sam i posao odradio ...JBG , takav zivot , ko ne vozi ne moze se ni otresti sa motora ...

#72 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 31 October 2013 - 21:50

zatajio mu ABS... :D

#73 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 31 October 2013 - 23:10

a pa ne mogu da verujem...pa kod vas u porodici se počelo padati, pu pu pu, kao dobardan....Daj pazite na te peskove i kamione i ostala pomagala koja služe za dobar pad...

#74 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 01 November 2013 - 00:15

bitno je da si dobro,a ovo je mene podsetilo na mog caleta,naime on je u vojsci vozio Moto Guzzije,Bmw neki i to sve i super,vozio je motore ,ali vise ne vozi...zasto je odustao? pa slomio se sa automatika u ulici ispravio krivinu isto tako na pesak i od tad neka hvala,kad uzmem neku masinu uzme protera gore dole( sad kad sam uzeo kymca vratio se sa suznim ocima) i to je to ,isto poznanik vozio trke,ispravio krivinu ne secam se gde i upao u njivu sa veoma velikom brzinom,ful oprema njemu nista ,a pre 2 meseca pao na sine u bgd-u sav se izgrebao,kaze J*bm ti skuter i ko me terao da to uzimam...a dobro je da si se snasao,neko bi ga samo ostavio pokraj puta...

#75 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 01 November 2013 - 02:58

Miso ti si BOG :D
Koliko tvoji postovi mogu da me nasmeju, ne mogu ni jedni drugi :D
Pao, pao, sta sad, teraj dalje kao da nista nije bilo. Nije ni prvi ni zadnji put, bitno da nema preloma :)

#76 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 19 November 2013 - 17:11

Riknula svecka ! Posle mnoooooogo hiljada km...Zadnjih dana pocela da serka - trokira kad je ladan, pa stanem na semaforu , on lose radi na leru , terao tako desetak dana i na kraju mi dopiz**** , odvrnem staru , frljnem je u kantu za djubre, zavrnem neku polovnjacu, BOSANKU i vozi Miskoooooo...sve OK...Matic nije probirljiv ni po pitanju ulja( mada sad dobija dobro ulje ) , ni po pitanju svecke ...eto sta ti je masina ...

I dalje mi ostaje onaj problem sa komsijom , vreme radi za mene , neka radi , videcemo kako ce se sve to odvijati... :D,valjda cu ga ispratiti...

#77 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 19 November 2013 - 23:54

Auuuu Miso gori si od Bajazita... Ti bi da :sad: komsiju.

#78 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 20 November 2013 - 01:26

Taj matic je prava mašina, tako skroman a tako puno daje...malo malo pa me uhvati želja da imam jednog u garaži...

#79 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 20 November 2013 - 01:38

View PostNesa BG, on 19 November 2013 - 23:54, said:

Auuuu Miso gori si od Bajazita... Ti bi da :sad: komsiju.
Ma jok,ne bi MIsa to uradio...on to samo "figurativno" .... kako se matori "povampirio" mozda mu fali ovo :D :D

#80 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 20 November 2013 - 01:45

dobro šta sad .. ima da se kupi takav A5 ili koji je već po oglasima... da nije neka emotivna veza

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users