Posted 31 July 2013 - 10:40
Posted 01 August 2013 - 22:00
Cim sam osposobio GUSTERA , za ova tri cetiri dana zbog posla i ostalog vec sam presao oko 120 km ...ne silazim sa njega...a, mali ide stvarno odlicno ! Bas onako kako Matic treba da ide...( vec sam se bio odvikao od toga , pa mi sad tesko da se naviknem na normalno ) ...
Ovakav remont kao na Maticu nisam stvarno dugo radio ( a i to ne bi da nisam morao ) , bitno je da je odradjeno ... i da je dobro ...
Posted 11 August 2013 - 09:29
I sve bi to bilo u redu da se ja nisam jako emotivno vezao za zelenog , da sam ga vratio prosle godine kad sam ga uradio ne bi bilo tako strasno...ovako, zena bila na kafi kod komsije pre tri cetiri dana i kad se vratila kaze da je komsija trazio saobracajnu da ga prevede na sebe...to me pogodilo k`o grom iz vedra neba , tu noc nisam nista spavao , suze u ocima , knedla u grlu, sta cu i kako cu dalje ...to je kao da mi dete odlazi od mene ( taj Matic i jeste jedno od moje dece uz skuter ) + ona dvojica koju sam morao opraviti sa zenom...dakle , bez jednog cu verovatno uskoro ostati, mada jos postoji mala verovatnoca da komsiju pogodi grom , infarkt , kamion, brod , ili da se ja nekako umesam sa svojim idejama , ali ne bi isao bas tako daleko, iako sam rekao da cu ga braniti ako treba i vilama...
A, Matic - SAVRSEN ...upravo ono sto meni treba , bojim se da takvoga vise nigde necu naci ...Znam sta mi je ciniti kad se ovo neprijatno zavrsi , trazicu istog takvog , mala je Srbija , tacno znam sta mi treba : A- 35 sa velikim cilindrom, A-5 masina , razlika je od standardnog k`o nebo i zemlja, Alu tockovi , niklovani blatobrani , km sat...mozda bi se poneceg odrekao , tih alu tockova , ili niklovanih blatobrana , ali imacu vremena pa cu naci ono sto trazim ...Niska cena od par stotina evra se podrazumeva , moze i blago zapusteno stanje , po mogucstvu vlasnik penzioner i naravno , da se moze prevesti na ime I TO ODMAH da ne bi ponovo dosao u situaciju u kojoj sam sada ...
A , ovaj Matic , - savrsen za moje potrebe po gradu nenadmasan, startan, brz ( sat pokaze 65km/h ) , posle zadnjeg remonta krece pod nesto vecim obrtajima , kao da je dobio lakse rolnice i neki dan na sljunku sam napravio policijski krug sa njim , izbacio je gomilu kamenja ispod zadnjeg tocka, i sve to uz potrosnju od oko 2 litre, predjem sa cetiri litre koliko je rezervoar 200-250 km ...Posle zadnjeg remonta menjaca i kvacila , nema ni jedna slaba tacka na njemu , smatram da je spreman za narednih 100 godina , a to nije za ove kod kojih ce otici...nije mi samo jasno kako su ga fabricki prigusili da se uklopi u zakonske okvire od 45 km/h , kad je bio nov, jer novi jednostavno ne smeju da idu tako dobro...neverovatno mi je da sam samo izbacivanjem zaptivaca glave i rezonom dobio preko 20 km /h...
Pa, nista, takav je zivot.. ..uh, kad jednog dana budem imao svoga ( od jeseni radim na tome da ga nadjem ) vracam se s konja na magarca , onog starog , poslovnog A-3 , koga zamalo nisam poklonio kumu , pa dok ne nadjem svoga A-5...A, onda dajem masti na volju , mozda bi na njega seo vremenom i neki AIRSAL kit, onaj nenadjebivi s kojim bi tesko koji BASE skuter izasao na kraj...
Danas vracam saobracajnu , vozicu jos koji dan ...zivot ide dalje, jbg...jedno poglavlje je zavrseno...
Posted 11 August 2013 - 13:06
ne postoji reči utehe za tebe jer ti odlazi dobar, ekonomičan primerak iz kuće...ostaje samo da se nadaš da ćeš ubosti istog takvog u skorije vreme!!
Posted 11 August 2013 - 14:51
Posted 30 September 2013 - 00:50
Posted 04 October 2013 - 20:19
i mene nece motori, evo hondu cre sto sam kupio pokvarila se posle nedelju dana, a nisam bas malo para dao, ali sta da radim, jbg to je zivot...
Posted 29 October 2013 - 21:55
Ali , evo kako zivot moze da izrezira neki incident, srecom , bez posledica...pre par dana idem Maticom kroz grad brzina oko 40 km/h, picim normalno, kad neka zenska stoji na desnoj strani kolovoza , hoce da predje put , sve to je van pesackog prelaza koji je na dvadeset- trideset metara odatle, glava joj okrenuta na drugu stranu i istovremeno OKRECE GLAVU KA MENI , ALI VEC JE ISKORACILA NEZAUSTAVLJIVO NA KOLOVOZ ( njena greska ) ...ja na kocnice , i bas u tom trenutku PUCE SAJLA OD PREDNJE KOCNICE , ( ni pre , ni kasnije ) , prednji tocak ne koci , zadnji je zablokirao i on slabo koci tada , zaneo sam se , uspevam da se odrzim na motoru i da je nekako izbegnem...oladio sam se totalno ! A, i ona ...njena krivica 100% , al` jbg ni ja ne bi dobro prosao ...
Inace , Matic i dalje ide k`o lud , svaki dan sa njim predjem 10, 20, a, ne retko kao danas i 120 km, zato i jesam vezan za njega toliko ...zbog osobina koje ga krase - STARTAN, BRZ, POUZDAN , NEMA NI JEDNU SLABU TACKU , spreman za narednih 100 godina ...izrazito mali potrosac, oko 2 litre ( punog gasa ) , za moj posao idealan...svecica i ne znam gde je , nekad se zapitam i da li je ima...ne bi ga menjao ni za novoga ! Moram malo pripomoci dedi ! JBG ...
Posted 29 October 2013 - 22:08
A za dedu...glogov mu ne gine
Posted 29 October 2013 - 22:56
Posted 31 October 2013 - 19:43
Posted 31 October 2013 - 21:50
Posted 31 October 2013 - 23:10
Posted 01 November 2013 - 00:15
Posted 01 November 2013 - 02:58
Koliko tvoji postovi mogu da me nasmeju, ne mogu ni jedni drugi
Pao, pao, sta sad, teraj dalje kao da nista nije bilo. Nije ni prvi ni zadnji put, bitno da nema preloma
Posted 19 November 2013 - 17:11
I dalje mi ostaje onaj problem sa komsijom , vreme radi za mene , neka radi , videcemo kako ce se sve to odvijati... ,valjda cu ga ispratiti...
Posted 19 November 2013 - 23:54
Posted 20 November 2013 - 01:26
Posted 20 November 2013 - 01:45
7 user(s) are reading this topic
0 members, 7 guests, 0 anonymous users