Jump to content

MOJ automatic A- 3

697 replies to this topic

#321 asanin

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 136 posts
  • MestoNis
  • VozimTOMOS

Posted 03 August 2015 - 14:54

Nabaci jos malo veci karb, 19mm, verujem da ce imati jos vecu snagu i bolju mogucnost stelovanja (posebna dizna za ler, glavna dizna, sauh dizna, igla...).

#322 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 03 August 2015 - 19:08

Za sada mislim da cu ostaviti sve ovako...dobro ide , potrosnja je tolika kolika je , sve drugo otom , po tom ...

#323 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 19 August 2015 - 17:23

U zadnje vreme otkad sam popravio kvacilo na ovom paradnom maticu bas ga dosta vozim ...skoro svako vece proganjam kroz grad desetak km , a imao sam i nekoliko duzih voznjica od stotinak km ....zadovoljan sam kako ide a dugo nisam kontrolisao svecku i danas posle duze voznje od stotinak km odvrnem da vidim ...

Posted Image

Ne moze biti bolje , pokazuje regularne uslove sagorevanja, pogodjena smesa tu je vozen na dve trecine gasa , putna brzina oko 60-65 km / h , vredi Airsal svaku paru ...

#324 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 19 August 2015 - 20:24

Dobraa

#325 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 19 August 2015 - 20:36

Super boja!

#326 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 01 September 2015 - 10:59

Prosle nedelje vozim poslovnog Automata preko pruge , verovatno malo brze nego sto sam trebao , neravno , lanac malo opusteniji i puce kao staklo ! Jedva sam se odrzao da ne padnem , a sreca u nesreci je bila da se nije upetljao izmedju lancanika i tocka kao sto mi se desilo pre par godina , pa ni tamo ni vamo , ne mos` ni gurati ...vidim pukao na pola , stoji na prednjem lancaniku , drugo pola se vuce po putu , al dobro je , nije blokirao tocak ...na oko dva km sam od domicilne garaze , a uspevam sa sedista na gurku da dodjem za petnaestak minuta

Tako je docekao jucerasnji dan , popraviti se mora da bi mogao da zaradjuje ...lanac je pun prasine koju je pokupio vukuci se po putu , prvo mu je sledovalo pranje u benzinu , pa tek onda da vidim ostecenja ...moze da ostane , zadnja karika je unistena , ali ima dovoljno duzine kad se tocak povuce unapred do viljuske ...tako ga i spojim , lepo ga naspanujem i sve se dobro zavrsilo ...ruke crne ko iz katrana izvadjene , al` jbg ...

Ovaj poslovni bi trebao na servis ...dosta je presao , malo je i izgubio na ostrini , izduvni kanal , nema sta drugo , malo teze i pali . zatrzava kod prebacivanja iz prve u drugu , treba revizija kvacila ...pre mesec dana na svecici koju do skora nije ni imao , poceo se ucestalo hvatati cicak i pregrevao se ...prosto , bio je tezak za voznju ...na kraju sam shvatio sta je , ja sam kriv ...slucajno je dobio mesavinu od 2% umesto sa dvotaktolom , sa ATF uljem , flase slicne , boja crvena , a ja corav , jbg ...ajd, svario je to , nista mu nije bilo ...

Ovaj drugi paradni , troksuje vec dve nedelje nikako da krene , onda prokine , pa ide kao lud , nesto nije u redu sa paljenjem ...zamena svece nije pomogla - isto ...znaci bobina u fazi probijanja , manje verovatno kondenzator ili platine ...imam sve , cekam samo hladnije vreme , pa po metodi zamene delova naboscemo sta je ...

Na skuteru zadnje dve nedelje troksuje dok je hladan prvih minut - dva... posto nije bilo tako strasno , to je tako prolazilo pred ovu Nedelju i skup u Mitrovici , kupim novu svecku , zaboravim gde sam je stavio i tako sam vozio ...danas zamenim svecku - BOSNU fF- 95 i sve OK ...Na squtu zamena svecka je pomogla ....stara ide u djubre da se ne podvuce kao ispravna ...

#327 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 01 September 2015 - 11:35

Sta je sa tim sveckama bokte, malo malo pa riknjavaju...moraju se stalno kontrolisati...bice da je to i moj problem na Srki...

Lanac pukao, dobro je da nije stete napravio...mozda ne bi bilo lose s vremena na vreme podmazati ga

#328 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 01 September 2015 - 12:08

Ako je lanac Tomosov original, treba ga maziti i paziti, oprati, podmazati... dok se ne istegli i počne jesti zube na lančanicima, onda mora sve komplet novo, al novo je verovatno sve made in PRC, kvalitet banana, pa tako mora češća kontrola i zamena na vreme. Jbg, teško je naći original Tomos delove. Zato je to dodatno psihičko opterećenje, oće li i kad krepati, pa još negde u jajincima.
A svećke su tek posebna priča, retko da se može naći proveren original, pa tako PRC svećka dodatno komplikuje život. Čini mi se, mada ne mora da znači 100% da Mass company ipak prodaje originalne NGK, jer kad uporedim ovu zadnje kupljenu (u Mass-u) CR8EK sa starom CPR8E, na oko je nebo i zemlja po kvalitetu izrade, ova CR8EK dvokraka prosto blista u ruci, kao da je od srebra, sve savršeno pedantno izgleda na njoj, dok je CPR8E, čini mi se sa MotoBike-a izgledala sva mat siva, kao da je iz Dunava izvađena a ne iz fabrike.
Moj predlog, kupiti NGK u Mass comp, pogotovo vi u NS i okoline možete otići direktno kod njih pa videti šta kupujete.

#329 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 01 September 2015 - 20:27

To s lancem , nema pomoci , takvi su , kakvi su , kad se kupi mora se skratiti za automatica ...

A, za svecke NGK tri puta skuplje od Bosanskih , trajnost slicna, poreklo nepoznato , dobro rade dok ne probiju , onda bacis i za 180.00 din kupis novu ...( Bosansku ) ...

#330 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 03 September 2015 - 23:28

Poslovni je gotov ...ubio sam ga na mrtvo ...danas imao neki teren van grada...zurilo mi se, gasirao sam ga , tamo i nazad skoro sedamdeset km ...pokazivao je znake pregrevanja , upozoravao me da smanjim gas , znam za to , ali neeeeeee... nisam smanjivao i u jednom trenutku je zaribao ....stao ...i sta god ja radio nije hteo da upali , zamena svecka nije pomagala , na puru sam , ne mogu nista da uradim ...otpade mi noga od kurblanja , varnicu ima mirisi na sirov benzin , nesto kurbla mutno , pa nista , guraj Miso , a na oko 5 km sam od domicilne garaze ...po najgorem suncu i sedeci na odgurivanje trebalo mi ravno 57 minuta ...e, kad sam ovo preziveo , sve drugo cu ...

Kad sam popodne dosao sebi , popraviti se mora , on sutra mora da zaradjuje ...mutno kurbla , varnicu ima , mirise na benzin , ni ubrizgavanje u cilindar nije pomoglo ...pa nista , rastavljaj , skidamo glavu , pa da vidimo ...

Skinuo glavu , boja cela klipa siva , ne obecava , moram svuci cilindar ...i kad sam to uradio , zateknem ovo ...

Posted Image

Erodirana gornja ivica klipa , L karike nema , negde nestala ...
Posted Image

donja karika zalepljena , ne mos ` je okrenuti u kanalu ,,,
Posted Image

Zato nije ni hteo da pali , slaba kompresija ...

E, sad posto ja svega imam rezerve , sve je spremno za ugradnju ...

Posted Image

to sam imao u kutiji , zapisano od koga je i u kakvom je stanju , ocisceno i spremno za ugradnju...

Za sat vremena sve je zamenjeno , steta je sanirana , poslovni sutra ujutro ide da zaradjuje ...

Za ovo sam ja kriv , a dokaz je da je mali cilindar u kombinaciji sa DS klipom koji je loseg kvaliteta zbog velikih dilatacija lose resenje za Automatica ...cim uhvatim vremena na automatica ide veliki gusani cilindar koji je ostao od onog paradnog sto je dobio Airsala ...

Edited by ALIEN SM, 03 September 2015 - 23:32.

#331 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 03 September 2015 - 23:36

Kakav peh...Zar siva boja cela klipa i stanje ne aludiraju da je smjesa podesena na siromasno? Ja kako vidim celo klipa se skoro pa raspalo od prevelike temperature.
Sreca pa imas rezervne dijelove ali ja bih ipak prekontrolisao i stanje karburatora. :)

#332 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 03 September 2015 - 23:46

Jesi ti to nabacio A3 mali cilindar, ako sam ja dobro razumeo?

#333 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 04 September 2015 - 10:29

Ma, da ,to je mali cilindar koji imam u rezervi, spreman za ugradnju , a, imam onaj veliki , ali taj ne moze na blok od A-3 bez prepravke , mora se spoljna ivica cilindra skinuti na strugu za oko pola mm,ne moze da udje u blok , a i mora tanja caura u klipnjaci za bolcnu 12 mm standardni je 10 mm...a, i moram nabaviti veliku glavu , to nemam ...

Karb je standardni Dell 14/12 sa standardnom diznom 51 i on je dobro radio do sada ...klip ima iza sebe dosta hiljada km , ovo sto se desilo je samo danak pregrevanju , nemilosrdnom gasiranju , los kvalitet klipa ...za neke normalne uslove eksploatacije to bi izdrzalo , al` ipak , kod mene nisu prosecni uslovi ...

Ugradnjom velikog gusanog cilindra resicu jednom za svagda sve te probleme sa pregrevanjem , to je sad samo pitanje vremena ...

Edited by ALIEN SM, 04 September 2015 - 10:39.

#334 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 04 September 2015 - 11:02

Aha, a ja sam nešto složio u glavi da je i na tom radnom mašina A35, zato sam pitao. Super bi bilo i na taj blok nabaciti veliki cilindar, razlika je ogromna. Dali je izvodljivo postrugati blok da uđe veliki cilindar? Verujem da kad ga jednom okačiš, više neće videti malog, osim, P P P nedaj bože neke havarije.

#335 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 04 September 2015 - 11:28

Da , sve jedno je ...ili postrugati blok , ili cilindar , razlika je oko 1 mm..miozda je jednostavnije cilindar , jer ako blok , mora se rastavljati zbog opiljaka ...

#336 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 04 September 2015 - 11:45

I to što kažeš, neće se svaki dan skidati i menjati.

#337 asanin

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 136 posts
  • MestoNis
  • VozimTOMOS

Posted 04 September 2015 - 20:39

Prvi put cujem da mora da se stanji kosuljica a5 cilindra kad se montira na a3 blok. Kod mene na starom tipu (a3) to nije moralo, koristio sam vise cilindra a3 i a5 dva komada i ni jedan nije morao da se obradjuje da bi upao. Mozes i na a5 cilindar da koristis glavu od a3, funkcionise bez problema ali ne izgleda lepo.

#338 marac031

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 118 posts
  • MestoOsijek
  • VozimRunner VX 125

Posted 05 September 2015 - 00:14

Prošlo mi je više od 10ak mašina kroz ruke od automatika, što a3 što a35, također nigdje nije bilo potrebno stanjivanje košuljice, niti sam vidio nekog da je to imo potrebe za radit na automatiku.

#339 Floyd

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 230 posts
  • VozimVX200

Posted 05 September 2015 - 17:01

Istina,paše sve,bez problema što se tog dijela tiče,jedino čaura da se promjeni i to je to

#340 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 05 September 2015 - 19:59

U pravu ste...procitavsi ovo odmah sam premerio ...spoljni precnik 47.5 , isto i na malom i na velikom ...posto imam rezervni blok , probao sam , sve odgovara

Posted Image

Ne znam , jedan prijatelj mi je rekao da je morao da malo struze cilindar , mozda na nekima ima razlike , a to sam i procitao za Airsala da ne moze da stane bez obrade u blokove A-3 ...znaj ga sad , al` bas me briga , odgovara , jedan posao manje ...

13 user(s) are reading this topic

0 members, 13 guests, 0 anonymous users