Posted 08 May 2020 - 19:04
Posted 08 May 2020 - 22:51
Umorno-kociono-hipoidno ejjj SAE-UK-80W90 .. strava
Posted 09 May 2020 - 11:16
Posted 09 May 2020 - 12:53
Posted 15 May 2020 - 22:12
Posted 16 May 2020 - 06:49
Posted 29 May 2020 - 17:52
Nema šta drugo - CDI -bobina ...poručim sa KP , sa poštarinom oko 2000,00, povezivanje jako jednostavno pošto je spolja ...za 15 min ...
sve smontiram , zakurblam - neće , ne pali ...Hmmmmmm, zbog nečega neće , svećku na masu , nema varnice ...ima nešto što ja ne vidim ...sve rastavim ponovo , sve namotaje instrumentom premerim , sve ima i pick - up , sve ispravno ...sklopim , opet nema varnicu , dobro stoji kajla na magnetu , motor je u fazi ...misterija ...posle par sati jebavanja i neuspeha , moram tražiti pomoć ...Nazovem bata Stanka , aj dođem sutra , pa ćemo videti i dođe on oko podneva , doneo 9 raznih sistema paljenja , crnih , belih , svakojakih , neki se vrte u levu stranu neki u desnu , nisu svi kompatibilni ..., ovaj ide u levu stranu ...mož biti ovo , mož biti ono , masa proverena , sklopljeno , međutim varnicu opet nema ...šta je bilo breg ne otvara fiber na platinama , ne znamo zašto , to paljenje je radilo dok nisam nabavio malu Iskru ...Na kraju Matic je morao da ode kod njega u Laćarak, nabavili kombi i dva dana je kod njega ...danas mi javlja da je rešio , dobio je varnicu , ali nije znao da ga upali ...e, jbem te Stanko , pa daj mu saug i mora da upali ...A, kako , gde ti je to ? pa , sajla izlazi iz karba , povuci i zadrži je desetak sekundi ...a, to li je ???Sutra idem po Matica , i opet ću biti operativan ...JBMJMTR...koštao me živaca , znaj ga šta je bilo ...
Posted 29 May 2020 - 21:42
I ja imam problema ovih dana. Juče me ostavio 4km od kuće. Labav kabal što izlazi iz bobine prema svjećici, ponovno crkavanje svećice, curenje goriva na česmu, nikako nije htio da ide, poludio sam.Povukao sam poseban kabal za masu, debeli, i dobro pričvrstio.
Možda su vremenom razvili meteoropatiju, pa se bune čim je promjena vremena.
Baš me zanima zašto nije imao iskru i kako je Stanko to rješio.
Posted 30 May 2020 - 07:30
Posted 30 May 2020 - 08:27
Posted 30 May 2020 - 10:59
Posted 30 May 2020 - 14:07
Posted 31 May 2020 - 15:50
Ideja vodilja je da sad budem operativan sa bilo kojim paljenjem , a kad naletim kod nekoga da skinem bobinu , vratim moju anker ploču sa namotajima i da probam...pa, ako upali , greška je u bobini ( ali to je jako mala verovatnoća , nova je i odmah nije imala varnicu ...šta drugo može biti , jedino tako da ispitam , pa kad bude ...
Posted 04 June 2020 - 09:19
Na kraju krajeva Airsalmatic je dobio kompletno novo Bosch paljenje ...Pali ko mina , na prvu kurblu ....ajde da na ovom mestu malo podsetimo kako sve radi , da obnovimo gradivo ...
Poznato je da benzinski motori za razliku od dizela zahtevaju spoljašnju iskru da bi došlo do upaljenja smeše ...to se postiže uvođenjem iskre u prostor sagorevanja putem svećice i električnih , a u zadnje vreme elektronskih komponenti upaljenja smeše, kontaktnih i bezkontaktnih
Ja ni sam nisam znao šta sve postoji onaj dan kad je bio Stanko ,doneo je devet različitih sistema , ima ih koji se vrte na levu stranu , neki na desnu , magneti su sa različitim napadnim bregom na platine , nisu svi kompatibilni ...
Princip rada - platinsko paljenje - u tom kolu platine kao prekidač , kondenzator za sakupljanje nepoželjnih varničenja i bobina -kalem za proiuvodnju struje za svećku...polovi magneta svojim prolaskom magnete bobinu , njen sekundar i u trenutku prekidanja ( putem platina ) dolazi do stvaranja struje na sekundaru i izbijanja varnice od oko 15 000 volti na kablu svećke ...kod elektronskog paljenja elektronske komponente rade isto to ...sve je vrlo jednostavno , ali eto i tu ima kvarova ...
..
Posted 04 June 2020 - 15:09
Posted 04 June 2020 - 16:11
Pre neku godinu na starom maticu imao sam dodatak - minielektroniku koju sam kupio u Motobikeu za neke male pare , mislim da je bila 790 din koja se montirala spolja i pretvarala platinski sistem u beskontaktni , radilo je dobro oko tri nedelje , a posle nije htelo da upali ,,,ponovo sam prebacio na platinski sistem i upalio je odmah ...posle sam iskonstruisao sistem paljenja pomoću preklopnog prekidača1-0 2 kao platinski i bezplatinski,ali nisam to nikad realizovao , a vrlo je jednostavno imaš dva paljenja u jednom ...
bmw 335i wallpaper
Posted 15 June 2020 - 16:15
Posted 20 May 2021 - 18:53
ALIEN SM, on 15 June 2020 - 16:15, said:
Komentar na sve... Know matica
Послато са Lenovo K53a48 помоћу Тапатока
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users