Jump to content

MOJ automatic A- 3

697 replies to this topic

#101 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 05 September 2014 - 18:42

E, pa ovako ...citajuci malo forume i naravno , tudja iskustva ovaj kit daje oko 5 HP , naspram sadasnjih 2.5 ...serijska radilica moze da ostane , kao i karb Dell Sha 14/12 sa diznom 58 uz jos koju rupu na air boxu ...naravno da je bolje nesto vece , a razmisljao sam o onom sto je ostao od skutera tajvancu od 16 mm, taj bi bio prava mera ...taj kit se odlicno slaze sa Next- R - om ilitiga Bulletom koji je slicnih karakteristika i koji je ostao od skutera , imam ceo originalni auspuh zbog grane , a Bullet je i tako ostao od skutera ...takodje imam i kod koga da vidim duzinu , samo da prekopiram ...to nece biti problem ...

Naravno da najbolje pasu karbovi iz Sha serije zbog ugradnje u kucicu za to predvidjenu , ovaj tajvanac bi zbog velicine zahtevao spoljnu ugradnju i pravljenje grane , zajebancija na kvadrat , mada je izvodljivo , sve se moze , o tom, po , tom , dok se dodje do toga ...

Ostale elemente za sada ne bi menjao ...i to o tom po tom ...

#102 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 05 September 2014 - 20:14

"Nadogradju" imas imas kad nabavis Airsal-karb i rezu...ostalo je homemade...izuzev radilice ako bas mora...

#103 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 15 September 2014 - 23:24

Poceli radovi na Maticu pre par dana !

Trenutno ovako izgleda

Posted Image

bez tockova , skinuti su radi pregleda i reparacije ...gume su bile trule , kupio sam nove i unutrasnje i spoljasnje , stare sam bacio ...pregled pakni je pokazao da su potpuno nove , ekscentri za pogon pakni su OK , dobili su kap ulja na pravo mesto , pa je jos bolje ...lezajevi tockova - dva ce biti zameljena , dva su dobra , anker ploca od pakni je ofarbana u crno ...

Odem u farbaru i ispred stotinu boja sam neodlucan...sto vise gledas - manje znas ...na kraju sam se odlucio za sivo- crveno- crnu kombinaciju ...siva sasija , crvene alu -felne crni detalji - anker- ploca pakni i rucice kocnice ...felne su bile bele , zadnja je bila nesto losija , ostecena farba zbog predjasnjeg nestrucnog skidanja gume , tu sam imao dosta posla na pripremi , a koliko je zahebano pripremiti paoke za farbanje , zna samo onaj ko je to radio - puno mrtvih uglova gde treba makar malo da stigne smirgl...to mi je oduzelo skoro pola dana ...odlucio sam se za crveni akrilni sprej koji sam prskao u vise slojeva i zadovoljan sam krajnjim rezultatom ...evo kako izgledaju izremontovani i ofarbani tockovi sa nabacenim novim gumama...
Posted Image

Posto mi se ucinilo ulosci = caure zadnjih vila imaju malo lufta , hteo sam da ih promenim , pa sam kupio ...

Posted Image

Medjutim , nije bilo sanse da izbijem stari ulozak bez ostecenja , a pregled je ustanovio da stari moze da ostane , jer je potpuno ocuvan , pa je obrisana stara mast i stavljena grafitna , nova , dotegnuto pravilno i sve je ok ...

Na zadnjem tocku je zamenjen novi lancanik kao sto ce biti zamenjen i prednji - preventive radi , a i lanac ...pogledajte ko je proizvodjac ,,,ne mos ih izbeci da ga jbes...

Posted Image

Posted Image

Dakle, Tomos je kineski moped...

Akrilni sprej za felne je kostao svega 350,00 din. i sve vise sam sklon ideji da posle pripreme sa jednim metalik sprejom koji ce kostati mozda malo vise zavrsim posao ...blatobrani su i tako niklovani ,a stel ofarbam ono sto se vidi - poklopce masine , ono malo amortizera i ram ...nemam ja tu preterano posla - priprema jedan dan i sve zavrsavam ...posle samo nalepnice i gotovo ...ocu , bre , da se vozim !!!

U iscekivanju sam Airsala , pa iako nece biti ugradjen bas odmah , jedva cekam da stigne - kao dete novu igracku ...u medjuvremenu, ima se sta raditi ...malo , po malo, dovesce se u dobro stanje da moze da izdrzi opterecenja koja ga ocekuju ...kako mi vreme bude diozvoljavalo , tako ce se raditi ...

Edited by ALIEN SM, 15 September 2014 - 23:27.

#104 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 16 September 2014 - 00:09

Lepo, vidim ja da ce Srecko osvanuti u novom sjaju, ko iz Kopera. Svaka cast na trudu i volji.

#105 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 16 September 2014 - 00:34

Opaaa svaka cast, resio si da mu obuces novo odelo i udahnes novo srce...ovaj matic mora biti pun pogodak!!!

Tockovi su dooobro ispali... ;-)

#106 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 16 September 2014 - 10:16

crveno-siva.. e i tu kombinatoriku da ugledamo ... deluje ok...

#107 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 16 September 2014 - 12:03

Mislim da imam jedne usisne lamelice komplet sa nosačem baš od A35, meni više ne treba, pa kad nadjem mogu ti poslati gratis.

#108 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 16 September 2014 - 15:55

Moze, kume ...i tako je planirano da onaj gus cilindar kad se bude skinuo ide na poslovnog , pa bi mi trebao jedan lamelarni ..ali posto to nista nije hitno , ne salji , nego kad se budemo videli doneces ga licno ...trebao bi ove jeseni neki skup u Ns-u , nesto mi je pre neki dan Nenadlaza nabacio , al` nisam se posle cuo sa njim , a mogli bi ovi Novosadjani da malo porade na tome da popijemo koje pivo ...A, ti Goggy , nemoj se vise izvlacis , daleko mi , ili ovo - ono , nego , poteraj tog P Yettija da ga vidimo ... :)

#109 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 16 September 2014 - 21:31

View PostALIEN SM, on 16 September 2014 - 15:55, said:

Moze, kume ...i tako je planirano da onaj gus cilindar kad se bude skinuo ide na poslovnog , pa bi mi trebao jedan lamelarni ..ali posto to nista nije hitno , ne salji , nego kad se budemo videli doneces ga licno ...trebao bi ove jeseni neki skup u Ns-u , nesto mi je pre neki dan Nenadlaza nabacio , al` nisam se posle cuo sa njim , a mogli bi ovi Novosadjani da malo porade na tome da popijemo koje pivo ...A, ti Goggy , nemoj se vise izvlacis , daleko mi , ili ovo - ono , nego , poteraj tog P Yettija da ga vidimo ... :)
Eee, pribavio sam prikolicu i kuku za auto, sad ga mogu natovariti pa na kraj sveta.

Edited by goggyso, 16 September 2014 - 21:31.

#110 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 16 September 2014 - 21:37

Danas sam stigao samo da nabacim izremontovane tockove na svoja mesta ...toliko se lepo okrecu , bez ikakvog otpora , vrte se kao perpetuum mobille , nikad da stanu , prosto neverovatno , a sivo - crveno ce bude pun pogodak ...sutra slikam ...

E, takkooooo, Goggyyyyyy... :) :ziveli: :ziveli:

Edited by ALIEN SM, 16 September 2014 - 21:39.

#111 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 17 September 2014 - 01:12

Nasao sam kuciste sa lamelicama, i jednu usisnu lulu od A3 aluminijumsku, original tomosovu iz 80-tih. Slikacu da vidis.

#112 nenadlaza61

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 199 posts
  • MestoTrešnja-BG
  • Vozimliberty

Posted 21 September 2014 - 21:12

Attached File  Tomos-motorcic-sa-delom-za-teret_slika_L_21702213.jpg   44.82K   39 downloads Alijen ovako nešto da napraviš kad ideš na pijacu.

#113 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 22 September 2014 - 10:40

Atestiran ?

#114 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 22 September 2014 - 11:03

View PostALIEN SM, on 22 September 2014 - 10:40, said:

Atestiran ?
Atest izdao AMS "Gajger", Karton City, Dirt street 15 :D

Edited by goggyso, 22 September 2014 - 11:05.

#115 nenadlaza61

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 199 posts
  • MestoTrešnja-BG
  • Vozimliberty

Posted 22 September 2014 - 12:27

Alijen mož skupljaš sirovine sekundarne to je sad in.Ti prikolicu napravi od starog frižidera ili od veš mašine.Što nisi piso da je bila izložba oltajmera pa da ponovimo klopu.

Edited by nenadlaza61, 22 September 2014 - 12:29.

#116 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 22 September 2014 - 14:24

Off coveku u temi ..

Sinclair research 1981 ©

#117 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 22 September 2014 - 15:27

Malo se šalimo... no ok, treba obrisati.

#118 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 29 September 2014 - 09:28

Lepo vi mene ...svrstali me u ganjce ...

Poceli su radovi na Maticu...zato mi je trebala ova Nedelja , ( i zbog drugih stvari ) , pa nisam otisao na Lemesring...

Kad sam pre par dana potrpao sajle na kocnice zamenio sam oba lalncanika i lanac ...to je sve novo ...uz ofarbane felne i nove gume Matic je u voznom stanju , doduse bez poklopaca motora , to me nije sprecilo da proteram koji kilometar ...ide odlicno , startan , brz koliko moze biti sa tim na sebi , na masini se nema sta raditi za sada ...

Farba je na njemu originalna , prva , stanje je blago zapusteno , neodrzavan, mnoge stvari nestrucno radjene ...to je moj posao da se to sve sredi ...posto sam u problemu sa vremenom hronicno, resio sam se za jednu skracenu varijantu fejs- liftinga , koja ce biti vise nego dovoljno dobra...steta je ne uraditi sada to ...

Trenutno Automat izgleda ovako

Posted Image

Posted Image

Skinuto je sve sto se moglo i sto ce smetati prilikom farbanja , nece se skidati masina , sve ispod poklopca masine ostaje i bice zasticeno da se ne isprska gde ne treba ...ostalo je vec pripremljeno ostaje da se zastiti novinama i krep- trakom ...odlucio sam se za metalik - sivi akrilni sprej , u tu boju je i bio offarban originalno , cini se da ce biti dobra kombinacija sa crvenim felnama i crnim detaljima ...sprej dobro pokriva , brzo susi , posao sam malo gurnuo u stranu , ovo mora danas biti gotovo ...videcemo kako ce izgledati ...

Edited by ALIEN SM, 29 September 2014 - 09:29.

#119 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 29 September 2014 - 09:40

ah ja bih verovatno potrošio dane i dane na skidanje svega i pripremu svega za farbanje al kod tebe to ide očas posla...nadam se samo lepim rezultatima :D
biće dobra kombinacija sigurno, pa evo već se vidi sad da je dobra kombinacija....

#120 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 12 October 2014 - 20:42

E, sad cu da se raspisem...danas sveta Nedelja , nesto sam pre podne sitno odradio , odgledao ono tenisko finale izmedju Federera i Simona , pa rucak , pa imao goste , tu sam se nalio nekom rajkom , pa posle kod nekog omlatio krmacu piva , lako spricovan, uglavnom danas mi ide ...

Automatica, onog SRECKA , sto kaze kum Goggy , sam manje- vise zavrsio...ovih dana sam sve krao vremena po sat- dva , kad god sam mogao i na kraju sam ga skoro sve odradio ...ima se tu jos posla , ali evo dokle sam stigao ...

Ofarban je akrilnim sprejom u metalik sivo, rezultatima farbanja nisam zadovoljan , ali moze da prodje ...akrilni sprej u boci od 400 ml kosta 330 din. sto je jako jeftino , potrosio sam jedan i po ...dok prava akril boja od 250 gr kosta nesto oko 2000,00 din . ...cena sve govori ...akril sprej ima nezgodnu osobinu da prilikom prskanja povremeno na dizni pljucne malo vecu kolicinu boje i da uzrokuje slivanja ili matiranja i tu jednostavno nista ne moze da se uradi...na nekoliko mesta mi je to uradio , ali generalno , mnogo je bolje nego sto je bilo i iz daljine moze da prodje , osvezeno je i sasvim je upotrebljivo ...potrosio sam par dana po koji sat , kako je vreme dozvoljavalo na kompletiranje . a oko tri radna sata mi je oduzela kompletna obnova cele elektroinstalacije , ama bas nista nije radilo osim gasenja na prekidacu ...sve sam obnovio od izlaza iz motora , one dve zice zuta i crna , sve je novo pa do prekidaca i potrosaca ,,,ne vidi se da je radjeno , kao fabricki...sve je provuceno putem kojim treba kako Bog zapoveda...sve pozicije koje sam rastavljao su spojene novim sarafima, ne znam ni sam koloko sam ih zamenio i to sve sa platnama , kao sto radi fabrika , sve je originalno ...niklovani delovi su ispolirani , felne ofarbane u crveno , sasija u metalik sivo . crni su detalji , rucice kocnica , anker ploce dobosa i jos ponesto ...sada izgleda ovako ...

Posted Image

Posted Image

mg]http://www.dodaj.rs/...ZSc/img4829.jpg[/img]
Posted Image

Posted Image

Ima jos dosta posla na njemu, najvazniji su prepravka Bulleta da sedne na Tomosa , presvlacenje sedista ili nabavka novoga i popravka geometrije nogara koje ne stoje dobro ...uz ovo jos poneka sitnica i kad sve bude u redu- ugradnja Airsala ...

I ovako , sa originalnim gusanim cilindrom ide sasvim dobro , ubrzanje i krajnja dobri , menjac prebacuje mekano , sve radi kako treba , ne znam sta ce biti sa Airsalom ...

I , da ...da kazem sta kaze racunica ...placen 210 evra , od delova i radova zamenjeno i uradjeno :

Nove gume , spoljne i unutrasnje ...novi lancanici i lanac , sijalica , tri boce akrilnog spreja za felne i sasiju nekoliko metara zice za obnovu elektroinstalacije, nove buksne , gomila novih sarafa, dva lezaja u tockovima , nalepnice ,dodao san retrovizor koji je nedostajao , a slucajno sam ga imao i puno rada i truda ...ne racunajuci rad , to nema cenu , na ono koje sam dao za njega otislo je oko pedesetak evra , znaci sve skupa sada kosta oko 260 evra ...moped je 91 godiste , star je cele 23 godine i ja sam ga obnovio koliko sam mogao i znao ...sve radi kao prvog dana , zadovoljan sam ...na ovu cifru treba dodati jos i cenu Airasal kita od oko sedamdesetak evra , ali sa tim to vise nece biti isti moped ...ljubav nema cenu ...

Edited by ALIEN SM, 12 October 2014 - 21:05.

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users