Posted 05 September 2014 - 18:42
Naravno da najbolje pasu karbovi iz Sha serije zbog ugradnje u kucicu za to predvidjenu , ovaj tajvanac bi zbog velicine zahtevao spoljnu ugradnju i pravljenje grane , zajebancija na kvadrat , mada je izvodljivo , sve se moze , o tom, po , tom , dok se dodje do toga ...
Ostale elemente za sada ne bi menjao ...i to o tom po tom ...
Posted 05 September 2014 - 20:14
Posted 15 September 2014 - 23:24
Trenutno ovako izgleda
bez tockova , skinuti su radi pregleda i reparacije ...gume su bile trule , kupio sam nove i unutrasnje i spoljasnje , stare sam bacio ...pregled pakni je pokazao da su potpuno nove , ekscentri za pogon pakni su OK , dobili su kap ulja na pravo mesto , pa je jos bolje ...lezajevi tockova - dva ce biti zameljena , dva su dobra , anker ploca od pakni je ofarbana u crno ...
Odem u farbaru i ispred stotinu boja sam neodlucan...sto vise gledas - manje znas ...na kraju sam se odlucio za sivo- crveno- crnu kombinaciju ...siva sasija , crvene alu -felne crni detalji - anker- ploca pakni i rucice kocnice ...felne su bile bele , zadnja je bila nesto losija , ostecena farba zbog predjasnjeg nestrucnog skidanja gume , tu sam imao dosta posla na pripremi , a koliko je zahebano pripremiti paoke za farbanje , zna samo onaj ko je to radio - puno mrtvih uglova gde treba makar malo da stigne smirgl...to mi je oduzelo skoro pola dana ...odlucio sam se za crveni akrilni sprej koji sam prskao u vise slojeva i zadovoljan sam krajnjim rezultatom ...evo kako izgledaju izremontovani i ofarbani tockovi sa nabacenim novim gumama...
Posto mi se ucinilo ulosci = caure zadnjih vila imaju malo lufta , hteo sam da ih promenim , pa sam kupio ...
Medjutim , nije bilo sanse da izbijem stari ulozak bez ostecenja , a pregled je ustanovio da stari moze da ostane , jer je potpuno ocuvan , pa je obrisana stara mast i stavljena grafitna , nova , dotegnuto pravilno i sve je ok ...
Na zadnjem tocku je zamenjen novi lancanik kao sto ce biti zamenjen i prednji - preventive radi , a i lanac ...pogledajte ko je proizvodjac ,,,ne mos ih izbeci da ga jbes...
Dakle, Tomos je kineski moped...
Akrilni sprej za felne je kostao svega 350,00 din. i sve vise sam sklon ideji da posle pripreme sa jednim metalik sprejom koji ce kostati mozda malo vise zavrsim posao ...blatobrani su i tako niklovani ,a stel ofarbam ono sto se vidi - poklopce masine , ono malo amortizera i ram ...nemam ja tu preterano posla - priprema jedan dan i sve zavrsavam ...posle samo nalepnice i gotovo ...ocu , bre , da se vozim !!!
U iscekivanju sam Airsala , pa iako nece biti ugradjen bas odmah , jedva cekam da stigne - kao dete novu igracku ...u medjuvremenu, ima se sta raditi ...malo , po malo, dovesce se u dobro stanje da moze da izdrzi opterecenja koja ga ocekuju ...kako mi vreme bude diozvoljavalo , tako ce se raditi ...
Edited by ALIEN SM, 15 September 2014 - 23:27.
Posted 16 September 2014 - 00:09
Posted 16 September 2014 - 00:34
Tockovi su dooobro ispali... ;-)
Posted 16 September 2014 - 10:16
Posted 16 September 2014 - 12:03
Posted 16 September 2014 - 15:55
Posted 16 September 2014 - 21:31
ALIEN SM, on 16 September 2014 - 15:55, said:
Edited by goggyso, 16 September 2014 - 21:31.
Posted 16 September 2014 - 21:37
E, takkooooo, Goggyyyyyy...
Edited by ALIEN SM, 16 September 2014 - 21:39.
Posted 17 September 2014 - 01:12
Posted 21 September 2014 - 21:12
Posted 22 September 2014 - 10:40
Posted 22 September 2014 - 12:27
Edited by nenadlaza61, 22 September 2014 - 12:29.
Posted 22 September 2014 - 14:24
Sinclair research 1981 ©
Posted 22 September 2014 - 15:27
Posted 29 September 2014 - 09:28
Poceli su radovi na Maticu...zato mi je trebala ova Nedelja , ( i zbog drugih stvari ) , pa nisam otisao na Lemesring...
Kad sam pre par dana potrpao sajle na kocnice zamenio sam oba lalncanika i lanac ...to je sve novo ...uz ofarbane felne i nove gume Matic je u voznom stanju , doduse bez poklopaca motora , to me nije sprecilo da proteram koji kilometar ...ide odlicno , startan , brz koliko moze biti sa tim na sebi , na masini se nema sta raditi za sada ...
Farba je na njemu originalna , prva , stanje je blago zapusteno , neodrzavan, mnoge stvari nestrucno radjene ...to je moj posao da se to sve sredi ...posto sam u problemu sa vremenom hronicno, resio sam se za jednu skracenu varijantu fejs- liftinga , koja ce biti vise nego dovoljno dobra...steta je ne uraditi sada to ...
Trenutno Automat izgleda ovako
Skinuto je sve sto se moglo i sto ce smetati prilikom farbanja , nece se skidati masina , sve ispod poklopca masine ostaje i bice zasticeno da se ne isprska gde ne treba ...ostalo je vec pripremljeno ostaje da se zastiti novinama i krep- trakom ...odlucio sam se za metalik - sivi akrilni sprej , u tu boju je i bio offarban originalno , cini se da ce biti dobra kombinacija sa crvenim felnama i crnim detaljima ...sprej dobro pokriva , brzo susi , posao sam malo gurnuo u stranu , ovo mora danas biti gotovo ...videcemo kako ce izgledati ...
Edited by ALIEN SM, 29 September 2014 - 09:29.
Posted 29 September 2014 - 09:40
biće dobra kombinacija sigurno, pa evo već se vidi sad da je dobra kombinacija....
Posted 12 October 2014 - 20:42
Automatica, onog SRECKA , sto kaze kum Goggy , sam manje- vise zavrsio...ovih dana sam sve krao vremena po sat- dva , kad god sam mogao i na kraju sam ga skoro sve odradio ...ima se tu jos posla , ali evo dokle sam stigao ...
Ofarban je akrilnim sprejom u metalik sivo, rezultatima farbanja nisam zadovoljan , ali moze da prodje ...akrilni sprej u boci od 400 ml kosta 330 din. sto je jako jeftino , potrosio sam jedan i po ...dok prava akril boja od 250 gr kosta nesto oko 2000,00 din . ...cena sve govori ...akril sprej ima nezgodnu osobinu da prilikom prskanja povremeno na dizni pljucne malo vecu kolicinu boje i da uzrokuje slivanja ili matiranja i tu jednostavno nista ne moze da se uradi...na nekoliko mesta mi je to uradio , ali generalno , mnogo je bolje nego sto je bilo i iz daljine moze da prodje , osvezeno je i sasvim je upotrebljivo ...potrosio sam par dana po koji sat , kako je vreme dozvoljavalo na kompletiranje . a oko tri radna sata mi je oduzela kompletna obnova cele elektroinstalacije , ama bas nista nije radilo osim gasenja na prekidacu ...sve sam obnovio od izlaza iz motora , one dve zice zuta i crna , sve je novo pa do prekidaca i potrosaca ,,,ne vidi se da je radjeno , kao fabricki...sve je provuceno putem kojim treba kako Bog zapoveda...sve pozicije koje sam rastavljao su spojene novim sarafima, ne znam ni sam koloko sam ih zamenio i to sve sa platnama , kao sto radi fabrika , sve je originalno ...niklovani delovi su ispolirani , felne ofarbane u crveno , sasija u metalik sivo . crni su detalji , rucice kocnica , anker ploce dobosa i jos ponesto ...sada izgleda ovako ...
mg]http://www.dodaj.rs/...ZSc/img4829.jpg[/img]
Ima jos dosta posla na njemu, najvazniji su prepravka Bulleta da sedne na Tomosa , presvlacenje sedista ili nabavka novoga i popravka geometrije nogara koje ne stoje dobro ...uz ovo jos poneka sitnica i kad sve bude u redu- ugradnja Airsala ...
I ovako , sa originalnim gusanim cilindrom ide sasvim dobro , ubrzanje i krajnja dobri , menjac prebacuje mekano , sve radi kako treba , ne znam sta ce biti sa Airsalom ...
I , da ...da kazem sta kaze racunica ...placen 210 evra , od delova i radova zamenjeno i uradjeno :
Nove gume , spoljne i unutrasnje ...novi lancanici i lanac , sijalica , tri boce akrilnog spreja za felne i sasiju nekoliko metara zice za obnovu elektroinstalacije, nove buksne , gomila novih sarafa, dva lezaja u tockovima , nalepnice ,dodao san retrovizor koji je nedostajao , a slucajno sam ga imao i puno rada i truda ...ne racunajuci rad , to nema cenu , na ono koje sam dao za njega otislo je oko pedesetak evra , znaci sve skupa sada kosta oko 260 evra ...moped je 91 godiste , star je cele 23 godine i ja sam ga obnovio koliko sam mogao i znao ...sve radi kao prvog dana , zadovoljan sam ...na ovu cifru treba dodati jos i cenu Airasal kita od oko sedamdesetak evra , ali sa tim to vise nece biti isti moped ...ljubav nema cenu ...
Edited by ALIEN SM, 12 October 2014 - 21:05.
9 user(s) are reading this topic
0 members, 9 guests, 0 anonymous users