Jump to content

MOJ automatic A- 3

697 replies to this topic

#241 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 25 February 2015 - 13:14

Još ćeš ti to poštelovati kad prodje razrada, sad je verovatno malo bogatija smesa, posle kad bude lepo naštelovan karb biće i manja potrošnja.

#242 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 25 February 2015 - 21:23

Uh Goggy, jesi vadio kad karb iz Matica? Kao operacija krajnika kroz d*** ( to je lakse ) ...

#243 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 25 February 2015 - 21:34

:D
Da, poznato mi je, imao sam nekad davno matika, jbo sam mu sve po spisku kad se zacepi dizna.

#244 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 25 February 2015 - 21:49

Onda znas sve...ja se iznerviram k`o divlja patka kad treba da ga izvadim ...jos sam tih dana kad sam radio bio u tom fazonu , pa mi kao islo , al` vec sutradan ne mogu da se setim pod kojim uglom sam ga izvadio , pa opet provedem pola sata ...a, nekad za pola minuta ...

#245 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 25 February 2015 - 21:52

Ja sam otpustao masinu, prednje serafe, pa visi na zadnjem, onda dobijem prostor za lako skidanje, jedino auspuh smeta al lakse mi otpustiti nazad auspuh nego ruke izlomiti vadeci karb iz one rupe.

#246 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 25 February 2015 - 22:39

da da taj fazon sam i ja koristio , izvadim gornji šraf nosač motora, i taman toliko dobijem na prostoru da lakše izađe...

inače sam u živoptu radio sam jednog matika i za njega mi je trebalo nedelju dana,.,..

#247 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 25 February 2015 - 23:00

Matic je spakovan nedaj boze, a one dve deklice limene sto kao pokrivaju masinu su mi redovno smetale sta god radio na masini. Pokusavao sam staviti filter za gorivo al rezervoar tj slavinica niska pa nece da curi...

#248 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 26 February 2015 - 11:38

Nisu oni dzaba smislili onu usisnu granu sto izbacuje karb napolje ...

#249 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 26 February 2015 - 11:57

Da, samo ako ima mesta pod deklicom za karb, a nema.

#250 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 26 February 2015 - 13:29

Pa, onda vozis bez poklopca ...to je kompromis ...u kucicu staje jedino SHa serija i to tako kako staje - tesno ...ja sam se trudio da se uklopim u postojece stanje , cak sam napravio i taj otvoreni sportski filter koji ima neku debljinu , a tek sa njim jedva stane , a mora se miontirati zajedno sa karbom ...toliko je tesno , da sam morao usisno grlo na lamelarnom da skratim za dva milimetra da bi mogao da namestim ...

Gledam po forumima kako je kad izbace karb napolje , dosta je visoka montazna pozicija , posebno za PHBG, koji su visoki i jos kad je prikljucak za gorivo na gore , sasvim je moguce da deo goriva ostane neiskoriscen zbog niske pozicije slavine ...zajebancija je to, nije matic za to ...ajd da nemam skuter , pa da se zajebavam sa tim , ovako , nemam potrebe , ide to dobro i ovako , a ne remeti spoljni izgled ...

#251 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 27 February 2015 - 00:06

Ubacis u matika vakum pumpu sa 3 izvoda i da vidis kako ispumpava i rezervu :)

#252 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 26 March 2015 - 22:11

Danas zavrsio poslove , solidan poslovni dan, pao mrak ...skinuo radno odelo sa sebe i kao FANTOM IZ OPERE , seo na Sivog automata ...Automat leti , da ima krila poleteo bi ...u gradskoj voznji niko mi nije ravan , vozim ko ludak ...jbes majstora , ako za svoju dusu ne spali litricu benzina ...

Sa onim poslovnim , danas oko 90 km ...i onaj leti ...

#253 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 26 March 2015 - 22:55

pazi sad samo kakvo ulje sipaš, nemo da prođeš ko onaj sa TT-om :)

#254 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 27 March 2015 - 11:18

Aaaaaaa, ne, sad dobijaju fino ulje , to je bio dugogodisnji eksperiment koliko i sta Tomosovi magarci mogu da podnesu ...

Ta epizoda je zavrsena sa zakljuckom da mogu mnogo da podnesu , dakle Audi , pa Tomos ...

#255 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 27 March 2015 - 11:31

View PostALIEN SM, on 27 March 2015 - 11:18, said:

Aaaaaaa, ne, sad dobijaju fino ulje , to je bio dugogodisnji eksperiment koliko i sta Tomosovi magarci mogu da podnesu ...

Ta epizoda je zavrsena sa zakljuckom da mogu mnogo da podnesu , dakle Audi , pa Tomos ...
Gde nadje Audi? Da si rekao Mercedes... ili Lada Niva... :D

#256 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 27 March 2015 - 17:35

A, Gioggy, za Mecana ne znam , suvise je on fini , ne bi on podneo ono sto je Audi i Tomos ...shvatam ja onoga sa tetejcom , istrosio se covek , pa nije imao para za ulje...ili je negde nabavio jeftino taj katran , SAE 900 , ko zna ? :ninjar:

#257 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 28 March 2015 - 01:17

Samo polako Miso, asfalt je jos hladan nemo' da bude belaja....

#258 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 28 March 2015 - 11:24

Pa, tu smo mi da ga zagrejemo...jesam neki dan opicio sa Matica ???

#259 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 31 March 2015 - 11:09

E, posto su pre nekoliko dana stigle nove igracke iz Kine, stigao sam tek sad da se malo poigram sa njima ...

To su analogni , mehanicki km sat sa parcijalnom kilometrazom i analogna obrtaljka kao nadogradnja za Matica ...Instrumenti prelepo izgledaju , izradjeni u hromu , oba su jednakog kucista , imaju pozadinsko osvetljenje , prelepo sijaju u mraku ...ALI ...( u mom slucaju uvek ima neko ali ...)

Dole na tocku pinjon pogoni sajlu , kraj sajle koji se zavrce u instrument ne odgovara , za Tomosove satove je navoj 10 mm, a na ovome je 12x 1 mm...to sam dao da se na strugu nareze holender i posle mnogo gimnastike gde je radio i tecni metal to resio ...ni cetvrtka koja ulazi u instrument nije odgovarala , mrsavija je , ali to sam resio namotavanjem instrument- lima i dobila je pogon ...ono sto ne valja je to sto je na test- voznji km pokazivao do svega 40 km/h , a trebalo bi oko 70...tu vec ne znam sta da radim ...ispada da pinjon i km sat nisu kompatibilni , a trebalo bi da jesu ...ne znam sta cu ...

Obrtomer sam probao tako sto sam mu dao napajanje 12 V , a zicu od signala sam omotao oko kabla za svecicu ...nista nisam dobio ...drugi pokusaj je bio spajanje na ulaz bobine i tu se probudio , ali skazaljka je skocila do svega 3000 rpm , dalje nije htela , ne znam zasto ...sad nemam ideju gde vise da je spojim ?

Jedino sto je dobro da sve lepo mehanicki izgleda , napajanje 12 V , cu resiti sa Ni - Cd accu , dva od 6 V spojena u seriju , koji staju ispod sedista ...

Posted Image
Posted Image
Posted ImageBio bi srecniji da je obrtaljka u beloj boji...
Posted ImageAccu pod sedistem ...

E, lepo izgleda , jos kad bi htelo da radi kako treba...

#260 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 31 March 2015 - 21:36

ajd što lepo izgledaju, to jest stvarno...i čuče automaticu samo tako...al džabe mi Mišo mlatimo kad ne rade?? kako da prorade majku mu??
jel ima neka podešavanja na njima?

17 user(s) are reading this topic

0 members, 17 guests, 0 anonymous users