Kakva god da je, biće dobra za 50ccm. Nisam ja nju detaljno oribao od antikorozivne zaštite pa možda i to malo menja rezultat merenja ali svakako nisam očekivao da je pristojno ucentrirana. Ovo je odlično.
Dok se čekaju delovi, rešio sam da se malo posvetim elektrici tj sistemu napajanja i paljenja. Magnet je prilično zarđao, takvog ga neću vraćati na sveže sređenu mašinu, mora sve biti tip-top, od sklapanja do šminke. Kad je sve novo (osim bloka naravno) nek bude i uglancano.
Da podsetim kako je izgledao magnet..
rđavi magnet.jpg 656.59K
51 downloads
Pošto nisam imao pri ruci antirost, pade mi na pamet da testiram mit o Coca Coli, kao skida rđu.. ajd da i to probam mada nisam verovao...
Nakom stajanja 24h u posudi sa kolom, u ovom slučaju Pepsi, na moje opšte iznenađenje magnet sad izgleda ovako..
20180322_204315.jpg 934.22K
54 downloads
Sumnjam da bi i antirost bolje odradio posao.
Sledeće iznenađenje je da je magnet i namotaji Japanske proizvodnje MITSUBA GF10. Primetićete da magnet ima dve pozicije za kajlu, jedna je označena linijom, verovatno je to pravilna pozicija za ovaj DC sistem, prilikom skidanja nisam ni sanjao da ima dva položaja pa nisam ni obraćao pažnju.
Posle priprema usledilo je farbanje kao zaštita od eventualno budućeg rđanja. Naravno samo sprej sam imao pri ruci, neki polu-mat crni. Nije bitna boja, ionako se ne vidi od vodene pumpe.
Nakon dva sloja magnet sada izgleda ovako...
20180322_235457.jpg 515.88K
55 downloads
20180322_235217.jpg 1.78MB
54 downloads
Ja sam zadovoljan. Sledeća je anker ploča sa namotajima...