Jump to content

Peugeot Speedfight 2 50 Lc Euro1

• This topic is locked This topic is locked
152 replies to this topic

#41 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 18 March 2018 - 23:27

Prenos mi deluje ok, to je najmanji problem. Videću kad stigne nova radilica, ležajevi, semerinzi...pa sastavim i upalim, provozam, to je sad manje bitno.
A cilindar, ovaj, definitivno nije aluminijumski, 90% izgleda kao gus, neka lakša legura, magnet se lepi na njega.. e sad, dali je unutra nikasil ne mogu da dokučim jer je izbrazdan istopeljnim aluminijumom sa klipa. Cilindar ima dosta rđe po sebi, što takođe znači da nije alu. Možda je ovo neki zamenski, ne garantujem da je to originalni cilindar, sumnjam da ga je prethodni vlasnik već menjao ako je ugrobario original.

Ovde se vidi da se magnet lepi na cilindar.

Attached File  20180310_184709.jpg   5.18MB   65 downloads

Još par slika gde se vidi završna obrada, kako spolja tako i unutra. Spolja ima rđe sa svih strana a prelivni kanali deluju kao da ih je kina odlila.

Attached File  20180314_201047.jpg   876.38K   60 downloadsAttached File  20180314_201137.jpg   890.64K   60 downloadsAttached File  20180314_201238.jpg   888.33K   55 downloadsAttached File  20180318_233020.jpg   1.39MB   55 downloads

#42 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 19 March 2018 - 00:02

Nije ovo OEM cilindar bar ja tako mislim,pa vidi prelivne kanale tako danas ni kinezi ne rade.

#43 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 19 March 2018 - 09:24

Meni isto djeluje da nije orginal.

Sad tezak je izbor ako planiras ostati na 50cc.Orginal cilindar je papreno skup,a zamjenski su uglavnom kina i losije kvalitete.

Moja preporuka je da uzmes dr.evo.Ne u svrhu nekog tuninga,nego iskljucivo radi kvalitete.On se moze i sa orginal auspuhom vozit.Imat ce i vise snage od 50cc,pa je to samo prednost.

Radilicu da valja,a da nije preskupa je rms/cm/motoforce/naraku racing ili evolution.

Lezaje on ima razlicite do magneta i do variomata,pa je tu najbolje neki gotovi set uzeti,koji unutra ima skf ili ntn lezaje.

Eto,ja bi isao u tom smjeru da slazem sebi...

#44 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 19 March 2018 - 11:35

Radilica stiže, DR evo klasična, ostalo osim klipa i cilindra sa RP. Cilindar ću odneti Špankusu da konstatuje dali je običan gus ili ima nikasil. Na osnovu toga ću odlučiti šta s njim. Ako se da razbušiti, ide novi klip i honovanje na meru odgovarajuću klipu. Nadam se da se može razbušiti-honovati, to mi je najjeftinija solucija. Pošto će ostati standard bez tuninga, nije presudno kakve ću performanse dobiti, Zori je i 60kmh dosta, sve preko je super.

#45 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 19 March 2018 - 12:05

Ovu radilicu sam poručio, stiže sutra.

Attached Files

#46 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 20 March 2018 - 21:44

Evo par direktnih slika, sveže slikanih danas nakon otvaranja pakeraja.

Attached File  A20180320_111803.jpg   945.64K   63 downloadsAttached File  A20180320_111828.jpg   965.01K   68 downloadsAttached File  A20180320_111905.jpg   906.92K   62 downloadsAttached File  A20180320_111922.jpg   705.39K   59 downloads

Deluje mi prilično ozbiljno, i nekako polu-HPC... videćemo koliko je izbalansirana fabrički.

#47 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 22 March 2018 - 02:31

E mnogo sam ja dozivio sa speedfightom, imao sam ga par godina i znao sam ga u dusu, kod mene je bio euro 1, AC. Euro 2 modela i nisam bio neki ljubitelj.
Do sada sam uradio bar 2-3 LC modela, svaki je imao fabricki aluminijumski cilindar, isto tako i vazdusno. CDI na euro1 modelu je AC, kod tebe je vjerovatno neki model za 4T, tesko da bi to funkcionisalo, nikad nisam probao, ali najpametnije je tu naci njegov fabricki i sve pospajati kako je fabrika rekla. Sto se tice sema imas 2 ili 3 verzije, sa obicnim cdi-om, AEC imobilizerom i ACI imobilizerom. Komplikovano, ali imam negdje onaj haynes servisni prirucnik za njega, tu ima i najsitniji detalj sto te moze zanimati o njemu pa i te seme. Mogu ti potraziti ako hoces pa da ti posaljem.

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk

#48 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 22 March 2018 - 10:22

alentje, on 22 March 2018 - 02:31, said:

E mnogo sam ja dozivio sa speedfightom, imao sam ga par godina i znao sam ga u dusu, kod mene je bio euro 1, AC. Euro 2 modela i nisam bio neki ljubitelj.
Do sada sam uradio bar 2-3 LC modela, svaki je imao fabricki aluminijumski cilindar, isto tako i vazdusno. CDI na euro1 modelu je AC, kod tebe je vjerovatno neki model za 4T, tesko da bi to funkcionisalo, nikad nisam probao, ali najpametnije je tu naci njegov fabricki i sve pospajati kako je fabrika rekla. Sto se tice sema imas 2 ili 3 verzije, sa obicnim cdi-om, AEC imobilizerom i ACI imobilizerom. Komplikovano, ali imam negdje onaj haynes servisni prirucnik za njega, tu ima i najsitniji detalj sto te moze zanimati o njemu pa i te seme. Mogu ti potraziti ako hoces pa da ti posaljem.

Ovde je fabrički DC, stator sa namotajima je za DC, nema namotaj za AC 300V, nema imobilajzer ni kod ključ. Paljenje radi, ima varnicu. Instalacija je takođe za DC.

#49 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 22 March 2018 - 11:34

goggyso, on 22 March 2018 - 10:22, said:

Ovde je fabrički DC, stator sa namotajima je za DC, nema namotaj za AC 300V, nema imobilajzer ni kod ključ. Paljenje radi, ima varnicu. Instalacija je takođe za DC.
Ja koliko znam speedfight to nikada nije imao, jedino moguce da je nekada imao imobilizer pa da su komplet struju zamjenili drugom. Dali mozes vidjeti dalj u tabli postoji crvena lampica od imobilizera ili je prazno?

#50 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 22 March 2018 - 11:40

Zavisi i za koje tržište je rađen. Čisto sumnjam da bi neko menjao kompletnu instalaciju da bi montirao DC paljenje. Lakše je zameniti CDI ili stator sa namotajima ukoliko je kvar u pitanju. Našao sam ja na netu obe varijante CDI, komplet šeme.

#51 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 22 March 2018 - 11:41

goggyso, on 22 March 2018 - 11:40, said:

Zavisi i za koje tržište je rađen. Čisto sumnjam da bi neko menjao kompletnu instalaciju da bi montirao DC paljenje. Lakše je zameniti CDI ili stator sa namotajima ukoliko je kvar u pitanju. Našao sam ja na netu obe varijante CDI, komplet šeme.
Cudan mi je taj CDI, vidi se da su spajane zice, nema dzeka

#52 Laki993

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 290 posts

Posted 22 March 2018 - 11:41

Da resimo dilemu oko struje na gogijevom speedfight-u. Fabricki je bio ACI 100 sa imobilajzer koji je smesten ispod maske ispred vozacevih nogu. Usled kvara neko od predhodnih vlasnika je ugradio kineski DC CDI sa nekog 4t skutera jer namotaji ne sadrže visokonaponski namotaji, tj ima 8 namotaja. Magnet nosi oznaku GF-10. Gogi ispravi me ako gresim

Послато са LG-H860 уз помоћ Тапатока

#53 alentje

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 22 March 2018 - 11:56

Laki993, on 22 March 2018 - 11:41, said:

Da resimo dilemu oko struje na gogijevom speedfight-u. Fabricki je bio ACI 100 sa imobilajzer koji je smesten ispod maske ispred vozacevih nogu. Usled kvara neko od predhodnih vlasnika je ugradio kineski DC CDI sa nekog 4t skutera jer namotaji ne sadrže visokonaponski namotaji, tj ima 8 namotaja. Magnet nosi oznaku GF-10. Gogi ispravi me ako gresim

Tako sam ja to zamislio, ovi sa imobilajzerom su fabricki dolazili sa DC namotajima pa je vjerovatno to neko skrpio.

#54 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 22 March 2018 - 12:04

Sve je moguće. Mada boje žica na CDI odgovaraju bojama na šemi, jednoj od par koje sam skinuo sa neta i kontakt bravica ima samo jedan radni kontakt koji pušta +12V ka potrošačima ali i ka CDI-u tako da verujem da je sve to bilo u fabričkoj postavci.. kako god, paljenje radi, varnica je solidna, taj problem je faktički rešen, da ne razbijamo glavu oko toga, šta je tu je. Osnovni problem je mehanika mašine, od radilice do termogrupe. To se rešava kad stignu svi delovi pa ću videti gde sam.

#55 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 22 March 2018 - 15:31

Ja samo da dodam, premerio sam ovu DR radilicu, i meni na prvu sliku deluje sumnjivo.. Prvo nisam nikad video da DR pakuje tajvansku CKR klipnjaču, a drugo nikad nisam video da je gornja pesnica ovoliko otvorena, da je praktično ostalo 1.5mm zida..

Attached File  uploadfromtaptalk1521728648041.jpg   32.26K   55 downloads

Sad ako je to neka klipnjača za 10mm bolcne planirana, onda je 12x15x15 igličasti ovde dosta tesno ušao.. Na pogled ovog p/n broja po netu izlaze sasvim drugačije radilice...

http://www.motorpart...IM07016#IM07016

https://m.ebay.it/it...c-/271396833989

mada to ne mora ništa da znači, jer je poznato da je ova radilica kod Lazovića u KV-u na lageru 10+ godina, te je moguće da je Motoparts usavršio svoj proizvod.. Kako god meni svakako ne ide i glavu da italijan pakuje tajvansku klipnjaču, kao i da mi nije logično da Laz.. pakuje kinesku robu u DR kutije.

Na testu pokazuje 2/100 sa leve i 3/100 sa desne strane, što nije mnogo za stock proizvod

Na kraju posnimao sam malo svoj stock cilindar, dakle ne lepi se za magnet, aluminijumski je

#56 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 22 March 2018 - 17:19

Čudne stvari oko radilice, baš me interesuje ko tu sad pakuje a ko prepakuje...

I moj fabrički cilindar na Jetforceu je bio alu!

Sent from my iPhone using Tapatalk

#57 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 23 March 2018 - 00:30

Kakva god da je, biće dobra za 50ccm. Nisam ja nju detaljno oribao od antikorozivne zaštite pa možda i to malo menja rezultat merenja ali svakako nisam očekivao da je pristojno ucentrirana. Ovo je odlično.

Dok se čekaju delovi, rešio sam da se malo posvetim elektrici tj sistemu napajanja i paljenja. Magnet je prilično zarđao, takvog ga neću vraćati na sveže sređenu mašinu, mora sve biti tip-top, od sklapanja do šminke. Kad je sve novo (osim bloka naravno) nek bude i uglancano.

Da podsetim kako je izgledao magnet..

Attached File  rđavi magnet.jpg   656.59K   51 downloads

Pošto nisam imao pri ruci antirost, pade mi na pamet da testiram mit o Coca Coli, kao skida rđu.. ajd da i to probam mada nisam verovao...
Nakom stajanja 24h u posudi sa kolom, u ovom slučaju Pepsi, na moje opšte iznenađenje magnet sad izgleda ovako..

Attached File  20180322_204315.jpg   934.22K   54 downloads

Sumnjam da bi i antirost bolje odradio posao.
Sledeće iznenađenje je da je magnet i namotaji Japanske proizvodnje MITSUBA GF10. Primetićete da magnet ima dve pozicije za kajlu, jedna je označena linijom, verovatno je to pravilna pozicija za ovaj DC sistem, prilikom skidanja nisam ni sanjao da ima dva položaja pa nisam ni obraćao pažnju.

Posle priprema usledilo je farbanje kao zaštita od eventualno budućeg rđanja. Naravno samo sprej sam imao pri ruci, neki polu-mat crni. Nije bitna boja, ionako se ne vidi od vodene pumpe.
Nakon dva sloja magnet sada izgleda ovako...

Attached File  20180322_235457.jpg   515.88K   55 downloadsAttached File  20180322_235217.jpg   1.78MB   54 downloads

Ja sam zadovoljan. Sledeća je anker ploča sa namotajima...

#58 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 23 March 2018 - 01:02

Anker ploča sa namotajima za napajanje ima samo jednu fazu, definitivno svi potrošaći rade na +12V DC. Nije to bilo nešto preterano prljavo ali sam ipak rešio da operem.

Attached File  20180322_214320.jpg   880.75K   51 downloadsAttached File  20180322_214340.jpg   898.31K   53 downloads

Iz ovog sklopa izlaze 3 žice, dve su za 12V direktno ka regleru bez kontakta sa masom zbog AC napona. Napajanje svih potrošača kao i punjenje akumulatora i DC CDI-a dolazi iz reglera kao DC 12V. Dakle isti sistem kao na mojoj SR-ki PJet.
Treća žica je sa pikapa čiji je drugi kraj namotaja na masi preko kućišta.
Pikap žica je zalemljena na izvod i fiksirana mehanički, ali ostavlja mogućnost jednostavne zamene eventualno oštećene žice novom.

I na izvodima namotaja za 12V japanci su napravili pametno rešenje, žice tu nisu zalemljene već se priključuju sa okruglim stopicama pod šraf. Što me to ne čudi od japanaca, na sve su mislili.

Attached File  20180322_214401.jpg   1.11MB   53 downloadsAttached File  20180322_214422.jpg   812.45K   51 downloads

Detaljnim pregledom zaključujem da bi se ove žice trebale zameniti sa nekim trožilnim kabelom zbog bolje izolacije, ovako polu - zaštićene sa oštećenim bužirom mi se ne sviđaju.

Sledeća je termogrupa..

#59 .::SALLE::.

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 274 posts
  • MestoKraljevo
  • VozimCBR 600RR

Posted 23 March 2018 - 17:41

Prebacen je sa kod kljuca na obican , jer je crkao imobilazjer kao na vecini . Nije ti neka sreca da ostane dc. Najbolje resenje je da stavis kompletno paljenje i cdi GF-4 sa starog tipa peugeot-a i honde . To nije sad preterano skupo , a sa tim gf10 samo muke . Obicno stavlaju cdi od kineza kad ostane gf10, prebacio sam ih bar 20 do sad

#60 Laki993

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 290 posts

Posted 23 March 2018 - 18:59

.::SALLE::., on 23 March 2018 - 17:41, said:

Prebacen je sa kod kljuca na obican , jer je crkao imobilazjer kao na vecini . Nije ti neka sreca da ostane dc. Najbolje resenje je da stavis kompletno paljenje i cdi GF-4 sa starog tipa peugeot-a i honde . To nije sad preterano skupo , a sa tim gf10 samo muke . Obicno stavlaju cdi od kineza kad ostane gf10, prebacio sam ih bar 20 do sad
Tako je, ja sam prošle godine prebacio na GF-4 i komplet instalaciju, jedino je problem sto mora da se pravi prorez na magnetu za kajlu ukoliko je radilica za GF-10

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users