Zbogom Bele Tablice
Posted 07 June 2019 - 18:39
Posted 12 June 2019 - 08:24
Posted 12 June 2019 - 11:27
Miri, on 12 June 2019 - 08:24, said:
Posted 12 June 2019 - 13:25
U vezi priloga za APN registracije u emisiji SAT, današnje obaveštnje novinara:
Nažalost, niko se nije javio. Izgleda da bi svi voleli da to neko drugi uradi umesto njih ili misle da treba nešto posebno, a treba samo da kažu da nisu mogli da registruju motor i zbog čega. Onda će neko sa tehničkog da nam kaže da ne mogu da puste zato i zato jer imaju takve instrukcije od MUP-a i na kraju uhvatimo nekoga iz MUP-a da nam objasni zašto i dokle.
Ne znam, možda ćemo da odustanemo od tog priloga, što bismo to radili kad oni koji imaju taj problem nisu zainteresovani…
Javio mi se jedan tehnički iz Rume, hoće da pričaju, samo mi treba bar jedan vlasnik mopeda, nekog APN-ca ili tako nekog koji nema migavce, a moped je
Tebi hvala na podršci, slobodno se javi ako nešto zatreba.
Pozdrav Željko
SAT Media Group
Željko Regoda
Novinar
+381 11 785-7300
+381 62 802-9958
z.regoda@satmediagroup.net
www.satplus.rs
Posted 17 June 2019 - 10:02
Sent from my BLA-L29 using Tapatalk
Posted 17 June 2019 - 22:12
Ajd i ako registrujem nego ovi pilićari saobraćajci na Beverlijima po Novom Sadu jure samo telefondžije u kolima i mopede...druge ne gledaju....u gradu su me na skuteru zaustavili nekoliko puta a na velikom motoru NIKADA!!!
Stvarno smo smejurija od države...
Posted 17 June 2019 - 22:32
Pita, on 17 June 2019 - 22:12, said:
Ajd i ako registrujem nego ovi pilićari saobraćajci na Beverlijima po Novom Sadu jure samo telefondžije u kolima i mopede...druge ne gledaju....u gradu su me na skuteru zaustavili nekoliko puta a na velikom motoru NIKADA!!!
Послато са LG-H860 помоћу Тапатока
Posted 18 June 2019 - 21:57
Pita, on 17 June 2019 - 22:12, said:
Treba čitati između redova...
Prvo su pre 4-5 god. opalili debeli porez na velike motocikle, pa je bilo bune. Sad se tu resurs istopio, pa prelazimo na nižu klasu - prdavce od 50cc.
Sledeće će biti elektro-bajsevi, živi bili pa videli.
Ako dođemo do poreza na bicikle, e ondak će bit jasno, di smo i šta smo...
Taj pravac je već ispitan kod lađara i čamdžija. Porez od veće klase, pa na nadole. Raspitajte se malo kod njih, ako mi ne verujete.
A cilj je jasan...
E sad nešto po temi:
Registracija APN - Zenjanin - Moto Dane
Čuo sam se sa momkom koji radi registraciju ovih naših prdavaca. Žute table za APN kod njih, do 2021.
Izgled treba da bude što bliže fabričkom. Slika se korman posebno i sa svih strana.
Evo šta ne može bez potvrde ABS (atest):
- LED sijalica fara
- žmigavci
- rezona
- fuzasteri za suvozača
- drugi karburator
- km sat koji nije Tomosov i nije fabrički stojao na njemu
- kapa i cilindar samo original, ništa T-15 i BT varijante
Šta može:
- dugački sic
- drugi prekidači
Edited by sigmaal, 18 June 2019 - 21:59.
Posted 18 June 2019 - 22:11
Posted 20 June 2019 - 08:35
Nemam origigi retrovizore na skuteru,vec koso -repliku retrovoza sa aprilie sr3.
Da li na teh gledaju retrovizore,tj dal mogu sa njima ili da ih skidam i probam bez njih da izadjem na teh pregled?
Sent from my SM-J610FN using Tapatalk
Posted 20 June 2019 - 08:53
vlayco, on 20 June 2019 - 08:37, said:
Nemam origigi retrovizore na skuteru,vec koso -repliku retrovoza sa aprilie sr3.
Da li na teh gledaju retrovizore,tj dal mogu sa njima ili da ih skidam i probam bez njih da izadjem na teh pregled?
Negde traže da sve bude 100% origigi a negde ne. Obično gledaju na Google slike, pa porede.
Možda ti je najbolja varijanta da poneseš alat, pa skineš, ako budu k*njali.
Edited by sigmaal, 20 June 2019 - 08:54.
Posted 20 June 2019 - 14:13
Posted 22 June 2019 - 02:26
Mario, on 20 June 2019 - 14:13, said:
Bilo bi dobro napisati, koji Tehnički radi, sa podacima šta traže.
Za područje Vojvodine, za sada znamo da se APN na žute radi u: Subotici, Čoki, Zrenjaninu, Senti, Somboru
Konkretno u mom slučaju - Zrenjanin, Moto Dane:
https://dane.co.rs/kontakt/
064/ 12 63 009 Radovan - radi na Tehničkom, možete dobiti info šta može a šta ne.
Već sam pisao njihove opšte zahteve ovde: https://svet-skutera...post__p__150422
Adresa Tehničkog: Cara Lazara 83, ZR
Šta su gledali? Samo spoljni izgled, bez provere kočnica i signalizacije.
I još sam morao skinuti desno ogledalo, a aftermarket nosače ogledala koji su u zlatnoj boji, tražili su da zamotam crnom izolirkom.
"Da bude na slici kao deo ručke".
Torbu za alat sam takođe morao skinuti.
Kuma su zaj*bavali da skine sajlu za zaključavanje sa paktregera.
Cena kompletene registracije za žute table, sa uslugom agencije - 7800 din. Uskuga im je 200 din.
Mogu da naprave uplatnice i za druge opštine. Nama su sredili komplet dokumentaciju za SUP, vrlo poslovno.
Trebali smo samo skinuti stare table i predati.
I hvala Bogu - konačni rezultat, posle mnogo peripetija:
P_20190622_023456.jpg 1.49MB 24 downloads
Sad mi je srce na mestu!
Djomli veliko hvala za informacije! Imaš od mene piće kad dođeš u NS.
Edited by sigmaal, 22 June 2019 - 02:35.
Posted 10 July 2019 - 17:02
Ajde sad pomozite meni ...
Ja sam pre neku godinu uspeo da Aliena prevedem sa belih na žute table i on je sada moj , imam potvrdu o brzini i osim manjih problema koje sam uspeo da prevaziđem na samom tehničkom ( onom rigoroznom ) uredno ga regujem ...
Ostao mi problem Airsalmatica Od ona doba kad sam preveo skuter na svoje ime i regovao ga mnogo što - šta se promenilo ...krajnji zadatak je da se Airsalmatic skine sa imena vlasnice ( žena je u pitanju ) , našao sam je posle mnogo muke ...nisam se još lično čuo sa njom , već sa njenim mužem , ali kad se budem čuo , mislim da neće biti nikakvih problema da se to odradi ...dakle , cilj je da se skine sa njenog imena i porebaci na mene , a regovanje o tom po tom ...
Ispravite me ako grešim , postupak je sledeći ;
Odem kad se dogovorim u Bačku palanku gde živi vlasnica , ponesem saobraćajnu i belu tablu - dobar dan - dobar dan ...odemo u neku agenciju , zaključimo KUPOPRODAJNI UGOVOR ,ja platim, odemo u MUP , ona vrati belu tablu i ponište saobraćajnu i vrate joj ...na osnovu ugovora i poništene saobraćajne JAVNI BELEŽNIK nam uz naplatu takse overi ugovor ...
Ovim bi sve između bivše vlasnice i mene bilo završeno , ja postajem vlasnik i na osnovu ugovora mogu kod mene u MUP-u da regujem kad god hoću ...
Ispravite me ako samk negde pogrešio , ja mislim da ide ovako ...
Posted 10 July 2019 - 18:09
Posle kontaktiras neku agenciju za registracije u mestu gde je vlasnica,oni to urade sve i to platis od 500-700din...
Ja sam tako uspeo da odradim.
Puno lakse,a i vise ce te put izaci tamo i nazad...
Posted 11 July 2019 - 06:11
Posted 11 July 2019 - 09:59
Posted 11 July 2019 - 11:30
44 user(s) are reading this topic
0 members, 44 guests, 0 anonymous users