U pitanju je Yamaha aerox 98 godiste.U mom vlasnistvu od skoro,Ima ulaganja ali polako jedno po jedno,zamenio sam zadnji amortizer novim i stavio zadnju novu gumu.
Sledece sto sam hteo to je da proverim njenu potrosnju i iskreno nisam bas zadovoljan jer je ona oko 6,5 litara.Motor je standard bar po recima coveka od kojeg sam ga kupio sa recima da je na njemu promenjen samo auspuh proizvodjaca TNT.Motor nisam mnogo platio pa me je to i povuklo da ga uzmem. No da se vratimo na problem potrosnje.Prvo sto mi je palo na pamet to je svecica i ako skuter lepo pali.U pitanju je NGK BR7HS ,nakon toga filter vazduha,Vidim da je skoro menjana kutija filtera[ jer izgleda bas kao nova,otvorim je i gle cuda filter kao nov,ipak sam ga oprao i ako uopste nije bio prljav.Lepo osusio i vratio kako je bilo.Nakon toga sam krenuo na karburator on je inace oznake Dellorto phbn 12 hs,rucni sauh.Prvo sto sam pogledao to je iglica,koja stoji na srednjem zazoru (ima ih 5) daljim rasturanjem sam dosao do dizni i tu sam se malo iznenadio kada sam video da je glavna dizna 85. Deluje mi preveliko za standarnu masinu od 49kubika.
Sve sam to lepo ocistio i vratio jer nisam bas smeo da se upustim u nesto sto mi nije jaca strana pa se nadam da cu uz vasu pomoc uspeti nekako da spustim sve to bar na 4litara sto mislim da je ok za 2t masine,Veliko hvala unapred
attachment=19820:47117212_10213324013711452_8893290773521367040_n.jpg]