Razredni, on 31 May 2020 - 12:46, said:
Jel ima nekih novina po pitanju termina, zna li se definitino kalendar takmicenja?
Mislim da su tuneri u ovom nasem skuter svetu u nezavidnoj poziciji, treba naci vozaca ili vozace koji zele da se takmice a da imaju punu opremu. Imamo dosta skutera na forumu i u Srbiji uopste i spremnih i poluspremnih koji su se doradjivali godinama unazad i mogli bi da udju u neku od kalasa, ali relano za kombinezon, cizme rukavice treba izdvojiti jos 300-400eura..
Preko toga, par supersoft guma za jedno takmicnje (slobodni trenenig, kvalifikacije i 2 x po 15 minuta takmicenja) izadje oko 120 do 160eura.
Znaci za sezonu od 5 takmicenja posto imam spreman skuter i opremu, samo za gume mi treba jos 600eura, plus troskovi gorivo, prevoz, nocenje ekipa..
Sve oke, samo hocu da kazem da to nije ona draz sa pocetka, da bude sve od fabrike a ko je tuner taj ce turpijom i komparetorm napraviti da bude nijansu brzi, ali svi voze i svi imaju mogucnost za dobar plasman i vozili bi svi na ulicnim gumama, odnosno ko sta ima.
Ovako, tomosic u openu sa radilicom cilindrom, innerrotorom, plivajucim discom i sto pedes nad*kanih cudesa izadje 2-3-4.000 eura?! Jer ako nije kupovno tesko da moze da parira. Skuter jos grdje, 70ccm³ opusteno prevali 6-7000eura da se spremi sa vrhunskim stvarima.
Realnost je, u prvoj sezoni pojavice se svi da ucestvuju a vec sledece samo ko bude imao vise para da baci taj ce i da vozi i mnogo mi je zao zbog toga.
Sa druge strane tuner da da nekom detetu od 60kg da vozi, a ulozio je 1000-2000eura sta ima od toga, napisace mu ime u analima Srpske skuter scene? A tuner od 40 godina i 100kg da vozi, moze samo promotivno, deca su prebrza.
Skuter svet je takav da ce to dete reci tati da mu plati malossi ili polini cup skuter iz Italije ili Nemacke za par hiljada sa sve grejacima guma rezervnom litrom ulja i tu tuner vise nema ucesca...
Imamo u garazi 2 zipa 95% spremna, jedan za open jedan za 50, izuzev trkackih guma.
Lomim se jos uvek.
Bilo bi lepo videti vas,nas 4 iz Beograda ide,Pakundza,Plameni,Nesa i ja...
Naravno,Pakundza je vozač jer je na njega ova Corona ostavila najmanje traga(najmanje se podgojio).
Nastupamo pod imenom neke naše viber grupe "motoZadrugari"...
Vozi se u serijali,naravno sa minareli agregatom,Piaggio osim mene niko ne voli 😂
Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk