Jump to content

Kaciga - Razlog

• This topic is locked This topic is locked
67 replies to this topic

#21 Menadzer 91

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 28 posts

Posted 24 March 2011 - 22:57

View Postperlx*, on 24 March 2011 - 22:42, said:

Kaciga je super, ne vidi mi se faca, pomisle ribe da sam lep dasa http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/biker_scooter.gif ;) http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/wink.png
hahahahaa,a evo i 3. razloga zashto nositi kacigu :)

#22 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 24 March 2011 - 23:10

Kada sam kupio skuter trebala mi je naravno i kaciga kako bih ga mogao nesmetano voziti po gradu. Ne znajuci nista o kacigama otisao sam i kupio neku kinesku na bubanj potoku za 1500 dinara. Bila je ocajna, ciganski dizajn, crna sa nekim crvenim tribalima. Ali pomislih bolje takva nego nikakva. Ofarbali smo je ucrnu boju kako bi lepse izgledala, mada joj ni to nije pomoglo jer je kaciga odvratnog oblika sama po sebi. Jednoga dana dok sam se spremao za voznju, prolazeci kroz dnevnu sobu ispala mi je sa visine struka i pukla. Seo sam na trosed i zamislio sta bi mi se desilo da sam ne daj Boze pao sa njom na glavi... Posle par dana sam otisao i kupio kacigu kako valja. Nije bila mnogo skupa, kostala je oko 100e, ali je makar kaciga sa atestom i nije me strah da sa njom ne daj Boze padnem http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/smile.png

Evo i kacige:

Posted Image

#23 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 24 March 2011 - 23:41

evo da se javim vidim ide prozivka, sve je vezano za tu Blackovu posetu meni.... Priznajem da sam namerno to uradio da bi se poslikao komentator koji je opleo po mojoj vožnji u Kruševcu Xciting500..

Dakle nisam planirao da se u Kruševcu probam bez kacige, ali je nije bilo, i ako mrzim tuđe kacige da stavljam na glavu, nije bilo ni jedne, a test vožnjica je bila neizbežna, priznaću bilo je jače od mene...

Ranijih godina dok sam vozio APN nije bilo zakona o kacigi za biciklo sa pomoćnim motorom, mislim da je uvedeno tek 89-e, prve dve godine moje vožnje nije bila obavezna... pa se društvo krpilo sa onim kacigama za građevince, koje ne vrede ničemu osim da ti ne padne cigla na glavu sa visine.. Imao sam neku kros kacigu bez vizira kasnije.. U početak sezone sam redovno plakao, da bi mi se kasnije oči privikle, bumbare i ostale projektile sam nekoliko puta overio...

pre moje kupovine skutera i uopšte početka druge sesije motocikla sam išao sa Zolikom (komša) na GS500 suzi na neki motosusret u Adu, i tu nisam imao kacigu, pošto je on vozio i ima službenu, konstatovali smo nema veze... Svi znate kako je sranje biti suvozač bez kacige.. ja sam tada osetio, ni vazduha ni videti, a on prži ide taj GS 120-140 ... smučila mi se vožnja 15-ak km-a bez kacige, a tek u povratku noću...

kupio sam Caberg DNA za 100e, jer sam shvatio da je od vitalnog značaja za udobnu vožnju motorom, nisam razmišljao o padu i zaštiti glave u tom trenutku.. kada sam kupio devetku malo mi je bilo čudno sa full face kacigom voziti, nema zvuka motora, slabo čujem saobraćaj, dok se nisam privikao malo... kasnije kada sam se malo više upoznao sa prednostima vožnje sa redovnom kacigom i bio očevidac nekih saobraćajki sama pomisao na to šta bi bilo da ti bajkeri nisu imali redovne kacige, me je zgrozila jer su mi žena i deca u tom periodu imali kacige za bicikle, kao ako ustreba za skuter...

danas mi i deca imaju sertifikovane full face kacige, i ne sedaju na skuter bez njih... moja Caberg je već dosta izgrebana, i vizir je za izmenu već, stoji mi u radionici i na svakoj probi motora je nosim, nije iz nužde već iz navike... ovo u ulici na 100m nisam poneo, desi se retko, u dvorištu je ne stavljam, uglavnom se maksimalno koncentrišem na zvuk rezonance, i frekvenciju obrtaja u podešavanjima, mada kaciga ne poremeti sluh nešto posebno navikne se vremenom...

tako razmišljam o kupovini neke novije i bolje zatvorene, da mi bude primarna za vožnju ova Caberg će ostati najverovatnije u radionici za probe, i ne želim da imam kacigu bez vizira... svim svojim drugovima sam nabavio ili ih ubedio da kupe full face kacige... evo i Krstović je pazario i to na otplatu 6 mesečnu, pa i njegovu tvrdoglavost i besparicu čovek može da razume, a vozi uvek sa grčom u zglobu ruke i redovno je trpio ono ukrasno sranje što je imao ranije.. međutim ljudi menjaju mišljenje, prvi bumbar, prvo hladnije vreme ili noć puna mušica, prvi nedaj bože pad ili prvi susret sa saobraćajkom gde je stradao bajker...

evo izvinjavam se Black-u za ono u ulici.. neće se više desiti, ipak je naša glava najvažnija ..

#24 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 25 March 2011 - 00:23

dobro je dok idu prozivke za ne nošenje kacige!!! To je za pohvalu, mislim na prozivku!!! http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/smile.png

a ti bleki stidi se još malo !!!

#25 Cvija

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 129 posts

Posted 25 March 2011 - 04:51

Kad god mogu-trudim se da je izbegnem,to je ono-po gradu,do prodavnice....Kad krenem na šljaku ili negde dalje,onda je nosim....po meni nužno zlo.Sada opet imam problem,prodao sam staru-treba kupiti drugu a vidim da ispod 5000 nema,a da valja.Sviđa mi se Shiro SH-20 maui.....ali će najverovatnije da padne nešto iz dobrog nam Louis-a za 25-30E

#26 PihTiJA

Specijalni član

• Members
  • PipPipPip
  • 201 posts
  • MestoBeograd

Posted 25 March 2011 - 12:59

Ja nosim kacigu jer je svuda asfalt razvaljen i pun rupa i zato necu da razbijem glavu i skuter + ako me otac vidi sa glavom u zavoju,ima da me :D .Inace ja bas volim da nosim kacigu,jeste da izgledam sa njom k'o budala ali posto imam kratku kosu,bolje da mi kaciga greje glavu nego da mi se glava smrzne.

Evo moje kacige.
http://www.dodaj.rs/...negrobf8355.jpg

#27 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 25 March 2011 - 15:08

posto imam kratku kosu,bolje da mi kaciga greje glavu nego da mi se glava smrzne.

zbog ovoga i ja obozavam kacigu zimi,kad stanem negde uopste mi se ne skida :D

Kad god mogu-trudim se da je izbegnem,to je ono-po gradu,do prodavnice....Kad krenem na šljaku ili negde dalje,onda je nosim....po meni nužno zlo.Sada opet imam problem,prodao sam staru-treba kupiti drugu a vidim da ispod 5000 nema,a da valja.Sviđa mi se Shiro SH-20 maui.....ali će najverovatnije da padne nešto iz dobrog nam Louis-a za 25-30E Kad god mogu-trudim se da je izbegnem,to je ono-po gradu,do prodavnice....Kad krenem na šljaku ili negde dalje,onda je nosim....po meni nužno zlo.Sada opet imam problem,prodao sam staru-treba kupiti drugu a vidim da ispod 5000 nema,a da valja.Sviđa mi se Shiro SH-20 maui.....ali će najverovatnije da padne nešto iz dobrog nam Louis-a za 25-30E

Nije ti to dobro...meni drugovi kazu da izgledam ko neki deda sa onom kacigom,ali ne obracam paznju na to...inace,sad sam pre neki dan samo turpiju upalio da je premestim s jednog kraja dvorista u drugi,i kad sam dao gas mislio sam da nesto nije u redu,imao sam osecaj kao da je otisao u ogromne obrtaje,jer je do tad nisam uopste vozio nastelovanu bez kacige...i ovaj novi free mi nije registrovan,tako da ne smem pred policiju,ali ipak s njim nisam napravio ni jedan jedini km bez kacige(a presao sam 250km)...jeste da mi nije neka kaciga,ali opet mislim da je bolje i to nego nista,opet tu ima dosta stiropora i sta vec,tako da bi sigurno malo ublazilo....

#28 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 25 March 2011 - 15:20

Sad bi Lima trebalo da ti okaci sliku svoje kineske kacige posle pada.

#29 LiMa

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 237 posts
  • Mesto011
  • VozimGilera Runner 49

Posted 26 March 2011 - 00:37

Stiropora tu ima, ali nije nabijen i u vise slojeva, nego najobicniji, kao onaj za fasadu kuca i mozes ka prstom probiti bez veceg pritiska. Evo:
Posted Image
Posted Image

Mene je spasila jer sam pao na glavu

#30 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 26 March 2011 - 08:43

a vi sad i dalje vozite bez kacige,pa ce glava da bude ko ova kaciga :D

#31 PihTiJA

Specijalni član

• Members
  • PipPipPip
  • 201 posts
  • MestoBeograd

Posted 26 March 2011 - 09:50

Pa zar LiMa nema neku bese Agv ili Shark kacigu?

#32 Weseli-90

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 470 posts

Posted 26 March 2011 - 10:32

Te kineske kacige su jos vece zlo...padnes, ona se raspadne i moze da te rasece ta plastika, vise stete nego koristi. Ja sam kacigu kupio nekih mesec dana posle kupovine skutera, i tada sam je prvenstveno kupio zbog zakona i kazni koje sam mogao da dobijem. Uzeo sam full face mds, slicnu kao sto ima phantom, isto placena oko 100e. U pocetku mi je bilo nezgodno voziti, skucen prostor, smanjenja vidljivost, muke bile...Kasnije sam se skroz navikao, toliko da mi bilo cudno i bezveze voziti bez kacige. Bratu je vec jednom spasila glavu, kada je pao sa skutera kaciga je bila debelo oguljena, tako da je ipak vredi nositi... inace ni u radnju bez nje, iako je radnja nekih 150-200m, jer sam svestan da ja mogu pasti i 5 metara od kuce i razbiti glavu od beton...dosta njih misli ako je blizu ne mora da znaci da ce pasti, greska...

#33 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 26 March 2011 - 11:57

Ja nosim kacigu jer tak'u nosi Rossi :D

#34 LiMa

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 237 posts
  • Mesto011
  • VozimGilera Runner 49

Posted 26 March 2011 - 17:25

Imam Shark i MDS kacigu, a ovu sam nosio tek sto sam kupio skuter i bila mi je vece za dva broja :D
Otisla je u zaborav

#35 Cvija

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 129 posts

Posted 26 March 2011 - 20:05

Bio sam na sajmu.....najpovoljnija je Shiro ona ''digital orange'' boja,kapiram da kaciga i treba da bude transparentna i.t.d. ali boja je u haosu.Modeli marke KOJI su.......pa....loši(da ne budem nepristojan)sve u svemu Duchinni u jet verziji za 5 somića je ''top angebote'' ali i Shiro modeli imaju popust od 10% tako da tzv.tom-cat fazon sa sunčanim vizirom i vadivom postavom košta oko 7000din.

#36 Miloš

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 68 posts
  • MestoBeograd
  • VozimFree

Posted 27 March 2011 - 02:00

tebra ispruži se za neku dobru kacigu, nemoj te boranije da gledaš.. ne kupuje se kaciga na svakih mesec dana, što sad kupiš koristićeš 3-4 godine..

#37 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 27 March 2011 - 02:11

Miloše, koji ti je qrac? nisi skoro nešto omrčio ili šta? jer tebi neko gleda u novčanik? Smiri se!!!!!!!
Te manire sa prozivkama ostavi za neki "ljući" forum

#38 Miroslav'91

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 530 posts
  • MestoAleksandrovac-Bg
  • VozimSprint Exactly

Posted 27 March 2011 - 16:07

I ja sam poceo da nosim kacigu zbog policije, pre 3 godine sam kupio neku kinesku full face kacigu, stvarno izgleda ok kaciga, ali posto nema homologaciju ne bih ja da je atestiram tako da sad skupljam parice za neku kvalitetniju, ipak je glava u pitanju :)

#39 Miloš

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 68 posts
  • MestoBeograd
  • VozimFree

Posted 27 March 2011 - 18:17

View PostBlack Adder, on 27 March 2011 - 02:11, said:

Miloše, koji ti je qrac? nisi skoro nešto omrčio ili šta? jer tebi neko gleda u novčanik? Smiri se!!!!!!!
Te manire sa prozivkama ostavi za neki "ljući" forum

khm khm vidim ti si kupio lošu kacigu http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/sign0020.gif nikom ne gledam u novčanik ali ako već hoće da kupi kacigu neka uštedi još malo i uzme neku dobru od recimo 100 evra (caberg).. ovako kupiće tu shiro jet za 5-6 hiljada a već za oko 100 evra ima dobrih fullface ili ako uspe da iskoristi popust u luisu može da uzme i za 70jura dobru fullface kacigu a razlika u bezbednosti je ogromna.
Razumem da je bilo kasno pa si malo pogrešno protumačio moj post koji nije ni malo bio kritički već konstruktivne prirode! :)

#40 Cvija

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 129 posts

Posted 27 March 2011 - 19:48

Imao sam full face kacigu.....Svideo mi se Marushin 778 (u matu).......ali znoji se glava u letnjem periodu.Poštujem postulate saobraćajne doktrine,kaciga glavu čuva,itd.Avaj,ne pada mi napamet da ikad dam više od 5000din. za kacigu.I nikad više integral.P.S.Samo polako i gas dodavati u kontinuitetu.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users