Posted 24 March 2011 - 23:41
evo da se javim vidim ide prozivka, sve je vezano za tu Blackovu posetu meni.... Priznajem da sam namerno to uradio da bi se poslikao komentator koji je opleo po mojoj vožnji u Kruševcu Xciting500..
Dakle nisam planirao da se u Kruševcu probam bez kacige, ali je nije bilo, i ako mrzim tuđe kacige da stavljam na glavu, nije bilo ni jedne, a test vožnjica je bila neizbežna, priznaću bilo je jače od mene...
Ranijih godina dok sam vozio APN nije bilo zakona o kacigi za biciklo sa pomoćnim motorom, mislim da je uvedeno tek 89-e, prve dve godine moje vožnje nije bila obavezna... pa se društvo krpilo sa onim kacigama za građevince, koje ne vrede ničemu osim da ti ne padne cigla na glavu sa visine.. Imao sam neku kros kacigu bez vizira kasnije.. U početak sezone sam redovno plakao, da bi mi se kasnije oči privikle, bumbare i ostale projektile sam nekoliko puta overio...
pre moje kupovine skutera i uopšte početka druge sesije motocikla sam išao sa Zolikom (komša) na GS500 suzi na neki motosusret u Adu, i tu nisam imao kacigu, pošto je on vozio i ima službenu, konstatovali smo nema veze... Svi znate kako je sranje biti suvozač bez kacige.. ja sam tada osetio, ni vazduha ni videti, a on prži ide taj GS 120-140 ... smučila mi se vožnja 15-ak km-a bez kacige, a tek u povratku noću...
kupio sam Caberg DNA za 100e, jer sam shvatio da je od vitalnog značaja za udobnu vožnju motorom, nisam razmišljao o padu i zaštiti glave u tom trenutku.. kada sam kupio devetku malo mi je bilo čudno sa full face kacigom voziti, nema zvuka motora, slabo čujem saobraćaj, dok se nisam privikao malo... kasnije kada sam se malo više upoznao sa prednostima vožnje sa redovnom kacigom i bio očevidac nekih saobraćajki sama pomisao na to šta bi bilo da ti bajkeri nisu imali redovne kacige, me je zgrozila jer su mi žena i deca u tom periodu imali kacige za bicikle, kao ako ustreba za skuter...
danas mi i deca imaju sertifikovane full face kacige, i ne sedaju na skuter bez njih... moja Caberg je već dosta izgrebana, i vizir je za izmenu već, stoji mi u radionici i na svakoj probi motora je nosim, nije iz nužde već iz navike... ovo u ulici na 100m nisam poneo, desi se retko, u dvorištu je ne stavljam, uglavnom se maksimalno koncentrišem na zvuk rezonance, i frekvenciju obrtaja u podešavanjima, mada kaciga ne poremeti sluh nešto posebno navikne se vremenom...
tako razmišljam o kupovini neke novije i bolje zatvorene, da mi bude primarna za vožnju ova Caberg će ostati najverovatnije u radionici za probe, i ne želim da imam kacigu bez vizira... svim svojim drugovima sam nabavio ili ih ubedio da kupe full face kacige... evo i Krstović je pazario i to na otplatu 6 mesečnu, pa i njegovu tvrdoglavost i besparicu čovek može da razume, a vozi uvek sa grčom u zglobu ruke i redovno je trpio ono ukrasno sranje što je imao ranije.. međutim ljudi menjaju mišljenje, prvi bumbar, prvo hladnije vreme ili noć puna mušica, prvi nedaj bože pad ili prvi susret sa saobraćajkom gde je stradao bajker...
evo izvinjavam se Black-u za ono u ulici.. neće se više desiti, ipak je naša glava najvažnija ..