Jump to content

Yamaha Aerox 2008

81 replies to this topic

#41 qwerty

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 49 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 20 April 2020 - 15:18

Sigurno nije znao da nasteluje pa je zavario da bi fiksirao poluge.Sta sada raditi, da li uzeti Malossi Fly? :laugh:

#42 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 20 April 2020 - 19:08

Svakako tako u nategnutom stadijumu možeš testirati sa raznim oprugicama, ali sa 105 zvonom kako smo pisali..

Ako.nemaš zvono, onda ne gubi vreme

#43 qwerty

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 49 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 20 April 2020 - 19:39

Imam 105 i 107.To 105 ne prelazi skroz preko lamelica, to nema veze?

#44 tutnja

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 261 posts
  • MestoMalinska
  • VozimLuna Versus

Posted 20 April 2020 - 19:40

Ako ti je baš želja i imaš mogućnosti uzmi fly, zašto ne?
Ako je samo zbog imena i misliš da ćeš dobiti neke ekstra performanse s njim, nije baš tako..
Na serijali i slabijem base kitu će ti svako kvačilo odraditi posao bez problema. Performanse ganjaš boljim variom, remenom, federima kvačila, centralnim.. Kad sve to uskladiš kako treba i podesiš karb, ide to fino bez obzira kako se zove 😉

Dobro ti Mario kaže, probaj sa federima koje imaš, novi centralni, naravno ako imaš korpu (zvono). Ako nemaš razmisli o nekom jeftinijem kompletu 107mm..
Npr. ja kad sam mjenjao 112mm na kinezu na 107 uzeo sam komplet bgm za 40 eura, remenica, kvačilo i zvono plus malossi bijeli centralni i radilo posao dobro. Kasnije uzeo set malih federa i bolje zvono zbog hlađenja iako nisam morao i sad je to čisto ok.

Poslano sa mog LG-G6 koristeći Tapatalk

#45 qwerty

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 49 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 20 April 2020 - 19:45

Imam par setova federa i centralnih, sutra mi stize varijator pa cu se igrati.Da li ce raditi posao standardni 12mm karburator ili da uzmem neki drugi?

#46 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian Falcon 50R

Posted 20 April 2020 - 22:12

Ne bih it preporucio da kupis fly nije to neko kvacilo, uradi zemi pravilno zvono za ovu lamelu i probas razlicite federe sigurno ces ubosti start.

#47 qwerty

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 49 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 21 April 2020 - 21:54

Stigao varijator :laugh:
Attached File  20200421_225105.jpg   4.36MB   12 downloads

#48 qwerty

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 49 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 21 April 2020 - 22:02

View PostDamjan66, on 20 April 2020 - 22:12, said:

Ne bih it preporucio da kupis fly nije to neko kvacilo, uradi zemi pravilno zvono za ovu lamelu i probas razlicite federe sigurno ces ubosti start.
Probacu, imam dva kvacila pa cu se igrati

#49 qwerty

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 49 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 22 April 2020 - 23:59

Sutra stavljam varijator pa bi se posavetovao sa vama da ne bi nesto pokvario jer prvi put ovo radim.Buni me to sto sam dobio tri prstena, a na snimku i uputstvu stavljaju samo dva pa ako mozete da mi pojasnite kako to da uradim.Da li ide ovako kao sto sam stavio na slici, prvo se stavi ovaj najtanjii prsten, onda varijator pa na bolcnu ide plasticni limiter spacer?Attached File  20200423_003110.jpg   3.25MB   9 downloads

#50 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 23 April 2020 - 03:49

Na bolcnu stavljaš ako želiš da zadržiš blokadu za 45kmh

#51 qwerty

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 49 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 23 April 2020 - 10:03

Znaci od ta tri samo stavim onaj najtanji i to je to?

#52 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 23 April 2020 - 11:24

Jedan prsten je plastični,on je blokada kada se stavi na bolcnu.
Ostala dva su metalni i idu iza variomata,u zavisnosti od distance stavljas debelji ili tanji,da bi variomat i remenice bile u centru..
Moguće da taj deblji ide na agregate da kojih je skinut fraj lauf.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

#53 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 23 April 2020 - 15:04

Ne ne, malaguti ima nešto duži krak radilice od ostalih minareli-ja pa tu ide mala platna po potrebi, u klasičnoj aerox aplikaciji mislim da ne ide nista..

#54 qwerty

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 49 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 23 April 2020 - 16:27

Uspeo sam, pacijent preziveo :mmhappy3: Nije bio nikakav prsten pre varijatora, a onaj sto je bio izmedju ventilatora i varijatora sam skinuo.Kada dam malo gas i pustim varijator se cuje nesto kao turbina.Kada idem 80 posle pustanja gasa varijator kao da nekako zapinje i motor se sporije zaustavlja, ne pada mu brzina kao sa standardnim varijatorom.Plastika za noge mi je jako vibrirala kada predjem 60, sada ne trese i motor nekako tise radi, ali u kvacilu se nesto cuje prilikom kretanja i u toku voznje nesto krlja(verovatno zato sto je sa kineza, ne moze da izdrzi)Motor je izgubio rupu u ubrzanju, ali ne ide nesto bolje nego sto je isao, mislim da su mu teske ove rolnice od 7gr i treba se igrati sa kvacilom i karburatorom.
Evo kako se cuje varijator posle pustanja gasa, to sto sam rekao kao turbina
Ubrzanje sa starim varijatorom(rolnice RMS 5.8gr), kineskim kvacilom(Centralna Athena-plava 22%, oprugice RMS-plave
Ubrzanje sa Malossi multivarom, kineskim kvacilom(Centralna Athena-plava 22%, oprugice RMS-plave

#55 qwerty

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 49 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 23 April 2020 - 16:40

View PostMario, on 23 April 2020 - 15:04, said:

Ne ne, malaguti ima nešto duži krak radilice od ostalih minareli-ja pa tu ide mala platna po potrebi, u klasičnoj aerox aplikaciji mislim da ne ide nista..
Mislis da bi trebao da skinem prsten?

#56 tutnja

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 261 posts
  • MestoMalinska
  • VozimLuna Versus

Posted 23 April 2020 - 18:50

Biće tu igranja sa prenosom 😉
Mora to puniti sat puno bolje.. strpljenja i pomalo, biće 👍

Poslano sa mog LG-G6 koristeći Tapatalk

#57 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 23 April 2020 - 20:35

Tako se čuje svaki bez dekle, remen daje taj zvuk turbine..

Ono što ti malo zvecka je bendiks, ili je malo potrošen pa klimata u ležištu.. ništa bitno

Rolnice su ti malo teže na multivaru, oseti se da ga drži niže u međuubrzanju

Ako ti patosnice tresu na određenim obrtajoma onsa.imaš debalans na radilici, varijatoru ili magnetu, ako imaš na nekoj brzini onda može biti kvačilo, zvono, remenice, felna, guma

#58 qwerty

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 49 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 23 April 2020 - 20:43

Vidim da ce biti borba Probacu sa drugim kvacilom, belom malossi centralnom oprugom i imam jos neke crvene rms oprugice.Video sam na oglasima da ima neka kopija dellorta 17.5mm, citao sam na forumu da ga je neko spominjao, sta mislite vredi li uzeti, kontam da necu puno dobiti sa standardnim od 12mm? Da li uzeti neki sportski filter ili da prepravim standardni? Koje gramaze rolnica da trazim, da znam od prilike sta da gadjam?

#59 qwerty

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 49 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 23 April 2020 - 20:47

View PostMario, on 23 April 2020 - 20:35, said:

Tako se čuje svaki bez dekle, remen daje taj zvuk turbine..

Ono što ti malo zvecka je bendiks, ili je malo potrošen pa klimata u ležištu.. ništa bitno

Rolnice su ti malo teže na multivaru, oseti se da ga drži niže u međuubrzanju

Ako ti patosnice tresu na određenim obrtajoma onsa.imaš debalans na radilici, varijatoru ili magnetu, ako imaš na nekoj brzini onda može biti kvačilo, zvono, remenice, felna, guma
Samo je treslo kada idem preko 60, kao da ce se raspasti motor.Sa novim varijatorom nije treslo, tek su se kasnije pojavile blage vibracije, posle nekih 15min voznje

#60 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 23 April 2020 - 20:53

Ne bi bilo loše kad skineš kvačilo da preglesaš i centralnu oprugu i izmenjaš mast u torque driveru (to je taj deo remenice koji se mrda, ispod poklopca su klizači i mast grafitna)

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users