Nisam od obaveza stigao ranije da pišem.
Razredni, ti si mega car! Kapa dole za drugarske savete!
Vratio sam diznu 70 jer 76 ne uspevam da nateram da lepo radi. Mislim da bi dizna 72 bila prava stvar. Poslušaću te, vozikaću se malo, pa ću posle da pogledam sveću, moguće je da će biti baš kako treba.
Što se tiče uljne pumpe, uradio sam onako kako si rekao, maticom na ulazu sajle u kućište prenosa sam doštelovao sajlu da nateže za milimetar, dva više od fabrički obeležene pozicije.
Motor je zaista stajao 8 godina u garaži na vikendici, na suvom i čistom mestu, pod ceradom.
Ulje u reduktoru sam menjao pre garažiranja, potpuno je bistro, ako treba, lako ću ga opet zameniti. Zamenio sam motorno ulje (ispustio staro, sipao novu polusintetiku Motorex).
Ulje u kočionom sistemu ću po tvom savetu zameniti, kočione pločice ću pazariti do vikenda pa i to menjam (iako mislim da sam to menjao prilikom te poslednje akcije, ali bez obzira, neka ostane u rezervi).
Creva oko karburatora sam već zamenio (stavio silikonska za trimere, bez šelni), zamenio i vakum ventil za gorivo (originalni - oko 1500 din) i plastiku oko cilindra.
Sve sajle sam stavio nove (nisu još vožene), podmazaću kako kažeš (gde bude trebalo).
Što se tiče prenosa, i to je renovirano (nov kaiš, novo kvačilo, rolnice, plastike itd). Kod prenosa imam najveću dilemu, jer taj deo skutera najmanje poznajem.
Primetio sam da mašina sjajno vuče, imam blizu vikendice strmu uzbrdicu, na kojoj moj Fiat Punto mora da ide u prvoj brzini. Imam utisak da Vespica može pored mene, bez problema još jednog saputnika da izvuče. E sad, to je meni potpuno neverovatno jer sam godinama vozio taj motoric i sa 50cc je uvek bilo mučenja na uzbrdici.
Ja bih ipak voleo da motorić, kada već ima dovoljno snage, brže dostiže neke veće brzine (recimo 60-70kmh).
Da li je to izvodljivo sa nekim, ne preterano velikim ulaganjem?
Da li će lakše rolnice upravo u tom segmentu da pomere liniju ubrzavanja?
E da, ima tu jedna sitnica koja me nervira. Čuje se nekakvo metalno zveckanje, koje ne uspevam da provalim odakle dolazi, moguće da je bendix?
Da krene lepo vreme, pa dovozim ljubimca i naravno vodim na pivo i ko već šta voli!
rade007, on 02 June 2020 - 05:29, said:
Airbox ti je ostao skroz originalan?
Da da, nisam ništa dirao tu.