Jump to content

Keeway Matrix V4

• This topic is locked This topic is locked
273 replies to this topic

#41 rockstar

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoBIhac(BIH)
  • VozimKeeway Matrix

Posted 04 April 2011 - 18:14

View Postcvele, on 04 April 2011 - 18:09, said:

Nije i ne moze da bude ko sto treba sve dok ne predjes jos 50-100 km[ ako ces toliko da ga razradjujes].smanjis % ulja jer mu je 2.5% sasvim dovoljno i opalis ga full gas ...
Ne steluje se karb na 5-6000ob.....Prvo se "pogodi" odgovarajuca dizna na punom gasu a ostalo se sve seluje iglom i sraficem za smesu...
Ako ti se sad ne gusi slobodno vozi da predjes jos to malo km...

ok hvala fino se drzi na 5000 ne trokira malo stucne, od 5300-5800 trokira, ali max dokle sam danas isao jeste 6900 kratko par puta,fino povlaci ne trokira nikako, na predjenih sam negdje oko 250km budem jos jedan rezervoar potrosio fine voznje i onda cu da opaliti u mjestu ili uzastranu puni gas i provjeriti svjecku, hvala ti svi komentari i savjeti su dobro dosli

#42 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 04 April 2011 - 18:22

Ok , to kad "stucne" je posledica viska goriva na tom otvoru gasa...nije nista strasno...teraj dalje http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/sad.png

#43 rockstar

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoBIhac(BIH)
  • VozimKeeway Matrix

Posted 05 April 2011 - 19:23

Danas usuto goriva za 2,5eura odnosno 2,27L, potrosnja istog je na 51km, po meni dobra potrosnja, ako se bude kretala oko 4,5 bice super

sutra testiranje da vidimo da li glavna dizna odgovara

iglica na 4 zarezu, cinila mi se malo svjetla svjecka

#44 rockstar

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoBIhac(BIH)
  • VozimKeeway Matrix

Posted 06 April 2011 - 12:05

tast napravljne, super sam zadovoljan kako vuce, ono sto sam uspio vidjeti jer sam ga razvlacio oko 150-200m 3 puta jeste preko 10000 obrtaja i preko 75km/h, ono sto me je zabrinulo a dva puta se ponovilo jeste da se je ugasio 2 puta na max gasu,sa starom svjeckom BR8 i novom BR9, sta to treba da znaci, stavljao sam staru svjecku, pa novu BR8 pa novu BR9, rezultati sljdeci:

stara BR8:

Posted Image

Uploaded with ImageShack.us

Posted Image

Posted Image

Posted Image

sivkasta boja, i kao da se pregrijavala ono metal poceo mjenjati boje kao kod spuhova

nova BR8:

Posted Image

Posted Image

sivkasta boja...

Nova BR9:

Posted Image

isto na stajanju zapet pun gas i pobijelila je, mozda zato sto je 9 a jos ne treba ta toplotna vrijednost

Onda sam zapeo pun gas na stajanju sa BR8 novom:

Posted Image

i sad kao da vuce na svjetlo bas svjetlo sivu

sutra testiranje polovine gasa i pocetka gasa

#45 rockstar

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoBIhac(BIH)
  • VozimKeeway Matrix

Posted 06 April 2011 - 12:28

da napomenem da je iglica na 4 zarezu ako to nesto znaci, najvjerovatnije sutra skidam glavu i gledam klip i cilindar, pa da vidim 100% da nije lijepio, zato sto se je gasio, ali nisam ga razvukao 150m kad se je prvi put ugasio i provjerio svjecku siva, i onda normalno upalio i ide kao da nista nije bilo B)

#46 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 06 April 2011 - 14:17

Da sam na tvom mestu proverio bi cilindar,posebno akos e ugasio u voznji...svecica je dosta bleda,moguce da je malkice zalepio...ako i dalje ide kao pre verovanto ces to moze da saniras uz malo vodene smirgle,i po neki zulj na prstima B)

#47 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 06 April 2011 - 17:06

Blede su to svecice B)

#48 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 06 April 2011 - 17:23

Lice mi na smrt... B)

#49 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 06 April 2011 - 17:38

Pravilo stelovanja je da se uvek stavi baaas velika dizna,i onda ides na manju dok ne ubodes...a ne od manje ka vecoj...prvo ga sa manjom zalepis,pa onda stavis vecu B)

#50 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 06 April 2011 - 19:12

Znam da kuburis sa diznama tj. sa velicinom...smanjuj rupu za vazduh u airboxu na [prihvatljivih] 16-18mm, a 88 bi trebala da bude i vise nego dobra... mislim da je dizna oko 75-80 na tom karbu uz dovod -cevcicu oko 16mm sasvim ok...al ne drzi me za rec jer je svaki skut i stel prica za sebe...
Nije problem u top. vrednosti svecice. Za AC i taj kit je 8-ica OK al leti je 9-ka optimalna...

Edit- s6 street race kao i s6 sport trazi dosta vecu diznu za pravilan rad jer je izduv prosiren skoro do max. ....u odnosu na malossi gus [ bar kod mene ] trazio je 10br. vecu diznu ...[ dell 19 -sa 75 na 82-85 ] ....

#51 rockstar

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoBIhac(BIH)
  • VozimKeeway Matrix

Posted 06 April 2011 - 21:04

View Postcvele, on 06 April 2011 - 19:12, said:

Znam da kuburis sa diznama tj. sa velicinom...smanjuj rupu za vazduh u airboxu na [prihvatljivih] 16-18mm, a 88 bi trebala da bude i vise nego dobra... mislim da je dizna oko 75-80 na tom karbu uz dovod -cevcicu oko 16mm sasvim ok...al ne drzi me za rec jer je svaki skut i stel prica za sebe...
Nije problem u top. vrednosti svecice. Za AC i taj kit je 8-ica OK al leti je 9-ka optimalna...

Edit- s6 street race kao i s6 sport trazi dosta vecu diznu za pravilan rad jer je izduv prosiren skoro do max. ....u odnosu na malossi gus [ bar kod mene ] trazio je 10br. vecu diznu ...[ dell 19 -sa 75 na 82-85 ] ....

i na pocetku sam mislio dizna 88 ma reko ovo ce biti i prevelika i sad ako bude zalijepio bas cu se razocarati :), sutra vam dajem izvjestaj samo me brine zasto se je gasio, moze li biti do struje http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/sad.png

#52 rockstar

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoBIhac(BIH)
  • VozimKeeway Matrix

Posted 06 April 2011 - 21:05

View PostMilos96, on 06 April 2011 - 17:38, said:

Pravilo stelovanja je da se uvek stavi baaas velika dizna,i onda ides na manju dok ne ubodes...a ne od manje ka vecoj...prvo ga sa manjom zalepis,pa onda stavis vecu :)

drug i nisam isao sa manjoj dizna je 88 po mome i nije trbala veca nego mozda cak manja http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/sad.png

#53 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 06 April 2011 - 21:08

el odma upalio bez problema nakon sto se ugasio?Kad je meni free ostao bez ulja prvo je poceo da usporava kao da sam okrenuo kljuc na off,i kad sam stao on nastavio da radi,ja opet krenem,on isto,ali s eonda ugasio kad sam stao...i normalno upalio odma posle toga...i tako nekoliko puta dok nisam provalio da je ostao bez ulja...

#54 rockstar

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoBIhac(BIH)
  • VozimKeeway Matrix

Posted 06 April 2011 - 21:33

View PostMilos96, on 06 April 2011 - 21:08, said:

el odma upalio bez problema nakon sto se ugasio?Kad je meni free ostao bez ulja prvo je poceo da usporava kao da sam okrenuo kljuc na off,i kad sam stao on nastavio da radi,ja opet krenem,on isto,ali s eonda ugasio kad sam stao...i normalno upalio odma posle toga...i tako nekoliko puta dok nisam provalio da je ostao bez ulja...

nisam te dobro razumio odg cu ti na prvo pitanje, ugasio se je na max gasu kao kad okrenes kljuc na off i ja stao provjerio svjecku sve ok siva je bila, i upalim ga normalno malo gasa prima sve ok, i opet ga vozim na 6000 7000 8000 obrtaja sve normalno kao da nista nije bilo, ne trese, necuje se nista, kao prije e sad vidjet cemo, mozda su i svjecke fals e da barem do toga bude :)

#55 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 06 April 2011 - 21:34

Veca dizna pod obavezno ili smanjuj vazduh. Na kom zarezu je seger na igli, odozdo ili odozgo. najvisem ili najnizem?

#56 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 06 April 2011 - 21:41

proveri ti to obavezno,vrlo je moguce da je lepio...

#57 rockstar

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoBIhac(BIH)
  • VozimKeeway Matrix

Posted 06 April 2011 - 21:49

View PostBlack Adder, on 06 April 2011 - 21:34, said:

Veca dizna pod obavezno ili smanjuj vazduh. Na kom zarezu je seger na igli, odozdo ili odozgo. najvisem ili najnizem?

odozdo na drugom zarezu je igla

#58 rockstar

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoBIhac(BIH)
  • VozimKeeway Matrix

Posted 06 April 2011 - 21:51

View PostMilos96, on 06 April 2011 - 21:41, said:

proveri ti to obavezno,vrlo je moguce da je lepio...

znam toga se i najvise bojim :), ako i jeste nadam se u manjoj mjeri koja se moze sanirati, sutra provjeravam

#59 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 06 April 2011 - 22:11

Ako je sve u redu, vozi malo (500m-1km) na srednjim obrtajima, ili na pola ručice, pa vidi svecicu, nemoj na full gasu. Koliko se secam trokirao je u srednjim obrtajima? Diznu onda stavi bar za 5 rojeva vecu od ove sto imas, ako je 88, onda minimum 92-94, pa kontrolisi pun gas na istom rastojanju (500m-1km). Ako trokira na punom gasu, tek onda smanjuj za po dva broja, zavisno sa kakvim diznama raspolazeš. Jbga, skupa je to igra bez dizni

#60 rockstar

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoBIhac(BIH)
  • VozimKeeway Matrix

Posted 06 April 2011 - 22:18

View PostBlack Adder, on 06 April 2011 - 22:11, said:

Ako je sve u redu, vozi malo (500m-1km) na srednjim obrtajima, ili na pola ručice, pa vidi svecicu, nemoj na full gasu. Koliko se secam trokirao je u srednjim obrtajima? Diznu onda stavi bar za 5 rojeva vecu od ove sto imas, ako je 88, onda minimum 92-94, pa kontrolisi pun gas na istom rastojanju (500m-1km). Ako trokira na punom gasu, tek onda smanjuj za po dva broja, zavisno sa kakvim diznama raspolazeš. Jbga, skupa je to igra bez dizni

pa i fora je u tome sto sam mogao dizne nabaviti koje treba, ali onako razmisljam dizna 88 je i vise nego dovoljna ocito sam se zezno i skupo ce me kostati, ali sta je tu je :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users