Jump to content

Keeway Matrix V4

• This topic is locked This topic is locked
273 replies to this topic

#81 rockstar

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoBIhac(BIH)
  • VozimKeeway Matrix

Posted 08 April 2011 - 22:21

View PostPita, on 07 April 2011 - 23:57, said:

šteta za nov cilindar...na greškama se uči a to košta.. :D
šta je tu je, moj savet ti je da kupiš novi klip a cilindar pohonuješ kod nekog!

vec sam ja mislim spomenuo u prethodnim postovima ako nadjem negdje blizu honovanje rado cu to uraditi, medjutim na cilindru su jos vidjivo tvornicko honovanje, doduse ne u svim dijelovima ali u barem 80%...uradicu onako kako mislim da bude najbolje da se barem vozim narednih 10k bez mjenjanja karika ili eventualno klipa i karika

#82 rockstar

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoBIhac(BIH)
  • VozimKeeway Matrix

Posted 11 April 2011 - 13:16

nakon razmisljanja dosao sam do zakljucka da ce se klip i cilindar jos fino obraditi i sve ponovo nazad upakovati, posto nemam lovu da stavim kvalitetniji klip a bojim se da ovim manje kvalitetnim mogu samo jos gore sra... napraviti nego ovim stage 6 klipom, tako da to ide nazad sve ka se sredi i kad dodju dizne ide se u probavanje, nego jedno pitanje, mislio sam jos malo zategnuti uljnu pumpu koji mm da vise daje ulja, koliko je to pametno?

#83 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 11 April 2011 - 22:25

View Postrockstar, on 11 April 2011 - 13:16, said:

nakon razmisljanja dosao sam do zakljucka da ce se klip i cilindar jos fino obraditi i sve ponovo nazad upakovati, posto nemam lovu da stavim kvalitetniji klip a bojim se da ovim manje kvalitetnim mogu samo jos gore sra... napraviti nego ovim stage 6 klipom, tako da to ide nazad sve ka se sredi i kad dodju dizne ide se u probavanje, nego jedno pitanje, mislio sam jos malo zategnuti uljnu pumpu koji mm da vise daje ulja, koliko je to pametno?

da ce se klip i cilindar jos fino obraditi ,,, šta podrazumevaš pod time? iz ruke ga nikada nećeš fino obraditi, pogotovo ako nemaš bar honericu
ovim manje kvalitetnim (klipom, predpostavljam) .... Otkude u S6 manje kvalitetni klipovi?
mislio sam jos malo zategnuti uljnu pumpu koji mm da vise daje ulja, koliko je to pametno.... pametno je, samo kako ćeš znati da li si dobro dozirao?

Moj ti je savte da ne gubiš vreme na neka polu rešenja, nećeš dobiti željeni rezultat a potrošićeš vreme i strpljenje. Sačekaj i skupi neki dinar/marku pa odradi kako bog zapoveda, ako ništa drugo ber ishonuj cilinder i sa manje kvalitetnim klipom, ne mora S6 ili Malossi, dobar je i Prox, Meteor ili RMS, bar će izdržati ovu sezonu dok se ne skupi kinta za nešto bolje. Sezona je tek počela, nije se još ustalilo lepo vreme, tako i da ne gubiš mnogo a dobiujaš na sigurnosti i mirnoj vaznji kasnije.

No kako hoćeš, ja samo savetujem

#84 rockstar

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoBIhac(BIH)
  • VozimKeeway Matrix

Posted 11 April 2011 - 22:32

View PostBlack Adder, on 11 April 2011 - 22:25, said:

da ce se klip i cilindar jos fino obraditi ,,, šta podrazumevaš pod time? iz ruke ga nikada nećeš fino obraditi, pogotovo ako nemaš bar honericu
ovim manje kvalitetnim (klipom, predpostavljam) .... Otkude u S6 manje kvalitetni klipovi?
mislio sam jos malo zategnuti uljnu pumpu koji mm da vise daje ulja, koliko je to pametno.... pametno je, samo kako ćeš znati da li si dobro dozirao?

Moj ti je savte da ne gubiš vreme na neka polu rešenja, nećeš dobiti željeni rezultat a potrošićeš vreme i strpljenje. Sačekaj i skupi neki dinar/marku pa odradi kako bog zapoveda, ako ništa drugo ber ishonuj cilinder i sa manje kvalitetnim klipom, ne mora S6 ili Malossi, dobar je i Prox, Meteor ili RMS, bar će izdržati ovu sezonu dok se ne skupi kinta za nešto bolje. Sezona je tek počela, nije se još ustalilo lepo vreme, tako i da ne gubiš mnogo a dobiujaš na sigurnosti i mirnoj vaznji kasnije.

No kako hoćeš, ja samo savetujem

nisi me shvatio, pod ovim manje kvalitetan podrazumjevam kineske ili tajvanske no name klipove, ovaj klip sto je jeftiniji na nasem trzistu su tipa tajvanski i kineski oko 25E, a od kvalitetnijih je samo meteor u opticaju kod nas i dosta je skup, ako nadjem da mogu honovati hocu ako ne onda cu sam da ga radim jos vodenim i da stavim ovaj klip koji jeste sad jos ga malo osmirglati i tjeraj, mislim da je to pametnije nego staviti no name klip u stage6 cilindar

#85 rockstar

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoBIhac(BIH)
  • VozimKeeway Matrix

Posted 25 April 2011 - 17:36

Update nakon duzeg vremena, cekao sam dizne dosle neki dan tek danas sam se igrao, cilindar i klip su upakovani nosio sam na honovanje, ali je majstor rekao da nema potrebe ze istim jer je jos vidljivo tvornicko honovanje, dizne koje posjedujem su sljedece 79, 85, 88, 90, 95, 98, sa diznom 98 i 95 jedostavno gas slabo skroz prima, svjecka zauljena i dosta crna, a ako ga zavrnem do kraja ugusi se nije ono boooo nego se gusi, 90 i 88 bolje prima gas ali kad zavrnem do kraja samo prekida trrrrrr jednostavno nece da odcepi tako reci i gusi se manje, probao i 85 diznu ista stvar, kao da mu fali vazduha, lulica je u airboxu, ali je prosirena na nekih 19-20mm, iglica je na 3 zarezu,probao sam i na 2 zarez odozgo medjutim ista stvar, ne mogu ovako nikako odrediti koja mu dizna pase kad ne mogu razviti puni gas, sta mi je ciniti?

#86 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 25 April 2011 - 17:45

I meni je zalepio, sad smo braca po zalepljenom street-u...

Meni je na 18mm lulicom zalepio sa diznom 86, znaci tebi treba veca dizna od te s obzirom da imas siru lulicu.. Vrv 95...

Kako si rasirio lulicu...?

#87 rockstar

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoBIhac(BIH)
  • VozimKeeway Matrix

Posted 25 April 2011 - 17:54

View PostBoza, on 25 April 2011 - 17:45, said:

I meni je zalepio, sad smo braca po zalepljenom street-u...

Meni je na 18mm lulicom zalepio sa diznom 86, znaci tebi treba veca dizna od te s obzirom da imas siru lulicu.. Vrv 95...

Kako si rasirio lulicu...?

biaxom sam je prosirio, ali na 95 dizni jednostavno nece gasa da prima odvrnem do kraja da mogu ispitati svjecku i nece gasa samo se deree a ne prima gasa

#88 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 25 April 2011 - 18:04

Sto ne probas bez lulice sa diznom 98?

#89 rockstar

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoBIhac(BIH)
  • VozimKeeway Matrix

Posted 25 April 2011 - 18:24

View PostBoza, on 25 April 2011 - 18:04, said:

Sto ne probas bez lulice sa diznom 98?

ma mogu ja probati nego kolika ce onda potrosnja biti, previse bi trosio

#90 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 25 April 2011 - 18:39

Samo za probu...

#91 rockstar

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoBIhac(BIH)
  • VozimKeeway Matrix

Posted 25 April 2011 - 19:13

cekam da vidim savjete sa foruma, pa cemo uzeti u obzir sve savjete

#92 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 25 April 2011 - 19:20

Sve preko 90 na 16mm karbu+airboxu sa 18-20mm rupom je SUVISE...jedino ako je pecurka iza karba...

#93 rockstar

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoBIhac(BIH)
  • VozimKeeway Matrix

Posted 25 April 2011 - 19:28

View Postcvele, on 25 April 2011 - 19:20, said:

Sve preko 90 na 16mm karbu+airboxu sa 18-20mm rupom je SUVISE...jedino ako je pecurka iza karba...

pa sta da radim onda Mr.Cvele jednostavno se dere trrrrr kao da mu treba vise zraka nece gasa ima snage, mjerena kompresija i negdje je oko 8,5 bar-a sve mi se cini

#94 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 25 April 2011 - 19:37

View Postcvele, on 25 April 2011 - 19:20, said:

A jbg cvele, video si i kod mene... Dizna 86, lula 18mm, sa vecom lulicom trazi preko 90... Kako? Nzm..
Ja sumnjam u K odnos...
Videcemo sta kaze Mario... Mozda on zna nesto, sto mi ne znamo...

#95 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 25 April 2011 - 19:53

Sve opet navodi na neku konstrukcijsku gresku,ili gresku kod izrade ,los kvalitet klipa...jbm li ga....

#96 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 25 April 2011 - 20:01

Al znam da je Milper normalno vozio nakon sto je razbusio is tavio nov klip...moguce da je klip loseg kvaliteta,ili da je mala tolerancija,mozes ovo da ocistis i vozis dok ide,ili mozes da kupis nov,kvalitetan klip,i odneses da ti razbuse u pravoj toleranciji...onda nebi trebalo da imas vise problema...

#97 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 25 April 2011 - 20:50

Doduse, montirao sam StreetRace ali sa 19-com TNT, Stereo mi se jos nije javio da ima problem, serijski airbox, malo preradjen. Inace na Phantomu, igla udara u m na oznaci mph, ispod 80km/h, nisam imao vise puta, jedino mi je zao sto kameru nisam lepo montirao i imam odlicnih 20 minuta snimaka svoje desne ruke i rada u zglobu http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1jee1.gif

#98 rockstar

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoBIhac(BIH)
  • VozimKeeway Matrix

Posted 25 April 2011 - 21:28

View PostBlack Adder, on 25 April 2011 - 20:50, said:

Doduse, montirao sam StreetRace ali sa 19-com TNT, Stereo mi se jos nije javio da ima problem, serijski airbox, malo preradjen. Inace na Phantomu, igla udara u m na oznaci mph, ispod 80km/h, nisam imao vise puta, jedino mi je zao sto kameru nisam lepo montirao i imam odlicnih 20 minuta snimaka svoje desne ruke i rada u zglobu http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1jee1.gif

heheheh eh sutra vadim lulicu i ubadam diznu 98 pa cemo da vidimo kako se ponasa, adder-u ode desnica ;)

#99 MILPER

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 115 posts

Posted 25 April 2011 - 21:34

View PostMilos96, on 25 April 2011 - 20:01, said:

Al znam da je Milper normalno vozio nakon sto je razbusio is tavio nov klip...moguce da je klip loseg kvaliteta,ili da je mala tolerancija,mozes ovo da ocistis i vozis dok ide,ili mozes da kupis nov,kvalitetan klip,i odneses da ti razbuse u pravoj toleranciji...onda nebi trebalo da imas vise problema...

Ja sam za ProX klip dao oko 4500dinara...identican je originalu a cilindar je busen na prvu specijalu, cini mi se 47,40mm...

A cudno je da je i meni zalepio a da nisam imao znakove slabe smese...nije se gusio, svecica bila cak tamna....samo se prilikom jednog testiranja ugasio i bez problema sam ga odmah ponovo upalio...kad sam skinuo cilindar imao sam sta da vidim...risovi i zazor na karikama 0.60 http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1jee1.gif

#100 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 25 April 2011 - 21:36

View Postrockstar, on 25 April 2011 - 21:28, said:

heheheh eh sutra vadim lulicu i ubadam diznu 98 pa cemo da vidimo kako se ponasa, adder-u ode desnica ;)

Znao sam šta ćeš pomisliti, ali neka, mlad si pa ti je to i bliže http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1jee1.gif :D

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users