Jump to content

Derbi Senda D50b0 2012 God.

125 replies to this topic

#61 sstorm

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 291 posts
  • MestoN. Sad
  • VozimSenda X-treme

Posted 25 October 2021 - 06:47

Nema na čemu, drago mi je što ti je od
pomoći, trebalo bi da lako to namestiš.

Zadnja guma mi je bušna, čepovana je ali mora da se pumpa s vremena na vreme pa mi je to dosadilo raditi, tako da nju moram zameniti. Za prednju sam imao jako dobru ponudu pa sam uzeo i nju pa ću ih zameniti u paru da budu iste.

#62 sstorm

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 291 posts
  • MestoN. Sad
  • VozimSenda X-treme

Posted 30 October 2021 - 16:13

Zamenjene prednje kočione pločice, očišćene kočione čeljusti i kompletno zamenjena kočiona tečnost, stavljene TRW organske. Stare fabričke su prosvirale, propevale i proškripale. Nazad su još od ranije takozvane Brembo. Sada motor ponovo koči dobro kao ranije.

Attached Files

#63 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 30 October 2021 - 18:10

Da da kočnice pre svega, cenim ih kao najbitnije

#64 sstorm

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 291 posts
  • MestoN. Sad
  • VozimSenda X-treme

Posted 03 November 2021 - 09:40

Planiram već neko vreme uzeti kit.
Na RP se pojavio ovaj MVT 75cc gusani sa dve karike:
https://www.racing-p...cPath=707_42761

Planirao sam Airsal 69.4cc koji je kopija Metrakit MK, isto gus sa 2 karike.

Kit bi bio za svaki dan. Koji je bolje uzeti?

https://www.racing-p...cPath=707_42761

#65 mic

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 17 posts
  • VozimYamaha Zuma

Posted 03 November 2021 - 18:30

Ja imam na svom Derbiu Airsal 72cc sport kit koji je sa jednom karikom i dijeljenim ispuhom.
Kit je stavljen na motor prije par godina, a dan danas ide.
Mjenjao sam dva puta kariku čisto preventivno.
Nikasil unutra je u odličnom stanju, klip također.
Motor se vozio jedno vrijeme svaki dan sa 17,5 karbom i original auspuhom. Na tom setupu je imao dosta momenta na niskim okretajima što me začudilo za taj kit.
Kasnije je stavljen 21 karb sa MVT S-race ispuhom i tu je već postao malo manje upotrebljiv motor za svaki dan u odnosu na prijašnji setup ali zato zavrti 13 000 okretaja i ide odlično.
U svakom slučaju kit se voli vrtiti u okretaje ali sjećam se da je moj Derbi kao serijala također tražio da se vrti da bi išao.
U ono vrijeme kad je taj kit stavljen na Derbia bio je oko 115e. Nedavno sam gledao i vidio sam da je taj kit sada oko 130-140e.

#66 sstorm

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 291 posts
  • MestoN. Sad
  • VozimSenda X-treme

Posted 03 November 2021 - 20:05

Hvala ti puno za info iz prve ruke.
Gledao sam između ostalog i taj kit, uglavnom su bili pozitivni utisci za njega i pokazao se da odlično ide.
Ja imam dilemu koliko bi on bio dobar za svaki dan zato i gledam kitove sa 2 karike, uglavnom gusane. Kao ovaj fabrički što imam koji je neuništiv pa se time vodim.

#67 mic

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 17 posts
  • VozimYamaha Zuma

Posted 04 November 2021 - 15:42

Meni je tvornički cilindar bio alu cilindar sa nikasilom.
Ta termogrupa mi je zaribala pa sam nakon toga vozio gusani naraku 50cc kit koji je imao L kariku poput klipova na tomosima. Ta termogrupa je bila okej, ali ni približno tvorničkoj.
Ide odlično ovaj spomenuti Airsal.
Vjerujem da bi bio odličan za taj tvoj setup auspuha i karburatora.
Zapamti samo da moraš biti precizan u štelanju karba i to je to manje više.
Ne znam koliko kilometara radiš godišnje ali vjerujem da bi se mogao lijepo navozati sa ovim Airsalom kao što ja imam prije nego što počne pokazivati neke znakove potrošenosti.

#68 sstorm

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 291 posts
  • MestoN. Sad
  • VozimSenda X-treme

Posted 05 November 2021 - 13:59

Kit je na mojoj listi pa videću šta bude dostupno kada bude išla porudžbina, nekad nema ništa dobro na stanju. Našao sam podatak da Airsal 70 sport sa dve karike pravi oko 10,5ks dok je tvoj Airsal sa jednom karikom 11,4ks.

#69 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 05 November 2021 - 16:10

A to nije zbog karike, vec zbog koncepcije kanala, ovaj sa jednom karikom je sa twin izduvnim kanalom i predpostavljam isti koncept kao T6 za skutere, pa se taj zavrti i nešto višlje... ali to svakako i auspuh definise

#70 sstorm

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 291 posts
  • MestoN. Sad
  • VozimSenda X-treme

Posted 05 November 2021 - 16:42

Da li bi mi možda mogao reći koji od njih bi bio bolji u nižim obrtajima jer to mi i fali, zato bi i uzeo kit.

#71 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 05 November 2021 - 18:05

Tesko ovako napamet, trebalo bi uraditi analize oba cilindra i upregnuti sa dimenzijama auspuha..

#72 mic

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 17 posts
  • VozimYamaha Zuma

Posted 05 November 2021 - 18:32

Jedno vrijeme dok sam vozio ovaj svoj kit na serijskom auspuhu mogao sam slobodno iz druge brzine krenuti.
Baš je fino imao momenta.
Meni je to bilo baš začuđujuće da taj kit ima tako momenta na niskim okretajima.

#73 sstorm

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 291 posts
  • MestoN. Sad
  • VozimSenda X-treme

Posted 05 November 2021 - 21:27

Danas stigli štitnici ručki Polisport, večeras namontirani nije moglo da sačeka jutro :). Štitnici su od kvalitetne plastike sa aluminijumskim nosačima. Super su se uklopili

Attached Files

#74 sstorm

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 291 posts
  • MestoN. Sad
  • VozimSenda X-treme

Posted 09 November 2021 - 18:23

Ugrađen olakšani, ojačani motokros lanac D.I.D. 420NZ3. Stari je isto bio D.I.D. ali obični 420D, u odličnom stanju, ali naleteh na ovaj NZ3 koji je bio na popustu u pola cene tako da sam ga jednostavno morao kupiti. Lanac je jači i robustniji od običnog a opet lakši, vrh onog što može da se stavi na Derbi.
S druge strane sprej za podmazivanje sa slike ne bi preporučio nikom jer ostavlja bele masne tragove na lancu koji tu ostaju permanentno. Još sam ga i obrisao sa strane posle 2 sata koliko piše da ne treba da se dira, bio je ceo umazan. Ne znam koliko je dobar ali ipak bolje koristite nešto drugo.

Attached Files

#75 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 09 November 2021 - 21:13

Ma da taj Ipone Xtreme gura tu mast sa teflonskim česticama, što ne znači da nije dobar, samo mora jako da se pazi, tipa kad duvaš obavezno blatobran od nekog kartona da ne ide na gumu i felnu..

Inače spere i njega kiša i vožnja, tako da sve to koliko god duvao iščezne u vožnji.. Ja sam ga godinama koristio na Suzuki 650F

#76 mic

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 17 posts
  • VozimYamaha Zuma

Posted 09 November 2021 - 22:50

Imate li kakvu preporuku što koristiti za podmazivanje?
Ja jako često perem motor, a jako malo vozim tako da sam se do sada snalazio da sam običnim uljem podmazivao lanac i detaljno obrisao višak prije vožnje.

#77 sstorm

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 291 posts
  • MestoN. Sad
  • VozimSenda X-treme

Posted 09 November 2021 - 23:05

Ja sam uvek podmazivao sa onim gustim uljem za menjač, SAE80/90. Mislim da je ono i najbolje za ove klasične lance bez gumica plus je i jeftino. Ovi u spreju se opet lakše nanose.

#78 sstorm

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 291 posts
  • MestoN. Sad
  • VozimSenda X-treme

Posted 11 December 2021 - 19:53

Mali update. Montirane su obe gume Heidenau K80 Supermoto. Izgledaju predobro. Ostaje da se sačeka neko bolje vreme za testiranje jer stigla zima i nema više ništa od vožnje.

Attached Files

#79 sstorm

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 291 posts
  • MestoN. Sad
  • VozimSenda X-treme

Posted 25 December 2021 - 06:09

Štitnik sunđer kormana.

Attached Files

#80 Mario