Nisam dugo postao, čitao, turpijao, igrao se, testirao...
Eh sad...obzirom da sam stekao malo znanja oko svega, a sam skuter i njegov setup nije full moj rad, nego je više ljudi tu prčkalo...treba mi savjetovanje, da ne bih bacao novac.
Setup je sljedeći:
ATU Explorer Race GT (kinez)
Airsal T6 70cc
Tecnigas Triops spuh
Malossi multivar
RMS štelujuće kvačilo (trenutno je na skutu fabričko)
Bijela centralna opruga, pretpostavljam ona koja je došla uz multivar, prilično mekana onako na pritisak rukom.
Žute oprugice Bog zna kojeg proizvođača.
9 gr rolnice
Eh sad...vi to već vjerovatno znate, a ja se igram trenutno oko toga...ovo je jako lose u smislu performansi. Skut krene, pa trokira, pa postepenim gasom i nabije neku brzinu...sve max do 70 km po satu, ali i to nakon duze voznje da nabije.
Ajde, svjestan sam ja da je kinez i da ta krajnja svakako ne ide visoko...i nije mi to toliko koliko je mrljav rad i sam prenos.
Obzirom da nemam rezervnih dijelova da se igram, a prema onome što sam sumirao čitajući po forumu, glavni problem ovdje je na nivou težine rolnice i jako mekane centralne opruge.
RMS kvačilo mi leži jer nemam adekvatne oprugice, imam neki set zelenih, crvenih i plavih, ali na pakovanju piše da su za minarelli, jednostavno su labave i same spadaju.
Planiram kupiti par stvari, ali isto tako ne bih da bacam novac za nesto sto mi nece trebati.
Dakle...pitanja...
Koje težine rolnica da kupim?
Ove su definitivno preteske..
Koje centralne opruge da kupim?
Ova je definitivno premekana u odnosu na rolnice...odnosno da li uopste uzimati novu centralnu ako idem niže sa rolnicama?
Koje oprugice i pod kojim nazivom da trazim za RMS?
Kojim redoslijedom da štelujem prenos?
Btw...i remen je vec treca sezona, tako da mislim da je i njemu vrijeme za zamjenu, vidio sam na jednom mjestu malu pukotinu...
Unaprijed hvala na savjetima, nadam se lijepom druženju
![:)](https://svet-skutera.rs/public/style_emoticons/default/smile.png)