Jump to content

Novi zakon

115 replies to this topic

#61 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 19 November 2014 - 04:38

Ih jaka stvar, vozicemo na prednjem i sta nas briga :)

#62 RuCZ

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 414 posts
  • MestoRuma
  • VozimPeugeot Jet Force

Posted 19 November 2014 - 11:10

View PostLauda, on 18 November 2014 - 22:10, said:

Ja sam mislio da je to vec u okategorisano kao nasilnicka voznja :)
Po meni taj zakon je ok...ako hoce neko da se izduva neka ide na trkacu stazu ili neki zabacen parking, a ne na javnoj ulici u saobracaju
:)

#63 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci
  • VozimYamaha Aerox Rossi Replica

Posted 02 February 2015 - 19:30

Ako je stara bela tablica ili nova zuta mozes sa AM i mozes dvoje, ako je nova bela onda A1

Edited by zilke17, 02 February 2015 - 19:30.

#64 Miki82

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 321 posts
  • MestoZajecar
  • VozimSachs sx1

Posted 02 February 2015 - 20:13

Tablica je nova zuta bila i registrovan za dvoje,znaci mogu da vozim sa AM dvoje na nju,to je dobro ;) :D ,samo kad otopli da ga registrujem

#65 RuCZ

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 414 posts
  • MestoRuma
  • VozimPeugeot Jet Force

Posted 02 February 2015 - 22:27

Tu nešto ne štima. Nije mi jasno kako su uspeli da registruju na žute table, a da bude registrovan na dvoje. Kad je registrovan za dvoje vodi se kao motocikli, a žuta tablica je namenjena mopedima do 49 cm3 i brzinom do 45 km/h.

#66 Miki82

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 321 posts
  • MestoZajecar
  • VozimSachs sx1

Posted 02 February 2015 - 22:33

Pa znam sigurno da je zuta tabla ja je vratio licno,a i pise u citac saobracajne da je za dvoje. kubikaza jeste 49 i vodi se kao moped,Zato i pitam da li moze am da vozi dvoje na zute table. E sad jedino da covek imao neku vezu,mene zanima sta kaze zakon

#67 zaxxx

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoBeograd
  • VozimAprilia SR3

Posted 02 February 2015 - 22:42

Neznam za starije modele, ali ja sam imao Keeway fokus, uzeo sam ga novog 2006 i na papirima je pisalo da je za dvoje i tako sam ga i registrovao. Kymco isto, za dvoje a evo sad i Aprilia isto 2 mesta. Mozes sigurno da registrujes za dvoje i nece te cimati. E sad to za AM stvarno neznam.

#68 Miki82

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 321 posts
  • MestoZajecar
  • VozimSachs sx1

Posted 02 February 2015 - 22:46

Pa ovaj moj je 2008 god Sachs sx1 i on pise za dvoje,samo me zanima da li cu moci sa AM kategorijom da ga vozim sam i sa jos jednim? Mozda se neko javi ko zna

#69 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 02 February 2015 - 23:10

Ako ti u saobracajnoj bude pisalo da ima dva mesta naravno da ces moci. Moja peda je registrovana na zutu tablu i u saobracajnoj pise da ima dva mesta. Broj mesta nema veze sa tablicom i kategorijom dozvole nego sa konstrukcijom i namenom vozila.

#70 Miki82

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 321 posts
  • MestoZajecar
  • VozimSachs sx1

Posted 02 February 2015 - 23:18

Hvala Neso taj podatak mi treba ;) ,jer sam cuo da ako je registrovan za dvoje ne moze da se vozi sa AM treba A1 kategorija i ako je zuta tablica>Ocigledno je dezinformacija upitanju

#71 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 02 February 2015 - 23:23

Ako je zuta tablica na skuteru moze se voziti sa AM kategorijom ili sa B ako je dobijena pre 2012. Posle 2012. B kategorija ne moze da vozi nista osim putnickog automobila. Ko je imao PSP do 2012. automatski je dobio AM.

#72 Miki82

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 321 posts
  • MestoZajecar
  • VozimSachs sx1

Posted 02 February 2015 - 23:34

to imam odavno :D bitno je da moze cupi da dodje iza,da ima ko da balansira u krivinama ;) ;) a da cika pandur ne zeza

#73 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 02 February 2015 - 23:37

Samo nek ga ona, ovaj, nek se ona cvrsto uhvati...

#74 Miki82

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 321 posts
  • MestoZajecar
  • VozimSachs sx1

Posted 02 February 2015 - 23:46

:D ;) Znaci jos se smejem,tako se drzi kada si pozadi :grouphug: ;)

#75 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 10 February 2015 - 11:09

Nije bas po propisima, u slucaju pada ostane joj drzac u ruci ???

#76 RuCZ

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 414 posts
  • MestoRuma
  • VozimPeugeot Jet Force

Posted 11 February 2015 - 22:56

Kad sam registrovao moj skuter u specifikaciji je pisalo da je namenjen za dvoje. Kada sam otišao na prvu registraciju rečeno mi je da ako ga vegistruju na dvoje onda je automatski motocikli. Moguće je da su me zeznuli, mada se uvek vozim solo.

#77 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPiaggio NRG MC2,Piaggio Zip

Posted 12 February 2015 - 01:07

Zeznuli su te.Fabricka homologacija(tehnicke karakteristike motora)se dobijaju kad kupis nov motor zajedno sa racunom i ako je tehnickim karakteristikama predvidjen i atestiran od strane proizvodjaca za dve osobe tako se i registruje.I te karakteristike nisu podlozne promeni od stane Mike pijanog na tehnickom pregledu.Mika treba da utvrdi broj rama,broj agregata,broj tablica,proveri signalizaciju i kocnice a ostale karakteristike motora unosi u registracioni list.
Primer recimo yamaha aerox je fabricki atestirana za jednu osobu i ukoliko zelite da promenite homologaciju morate platiti atestiranje u ovlascenim drzavnim institucijama i to naravno kosta.Nije iskljuceno da dobijete i negativan rezultat testiranja da motor nije bezbedan za dve osobe i da mu se kao takvom ne mogu menjati tehnicke karakteristike.

#78 zaxxx

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoBeograd
  • VozimAprilia SR3

Posted 12 February 2015 - 13:49

Tako je i mene hteo lik da zezne u AMSS kad sam kupio novog Kewway-a. Kaze on kako ovde pise za 2 kad se do 50cc registruje samo na jednog. Ja kazem, jel pise tu broj 2? Samo ti stavi u tehnicki list lako cemo zameniti ako bude problema. U panduriji nista nisu ni pitali, registrovao cas posla. Tako da sto kaze Plamenni ako na fabrickoj homologaciji pise za dvoje ne mogu vam nista, na dvoje se i registruje. Mozda je ranije bilo tako da se registruje na jednog, ali s obzirom da u danasnje vreme ima gomilu skutera koji su gabartino isti, tj isti modeli samo razlika u agregatu. Na istoj sasiji i 50 i 150 kubika. Tako da mozda je i to bilo presudno da se dopusti registrovanje na dvoje.

#79 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 12 February 2015 - 20:45

Nigde u zakonu ne pise da 50cc mora biti registrovan na 1 osobu, to su budalastine koje se vuku iz ko zna kog perioda!!
Ljudi znate da citate, prelistajte zakon i videcete i sami..

#80 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 13 February 2015 - 23:31

Kod mene u saobracajnoj pise broj sedista 2 ...niko me nista nije pitao ( jos bolje ) , odmah su tako regovali ...ali , pise jos jedna budalastina , totalno nepotrebna - gorivo - mesavina ??? Pise da je zapremina 50 ccm i da pise gorivo benzin , dizel , kerozin , tng , voda ili bilo sa drugo , to bi razumeo , ali ovo ? Ne pise da li je agregat cetvorotaktni , ili dvotaktni , a napisali da je pogonsko gorivo MESAVINA ???Koja budalastina???Rado bi pitrao onoga ko je ovakve propise ( podzakonske akte , pravilnike doneo , sta je hteo ovim da kaze ...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users