Jump to content

Novi zakon

115 replies to this topic

#81 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 13 February 2015 - 23:50

S ozbirom da si ga tjerao cak i na plin onda to ima opravdanje nekako :D

#82 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 14 February 2015 - 01:40

ne može ti niko ni šta, kažeš meša se gas i benzin u karburatoru

#83 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 14 February 2015 - 01:52

Hahaa, mesavina gasa i benzina... nemoj Miso da nam odletis u vazduh. I mene svaki put pitaju dal je ispravno upisano za dvoje. Ja im pokazem dva odvojena sedista i posebne stendere za suvozaca, uz pitanje, sto bi to fabrika tu stavila ako je predvidjeno za jednog?

#84 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 14 February 2015 - 03:28

To sa mesavinom je eko taksa. Tako se zaracunava. Mesavina je najskuplja jer se smatra da je najveci zagadjivac. TNG je najcistiji pa je takse najniza itd.

#85 zaxxx

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoBeograd
  • VozimAprilia SR3

Posted 18 June 2015 - 13:14

Evo da se javim sa novim iskustvom! Otisaoa juce da registrujem motor kad prc milojko... Od pre nekih nedelju dana uveli su potvrde da motor ne ide brze od 45kmh. Tako da nista nisam uradio. Ja cu se snaci, otici u PGS na Novom Beogradu, oni izdaju potvrde koja kod njih kosta 1000 dinara, dok su mi ovi moji na tehnickom rekli da su se raspitivali kad su ljudi dolazili kod njih, neki su za tu istu potvdru placali i po 3000, majku im lopovsku, a sta ce raditi oni koji imaju motore koji nemaju vise predstavnista ja stvarno neznam kako ce to resiti. Da li ce morati negde na testiranje, kao atest za plin ili slicno stvarno neznam. Sve u svemu kad se potvrda izvadi, uvek ce vaziti, ne mora se stalno vaditi, tehnickom ide samo kopija. Et da znate. :icon_scratch:

#86 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 18 June 2015 - 13:22

Nije to od pre nedelju već godinu i kusur dana, još prošle godine su mene gnjavili sa tim al sam se nekako provukao, kao, pa već je prethodni vlasnik to regulisao, al nije mi dao taj papir, pa su me pustili, ove godine me ništa nisu pitali, prošao sam.

#87 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 18 June 2015 - 13:25

ja to već 2. godinu plaćam...prve godine 1000 din a prošel godine 500din.
Bar da sam znao pa iskopirao, da imam kopiju da ne bacam pare niz vetar...Ove godine me neće zajebati, tražiću kopiju...

haaaaaaračč, opet od strane države...

#88 zaxxx

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoBeograd
  • VozimAprilia SR3

Posted 18 June 2015 - 13:26

Pa ovi moji me znaju i nikad mi nista nisu trazili. E sad moraju kaze. Zato i kaze on od pre nekih nedelju dana.

#89 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 18 June 2015 - 13:36

budalaštine...mislim koja je to fora, evo na papiru mi ide do 45kmh a inače 80kmh...

#90 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 18 June 2015 - 14:19

View PostPita, on 18 June 2015 - 13:36, said:

budalaštine...mislim koja je to fora, evo na papiru mi ide do 45kmh a inače 80kmh...
... na vrh gasa, hehe

#91 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 18 June 2015 - 17:20

Zato ja ne planiram da prelazim na zute table.. Proverio opet cale sa drugovima koji rade u policiji i rekli mu da vozim ovako, oni ako su garantovali da je to trajna registracija sad valjda to ne mogu da mi ukinu..

#92 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 18 June 2015 - 19:00

Ko to kaze ? U ovoj drzavi moze sve ...MOze i trajno da vise ne vazi ...

#93 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 19 June 2015 - 00:03

To sa potvrdom vazi vec 4-5 godina ali je trebalo na uvid da se da na tehnickom ali sada po novom mora da se da original na uvid a kopija ostaje u SUP-u. Ja sam imao potvrdu za pedu i 2013. su mi trazili a 14. i 15. nisu. E sada je OBAVEZNA. Drug iz kraja vozi hondu bali, prosle godine mu trazili u delti 12000 za dinara potvrdu da je predvidjen za dvoje. Nekako je to zavrsio na tehnickom da ne mora da vadi potvrdu i regovao na zutu tablu. Ove godine mu traze potvrdu da ne razvija vise od 45 i ovi iz delte mu opet traze 12000 dinara. Jedini problem je sto na svim sajtovima na kojima smo nasli specifikaciju za bali pise da je max brzina 50 km/h. E sad platiti potvrdu 12000 i na njoj da pise 50km/h i onda se ubijes haha. Sad se raspituje za opciju atesta pa cemo raditi cauru blokadu na variju da ga ogranicimo na 40km/h.

Dobio sam jos jednu zanimljivu informaciju da su strumfovi nabavili mobilne dyno valjke za merenje brzine pa ce i to biti novi izazov za nas. Rev limiter ce biti vrlo trazena stvar ako je informacija tacna.

Svaki zakon u nasoj drzavi napisan je iskljucivo da se otmu novci...jbg

#94 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 19 June 2015 - 00:46

Ako uvedu te mobilne valjke ko nemci najebali smo ga.. :D Onda ili rev limiter ili HE pa da im crkne masina. Ja cu po ovom uzoru:

#95 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 19 June 2015 - 17:49

Za mene im ti valjci i ne trebaju ...mogu odma da mi pisu kaznu , svi me znaju ko ludaka koji svako vece divlja kroz Mitrovicu izmedju 20 i 21 sat ... to je moje vreme ...treba samo da me sacekaju i lisice na ruke , a skuter oduzmu i na depo ....a, posle toga , pusku pa u Frusku , ko onaj ajduk s pocetka veka- Caruga ...rat protiv rezima ...

Ma , kakvi valjci...ja i dok stojim vec ide preko 50 ... :biker_scooter:

#96 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 20 June 2015 - 22:01

O tim mobilnim dinama se priča već skoro 10 godina a u međuvremenu na policijskim motociklima otkazuju kočnice i okreću se ležajevi od nedostatka ulja.
U celoj zemlji funkcionalnih dino stolova ima na prste jedne ruke, mobilni su za sada svetlosnu godinu daleko od nas.

#97 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 20 June 2015 - 23:24

Ma i ako ih uvedu to nece biti problem, ima za 20e da se poruci blokada koja ogranicava obrtaje npr na 5ooo rmp i samim tim skuter ne moze preko 45-50. Ubacis to i ako te zaustave ti panduri sa valjcima samo podignes prekidac i aktiviras blokadu..

Perlix nije bitno kakvo je stanje u policiji, oni bi sa tim uredjajima prebacili mnoge skuterase na vecu kategoriju ako idu preko 45 pa bi im uzimali vise para za registraciju a nas sa belim tablama bi prebacili na zute i poceli bi svake godine da nam naplacuju registraciju. Mislim da se valjda u Nemackoj placa i dodatna taksa za one koji imaju rezone jer vise zagadjuju okolinu, ma nema sta nece izmisliti..

#98 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 21 June 2015 - 00:04

Zaboravljate da je kod nas i dalje na snazi provera legalnosti koja traje 3 meseca a sprovodi se povodom osnovane sumnje OSL-a.

Stanje u policiji je indikator sposobnosti iste da pribavi novu aparaturu. Stare tablice će prestati da važe jer se jednim od nadolazećih pravnih aktova menja procedura idavanja polisa osiguranja od autoodgovornosti čime će svako ko bude želeo da učestvuje u saobraćaju biti obavezan da ima i plastičnu saobraćanu dozvolu i novu tablicu.

Nemačka je jedna druga planeta po propisima u poređenju sa nama.

Edited by perlx*, 21 June 2015 - 00:06.

#99 coba

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 6 posts
  • Mestosombor
  • Vozimaprilia sr2

Posted 22 June 2015 - 21:44

ja vozim na bele table samo izvadim jos polisu oko 1000din i to je to nemam nikakvih problema sto se tice plavih

#100 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 23 December 2015 - 18:11

Ne znam gde da postavim pitanje pa cu ovde... Ovako:

Imam staru papirnu roze vozacku dozvolu sa pecatiranom B kategorijom koja istice sledece godine. Koliko sam upoznat do sad sam mogao da vozim mopede sa tom dozvolom tj bicikle sa motorom do 50cc. Sta se desava po isteku iste? Vadim novu plasticnu i koje kategorije ce mi biti upisane? Samo mi recite da cu morati da polazem za Am pa da se obesim.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users