Jump to content

Pug Vivacity 3

139 replies to this topic

#121 Milan985

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 176 posts

Posted 30 September 2023 - 13:27

Ne znam nista o lezajevima,na sa nema bas neki izbor,a ovi su nesto kao najbolji i najveca cjena,c4 ima manju toleranciju od c3 valjda,a skf oni valjda pakuju u s6,meni to nece bit neki bas racing setup,vise kao jaci sport,i mislim da cu sam promjenuti lezajeve,a ovi celicni su laksi zagrijes i ubacis,ove poliamid treba pazit temp kolko sam upucen,necu ja to vrcet preko 10k,a mislim cak da nemaju na stanje poliamid

Chulle

#122 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 30 September 2023 - 15:05

C4 su sa većom tolernacijom od C3, pa se koriste za veće obrtaje i temperature. Taj zazor inače doprinosi i kada se koriste lošiji i otvoreniji filteri vazduha jer podmazivanje bude lošije-prljavije, pa se cementacija na stazama i kuglicama ne ošteti brzo..

#123 Milan985

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 176 posts

Posted 01 October 2023 - 07:14

Znaci li to da ce bit dugotrajniji kad je sve normalno stock airbox,fabricko podmazivanje sa ful sintetickim uljem

Chulle

Edited by Milan985, 01 October 2023 - 07:15.

#124 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 01 October 2023 - 07:24

Uvek je ta igranka treba ili ne treba. Generalno za stock i do 10k je sasvim ok C3, dok će se i C4 ponašati dobro, ali će da klapara malo dok se ne ugreje.. Čuje se u leru taj prizvuk velike tolerancije..

A vidi sad, ja kada sam rasklopio stock SR1 svoju, u njoj SKF C4 Italy sa metalnim kavezima..

Što se tiče filtracije vazduha, ona je bitna za dugotrajnost. Zato se dovijaju veliki brand-ovi sa dual layerima i velikim pečurkama, kako bi prohodnost bila 95% + , a filtracija u granicama prihvatiljivosti..

#125 Milan985

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 176 posts

Posted 01 October 2023 - 07:36

Posted Image
Moze i ovo pa da uzmem posebno semeringe

Chulle

#126 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 01 October 2023 - 15:41

Da to je poliamidni kavez TN9 oznaka, tu ide u ulje pa greješ do 90 stepeni i meriš pa na smrznutu radilicu, i onda sve zajendno ohladiš, pa u zamrzivač, pa naredni dan greješ blokove fenom i ubacuješ radilicu sa sve lezajevima u blok.. i odmah hladiš blok kako si sklopio, a lezajeve debelo namažeś tovatnom masti da sačuvaš kaveze..

#127 Milan985

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 176 posts

Posted 01 October 2023 - 18:49

Ista mi je cjena ne znam sta bi odabrao,sad mi zaskripi dok se ne zagrije,ne bi da mi se cuje nista

Chulle

#128 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 05 October 2023 - 14:17

C3 lovi , a ovo za kavez kako hoćeš, malo je v3ća zajebancija sa poliamidnim, ali na kraju bude prava stvar

#129 Milan985

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 176 posts

Posted 05 October 2023 - 20:41

Ako mi se vrti u deklu lezaj,sta bi mogao da uradim da to sredim,jel ok onaj kao locktite za sarafe ili nesto sl

Chulle

#130 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor
  • VozimPiaggio NRG Power DT

Posted 06 October 2023 - 18:41

Ja sam nekad na Tomosima za ležaje u točku podbacivao krug tankog lima, npr isječenog od limenke ili dio trake od metra. Sad koliko je to izvodivo i sigurno raditi ne znam.

Sent from my iPhone using Tapatalk

#131 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 06 October 2023 - 19:07

Imaš loctite za ležajeve 803 mislim da je oznaka, cak i neke podgrupe za manji ili veći zazor

#132 Milan985

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 176 posts

Posted 12 October 2023 - 17:57

Posted Image
Posted Image
Stigli lezajevi i semerinzi,ima li ko iskustva skf italy,ovih dana probao sa malosi open filterom,dosta buke za vrlo malo snage i potpuno isti kmh,dizna je sa fabrickim filterom 80,sa open 88,vidio sam ovu cjev za fabricki filter na 23 mm,meni sad 21 sa malo prosirenja u dnu,probat cu ovo pa cu da vidim sta ce se desavati.planirano da se rastavi masina,provjeri termo grupa,izpjeskari oba dekla i polopac i prefarba u crno,Posted Image
Posted Image
Ovako nesto,ako bude klip dobar promjenio bi samo kariku

Chulle

#133 Milan985

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 176 posts

Posted 13 October 2023 - 12:27

Posted Imageovako nesto je to bilo
Posted Image
Posted Image
Ja kad sam kupio ovaj skuter prvo sto sam uradio skinuo sam ovakvu slicnu lulicu,jes da je bila nekih 10mm,a bio je i karb manji,sad je 23mm

Chulle

#134 Milan985

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 176 posts

Posted 16 October 2023 - 11:18

Imam u planu polini sekundar,al ne znam oce li biti previse,mogu da izracunam,al ne znam oce li moj pogon imati dovoljno snagePosted Image

Chulle

#135 Milan985

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 176 posts

Posted 19 October 2023 - 06:10

Malo sredjivao yasunija,prvo skinut stari lak,onda brusenje masinsko cetkom,pa 800-1200,pa onda poliranje s kafenom kredom,i malo letlampa,cisto da nije hrom,i kombinacija crni i prozirni temp sprejPosted Image
Posted Image

Chulle

#136 Milan985

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 176 posts

Posted 27 December 2023 - 19:53

Stigli djelovi,za mali servis,vuna za yasuni,zvono,bobina,i karika za t6,u planu da se rastavi masina,zamjene lezajevi i semerinzi na radili,svi dihtunzi,kais,zvono,matica na radilici,karika naravno,klip cilindar mislim da ne bi trebalo da ima ikakve znake koristenja,mozda su presli 2k.

Posted Image

Chulle

Edited by Milan985, 27 December 2023 - 19:54.

#137 Milan985

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 176 posts

Posted 11 April 2024 - 18:49

Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

#138 Milan985

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 176 posts

Posted 03 November 2024 - 19:41

Evo da se javim,malo se vozalo ovo ljeto,sve je proslo kako treba,zamjenio aku posto onaj 4-5A ne drzi vodu ni kad je nov,uzeo 9A baner malo veci al pali na pola dugmeta sto se kaze.nabavio torq i kvacilo za piagio i pokusavao da nesto ubudzim al bez uspjeha,znam da je neko to vec radio mislim Pita,mrka kapa,sta se dalje desava ocistim stari i vidim da kad je skroz zatvoren obe polutke ne pridju do kraja,tj kais svakako nije mogao da stoji do vrha,obrusim biaxom vrh kanala kuda idu oni mali klizaci bukvalno do gornje gumice,i gle sad ide do kraja i kais stoji u samom vrhu,nisam slikao al bice,e sad imam problem koji nisam ni obracao paznju s obzirom da skuter za mene predobro ide,i max je 90 gps,samnom.Kais krene da pada u polutke prije nego sto kvacilo uhvati,kvacilo je polini 3g forrace,zvono polini,i ja mislim da su opruge kvacila zelene otpustene na 0,5 prvog zuba.znam da se ovo kvacilo tj federi urezuju u pakne,al to je odprilike ok sve,centralna mi je malossi zelena jer mi na bjelu malo kasni sa odzivom uzbrdo kao auto kad drzis nogu na kvacilo.ova zelena opruga je kraca od bjele,sto predpostavljam zbog ugla opruge cini jacom,jer su debljine tu nedje,sad ako neko zna neko rijesenje posto ja predpostavljam da bi trebao jacu centralnu ova je po malosiju 60%jaca od fabrike,ima ljubicasta 82%,plava 106%.im avaljda i crna.e i zab rolnice su 6.25,pavese one za podesavanje,pokusavao sam malo da spustim rolnice do 5.5 al onda mi prevrti,a ne dobijem nista osim da mi prije kais propadne

#139 Milan985

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 176 posts

Posted 23 February 2025 - 17:46

Skinuo far i plastike,stavio digitalni kinez kilometar sat,i bi led projektorPosted Image
Posted Image
Posted Image
Povezan privremeno,cekam konektore sa alija,da se to lijepo poveze.km sat radi ok,povezan obrtomjer preko minusa bobine,pottebno je bilo samo podesavanje samog sata cao kalibraza,ostalo jos gorivo,mada mislim da ovaj sat to nema kao opciju.Projektor sam za svaku pohvalu mnogo bolje se vidi.saljem slike kad malo otopli

#140 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 02 March 2025 - 21:18

Fino izgleda