Jump to content

Aprilia Sr 50 Lc

137 replies to this topic

#1 zKne

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Posted 15 December 2022 - 19:36

Pozdrav ekipi.!Kao sto sam rekao u predstavljanju uzeo sam Sr 50 06 god u ne bas tako sjajnom stanju povoljno,kao procicu jeftinije medjutim...Poceo sam polako da sredjujem masinu.Skuter rasturen,plastike kompletirane pripremljene za prolece za farbanje.Skuter nije hteo da pali nije imao varnicu posle kupljena 2 cdi a skontam da imam problem s prekidacima oba polomljena poruceni drugi, raskacim ih i skuter upali medjutim...Probam ga vuce kao lud al neide preko 58 km h,kupim Mallosi filter vazduha stari je bio istrulio,sredim auspuh Bullet posto je duvao na sve strane i dobijem 65 km h,dizna karba 57 porucen novi set istih.Osetne vibracije, zadnji tocak kriv,kupljena nova felna.Otvorim deklu variator oscilira,kriva radilica.Osovina zadnjeg tocka isto kriva mozda je lezaj nisam je skinuo ne ide.Kad sam skinuo masinu s rama primetim da je usisna flanšna bušna tu je vukao fals vazduh verovatno.Radilica kupljena,stigli lezajevi i semerinzi RMS Ntn Taiwan.E sad na njima je pisalo Made in Japan a poslati su mi Taiwan,da li ih montirati na radilicu il da tražim druge.?Za sad skuter ostaje serijala pa cemo videti za dalje,ima jos par stvari koje moram kupiti,prvo da ga dovedem u vozno stanje.

#2 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 15 December 2022 - 21:00

Taiwan Japan isti kosooki sve,.. dobri su ti ležajevi. Te oscilacije od pokrivljenih elemenata moraš eliminisati jer odnesu snage dosta, a i pre ili kasnije sve što jenu debalansu i oscilira donosi štete na ležajevima bloku itd...

Baci neku sliku da vidimo mašinu

#3 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 16 December 2022 - 05:36

Neces se usreciti sa Taiwan lezajima, samo Japan, ako oces da valja.

#4 zKne

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Posted 16 December 2022 - 09:34

Evo i koja slika.

Attached Files

#5 zKne

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Posted 16 December 2022 - 09:47

Ok,hvala Mario.Rade ma nek pregrme samo narednu sezonu pa ce napolje.

#6 zKne

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Posted 16 December 2022 - 09:56

Stare ležajeve izbijam kad nabavim pištolj s vrelim vazduhom.I ne mogu da skinem osovinu točka zadnja slika.Da li treba neki radapciger il nesto slicno.?

#7 zKne

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Posted 17 January 2023 - 15:52

Stigle plastike sa farbanja,nalepnice stizu kroz koju nedelju s Ebay-a.Nabačene i nove gume.

#8 zKne

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Posted 17 January 2023 - 16:02

Stigle plastike sa farbanja,nalepnice stizu kroz koju nedelju s Ebay-a.Nabačene i nove gume

Attached Files

#9 zKne

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Posted 17 January 2023 - 16:10

E sad koji od ova dva lezaja staviti na primarnu osovinu,jedan je FAG C2 Portugal il SKF C3 India..? Stavljen isto Fag C-2 na osovinu zadnjeg tocka.

Attached Files

#10 zKne

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Posted 17 January 2023 - 16:34

I sta mu dodje ovaj MODE prekidac sto mi fali,otvorio sam ga nikakve žice nisu vezane za njega?.Ko da nema nikakvu funkciju.Vidim da ga noviji modeli nemaju.A skuter mi je upalio tek kad sam kompletan prekidac ručice gasa raskacio ispod volana na džeku.Kad ga vratim nazad ne baca mi varnicu.?Def neki spoj.?

Attached Files

#11 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 17 January 2023 - 20:05

C3 ležaj ide na primarnu, bez košuljice jer se podmazuje sa uljem... Primarna osovina se vrti mnogo brže od osovine točka i tu je kao i na radilici potrebna veća tolerancija.

#12 zKne

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Posted 17 January 2023 - 21:06

Jasno.Skidam kosjljicu pa nabacujem C-3 na primarnu.

#13 zKne

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Posted 26 February 2023 - 16:27

Nalepnice stigle polepljene.Evo i koja slika.

Attached Files

#14 zKne

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Posted 26 February 2023 - 16:53

Sto se tice motora sklopljen je nisam bas nes zadovoljan kako ide oko 68-70 km h gps,mozda je to i ok za serijalu.Karb dell 17.Postavke:dizna 65 pre nje bila 57 nikakve razlike nema ide isto ver nez da ustelujem,nemam obrtomer pa malo teze ide al polako nacicu je.Kvacilo zvono serijsko,centralna opruga na kvacilu serijska,plavi federi lamele.Auspuh Bullet.Na njoj je bio Mitsuboshi kais koji nije izlazio do kraja varomata sig mu je falilo nekih 1cm ,kupim ja orig piaggio i probam izlazi do samog vrha variomata i lepo nazad lezi u polutkama,odem probam isto ide kao i s Mitsuboshijem ko da mi prerano ode u okretaje takav utisak imam.Motor ne trokira pri ubrzanju dodje do nekih 70 km h i to je to.Rolnice ne znam koje su gramaze provericu.

#15 zKne

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Posted 26 February 2023 - 16:57

Čackacu ga ovih dana kad se malo prolepša vreme.Pa sta uradim.

#16 Milan985

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 175 posts

Posted 26 February 2023 - 21:09

Ima li cjeli bajk kako je ispao,svaka cast za trud

Chulle

#17 zKne

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Posted 27 February 2023 - 11:54

Hvala.Da bilo je baš posla oko nje,sto se tice estetike to je to.Sad još mašina ostaje da se ušteluje kako treba.

#18 Milan985

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 175 posts

Posted 27 February 2023 - 11:55

Slikaj sklopljeni motor da vidimo kako izgleda

Chulle

#19 zKne

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Posted 27 February 2023 - 11:56

Nisam još nabacio plastike na nju,svakako okacicu je kad budem.

#20 zKne

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Posted 03 March 2023 - 18:37

Evo čačkao sam danas oko karba čitajuci na forumu oko stelovanja,misim da sam ga ubo.Postavke:Glavna dizna 65,ler dizna 32,Igla A22 potopljena skroz dole na siromašno.Ulaz u airbox 12mm lulica i malossi filter vazduha dlican odziv na gas bez trokiranja od starta do kraja.E sad krajnja je ostala ista oko 70km h,mereno Gps-om posto nemam km sat na skuteru.Definitivno ce ici neki Base na nju.

Evo i slika svecice.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users