__________________________________________________________________________________________________________
Jul-avgust.2010.
\/
Evo i ja da predstavim svoj skuter. Radi se KeeWay Factu 50 kupljenom pred kraj avgusta 2008.god. Presao oko 9000km, po satu 5000+. Od kad je kupljen overen dvaputa. Jednom pao i jednom cuknuo Clia od pozadi.. Osim sto su plastike skidane i farbane i skinuta blokada sa varijatora nije nista radjeno na njemu do danas.. Danas je zavrsen onaj njegov fabricki auspuh. Povadjeno sve iz njega, skinuto slepo crevo i ono za ekologiju...
U planu je da otvorim malo filter, stavim vecu diznu, stavim odblokirani CDI, i kupujem Hebo next generation varijator...
Danas bi trebalo da mi stignu rolnice 3,5g i tvrdje oprugice, javicu rezultate, kad namestim...
Evo slika auspuha:
Auspuh
slika010s.jpg 96.9K 5 downloads
Evo i neka slika makine...
Fact
slika013.jpg 144.13K 8 downloads slika014m.jpg 130.4K 5 downloads
Fact
Ne mogu da ubacim slike pa moram ovako...
To je to od mene... Nadam se da cete komentarisati...
------------------------------------------------------
Custom_Unique, on 18 July 2010 - 23:12, said:
A sto se tice rolnica, mislim da ce mu to biti malo prelagano, ja sam probao sa 3.6g kada sam iskasapio moj serijski auspuh i skuter se nije makao sa mesta koliko je prevrtavao...
Moj je dobio bas dosta snage(sta da ti kazem kad uzbrdo gde sam sam isao 30-1-2 sad sa dvoje ide ide 33-34, a sa troje 25)... Povadjeno je ipak sve iz njega, sad je rezona...
Uglavno stavljene 3,5g rolnice i tvrdje oprugice http://shop.motobike...&productId=2378
Bas lepo krece u odnosu na serijalu... Do nekih 25 ima bas snage i onda obrtaji malo padnu ali ok ubrzava... Mozda bi cak i malo lakse mogle da stanu, al dobro je za sad i ovako...
Ali bilo je problema prilikom namestanja varijatora... Ustvari nije problem pravio variator nego vazdusni pistolj... Pokidao sam navoj na radilici... Ali resio sam to isti dan.. Narezan isti navoj 12-ica ali ne standard 1.5 nego 1.25... Zavijeno kljucem, tako sto sam ja drzao rukama ventilvar a drug zatezao... I da stavljena je jedna spiralna podloska ispred srafa kao osiguranje da se ne odvrne...
Kais izmeren i iznosi bednih 15-ak mm...
Izvadjena i je i lulica i ubacena dizna 72... ali je bilo previse vazduha pa sam morao malo da smanjim otvor bez lulice... Stavicu kasnije sliku da vidite moj izum... Sa njom sam dobio jos malo snage ne nesto preterano... Stavicu sliku svecice posle da vidite kakva je na ful gasu...
--------------------------------------------------
Boja svecice na ful gasu
Svecica
Svecica
p8200155.jpg 45.49K 17 downloads p8200160.jpg 41.21K 13 downloads
Moram slike da ubacim ovako jer mi ne da da ubacujem slike zbog ekstenzije..?!!!
I jedan snimak ubrzanja...
Ovih dana treba da mi stigne i Cheeseev CDI... Videcemo kako ce ici...
---------------------------------------------------
Meni je glavna dizna bila 50, pre neki dan sam stavio 72, i skinuo lulicu, ali je bilo mnogo vazduha pa sam malo smanjio rupu...
Inace je u planu stavljanje Hebo NG ali Performance kita... To je onaj vario uz koji dobijes i ventilavar i kais...
Samo da vidim gde mogu da nadjem ovo i kupujem...
Ako neko zna gde ima da se kupi neka kaze... Hebo nije narucen... (ovo sam ja sad napisao da ne bude zabune, madness mi nije odgovorio na PM, a bas sam bio zagrejan da kupim, a imao sam i kes..)