Jump to content

Kratka pitanja i odgovori

5335 replies to this topic

#4801 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 11 January 2019 - 23:06

View PostVeljkoo, on 03 January 2019 - 22:59, said:

Hteo bih da kupim ovaj malossicdi,pa ako neko moze da mi kaze dal da ga uzmem kakav je da li ga neko ima na motoru? Hvala unapred :)
Zbog cega konkretno zelis da menjas CDI? Blokade ili nesto drugo?

#4802 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 11 January 2019 - 23:24

View Postfantom, on 11 January 2019 - 19:27, said:

Postoji li jos koji inner rotor koji ima podrsku za svjetla osim Doplera i MVT za Minarelli ? Koja je razlika izmedu ovih s podrskom za svjetla i ovih koji je nemaju ? Dali se ista gubi kod ovih s podrskom za svjetla ?
Razlika je sto imaju poseban namotaj koji generise 12V koji se moze korstiti za osvetljenje ili elektricnu vodenu pumpu. Koliko se secam nije bas optimalan izlaz za recimo halogene sijalice u farovima, jer kod vecine je max nekih 60W. Drugih vecih razlika u smislu performansi mislim da nema, jer pretpostavljam da neces meriti odziv u milisekundama niti ce ti znaciti sta ako se ista, teoretski, vise snage utrosi za generisanje elektricne energije dodatnog namotaja. Cena je tu glavni faktor koliko se secam, mada nisam toliko u toku sada pa i ne znam kako se krecu cene tih sa i bez posebnog namotaja...

Pored Doplera i MVT-a imas i Italkit, Stage6, Artek, Polini...
Recimo Polini je primer ekstremnog izvlacenja maksimalnih performasni sa njihovim inner rotor kitom koji nema namotaje, ima samo pick-up i zahteva napajanje od eksterne baterije za elektroniku.

Neko ko ima vise iskustva od mene sa inner rotor ce ti reci vise detalja ako sam nesto zaboravio ili pogresno napisao

#4803 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 12 January 2019 - 08:30

Da se dopišem samo da je dopler ustvari MVT zapakovan. Dakle jedino oni rade inner sa namotajem za svetlo i punjenje. Ima ih u dve varijante MVT premium i MVT DD, imamo na forumu oba kroz teme izpraćena. Premium sam ugrađivao ja kod Zox036 u SF3 temi, dok je DD ugradio Marko iz Kruševca, u Sprint eagle temi..

#4804 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 12 January 2019 - 08:33

https://svet-skutera...t-Eagle---Marko

https://svet-skutera...geot-SF3-LC-MHR

#4805 fantom

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 304 posts

Posted 12 January 2019 - 13:41

Da da jasno, premium ima analogno paljenje dok DD ima digitalno i moze se birati izmedu 18 unaprijed isprogramiranih krivulja.

Imas li mozda podatke o tim krivuljama, koja je za koji kit,itd.

#4806 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 12 January 2019 - 14:26

Nemam, to ni ovi pe***i i mvt-a nisu dali

#4807 Pupo

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoZg
  • VozimArea51

Posted 12 January 2019 - 16:25

Kako se onda podesavaju mape? Il jednostavno testiras koja ti najbolje radi?

Sto se tice tih paljenja, do koliko okretaja se mogu koristiti standardni namotaji?

#4808 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 12 January 2019 - 16:44

........ evo prepis iz SF3 teme sa linka .......

sledi mnoštvo testiranja... za menjanje krive na raspolaganju je veoma malo vremena, tako da ovaj MVT nisam uspeo do kraja da prokljuvim...

Posted Image

Posted Image

mislim ima MVT1, MVT3 i MVT4 kriva koja se može podešavati fino u startru na +/2-3 stepena.. nigde nikakva kriva niti poruka kupcu koji je ostavio 400e da li da prvu krivu vozi na ovakvoj ili onakvoj stazi ili da za ove cilindre ili tipove upotrebljava treću ili četvrtu mapu, pa onda ima eventualno to fino podešavanje koje prema mašini može da se optimizira još malo... i gde je MVT2 kriva zagubljena ?? jer sad to tolika tajna pa niko ne mora da zna čak ni kupac šta vozi... dakle nikakav manual nije stigao sa celom skalamerijom osim blede fotokopije sličica na kojima je poslikano koju boju sa kojom vezati, ali crno bela fotokopija, i opis na španskom i francuskom....

neka samo oni čuvaju tajnu njihove krive, a kupac neka ćuti i uživa.... ja jednostavno nisam stigao da isprobam svih 18 kombinacija, nulte pozicije sve tri mape reaguju nešto drugačije, mada je vršna snaga približno ista...

najvažnije mi je bilo, da mašina radi kako valja, karburator i prenos dovedem do stadijuma da se na 12k obrtaja prenese snaga što kvalitetnije...

evo i ovde sam malo posekao ruke, rekao mi Danijel da sam osmotan... moguće...

Posted Image

#4809 Pupo

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoZg
  • VozimArea51

Posted 12 January 2019 - 17:33

Mogli su bar te dip switcheve stavit na neku žicu a ne da moraš pod skuter leći. Svašta za mape al vidim da se koristi ta struja dosta. Voze je i kod nas na forumu.

#4810 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 12 January 2019 - 18:51

Nema ta slika veze sa switch-evima tu sam svećicu skidao

#4811 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 12 January 2019 - 18:55

Posted Image

Ja sam digitronic u kadicu sedišta spakovao

#4812 Dzoni13

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 129 posts

Posted 12 January 2019 - 19:16

Kratko pitanje. Da li radilica od horizontalni minarelli motor moze na vertikalni minarelli motor. U pitanju je sr 50 vertikalni minarelli motor

#4813 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 12 January 2019 - 19:45

Sve frankenstein metode su dozvoljene, pitanje samo aparata za varenje i majstora

#4814 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 12 January 2019 - 20:38

I tezine cekica...

Sent from my SM-J610FN using Tapatalk

#4815 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 13 January 2019 - 00:02

View PostDzoni13, on 12 January 2019 - 19:16, said:

Kratko pitanje. Da li radilica od horizontalni minarelli motor moze na vertikalni minarelli motor. U pitanju je sr 50 vertikalni minarelli motor
Ja sam ubacio od vertical na horizontal,faza palenja je ista motor radio bez problema tako da ne vidim problem da se stavi i sa horizontal na vertical.

#4816 Dzoni13

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 129 posts

Posted 13 January 2019 - 12:51

Sad idem da uporedim radilice. Moju vertikal i od horizontala. Ako je polozaj kajle i radilice i klipnjace na istom mestu (polozav kajle u odnosu na klipnjacu) onda je uzimam. Ako ne onda moram da trazim drugu tj od vertikala

#4817 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 13 January 2019 - 16:31

Izmeri sve pa napiši i ovde da budemo sigurni može li ili ne.

#4818 Dzoni13

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 129 posts

Posted 13 January 2019 - 16:58

Moze. Potpuno su iste. 13mm 17 zuba.
Kajla i klipnjaca je potpuno na istom polozaju i kod horizontale i kod vertikale.
Tegovi radlilice su potpuno isti i po dimenzijama i po obliku. Sirina tegova ista, precnik tegova ista. Duzina klipnjace ista, raspon od magneta do varia ista. Duzina zubcanika (kod varia) ista. Duzina sedista lagera ista
Kod magneta ista stvar. Ista dimenzija (precnik osovine) i kod jedne i kod druge, sediste lagera isto, i duzina osovine kod magneta ista. Dimenzije cu vam tacno napisati kada premerim, zapisem pa ovde prenesem. Uzorak za merenje je uzet sa aeroxa 49 horizont i aprilia sr 50 vertikal.

#4819 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian Falcon 50R

Posted 14 January 2019 - 18:53

Moj drug na aeroxu je imao radilicu od vertical nije bilo nikakvih problema.

#4820 Veljkoo

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 157 posts
  • MestoResnik
  • VozimAprilia sr 2

Posted 27 January 2019 - 01:56

Pozdrav drugari imam jedno pitanje da li moze da se stavi auspuh od cpi verzije na minarelli masinu? Hvala unapred :)

22 user(s) are reading this topic

0 members, 22 guests, 0 anonymous users