Jump to content

Kratka pitanja i odgovori

5335 replies to this topic

#4961 tutnja

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 261 posts
  • MestoMalinska
  • VozimLuna Versus

Posted 11 November 2019 - 06:10

Hvala na brzom odgovoru kolega 👍
Listam puno tema po netu ali to konkretno nisam našao. Koliko pamtim za morinijevu se traži dižo remen ili tako nešto, za ovo nisam bio siguran pa bolje pitati one koji znaju 😊

Poslano sa mog LG-G6 koristeći Tapatalk

#4962 tutnja

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 261 posts
  • MestoMalinska
  • VozimLuna Versus

Posted 11 November 2019 - 06:13

Duži.. Ne mogu editirati post.

#4963 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 11 November 2019 - 08:44

https://svet-skutera...ila-za-skutere

#4964 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 11 November 2019 - 08:46

https://svet-skutera...-stelovanje....

#4965 tutnja

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 261 posts
  • MestoMalinska
  • VozimLuna Versus

Posted 11 November 2019 - 15:34

Hvala na linkovima, pročitao sam ovo o štelanju varia i kvačila na netu, zato sam se i registrirao. Odlična tema za više puta pročitati 👍
Konkretno je puno pomoglo u početnim koracima, sad je nakon xy otvaranja dekla, izmjene varia, rolica, štelanja, sve dosta lakše.
Jedini " problem" je bio ta zadnja remenica i dužina remena ali sad je i to rješeno. Naručujem komplet novo sve pa pomalo dalje.. Hvala još jednom.

#4966 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 11 November 2019 - 21:34

Obrati samo pažnju da prečnik pakni bude 105,5mm u slučaju novog primerka, to je kvačilo za 107mm zvono.. Pisali smo tamo u temi da se kinezi dovijaju, te štancaju unisex kvačila prečnika 103,5mm koja mogu i u 105mm zvona da rade (minareli stariji tip).. time što su podešavajuća, neće biti dobra za 107mm zvono jer ugao naleganja ne bude odgovarajući te dug put lamelama do tačke prianjanja, a samim ti i slabiji grip... Tu dosta havarije i bude, pokrivljena zvona od prevelike temp i jakog proklizavanja, nikad poštenog gripa i ozbiljnog starta itd...

#4967 tutnja

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 261 posts
  • MestoMalinska
  • VozimLuna Versus

Posted 11 November 2019 - 22:08

Da, čitao sam to, mislim da je mf racing u pitaju ili tako nešto.
Ma za početak bi uzeo komplet kit sve s polutkama jer su na ovom i polutke gotove, kanali dobili, federi mrtvi, danas i ležaj prolupao.. Na serijali će poslužiti, a kasnije ako idem na base imam veći izbor i kvačila i opruga nego sa ovim 112 čudom, plus što je i lakše pa će kinez lakše disati.

#4968 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 11 November 2019 - 22:29

Tačno, ta 112mm kombinacija je dosta teška i nekompatibilna, ali je zauzvrat dobar grip, zbog velike površine...

Ovi unisex su svi kinezi u različitim pakovanjima, mf evo, rms, bgm, i jos nekolicina novokomponovanih "made in italy" brand-ova

#4969 Bogun

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 7 posts

Posted 12 November 2019 - 07:25

Pozdrav svima.
Imam jedan problem, radi se o skuteru aprilija factory 50 ccm 2t vodeno hladjenje.
Ne znam da li isti problem mogu izneti ovde, ili na nekom drugom mestu?! Hvala...

#4970 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 12 November 2019 - 07:43

Može ovde

#4971 Bogun

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 7 posts

Posted 12 November 2019 - 09:07

Hvala Mario. Interesuje me greska na apriliji factory 50 vodeno hladjenje. Greska na displeju koju izbacuje error 0006. To se desavalo ponekad, sad je prisutna stalno. Uz to ne radi km sat, mod taster za podesavanje vremena, pokazuje full pun rezervoar i ne pokazuje temperaturu... Inace skuter pali, radi ide i ne pregreva se... Molim za odgovor ako neko zna koja je greska 0006, odnosno na koji kvar ista ukazuje... Hvala...

#4972 Bogun

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 7 posts

Posted 12 November 2019 - 09:10

Pisem preko google chroma pa ne prevede dobro na srpski. Rec je o apriliji factory. 2006 god.

#4973 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 12 November 2019 - 13:44

https://svet-skutera...urejet-manuali/

#4974 Bogun

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 7 posts

Posted 12 November 2019 - 21:23

Jel' tu ima objasnjenje za gresku 0006 ili tu treba da iznesem svoj problem?!

#4975 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 12 November 2019 - 21:52

Nezz skini user manual, pa vidi šta pišu

Ako je purejet (injektorska) onda imaš dva člana sa takvom pa im se obrati direktno

#4976 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 12 November 2019 - 22:25

Izvoli odgovor...malo proguglas...
A mogao bi i temu da otvoris o skuteru...
HvalaPosted Image

Sent from my SM-J610FN using Tapatalk

#4977 zigas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 331 posts
  • MestoTrbovlje SLO
  • VozimAprilia SR 70 R

Posted 14 November 2019 - 22:44

View PostBogun, on 12 November 2019 - 21:23, said:

Jel' tu ima objasnjenje za gresku 0006 ili tu treba da iznesem svoj problem?!

Do te greške si došao preko servisne kode 45256? Ako motor radi nije problem u TPS nego sa satom/ konektorima. Ako grešku resetuješ ona se opet pojavi? Provjeri masu "0" na akumulatoru, ako neče biti bolje, ja bi proverijo konektor na satu, onda na ECU. Sličan primjer sa ja imao sa temperaturom motora, jer je pokazivao normalno ili je momentalno pao na 0. Problem je bio u konektoru na senzoru temperatuje, koji je na glavi cilinda. Nisam ga dovoljno stisnuo, da napravi "klik" kad sam stavio 70 kit.

Možeš napraviti i reset TPS ali sumljam u njegovu grešku

TPS je senzor položaja gasa koji se nalazi poslije filtera zraka tj. mjesto gdje je inače karburator.

1. daj kontakt
2. ištekaj TPS (konektor sa 4 žice)
3. pričekaj minimalno 10 sekundi
4. isključi kontakt
5. sklopi konektor TPS-a
6. daj kontakt i lagano otvaraj gas do pune otvorenosti i vrati nazad do pune zatvorenosti (ECu će snimiti kretanje gasa)
7. isključite kontakt i to je to

Idi opet u servis program preko
45256 kode i izbriši grešku.

Edited by zigas, 14 November 2019 - 22:54.

#4978 zetski94

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 100 posts

Posted 05 December 2019 - 21:10

Pozdrav, napokon nadjoh temu na kojoj mogu postaviti pitanje za moj problem...

U pitanju je skuter V Clic Pezo.. Naime, prije dva mjeseca skuter nije bacao struju na svjecicu. Mislio sam da je cdi, bobina... sve novo sam kupio, na kraju nije bilo to vec sam morao da rastavljam namotaje pa sam ocistio one "kontakte" koji su na onom kao dobosu, onda je struja pocela ponovo da baca na svjecicu... Taman kad sam rijesio taj problem, odmah zatim je iskrsnuo novi problem... Po meni problem gorivo!

Dakle, problem je sljedeci, skuter je prethodno isao do 60-65kmh, odjednom, (nakon sto sam rijesio struju) brzina se smanjila na 45kmh, jedva 50 (toliko je isao dok nisam skinuo blokadu na cdi-u). Pocelo je "gusenje" u voznji, (to mi se prije desavalo kad sam podizao onu iglu na membrani, pa sam je vracao na fabricka i onda je sve ok bilo)....Da ne duzim, mnogi su me savjetovali kupi karburator rijesen problem... Nije tako, kupio sam, u nekim momentima je "malo bolje", npr upalim skuter dam pun gas on prihvati i dodje do 62kmh, taman se ponadam da je ok, sjutra dan skuter nece da primi gas. Probao sam sa stelovanjem gasa (krug i po, dva kruga) nista se ne desava. E danas, dam kontakt, dam gas 10 puta (ubrizgavanje goriva) na kublu iz prve upali. Na ler je radio nekih 5 minuta, ljepota rad skutera, rekoh evo je izgleda sve proradilo... Ja sjednem na skuter, dam gas da krenem, skuter nece da mrdne, podignem ga na nogice dam pun gas, ma kakvi.... Nakon toga sam skinuo crijevo od filtera sa karburatora, skuter poceo da prima gas kao lud, pod pun gas vracam crijevo od filtera, skuter se gusi, maknem ga opet, skuter proradi. Ufatih krug bez filtera top je "vukao" e sad mi treba misljenje nekog strucnog u cemu je tu problem, i sta da radim?

#4979 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 05 December 2019 - 21:54

Kupi novi filter goriva i zameni, neko smeće si tankovao... ide on i bez filtera, ali ima sa se kupi...

#4980 zetski94

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 100 posts

Posted 05 December 2019 - 22:07

mislio sam na filter zraka kad sam skidao ono crijevo sa airboxa sto ide... Dakle filter zraka kad maknem sa karburatora prima gas, cim ga vratim odmah gusenje nastupa...

17 user(s) are reading this topic

0 members, 17 guests, 0 anonymous users