Jump to content

Yamaha tzr 125

318 replies to this topic

#1 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 07 July 2011 - 23:33

http://www.moto-berz...zr-oglas-22011/

Kupio sam ovu yamahu...isprobao je malo kod VMA,ide super,do 7000obrtaja ide otprilike kao onaj free sa malossi sportom,a kad ode u 7k...drz se ko moze :D navlaci ko nenormalan...ja sam ga probao samo do 100kmh,posto sam sad prvi put u zivotu seo na brzinca,nisam znao ni kako se menjaju brzine...uglavnom kupio ga u beogradu od decka koji je iz negotina,a vodi se na coveka iz sapca(oni su ustvari drugovi,zajedno studiraju vojnu akademiju),i sipam mu gorivo,i bez tablica sa smederevo :D

I ide kao besan,vozio sam ga sve oko 5K obrtaja,s vremena na vreme ga ubacim u 10k,ide super,kad kod grocke(na pola puta,u pola 10 uvece) samo krkrkr i stade...stanem pored puta,cale se okrene i dodje autom,kad ono puko lanac,i parce se skroz umotalo pozadi,zablokiralo zadnji tocak...srecom poneo sam nesto alata za nedaj boze,nekako izvadimo to parce,lanac se skroz izuvijao,ali poskidamo bocne plastike i ubacimo ga nekako u auto...uglavnom sad nece ni da zavergla,odradi sve,ono zapisti kad se da kontakt,ali nece da zavergla...

El ima on neku zastitu da ne moze da upali bez lanca i sl,ili je lanac pokidao nesto(pre toga je znaci palio cim udaris dugme,drzi u leru 1000obrtaja,stabilno radi,kad nabijes gas ide u 11k ko od sale)...

Inace masina je ovako cista,skinuo sam bocne plastike,masina cista ko suza,sve se sija,pali,radi,ide,samo me ovaj lanac...

Gde mogu da kupim lanac i lancanike za njega,i koliko to otprilike kosta?

EDIT:Trebali bi mi i zmigavci(ima instalacije,sve,samo da se prikace),nove gume,i retrovizori...

Inace svetla(dugo,kratko),sirena,amblendovanje,satovi,sve radi,u voznji ne dize preko 70C itd...

#2 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 08 July 2011 - 00:16

View Postperlx*, on 07 July 2011 - 17:10, said:

Nema nam nesto Milosa, izgleda da je pao tzr :D

Vidoviti ja :) :D
Jel ti podignuta bocna kad verglas ?
Koji ti lanac i lancanici trebaju ?
A migavaca brate imas sirok izbor, on polovnih i jeftinih do novih led koji projektuju sliku tvog motora u oci posmatraca (naravno takve su i cene) :)

I nek ti je sa srecom novo motorce, da ga prevedes na sebe, sa uzvianjem sredis i sa jos vecim vozis, odrzavas i uzivas ! :)

p.s. molim te skini honda racing sa repa motora, na yamahi nikako ne stoji :)

#3 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 08 July 2011 - 00:17

jaoooo,pa ja uopste nisma pokusao sa podignutom,uvek sa spustenom :D
Idem sad da probam...

A lanac mi treba za yamahu tzr 125,jbliga koji :D

#4 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 08 July 2011 - 00:20

xaxaxa,koji sam debil,sad sam probao da podignem nozicu i pali ko mina...xaxaxa nmg da verujem :)

#5 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 08 July 2011 - 00:21

Ma bre to se odma rastura i na farbanje...videcu da mi neko uradi yamahine nalepnice itd...hondine necu sigurno da stavljam :)

EDIT:admini,gurnite sve ovo u jedan post,ja se malo zaneo,ne zamerite :)

#6 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 08 July 2011 - 00:35

Mada trebalo bi ako je van brzine da upali i na bocnoj, ona gasi samo kad je u brzini, ali probaj svakako.

Za lanac pojma nemam, mislim da ne bi bilo lose da isproveravas svoje brojeve i da utvrdis tacno koji model i koje godiste imas i da prema tome skines manual i gledas tehnikalije.

#7 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 08 July 2011 - 00:36

A ko kaze da je bio van brzine :) bio je u brzini,nikako da naucim kako se izbacuje iz brzine,znam da je izmedju prve i druge ler,ali meni uvek ili uleti u prvu ili u drugu,u ler mi se samo nekad posreci :) (onda se upali ona lampica,zanci signalizacija je komplet ispravna)...

EDIT:El mislis na broj sasije,motora itd?Ako na to mislis imam sve u saobracajnoj...inace je vec odjavljen,samo treba da odem u sabac(oko 200km os SDa :) )i da napravim ugovore sa vlasnikom,overim i platim porez...

#8 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 08 July 2011 - 00:46

View Postperlx*, on 08 July 2011 - 00:16, said:

i nek ti je sa srecom novo motorce, da ga prevedes na sebe, sa uzvianjem sredis i sa jos vecim vozis, odrzavas i uzivas ! :)

Hvala :)

EIDT:uh,jos 4 sata do zore,ko ce to da izdrzi :)

#9 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 08 July 2011 - 00:52

Zvucacu kao najcrnji zadrti matorac ali suzdrzi se od voznje dok ne sredis papire i dobijes dozvolu jer su kazne drakonske.
Za neregistrovan motor doijas minimum kaznu 15 dana zatvora, 30000rsd i oduzimanje dozvole na 8(12?) meseci, za ne posedovanje dozvole isto sem sto umesto oduzimanja dozvole dobijas zabranu polaganja na 12 meseci. Ne znam podatak za bodove.

P.S. Iz druge ga samo pipnes nadole i upada na ler :)

#10 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 08 July 2011 - 00:55

au jbt,el 15dana zatvor obavezan?El idem ja ili cale? :)

Ma dobro,taman dok ga sredim stize i dozvola :)

#11 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 08 July 2011 - 01:00

A kako ide ono za L tablicu itd,el mogu ja odma da polazem sad u avgustu kad napunim 15god,pa da dobijem dozvolu kad napunim 16?El bi mogao sad da dobijem tu L tablicu,da se bar malo navozam,pa posle nek stoji do sledeceg leta :)

#12 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 08 July 2011 - 01:02

Obavezno, i to je minimalno 15, znaci moze i vise.
Cela familija na godisnji u tvorza :) pu pu pu ne dogodilo se nikada

#13 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 08 July 2011 - 01:04

View Postperlx*, on 08 July 2011 - 01:02, said:

Obavezno, i to je minimalno 15, znaci moze i vise.
Cela familija na godisnji u tvorza :) pu pu pu ne dogodilo se nikada

xaxaxaxaxaxaxa :) :) :) :) :) :)

#14 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 08 July 2011 - 01:14

miloše neka je sa srećom, overio si lanac, žrtva je bačena....

#15 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 08 July 2011 - 01:19

hvala :)

#16 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 08 July 2011 - 08:36

Razmisljao sam da otvorim cilindar da proverim u kakvom je stanju,ali pali kao mina i radi super,sta mislite,el ima potrebe za tim?Bas je nepristupacan,celo jutro sam se mucio da skinem svecicu :)

Pa,sta kazete za moju novu masinu? :)

EDIT:Ovde nema bocne maske,skinuo sam ih da bi ga stavio u auto,mada je i bez njih prelep :)

#17 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 08 July 2011 - 08:41

lepo lepo, koje je godište , nešto su mi poznati satvoi i vrsta fonta ...

fina je to mašina miloše, nema potrebe da otvaraš dok ide, pogotovu ako nemaš da zameniš odmah kariku i zaptivače...

znaš za pravilo, karika ima svoje mesto u cilindru i sada radi i troši se, ako otvoriš i ponovo sklopiš teško da ćeš trošnu kariku moći na isto mesto da upasuješ, a sama od sebe se neće vratiti recimo 0,5mm, ima da zvecka i performanse će biti značajno lošije...

motor otvaraj kad udeš hteo da nešto popraviš, i imaj nove delove u šteku....

#18 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 08 July 2011 - 08:45

aj pregledaj po netu, jer ovo ima neke veze sa tzr-om

SM420-RX-122 Lanac 1/2x1/4 420-RX-122 članaka super pojačani IRIS
SM420-RX-126 Lanac 1/2x1/4 420-RX-126 članaka super pojačani IRIS
SM420-RX-130 Lanac 1/2x1/4 420-RX-130 članaka super pojačan IRIS
SM420-RX-132 Lanac 1/2x1/4 420-RX-132 članaka super pojačani IRIS
SM520-GSX-110 Lanac 5/8x1/14 520-GSX-110 članaka pojačan IRIS

#19 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 08 July 2011 - 08:56

A el treba i lancanike da menjam,el pozeljno?

A 1993 je godiste...

#20 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 08 July 2011 - 09:00

googlam,ali nmg da nadjem bas nista pod ovom sifrom...a ne mogu ni ovako...

EL mogu nekako stari lanac da prebrojim,imzerim i sta vec,pa da po tome trazim novi?Otvorio se skoro jedan servis u Smederevu,vidim da rade i skutere i ove velike motore(kad sam bio da pitam dal imaju neku hondu bas su radili generalnu na nekom velikom sportskom motoru,video sam da ima 4 cilindra :)
Pa cu da svratim danas da ih pitam dal imaju i koliko kosta...

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users