Ugrabim danas vremena da se malo pozabavim skuterom i odlucim da stavim novi kocioni cilindar iako nisam nabavio odgovarajucu rucicu...stanje starog kocionog cilindra, tj. posude je krajnje ocajno.
U starom cilindru samo sto mrtvih miseva nema...puno nekog taloga.
Na red dosao novi cilindar, sa niklovanom rucicom koja ce, nadam se uskoro, biti zamjenjena sa crnom.
Ozracen citav sistem, sve super funkcionise! Ne mogu da vjerujem koliko dobro koci sada...vjerovatno sam i zaboravio nakon 2 godine muke sa starim cilindrom gdje sam morao do kraja da pritisnem da kocnica uhvati nesto...
Prilikom testiranja po dvoristu malo je faililo da poljubim beton, bice navikavanja u saobracaju opet.
Ovo zeleno ulje u posudi je stari motul...nije ulje od kocnica.
Nakon sto sam sredio posudu, zamijenio sam i stari zmigavac koga je kociono ulje doslovno pojelo...
Novi zmigavac
I evo ga kako je staro kociono ulje izgledalo (tolika kolicina je izasla iz cilindra i ostalo je nesto malo u crijevo koje sam spojio na onu sisicu). Uzasno je prljavo, a ponasa se kao da je voda...viskoznost nula.
Posle svega toga krenem da dovrsim zapoceto sredjivanje instrument table i da postavim konacno Stage6 mini LCD obrtomjer.
Postavljeno je i novo osvjetljenje kazaljki, meni dobro izgleda. Desna bi moglo jos malo jace da sija ali nista strasno. Malo sam se namucio turpijanjem rupa oko kazaljki (nazalost nemam bijaks) i sekunda je bila dovoljna da mi turpija proleti i ogrebe malo pozadinu table...tamo dole gdje pise km/h vidi se tanka linija...
Posle toga sam krenuo malo sa improvizovanjem drzaca za obrtomjer...nisam mogoa da nadjem komad lima nekog i sjetim se da imam i dalje one alu mrezice...pa sam to nekako iskoristio. Uz pomoc tecne plastike, dobio sam ekstra stabilan nosac za obrtomjer. Nije na izgled bas najbolje ali je super funkcionalno...posle ako mi se bude dalo cu da mozda ubacim tanji komad lima umjesto mreze. Dio mrezice na koji je naslonjen obrtomjer sam presavio 2 puta i fino ispeglao, dno sam popunio sa tecnom plastikom i postavio komadic plasticne cijevi iza kao dodatan drzac. Mreza se proteze citavom duzinom ovog malog crnog vizira (kako vec se zove...) tako da ne mrda nigdje.
I evo ga, prvi rezultati nakon sto je obrtomjer postavljen i instalacija sprovedena.
Temperaturni senzor isto radi, u pitanju je Koso senzor u obliku prstena sto ide oko svjecice. Malo sam se namucio sa postavljanjem njega, buduci da je plastika oko svjecice malo uza nego inace pa sam morao i tu ubaciti malo improvizacije. Inace nakon montiranja mi se desio slucaj trokiranja, obrtaji nece preko 3000...i onda malo detaljnijom kontrolom skontam da kapica nije nalegla najbolje od senzora pa sam to ispravio i skuter je ponovo "prodisao".
I evo ga jedna slika za kraj danasnjih radova. Nije bas mrak pa se ne vidi osvjetljenje najbolje.
Ono sto nisam stigao danas da uradim je da prosirim i osvjetljenje citave instrument table ubacivanjem jos 3 LED sijalice. Nisam imao vremena, drug me pozurivao da idemo u grad na kafu.

Tako da to ostaje za sledeci put i onda ce tabla da bude kompletno sredjena. Kada sam pravio prikljucke za osvjetljenje kazaljki i napajanje obrtomjera, ostavio sam mjesta za prosirenje i te dodatne 3 LED sijalice. Ostaje mi samo da izbusim rupe nekako i ubacim T10 grla za LED koja vec imam. Da sam imao bijaks pri ruci, uradio bih to odmah danas...vise me mrzilo da turpijam i obradjujem rupe na plastici.