Jump to content

Keeway Focus - Lauda tuned

• This topic is locked This topic is locked
1306 replies to this topic

#121 Mixer

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 337 posts
  • MestoBijeljina/Novi Sad
  • VozimKeeway F-act 50

Posted 14 April 2014 - 19:52

Skupa pre svega.. Danas smo isli u motobox po ovo.. I dalje ne verujem da je iskesirao 9k dindzi na obrtomer.
Ja i dalje trazim neku jeftiniju varijantu :D

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

#122 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 14 April 2014 - 19:57

Nije 9k nego 8700...nemoj lagat' ljude :D

Sent from my Sony Xperia ZR (C5503) using Tapatalk

Edited by Lauda, 14 April 2014 - 19:59.

#123 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 15 April 2014 - 17:57

I tako ja u nedelju narucim rucicu za kocnicu crne boje koja je stigla danas...mada bolje da nije.

Posalje mi lik rucicu, koja je navodno nova, u ovakvom stanju:
Posted Image

Posted Image

Posted Image

Blago receno preko ove rucice kao da je prosao citav ruski front, boja spada sa nje cim je pogledas. Ocigledno se radi o neuspjelom pokusaju farbanja ili ocajnom skladistenju.
Pa moja stara rucica kojoj je vec 8 godina ima vise boje na sebi nego ova...

Uglavnom onaj ko mi je prodao je doticni sa ove http://skuterdelovi....hp?link=contact stranice, mislim da se zove Jovan Radovic.
Vjerovatno cu iza vikenda imati priliku da se provozam malo do Subotice pa usput da svratim do Kanjize i urucim povrat posiljke licno...iako nije neka cifra sto se tice para ali ako za nesto pise da je novo onda barem ocekujem da se to i ispostuje ili barem navede u kakvom je stanju.

Od sada ima da povedem malo veceg racuna prilikom kupovine od nepoznatih ljudi...kako god, on je sa mnom saradnju zavrsio, a i drugima preporucujem da debelooo obrate paznju ako misle sa njim raditi.

#124 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 15 April 2014 - 20:43

ima toga kod nas, nažalost..Ne znam kako može za ovu ručicu da napiše da je nova?! vrlo bezobrazno...
Mislim da je Mario rekao da je ovo klasičan preprodavac Motobike robe plus što ima i polovnih delova...treba pripaziti prilikom kupovine od navedenog!

#125 DRAGANCE

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • Mestobeograd
  • Vozimbaotian 50 RS limited edition

Posted 15 April 2014 - 21:44

uzas ,,,,

#126 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 15 April 2014 - 21:46

Pa, sta hoces Lauda ? Vidis da je NOVA ( bila jednog dana ) ... :)

#127 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 15 April 2014 - 22:16

Sto bi ciga rekao " imam kume jednu novu i jednu 100% novu" :)

#128 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 15 April 2014 - 22:40

eheh a rekao sam ti da ima jedan portal site i to je to.. aj kad budeš dolazio u moj kraj javi se ja sam od Kanjiže na 15 min prema NS-u kad kreneš natrag običnim putevima...

što se tiče ručice ja mislim da je tu ono što Neša kaže, ovakve delove možda nabavlja na otpadima ili i sam rasklapa

#129 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 16 April 2014 - 00:26

Skola se placa, bolje nesto sto je relativno jeftino nego da se radi o par stotina eura...Hahaha Neso to je ta!
Al' ono sto me cudi je to da sam od njega kupio i kocionu posudu i sve je bilo ok manje-vise...ona je zaista nova. Ne kontam zasto bi neko na ovako banalnoj stvari izgubio musteriju...

Vazi Mario, hvala na pozivu...ako budem isao sigurno se javljam posto nista jos nije sigurno :)

#130 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 19 April 2014 - 19:56

Ugrabim danas vremena da se malo pozabavim skuterom i odlucim da stavim novi kocioni cilindar iako nisam nabavio odgovarajucu rucicu...stanje starog kocionog cilindra, tj. posude je krajnje ocajno.

Posted Image

U starom cilindru samo sto mrtvih miseva nema...puno nekog taloga.

Posted Image

Na red dosao novi cilindar, sa niklovanom rucicom koja ce, nadam se uskoro, biti zamjenjena sa crnom.

Posted Image

Ozracen citav sistem, sve super funkcionise! Ne mogu da vjerujem koliko dobro koci sada...vjerovatno sam i zaboravio nakon 2 godine muke sa starim cilindrom gdje sam morao do kraja da pritisnem da kocnica uhvati nesto...
Prilikom testiranja po dvoristu malo je faililo da poljubim beton, bice navikavanja u saobracaju opet.
Ovo zeleno ulje u posudi je stari motul...nije ulje od kocnica.

Posted Image

Nakon sto sam sredio posudu, zamijenio sam i stari zmigavac koga je kociono ulje doslovno pojelo...

Posted Image

Novi zmigavac :D

Posted Image

I evo ga kako je staro kociono ulje izgledalo (tolika kolicina je izasla iz cilindra i ostalo je nesto malo u crijevo koje sam spojio na onu sisicu). Uzasno je prljavo, a ponasa se kao da je voda...viskoznost nula.

Posle svega toga krenem da dovrsim zapoceto sredjivanje instrument table i da postavim konacno Stage6 mini LCD obrtomjer.

Posted Image

Postavljeno je i novo osvjetljenje kazaljki, meni dobro izgleda. Desna bi moglo jos malo jace da sija ali nista strasno. Malo sam se namucio turpijanjem rupa oko kazaljki (nazalost nemam bijaks) i sekunda je bila dovoljna da mi turpija proleti i ogrebe malo pozadinu table...tamo dole gdje pise km/h vidi se tanka linija...

Posted Image

Posle toga sam krenuo malo sa improvizovanjem drzaca za obrtomjer...nisam mogoa da nadjem komad lima nekog i sjetim se da imam i dalje one alu mrezice...pa sam to nekako iskoristio. Uz pomoc tecne plastike, dobio sam ekstra stabilan nosac za obrtomjer. Nije na izgled bas najbolje ali je super funkcionalno...posle ako mi se bude dalo cu da mozda ubacim tanji komad lima umjesto mreze. Dio mrezice na koji je naslonjen obrtomjer sam presavio 2 puta i fino ispeglao, dno sam popunio sa tecnom plastikom i postavio komadic plasticne cijevi iza kao dodatan drzac. Mreza se proteze citavom duzinom ovog malog crnog vizira (kako vec se zove...) tako da ne mrda nigdje.

Posted Image

I evo ga, prvi rezultati nakon sto je obrtomjer postavljen i instalacija sprovedena.

Posted Image

Temperaturni senzor isto radi, u pitanju je Koso senzor u obliku prstena sto ide oko svjecice. Malo sam se namucio sa postavljanjem njega, buduci da je plastika oko svjecice malo uza nego inace pa sam morao i tu ubaciti malo improvizacije. Inace nakon montiranja mi se desio slucaj trokiranja, obrtaji nece preko 3000...i onda malo detaljnijom kontrolom skontam da kapica nije nalegla najbolje od senzora pa sam to ispravio i skuter je ponovo "prodisao".

Posted Image

I evo ga jedna slika za kraj danasnjih radova. Nije bas mrak pa se ne vidi osvjetljenje najbolje. :)

Ono sto nisam stigao danas da uradim je da prosirim i osvjetljenje citave instrument table ubacivanjem jos 3 LED sijalice. Nisam imao vremena, drug me pozurivao da idemo u grad na kafu. :)
Tako da to ostaje za sledeci put i onda ce tabla da bude kompletno sredjena. Kada sam pravio prikljucke za osvjetljenje kazaljki i napajanje obrtomjera, ostavio sam mjesta za prosirenje i te dodatne 3 LED sijalice. Ostaje mi samo da izbusim rupe nekako i ubacim T10 grla za LED koja vec imam. Da sam imao bijaks pri ruci, uradio bih to odmah danas...vise me mrzilo da turpijam i obradjujem rupe na plastici.

#131 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • MestoLopare,Republika Srpska
  • VozimSprint Exactly

Posted 19 April 2014 - 20:47

Super!Posto imas temperaturni senzor nebi bilo lose da npr. odvezes istu relaciju sa i bez onog usisnika pa da vidimo kolika je razlika...

#132 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 19 April 2014 - 20:50

Hladjenje ce tek da dodje na red. Cekam da temperature odu preko 25 stepeni, mozda cak i 30...To cu najvjerovatnije na ljeto kada uhvatim vremena da istestiram sve u jednom danu :D

#133 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 20 April 2014 - 00:02

odradio si super posao...Osvetljenje table mi se stvarno sviđa...obrtomer si uklopio vrhunski, taman mu je tu mesto, kako si ga fiksirao za taj nosač i jel možeš lako da ga skineš kad ostaviš skut ispred kafane??

#134 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 20 April 2014 - 09:38

kako si rešio merenje temperature, preko onih koso prstenova što idu ispod svećice ili ?

#135 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 20 April 2014 - 15:36

View PostPita, on 20 April 2014 - 00:02, said:

odradio si super posao...Osvetljenje table mi se stvarno sviđa...obrtomer si uklopio vrhunski, taman mu je tu mesto, kako si ga fiksirao za taj nosač i jel možeš lako da ga skineš kad ostaviš skut ispred kafane??
Hvala Pita! :)
Obrtomjer bi mogao da "legne" jos bolje, malo je izbacen sada ali to je zbog improvizovanog nosaca i onog vizira crnog sto smeta malo...Nosac, tj. mreza, se prostire citavom duzinom plastike pa sam ga zavrnuo za sarafe od vizira ali posto su sarafi, tj. drzaci vizira teska zalost onda sam ga dodatno pricvrstio sa tecnom plastikom za plastiku ispod vizra.
Sada je sve super cvrsto. Povrsina na koju ide obrtomjer na nosacu sam prekrio tecnom plastikom i napravio glatku povrsinu i nalijepio na to one samoljepljive cicak trake sto sam dobio uz obrtomjer.
Ako neko hoce da ga skine moze ga odlijepiti sa cicak trake ali da bi ga izvukao morao bi pocupati kablove...Ne vidim drugi nacin na koji bi mogao da ga pricvrstim skroz, jedino da zasarafim kuciste obrtomjera za nosac nekako?

View PostMario, on 20 April 2014 - 09:38, said:

kako si rešio merenje temperature, preko onih koso prstenova što idu ispod svećice ili ?
Pise iznad, stavio sam taj Koso prsten sto sam davno nekad kupio od Pite. :)
Jedini problem je sto prsten kada se stavi na svjecicu zapinje malo za plastiku oko cilindra i kapicu svjecice pa se mora jos malo saviti da legne dobro.
Ne znam samo koliko je mjerodavan taj senzor, odnosno temperaturu koju pokazuje. Po nekoj logici na celu klipa bi trebala biti najveca koncentracija toplote posto nije izlozen direktnom strujanju vazduha.

#136 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 20 April 2014 - 15:41

moraš probati, ja sam imao isto na devetki pa mi se baš nije proslavilo...

i kod mene nije bilo mesta zapinjao je izvod senzora, svećicu nikad nisam mogao dobro da pritegnem jer se aluminijumski prsten spljošio pa je bila labava kasnije..

temperaturu mi je zakucavao u overload, ranije verzije koso-a su imale do 120C merenje

na kraju mi se pokidala žica od malenog ntc-a jer je zapinjao kao i kod tebe...

videćeš, nadam se da češ ti biti uspešan u ovome..

#137 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 20 April 2014 - 15:52

Bice jos podvlacenja pod skuter posle praznika, pokusacu srediti sve da bude kako treba. Navodno ovaj multimetar mjeri do 110C, medjutim citao sam razne teme po formumima gdje kazu da ide do 150C.

Juce kada sam skinuo svjecicu vidio sam da je suva i crna kao ugalj, a prije toga je radio jedno 20ak minuta na leru sa 2 - 3 gasenja i paljenja...vjerovatno saug radi svoje sa bogatom smjesom. :D

#138 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 20 April 2014 - 18:58

Upravo dosao sa test voznje, primjetio sam da kazaljka za gorivo pada kada okrenem guvernal nadesno...vjerovatno masa negdje prekida. To cu da pogledam sutra.

Evo sad par mjerenja sto sam uradio sa ovim multimetrom:
- Temperatura tokom gradske voznje nije prelazila 70 stepeni. Kada vozim temperatura je oko 55-60 stepeni, kada stanem skoci na 70 i tu se zaustavi.
Vanjska temperatura je bila oko 19 stepeni.

Zatim obrtaji...kvacilo kod mene hvata na oko 3300, tu skuter pocinje da trza. Kada krenem par metara drzi obrtaje ne 4000 pa skoce na 6500 i onda vrati na 5700 i tu drzi do nekih 50 km/h i onda polako odu preko 6000 gdje ima odličan odziv...ispod toga je mrtav. Nisam imao priliku po gradu brze da vozim tako da obrtaji nisu isli preko 7500 i 65 kmh po satu.
Ono sto mene nervira je uzasna kilavost na startu, danas je nesto posebno kilav, jedva krece.
Ja ako se ne varam, obrtaji ne bi trebali onako oscilovati na startu?

Sent from my Sony Xperia ZR (C5503) using Tapatalk

#139 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • MestoLopare,Republika Srpska
  • VozimSprint Exactly

Posted 20 April 2014 - 22:48

Jel ti imas serijski variomat i kvacilo?Ako je tako nemoj da te cudi...ja sam vozio na 70ccm sa serijskim variomat ima je te rupe dok nisam stavio malossi multivar sad pegla ko lud...a najgore kad idem uz brdo znam da ima snage al dzabe kad upadne u tu "rupu" gotovo...

#140 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 21 April 2014 - 00:54

Serijsko je sve ali me uzasno nervira start prvih par metara, znaci muka nenormalna, nekada se moram i gurnuti nogama da bi krenuo kako treba. Ne bih da petljam puno sad sa time dok cekam trek i multivar (cekam pare :welcome1:) ali ono, volio bih mozda ko je imao isti problem napise sta je konkretno uradio/popravio. Mene ne muci toliko rupa u ubrzanju posle, nego sam start...a to je ako se ne varam kvacilo u pitanju. :/
Uglavnom pokusacu da snimim sa telefonom sutra start da razjasnim malo situaciju. ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users