Jump to content

Keeway Focus - Lauda tuned

• This topic is locked This topic is locked
1306 replies to this topic

#441 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 17 November 2014 - 05:39

Ma da samo izdrze sezonu ili dvije sa sportom i bice dobro. Prilikom zamjene variomata svakako cu da skinem zamajac i pogledam kakavo je stanje...ako ne bude savrseno vjerovatno ce ici novi semering

#442 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 17 November 2014 - 10:13

ja moram da se dopišem...

keeway u načelu nosi kvalitetne komponente, kada pričamo o ležajevima, semerinzima,.. imao sam prilike da uradim midrace tuning koji se vrti na 10500 na fact-u i vrti se već 3-4 sezonu,.. ležajevi i radilica kao i igličasti su ostali stock.. semering-e sam prošlo leto izmenjao na corteco iz preventive , mada nisu još bili propali.. mašinu sam zavrteo i na 12500 u probi sa kratkim prenosom i nije se raspala, čak nije imala ni trunke debalansa koje uglavnom već osetimo na ovim obrtajima...

juče sam menjao na jednom focusu semering na strani magneta, naravno još fabrički, a skuter se vozi bar 10 sezona već,, na strani variomata još nije propao.. ovo je verzija sa malim satom kao na hurri-ju što su pakovali a ima alarm.. predpostavljam jedan od prvih keeway-a na našim prostorima.. setup jne serijala sa TT-om...

tako da ok, preventive radi možeš kad budeš radio zamenu cilindra i ostalo, a sad da kopaš samo zbog toga, nema potrebe.. biće gimnastike kod ovog na strani variomata, spremi dobar alat, i dobar pristup sa dobrim svetlom

#443 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 17 November 2014 - 13:57

Moj Focus je 2006. godiste i navodno je prva serija koja je izasla za velikim satom i bez blokada (osim prstena na variomatu). Vec sam pregazio 8 sezona na serijali i presao oko 6100km...ako uzmemo u obzir da ga nisam vozao 2 sezone ukupno dobije se prosjek od oko 1000km po sezoni. Do sada bez kvarova osim alarma i kocionog cilindra tako da mogu potvrditi kvalitet kao sto ti kazes Mario :)
U sustini ako prilikom pregleda semeringa utvrdim da je i dalje dobar ostavicu ga, ako bude pokazao i najmanje znakove habanja onda ce ici novi.

View PostMario, on 17 November 2014 - 10:13, said:

biće gimnastike kod ovog na strani variomata, spremi dobar alat, i dobar pristup sa dobrim svetlom
Mislis na postupak vadjenja i stavljanja novog semeringa? Mozes li malo opisati taj "dobar" alat da znam odmah sta me ceka i da pokupujem ako zatreba...:)

#444 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 17 November 2014 - 14:29

postupak vađenja semering-a sa strane je baš delikatna stvar, mnogi govore da je najbezbednije ubušiti dve rupe i uvrnuti dva lim šrafa u telo, jer se ispod gume nalazi metalni plašt, ali i tada moraš računati da su kuglice na nekih 6-8mm ispod tog dela, pa oprez da ih ne oštetiš..

kasnije ta dva šrava ugvatiš sa nekim dobrim kleštima i cimanje...

konkretno ja nisam tako radio, ja sam se poslužio sa dva šrafcigera, jedan manji koji koristim da podvučem, i drugi malo veći koji koristim kao oslonac za polugu, da ne bih oštetio radilicu,, po meni je ovaj metod malo riskantniji ali se brže vadi semering napolje.. sad jbg možda ne bi bilo loše da u jednoj temi to raspravimo kako je najbezbolnije veliki semering izvaditi... konkretno ja sam pravio i kojekakve kukice, koje podvučem ispod semering-a ali nisam uspeo da nešto značajno odradim sa njima

#445 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 17 November 2014 - 20:11

View PostMario, on 17 November 2014 - 14:29, said:

postupak vađenja semering-a sa strane je baš delikatna stvar, mnogi govore da je najbezbednije ubušiti dve rupe i uvrnuti dva lim šrafa u telo, jer se ispod gume nalazi metalni plašt, ali i tada moraš računati da su kuglice na nekih 6-8mm ispod tog dela, pa oprez da ih ne oštetiš..

kasnije ta dva šrava ugvatiš sa nekim dobrim kleštima i cimanje...

E tako i ja radim...samo pazi da kad probijes lim burgija ne utrci u lager...

#446 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 17 November 2014 - 20:19

A sta sa tim opiljcima metala i gume ako upadnu unutar bloka prilikom busenja semeringa?

#447 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 17 November 2014 - 20:36

Nema sitnih opiljaka jer se busi lim male debljine,sitnom burgijom 3mm a i to malo ispada uz burgiju prema busilici....zato i kazem -ne zapinji ko sivonja...
Mnogo bolji i proveren nacin za razliku od onog tvog... :D

#448 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 19 November 2014 - 22:15

Mnogo to nesto komplikovano zvuci za nekoga ko nikada nije skidao semering...:)
Ako semering pokaze znakove trosenja bolje mi je da rasklapam blokove i mijenjam komplet lezajeve/semeringe nego da slucajno ostetim blok kod semeringa "nasilnim" skidanjem i onda sam ga izduvao

#449 EmirSpahic

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 2,040 posts
  • MestoTravnik (BiH)
  • VozimGilera Runner SP50 LC

Posted 19 November 2014 - 22:26

A nez zasto ne uzmes i lezajeve pa ih odmah i zamjenis i da znas da si sve novo stavio,a ne da mislis ,da li je neki semering produvao ili nesto?

Nisu nesto para,a bolje to odmah uraditi kada vec radis. :)

#450 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 20 November 2014 - 00:43

Nisam za opciju da rasklapam blokove sada ako je sve ok, jer svako cu gledati da uzmem ojacanu radilicu i onda uradim sve novo da se vozam i ne mislim ni na sta. A ko zna, mozda mi sport dosadi brzo pa krenem u mid-race vode. :)
S druge strane ogranicen sam dosta sa vremenom jer mi skuter nije ovde u NS, pa kad god odem kuci onda koristim priliku da radim na njemu. Da je skuter kod mene ovde, ne bih ni razmisljao blokove da rastavljam nego bih to uradio jos pocetkom jeseni kada sam ga spakovao u garazu.

#451 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 20 November 2014 - 00:54

nema veze doteraćeš ga na proleće u NS, svakako moraš overiti i ta druženja što nailaze...

#452 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 20 November 2014 - 02:44

Prvo da se sredi masina pa tek onda put. ;)
A za takav put moram da nabavim i full face kacigu...150 - 160km u jednom pravcu ipak nije malo

#453 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 20 November 2014 - 20:07

Stigao mi paketic od kineza danas, narucio sam nove sijalice halogene kao imitacija xenona, po specifikaciju djeluje sasvim ok. Radni napon je 12V, snaga 35W/35W (kratko + dugo svjetlo), 6 dolara je komad...

Posted Image

Posted Image

Posted Image

A evo i slike sa sajta kako sijaju
Posted Image

Nesto mi iskrslo pa sam dosao kuci danas za vikend, sutra cu da ih montiram da vidim kako sijaju

Edited by Lauda, 20 November 2014 - 20:24.

#454 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 20 November 2014 - 21:19

Sveti to bolje od obicne kruske,imam i ja takve iste

#455 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 22 November 2014 - 22:42

Montirao sam sijalice danas. Dobro sijaju, dosta bolje od fabrickih. Prije ovih sam koristio neke RMS halogene sijalice sa imitacijom xenona. Iako te RMS nisu bile lose dugo svjetlo je bilo uzasno, a kratko bas previse kratko.
Sa ovim novim sam dobio neki optimum i po onome sto sam veceras uspio da vidim mislim da je dobra investicija. Bice snimak neki kad otopli malo i kada se bude moglo vozati po noci, vjerovatno na proljece nekad :)

#456 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 13 January 2015 - 17:04

Stiglo danas nesto novo za Keeway... :)

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Kupio sam polovan brembo kocioni cilindar (skinut sa Yamaha Aerox 2005. godiste). Po izgledu djeluje dobar, a prethodni vlasnik tvrdi da je 100% ispravan. Meni na izgled djeluje da je dvoklipni cilindar...nisam nikada skidao fabricki kocioni cilindar sa keewaya da mogu uporediti...
Ovih dana cu gledati da rasklopim i ocistim fino sve.

Inace u toku je narucivanje TRW plocica, a gledacu i da uzmem novo teflonsko crijevo i da izbacim ono gumeno.

Edited by Lauda, 13 January 2015 - 17:14.

#457 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 13 January 2015 - 17:12

Dvoklipni je sa obe strane po jedan

#458 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 13 January 2015 - 17:17

View PostMario, on 13 January 2015 - 17:12, said:

Dvoklipni je sa obe strane po jedan
E odlicno. :)
Mislim da ce odlicne rezultate dati u kombinaciji sa TRW plocicama...ali ne mogu da se zalim ni na fabricki kocioni sistem, do sada me je dobro sluzio

#459 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 13 January 2015 - 17:21

Čudan neki logo. Ja sam na NRG-u imao Brembo original prva ugradnja, tj tako je izašao iz fabrike i taj logo izgleda sa mnogo debljim slovima i tankim prorezima po njima. Ovo mi deluje kao kopija odlivka 1 na 1. Al ajd, ako budu dobro radila, koga briga...

#460 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 13 January 2015 - 17:45

Ako je Yamaha spakovala kopiju onda sam je i ja dobio :)

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users