Jump to content

Sprint Eagle - Bojan681

5489 replies to this topic

#4701 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 23 January 2016 - 13:50

kod nas do sad nisam na ni jednoj aprilii videl brembo kljesta,sve grimeca..
mozda smeta ventil posto je sira felga pa i sam ventil nije na istom mjestu ko na stock felgi nego taman prelazi preko kljesta.

#4702 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 23 January 2016 - 14:51

Pa to, verovatno su mogli felnu da odrade drugacije. Ali kad sam razmislio bolje ova pozicija ventila na sredini felne najmanje utice na balans, a i estetski je lepo jer su siroki rubovi, kad bi na rubu bio ventil nebi tako lepo izgledalo..

#4703 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 27 January 2016 - 16:03

Posted ImagePosted Image

Motor prvi put opran ove sezone, nesto slabo dize temp, mislim da je do 45 isla al ok, danas je bilo 10-ak stepeni..

Kako zalezem osecaj je skroz drugaciji sa ovim miselinkama, ko da plovim.

I mozda ima i jedan problem ili mi se ucinilo, kako sam krenuo da prestizem kola kao da sam u jednom trenutku osetio da kormal krenuo malo da "pliva" levo-desno, znaci nikakvo naglo cimanje neg bas lagano tj moguce i komplet prednji kraj, jedva osetno. Moram da proverim pritisak u prednjoj gumi, inace kako sam vratio nazad miselinku i novu felnu opet kad krecem dize tocak, ne znam kako moze biti do felne i gume al eto..

Kola inace prestizem ko da stoje u mestu, ulica pored garaze je ogroman bulevar i svarno cim se ukljucim u traku motor jako brzo ubrzava, jos nisam povezao km/h sat pa ne znam koliko brzo idem..

#4704 SingeNS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 387 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr Replica

Posted 27 January 2016 - 16:31

Evo ti moj koso pa cemo videti koliko ides.. :) Dobro si se setio oprati ga :P

#4705 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 28 January 2016 - 19:01

Porucena ova stvarcica, ima GPS i GSM pracenje, 2 eksterne antene za gprs i gsm, daljinski za paljenje alarma ukoliko neko mrda motor, brdo senzora, gasenje motora preko telefona, upozorenje ukoliko se preseku zice za napajanje ovog uredjaja i jos mnogo stvari kao sto je snimanje zvuka, geo fence (podesiti npr da se motor sme voziti samo u krugu ns tipa 5km i ako se izadje iz tog prostora automatski se salje poruka a moze se cak podeseti i da se motor ugasi ukoliko se izadje iz tog kruga.

Posted Image
Kad sam vec ulozio toliko para u motor ulozicu jos 30eur u tu stvarcicu pa da budem siguran. Ovo je ozbiljniji model sa bas mnogo opcija, ja na motoru cak sve ne koristim. Ima mogucnost da permanentno zakljuca vrata na kolima ukoliko ih neko ukrade da ne moze da izadje, gasenje motora preko telefona ( to se moze koristiti i kod mene) tako da je i za kola bas korisno. Najbolje funkcije su mi alarm i to pracenje mada ni gasenje motora nije na odmet, desavalo mi se da neko trazi krug pa ga kasnije vijam 10 minuta da mi vrati motor, ovako ce voznja biti prisilno prekinuta.

Edited by bojan681, 28 January 2016 - 19:03.

#4706 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 28 January 2016 - 22:47

Ja imam bolje rešenje...nigde ne ostavljam motor a da ga ne vidim.....
U svakom slučaju korisno Boki, da zlo ne čuje...

Valjda nije velik potrošač struje?

#4707 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 28 January 2016 - 22:54

Vidi nisam ga porucio jer se ispostavilo da mi nisu refundirali neke pare jos pa nemam dovoljno na racunu. U svakom slucaju mislim da je korisna stvarcica, nekad kad bas moram do skole ili negde ne mogu uvek da pazim motor, a investicija nije velika s obzirom koliko sam ulozio u motor.

Ne znam koliko vuce ali komplet sklop moze da se ugasi, postavicu ga tako da se ne primeti ali da se u kratkom vremenskom roku moze doci do celog sklopa a on na sebi ima on/off prekidac pa mogu ugasiti sve ako znam da necu voziti motor par meseci npr..

Bas sam juce bio do perionice i odem do spensa usput nesto da jedem, gledam kroz prozor pekare motor i proslo je tipa 200-300 ljudi pored motora u roku od 20-ak minuta i niko nije specijalno zagledao ali je jedan uhvatio za korman i pokusao da skrene levo-desno ali kad video da je zakljucano verovatno zbog previse ljudi samo nastavio dalje, a ja taman hteo da ostavim sve i izletim napolje.. Tad sam odlucio da mi treba neka ozbiljna zastita, ovde cu imati i alarm tako da ako neko samo pipne motor ima da hvata straftu samo tako..

Edited by bojan681, 28 January 2016 - 22:55.

#4708 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 28 January 2016 - 23:29

Uhvatio danas luft izmedju ispita pa reko da zavrsim motor.

Resene su sad i najmanje sitnice.

Napravljen drzac sonde od aluminijumskog flaha, hvala Piti jos jednom na donaciji! Sad motor opet pokazuje brzinu.

Posted ImagePosted Image

#4709 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 29 January 2016 - 15:15

Stao motor danas, vozio i samo boooo u toku voznje i stane i vise nece da pali. Ima kompresije, ima varnice, ima goriva al nece da upali.

Zamenjena svecica, ociscen karb, skracen kabel do svecice i opet navrnuto sve da ima dobar kontakt, ne znam do cega je..

Kad sam vozio motor temperatura je bila oko 50 stepeni, motor je tek upaljen i napravio sam mozda 200-300 m nakon sto je stao a i tocak nije blokirao tako da ne verujem da je ribao..

#4710 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor
  • VozimPiaggio NRG Power DT

Posted 29 January 2016 - 15:30

Jesi gledao, jesu semerinzi na mjestu?

#4711 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 29 January 2016 - 15:46

Semering sa strane varijatora je na mestu.. Onaj sa strane magneta mora biti ok jer i on ima onaj stit koji ga drzi na mestu ali treba i njega pogledati.

Prosto mi nije jasno, najnormalnije sam vozio motor i samo booo i stao, znaci u toku voznje.

Sad palim motor preko busilice i uopste se ne javlja, na kraju mi ne gine skidanje cilindra..

Edited by bojan681, 29 January 2016 - 15:49.

#4712 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 29 January 2016 - 15:48

Boki proveri ti i semering kod magneta...meni je bas na tom duvao i pored stita...

#4713 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 29 January 2016 - 15:55

Pita ne verujem da je do semeringa, tako nagla promena bi se mogla desiti jedino ako komplet semering izleti, da pocne malo na njemu da duva u toku voznje ne verujem da bi motor bas odma stao, obicno krene da puca zbog gubitka primarne kompresije..

Varijator sam komplet skinuo al me paljenje mrzi jer ako nije do njega posle ga treba precizno podesavati po uputstvu a to mi je prevelik posao..

#4714 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 29 January 2016 - 16:06

Evo strane magneta i varijatora, ipak sam sve poskidao..
Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

Mislim da ne gine skidanje cilindra posto mi ovde sve izgleda ok..

Edited by bojan681, 29 January 2016 - 16:07.

#4715 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 29 January 2016 - 16:08

Proveri kariku. 7t je osetljiv na "prevrtanje" karike. Ako si ga zavrtao tamo i preko 13500 verovatno si premasio tacku "ring flutter"-a. Hoce da zavara kompresija na kurbli koju pravi velika povrsina klipa i male tolerancije na racing cilindru. Medjutim, ako je naprsla karika, video si kod Maria da nece da se javi ni jedan takt i ako je on vrteo amerikanerom dosta dugo..

Ili nas sve kuvas na tihoj vatri do prvog draga ;)

#4716 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 29 January 2016 - 16:12

Ma ako je cilindar ok i da je sjeban klip nebi bio problem. Imam novi klip i motor bi vec sutra bio u funkciji, ne znam jedino kako se to desilo ako je do toga, cilindar je predvidjen za velike obrtaje a ja sa novim klipom nisam napravio vise od 20-ak km..

#4717 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 29 January 2016 - 16:15

Naravno. I klip a i karika su potrosna roba na ovakvim setupima. Al ajd sad da ne razvlacimo teorije zavere, skini cilindar i poslikaj sve pa cemo se pisati.

#4718 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 29 January 2016 - 16:24

Pa jasno mi je da su potrosna roba, i drage volje bi menjao klip i kariku i na svakih 1000km ako treba tj svake sezone ali na 20km vec da ode klip to je preskupo za odrzavanje.

#4719 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor
  • VozimPiaggio NRG Power DT

Posted 29 January 2016 - 16:29

A jesi ti stavio bas nov klip i kariku kad si sklapao cilindar?

#4720 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 29 January 2016 - 16:35

Bas novo sve, i oborio sam ivice karike po malossi uputstvu. Ima li jos neko ideju sta bi moglo biti ili da skidam cilindar?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users