Jump to content

Sprint Eagle - Bojan681

5489 replies to this topic

#4721 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 29 January 2016 - 16:38

View Postbojan681, on 29 January 2016 - 16:24, said:

Pa jasno mi je da su potrosna roba, i drage volje bi menjao klip i kariku i na svakih 1000km ako treba tj svake sezone ali na 20km vec da ode klip to je preskupo za odrzavanje.
Heh, pa nisi ti stavio novi klip i novu kariku pa da kazes samo je 20km presao. Video si kod Maria u temi da su 7t sprave sa nenormalnom konjazom ali isto tako projektovane samo za trke, odnosno da se pukne gas da izdrzi 400 ili 1000m ili koliko je vec i za koju namenu pripremljen cilindar.

7t je takvog dizajna da sastav karike ide preko centralnog boosta i jednostavno karika non stop osciluje i ukopava kanal u klipu ili se ona sama previse napreze, ne bitno da li radi na 13500 obrtaja i klip trci 15-16metara u sekundi ili na 7000 obrtaja. Uvek se napreze i trosi.

Na sve to, tvoj cilindar je turpijan do granica, za drag, znaci da se 3 ili 5 puta godisnje razvali gas na 400m i to je to.
Kad prodju ta takmicenja, promenis klip sa karikom, ali novi koji nije radio, i teras novu sezonu, ali na dragu, a ne svaki dan po ulici.

#4722 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor
  • VozimPiaggio NRG Power DT

Posted 29 January 2016 - 16:41

Koliko si razradjivao taj novi klip? Ili si odmah vozio normalno?

Edited by sinisa93, 29 January 2016 - 16:41.

#4723 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 29 January 2016 - 16:41

View PostAcaPostar, on 29 January 2016 - 16:38, said:

Heh, pa nisi ti stavio novi klip i novu kariku pa da kazes samo je 20km presao. Video si kod Maria u temi da su 7t sprave sa nenormalnom konjazom ali isto tako projektovane samo za trke, odnosno da se pukne gas da izdrzi 400 ili 1000m ili koliko je vec i za koju namenu pripremljen cilindar.

7t je takvog dizajna da sastav karike ide preko centralnog boosta i jednostavno karika non stop osciluje i ukopava kanal u klipu ili se ona sama previse napreze, ne bitno da li radi na 13500 obrtaja i klip trci 15-16metara u sekundi ili na 7000 obrtaja. Uvek se napreze i trosi.

Na sve to, tvoj cilindar je turpijan do granica, za drag, znaci da se 3 ili 5 puta godisnje razvali gas na 400m i to je to.
Kad prodju ta takmicenja, promenis klip sa karikom, ali novi koji nije radio, i teras novu sezonu, ali na dragu, a ne svaki dan po ulici.

Aco jeste ganc nov klip i ganc nova karika, zato me i cudi?!

Imam jos jedan ganc nov klip u rezervi ako se sad nesto desilo sa ovim. Mario njegov cilindar tera vec 6-7 godina a mozda i duze, izmenjao je 3-4 klipa i to je skroz ok. Ovo moje je tek sklopljeno, sve po uputstvima, zato me i cudi kako tako brzo da crkne ako je sad klip otisao?

#4724 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 29 January 2016 - 16:45

Kako nov, kada si kupio cilindar pisao si da si dobio i rezervni kao nov. To ne mozemo da budemo sigurni, nisi ti porucio nov klip i otpakovao ga?

#4725 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 29 January 2016 - 16:48

Mario je merio klip i kariku i kaze da je klip ganc nov kao i karika da nije nista radila, procitaj medju analizama cilindra. Zato mi sve ovo cudno i sve mislim mora biti do neceg drugog..

#4726 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 29 January 2016 - 16:53

Ma razumem ja sve to, nego hocu da ti kazem, boljka im je sto karika kopa kanal u klipu, pa mozda je i klip kao nov po spoljnoj meri, al ako je vozen na primer na 2 ili 3 takmicenja po 10 minuta (50km) ti spolja ne vidis da je potrosen. Ali ako je stvarno vozen na tim obrtajima, mozda je karika prokopala kanal i eto problema..

Hocu da kazem, ne treba nista da se cudis, nisi ga novog ti iz fabrike porucio. A svakako je to sve normalno, ne ocekuj da traje neznam koliko, ipak je iz njega izvucen maximum.

Al mozemo mi sad da pisemo romane, mozda i nieje do toga, ajd skini cilindar.

#4727 SingeNS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 387 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr Replica

Posted 29 January 2016 - 17:01

Boki kakva je to razrada na 12-13k obrtaja i jos zimus kad si ga provozao par puta? :)

#4728 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 29 January 2016 - 17:16

Ajde prvo proveri primarnu sa pumpicom, ako je ok onda skidaj cilindar...

Sta se sad naprezete bezveze, mora to da radi, moj ide od 2008-e

#4729 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 29 January 2016 - 17:54

Ja bi do sad već 5 puta skinuo cilindar dole da vidim...ili makar glavu pa zaviri unutra!

#4730 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 29 January 2016 - 18:21

Skinuce se komplet cilindar ako treba, poslusacu Maria, prvo cu testirati blokove pod pritiskom pa ako je sve ok ide cilindar dole..

#4731 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 29 January 2016 - 18:56

Cilindar je ok, ima par otisaka po celu klipa i po cilindru, izgleda da je radilica otisla u 3 lepe a taman sam je sredio i izbalansirao..
Posted ImagePosted Image

Edited by bojan681, 29 January 2016 - 18:57.

#4732 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 29 January 2016 - 19:12

Par otisaka i po cilindru?

#4733 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 29 January 2016 - 19:22

Sta se raspalo? Iglicasti?

#4734 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 29 January 2016 - 19:27

Nije iglicasti, izgleda radilica otisla mamicu joj..

Komadic izgleda ispao iz kaveza od radilice, sjebao mi klip, izresetao glavu..

Klip gde je dobio udarac zapekla karika i klip je bukvalno za bacanje osim ako se nekako ne sredi da karika slobodno seta. Malo kockica je izresetala glavu i ostala zavarena za nju, nisam je jos uspeo izvaditi.
Posted Image

Ne znam sta sad raditi, neka kvalitetna radilica je 200+ eur + 50 eur (za nov valjkasti + obicni lezaj, nov iglicasti i semeringe)..

Edited by bojan681, 29 January 2016 - 19:28.

#4735 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 29 January 2016 - 19:33

Cekaj polako. Daj prvo da vidimo sta je tacno prouzrokovalo problem.

#4736 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 29 January 2016 - 20:21

Moraš pronaći odakle je taj komad, pregledaj sve...

#4737 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 29 January 2016 - 21:09

Ček zašto moraš menjati ležajeve? Desni do magneta će ostati u malom bloku zajedno sa radilicom jer ti je levi valjkasti slobodan pa će lako izaći iz košuljice bez ikakve sile. Već smo komentarisali da je to dobra strana tog valjkastog ležaja. Ja nebih menjao osim ako je stvarno do radilice, onda mora sve novo, tu nema priče.
Razmišljam o ovom tvom problemu i pada mi na pamet koliko radilica može da šeta levo desno pošto je drži samo desni ležaj praktično u pravcu, levi valjkasti je ne sprečava da šeta, a sa druge strane koliko ima lufta klipnjača unutar klipa u hodu levo-desno? Ako se raspao igličasti u velikoj pesnici to bi moglo da znači da se negde radilica ukršta sa pravcem kretanja klipnjače i da bi to moglo da prouzrokuje oštećenje ležaja velike pesnice. To je samo teorija, jer čudno je da (ako) se ležaj raspao praktično bez velikih naprezanja u smislu gasiranja, nisi vozio trku pa se raspalo pod punim opterećenjem. Ovo pričam iz predostrožnosti da se nebi ponovo desilo i sa novom radilicom.

#4738 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 29 January 2016 - 22:42

Prejak je izgleda cilindar a radilica vec dotrajala i krenuo da se raspada kavez od radilice..

Videcu dal cu sredjivati ovu radilicu, nisam pri parama a i pravo da kazem ne daje mi se 200-300-400e za neku kvalitetnu radilicu koja bi bila dugorocno resenje..

#4739 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 29 January 2016 - 22:57

Jesi li cuo kakve zvukove prije nego se ovo desilo?
Ja sam uvijek cuo lezaj, samo sto sam u pocetku previse okolisao pa se ozbiljno rasuo. Uvijek se nadas da je nesto glupo.

#4740 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 29 January 2016 - 23:42

Nisam nista cuo, motor je sam po sebi previse glasan, radio je savrseno do poslednjeg trenutka i onda je odjednom samo stao..

9 user(s) are reading this topic

0 members, 9 guests, 0 anonymous users