Posted 30 January 2016 - 00:48
Posted 30 January 2016 - 01:03

Posted 30 January 2016 - 09:40
Gledam ovu malossi rhq ali mi ne izgleda nista posebno, nije balansirana nikakvim tegicima dok ova moja airsal ima volframske tegice (kao i malossi team radilica, ali je ona 600eur).
Posted 30 January 2016 - 10:36

To je delic kaveza velike pesnice. Posto su kod mene tolerancije minimalne tj squish je 0,45mm sta god uleti napravi veliku havariju..
Radilica je kod gurua za kartinge, samo se radilicama bavi i sprema motore i za trke. Ukoliko klipnjaca nije ostecena rekao je da se menja iglicasti za najkvalitetniji iz palete ali radilica najverovatnije ide u oglase jer mi nije mogao garantovati da ce to izdrzati 20-25ks koliko malossi isporucuje.
Sad se dvoumim ako budem uzimao novu radilicu dal uzeti ko Mariovu s6 ili novu ko moju airsal. Malossi mi se ne svidja nesto jer nema nikakve tegice dok airsal i s6 imaju volframske a cena malossi rhq je gotovo kao ove airsal koju sam do sada vozio. S6 je 300e ali je to radilica za njihov r/t cilindar..
Edited by bojan681, 30 January 2016 - 10:41.
Posted 30 January 2016 - 10:42
Daj slike da vidimo.
Mozda je i radilica bila ok, ako je neki drugi objekat prouzrokovao vencanje klipa i glave, ali posle cekicanja, svakako je velika pesnica dobila po nosu.
Jel tvoj cilindar zahteva 85 klipnjacu, posto je kod piagga obavezna za sve team cilindre?
Pisao sam tamo ranije, cini mi se u Singetovoj temi da za extremne setupe mora da se ispostuje kvalitet materijala radilice. Ovi bolji brendovi (malosi, polini) prave od cro-mo16 -hrom molibden legura celika svoje radilice ali naravno i drugacije su specifikacije materijala od kojih su izradjeni bolcna velike pesnice, kavez i iglice lezaja, klipnjaca itd. Malossi rhq team kosta toliko zato sto ima klipnjacu od titanijuma, ali ce rhq od 200e biti sasvim ok, obzirom da imaju identicne specifikacije materijala.
Nisi ti ni mogao da cujes nista posebno a ni da reagujes, na 10000 obrtaja klip putuje 12metara u sekundi, to ti je 165 ciklusa (obrtanja radilice) u sekundi, pa ako nesto krene po zlu to je mili sekunda u pitanju. Ja sam brojao, imas 10ak udaraca, otisaka na glavi, znaci da je vrlo kratko lupao..
Posted 30 January 2016 - 14:28
Iglicasti mi zamenio majstor za najkvalitetniji iz palete ali radilica ide u oglas. Klipnjaca nije ostecena pucanjem kaveza jer je kaljena, ali iglicasti nema da se uzme kao original sa posrebrenin kavezom nek neki standard najkvalitetniji, mislim da je rekao prox ali nisam siguran.
Rekao je da je sad radilica bolja neg fabricka jer je jaci iglicasti ali ne moze da mi garantuje da kavez opet nece puci ako je opet napregnem ovim cilindrom.
Inace sve pohvale za majstora, sve mi je danas odradio u veoma kratkom roku, cak je iscimao dobavljace da mu odma danas donesu iglicasti.
Zamena iglicastog i ponovno balansiranje radilice sa sve delovima kosta 35eur bar za mene, ne znam dal je to redovna cena.
Posted 30 January 2016 - 15:32
Taj mali delic iz iglicastog velike pesnice mora biti da je iscupala 1 od iglica pod opterecenjem, i naravno iglica nije mogla ispasti jer nema kud...
Daj poslikaj da vidimo gde fali tajdelic na iglicastom lezaju?
Posted 30 January 2016 - 16:06
Posted 30 January 2016 - 16:32
Posted 30 January 2016 - 17:36
Posted 30 January 2016 - 17:59
Znaci malossi ne ume da napravi radilicu za svoj cilindar vec moraju tegici

Klipnjace su kovane, nisu kaljene. Samo su na ovim skupljim polirane. Ja svakako ne pisem ovo da bi ti izbijao pare iz dzepa, al ajde.. pratim temu i podrzavam sta god da ugradis.
Posted 30 January 2016 - 19:27
Kavez je najverovatnije bacen cim mi nije pokazivao stari a ja zaboravio da trazim, klip mogu slikati.
Inace od tog kaveza mi falio komadic one pruge koja prolazi izmedju 2 valjcica, slikao sam to odlomljeno parce.

A malossi zna da napravi radilicu za svoj cilindar ali je ona na trziste izbacena pod imenom mhr team crankshaft i cena je 600e i bas je namenjena za 70-77cc team 2 cilindre, rhq je radjena verovatno za slabije cilindre i verovatno bi mogla i ona da tera ali ja ocu neko dugorocnije resenje.
Edited by bojan681, 30 January 2016 - 19:30.
Posted 30 January 2016 - 19:34
Kako izgledaju lezajevi radilice, jesi li primetio sta? Pitam jer je sve ovo sa valjkastim novina svima nama..
Posted 30 January 2016 - 19:35
Posted 30 January 2016 - 20:06
A ne zelim da se desi nova havarija, bolje da prodam radilicu i doplatim za novu koja je predvidjena za to opterecenje neg da se opet desi havarija u kojoj moze stradati i nikasil u cilindru a ne samo klip ko sada pa steta moze biti mnogo veca..
Aco moze biti i do valjkastog jer on c3 ima veci luft neg c4 sa strane magneta, sledeci put pakujem sve redovno sa novim delovima, ne mogu finansijski opet da pretrpim ovakvu havariju, ni sad ne znam kako cu sakupiti skoro 400e da izmenjam sve sto sam planirao.
A kavez je po mom misljenju pukao od dotrajalosti, preopterecenja i jos vecih zazora koji su posledica valjkastog lezaja.
Nije se pregrejao jer je bio normalne boje, jednostavno ga nacela snaga naturpijanog cilindra..
Da bi sakupio pare za radilicu a i da bi se resio svih potencijalnih slabih tacki, najverovatnije ce u oglas mhr oversajz varijator. Piti je pukao, moj je kao nov ali cu ga privremeno zameniti za neki slabiji, trebam prodati i radilicu pa da krenem da sakupljam pare za nove delove..
Edited by bojan681, 30 January 2016 - 20:06.
Posted 30 January 2016 - 20:16
Posted 30 January 2016 - 21:16
Nadam se da sad shvatas koliko je tesko odrzati u zivotu jedan HE setup a ne samo sastaviti...
Posted 30 January 2016 - 22:16
Eksploatacija mašine iziskuje posebnu kulturu i pridržavanje svih pravila..
Posted 31 January 2016 - 00:07
Nisam gledao polini evo radilice, ali se verovatno krecu tu negde kao s6, pogledacu i njih.
Ali ne brinite, motor mora biti gotov do pocetka sezone, u najgorem slucaju bi uzeo malossi rhq radilicu i sve ostalo staro ali mi je bolje da stedim pare odma za kvalitetnije delove.
Evo par slika da razbijemo monotoniju:

EDIT: Nema na RP-u polini radilica.
Edited by bojan681, 31 January 2016 - 00:16.
10 user(s) are reading this topic
0 members, 10 guests, 0 anonymous users