Jump to content

Sprint Eagle - Bojan681

5489 replies to this topic

#4741 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,757 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 30 January 2016 - 00:48

Opet ima vremena za popravku, nije pocetak sezone. Kada rasklapas blokove da vidimo stanje radilice?

#4742 SingeNS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 387 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr Replica

Posted 30 January 2016 - 01:03

Blokovi su rasklopljeni odavno ... :D

#4743 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 30 January 2016 - 09:40

Radilica stara izgleda ko nova ali kad se baas zagledas vidi se da fali delic kaveza..

Gledam ovu malossi rhq ali mi ne izgleda nista posebno, nije balansirana nikakvim tegicima dok ova moja airsal ima volframske tegice (kao i malossi team radilica, ali je ona 600eur).

#4744 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 30 January 2016 - 10:36

Nisam postavio sliku krivca:
Posted Image

To je delic kaveza velike pesnice. Posto su kod mene tolerancije minimalne tj squish je 0,45mm sta god uleti napravi veliku havariju..

Radilica je kod gurua za kartinge, samo se radilicama bavi i sprema motore i za trke. Ukoliko klipnjaca nije ostecena rekao je da se menja iglicasti za najkvalitetniji iz palete ali radilica najverovatnije ide u oglase jer mi nije mogao garantovati da ce to izdrzati 20-25ks koliko malossi isporucuje.

Sad se dvoumim ako budem uzimao novu radilicu dal uzeti ko Mariovu s6 ili novu ko moju airsal. Malossi mi se ne svidja nesto jer nema nikakve tegice dok airsal i s6 imaju volframske a cena malossi rhq je gotovo kao ove airsal koju sam do sada vozio. S6 je 300e ali je to radilica za njihov r/t cilindar..

Edited by bojan681, 30 January 2016 - 10:41.

#4745 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 30 January 2016 - 10:42

Nije mi jasno samo sta je to cetvrtasto? Jel se odlomilo parce kaveza?
Daj slike da vidimo.

Mozda je i radilica bila ok, ako je neki drugi objekat prouzrokovao vencanje klipa i glave, ali posle cekicanja, svakako je velika pesnica dobila po nosu.
Jel tvoj cilindar zahteva 85 klipnjacu, posto je kod piagga obavezna za sve team cilindre?

Pisao sam tamo ranije, cini mi se u Singetovoj temi da za extremne setupe mora da se ispostuje kvalitet materijala radilice. Ovi bolji brendovi (malosi, polini) prave od cro-mo16 -hrom molibden legura celika svoje radilice ali naravno i drugacije su specifikacije materijala od kojih su izradjeni bolcna velike pesnice, kavez i iglice lezaja, klipnjaca itd. Malossi rhq team kosta toliko zato sto ima klipnjacu od titanijuma, ali ce rhq od 200e biti sasvim ok, obzirom da imaju identicne specifikacije materijala.

Nisi ti ni mogao da cujes nista posebno a ni da reagujes, na 10000 obrtaja klip putuje 12metara u sekundi, to ti je 165 ciklusa (obrtanja radilice) u sekundi, pa ako nesto krene po zlu to je mili sekunda u pitanju. Ja sam brojao, imas 10ak udaraca, otisaka na glavi, znaci da je vrlo kratko lupao..

#4746 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 30 January 2016 - 14:28

Airsal je jako kvalitetna radilica, ta malossi rhq nema nikakve tegove za balansiranje, klipnjaca nije kaljena i nju nebi nikako uzimao. Tek ona malossi mhr team radilica od 600e pise da podrzava team 2 cilindre od 70 i 77cc i ona ima kaljenu klipnjacu i volframske tegove ko ova airsal.

Iglicasti mi zamenio majstor za najkvalitetniji iz palete ali radilica ide u oglas. Klipnjaca nije ostecena pucanjem kaveza jer je kaljena, ali iglicasti nema da se uzme kao original sa posrebrenin kavezom nek neki standard najkvalitetniji, mislim da je rekao prox ali nisam siguran.

Rekao je da je sad radilica bolja neg fabricka jer je jaci iglicasti ali ne moze da mi garantuje da kavez opet nece puci ako je opet napregnem ovim cilindrom.

Inace sve pohvale za majstora, sve mi je danas odradio u veoma kratkom roku, cak je iscimao dobavljace da mu odma danas donesu iglicasti.

Zamena iglicastog i ponovno balansiranje radilice sa sve delovima kosta 35eur bar za mene, ne znam dal je to redovna cena.

#4747 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 30 January 2016 - 15:32

Kako mali delic napravi havariju...
Taj mali delic iz iglicastog velike pesnice mora biti da je iscupala 1 od iglica pod opterecenjem, i naravno iglica nije mogla ispasti jer nema kud...

Daj poslikaj da vidimo gde fali tajdelic na iglicastom lezaju?

#4748 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 30 January 2016 - 16:06

E jbg vec je zamenjen iglicasti, zaboravio sam majstoru da trazim stari ali se videlo gde je ispao..

#4749 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 30 January 2016 - 16:32

E da i nisam napisao, najverovatnije bi uzimao s6 radilicu ko sto ima Mario sada ako mi daju dobru cenu dobavljaci, npr felnu su mi dali ispod online cene a ako isto bude za radilicu znaci da bi je dobio ispod 250e

#4750 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 30 January 2016 - 17:36

Aj idi pokupi stari pa slikaj da vidimo

#4751 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 30 January 2016 - 17:59

Ja mislim da je bacen kavez a i klip sa karikom isto, ne cuvaju to majstori. Najzad, sto bi i slikao da pomogne i nekom drugom clanu..

Znaci malossi ne ume da napravi radilicu za svoj cilindar vec moraju tegici :) I jel 80 ili 85 klipnjaca?
Klipnjace su kovane, nisu kaljene. Samo su na ovim skupljim polirane. Ja svakako ne pisem ovo da bi ti izbijao pare iz dzepa, al ajde.. pratim temu i podrzavam sta god da ugradis.

#4752 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 30 January 2016 - 19:27

Pa Aco nije da mi izbijas pare iz dzepa, s6 r/t je 250e onlajn cena a malossi rhq je 169e onlajn cena, ta s6 je dosta skuplja..

Kavez je najverovatnije bacen cim mi nije pokazivao stari a ja zaboravio da trazim, klip mogu slikati.

Inace od tog kaveza mi falio komadic one pruge koja prolazi izmedju 2 valjcica, slikao sam to odlomljeno parce.
Posted Image

A malossi zna da napravi radilicu za svoj cilindar ali je ona na trziste izbacena pod imenom mhr team crankshaft i cena je 600e i bas je namenjena za 70-77cc team 2 cilindre, rhq je radjena verovatno za slabije cilindre i verovatno bi mogla i ona da tera ali ja ocu neko dugorocnije resenje.

Edited by bojan681, 30 January 2016 - 19:30.

#4753 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 30 January 2016 - 19:34

Greska. Treba ti kavez da bi utvrdio zasto se raspao. Da li je problem u slabom kvalitetu tih bajnih posrebrenih iglicastih ili je problem bio u pozicioniranju radilice u blokove u odnosu na osu klipnjace, pa je jednostavno doslo do pregrevanja i pucanja kaveza. Svakako to se moze opet desiti, bitno je da znas zasto se desilo.

Kako izgledaju lezajevi radilice, jesi li primetio sta? Pitam jer je sve ovo sa valjkastim novina svima nama..

#4754 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 30 January 2016 - 19:35

Što ne sklopiš tu Airsal-ku ako je novi prox ležaj montiran, taj će ti biti sasvim ok ..

#4755 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 30 January 2016 - 20:06

Mario nije to-to. Ovaj majstor obicno daje garanciju ali za ovo sto ja planiram ne moze predvideti da li ce raditi. Rekao je da je fabricki kavez kvalitetniji od ovog koji je sad ubacen i da taj kvalitet ne moze nigde da se nadje.

A ne zelim da se desi nova havarija, bolje da prodam radilicu i doplatim za novu koja je predvidjena za to opterecenje neg da se opet desi havarija u kojoj moze stradati i nikasil u cilindru a ne samo klip ko sada pa steta moze biti mnogo veca..

Aco moze biti i do valjkastog jer on c3 ima veci luft neg c4 sa strane magneta, sledeci put pakujem sve redovno sa novim delovima, ne mogu finansijski opet da pretrpim ovakvu havariju, ni sad ne znam kako cu sakupiti skoro 400e da izmenjam sve sto sam planirao.

A kavez je po mom misljenju pukao od dotrajalosti, preopterecenja i jos vecih zazora koji su posledica valjkastog lezaja.

Nije se pregrejao jer je bio normalne boje, jednostavno ga nacela snaga naturpijanog cilindra..

Da bi sakupio pare za radilicu a i da bi se resio svih potencijalnih slabih tacki, najverovatnije ce u oglas mhr oversajz varijator. Piti je pukao, moj je kao nov ali cu ga privremeno zameniti za neki slabiji, trebam prodati i radilicu pa da krenem da sakupljam pare za nove delove..

Edited by bojan681, 30 January 2016 - 20:06.

#4756 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 30 January 2016 - 20:16

Pobednik u najavi, sad znaš kako je ... elem jesi li gledao pollini evo radilice ?

#4757 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 30 January 2016 - 20:24

View PostMario, on 30 January 2016 - 20:16, said:

Pobednik u najavi, sad znaš kako je ... elem jesi li gledao pollini evo radilice ?
Ali one nemaju nutove celom duzinom, onda mora i polini vario?

#4758 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 30 January 2016 - 21:16

Pobednik u najavi....tako smo te prozvali Boki...
Nadam se da sad shvatas koliko je tesko odrzati u zivotu jedan HE setup a ne samo sastaviti...

#4759 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 30 January 2016 - 22:16

Problem potiče uvek od najslabije karike u lancu, a pošto je sve na ivici izdržljivosti mora biti svaka komponenta ispravna i pravilno sklopljena..

Eksploatacija mašine iziskuje posebnu kulturu i pridržavanje svih pravila..

#4760 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 31 January 2016 - 00:07

E pa zato bi zamenio i malossi vario jer znam da je Piti riknuo a radilicu necu bas zato tu malossi rqh jer bi opet radilica bila najslabija tacka, mora nesto kvalitetnije..

Nisam gledao polini evo radilice, ali se verovatno krecu tu negde kao s6, pogledacu i njih.

Ali ne brinite, motor mora biti gotov do pocetka sezone, u najgorem slucaju bi uzeo malossi rhq radilicu i sve ostalo staro ali mi je bolje da stedim pare odma za kvalitetnije delove.

Evo par slika da razbijemo monotoniju:
Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

EDIT: Nema na RP-u polini radilica.

Edited by bojan681, 31 January 2016 - 00:16.

10 user(s) are reading this topic

0 members, 10 guests, 0 anonymous users