Jump to content

Sprint Eagle - Bojan681

• This topic is locked This topic is locked
5489 replies to this topic

#4761 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 31 January 2016 - 08:41

Klip može da se vozi još, ja bih ga sredio i ostavio u rezervi...

Polini radilice ima na SA

#4762 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 31 January 2016 - 09:55

Ma klip najverovatnije ide u kantu.. Gde je dobio udarac sada ustine kariku i ne moze slobodno da se krece..

Pogledao sam sad i polini radilice, ima ih po istoj ceni kao i s6 a nezgodne su jer treba specijalni varijator, ja sam mislio da zamenim malossi za neki drugi ali ne za poloni jer on ne dolazi sa onom polutkom sa druge strane..

#4763 SingeNS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 387 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr Replica

Posted 31 January 2016 - 12:32

Pa nije ni cena te polini polutke toliko velika....

Edited by SingeNS, 31 January 2016 - 12:33.

#4764 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 31 January 2016 - 13:56

Pa nzm, varijator je 60e al je oversize polutka jos oko 40-50e ako sam dobro video. Imaju i neku za 20e al ta valjda nije oversize (100mm) pa ti dzabe onda oversize varijator..

Gledao sam s6 varijator sa cnc polutkom sa keramickom presvlakom komplet bi mogao dobiti za oko 120e koliko izadje nov komplet malossi i polini.

Samo malossi izgleda kod HE cilindara puca od prevelikog opterecenja, Mariov jos radi ali zna da pukne kao kod Pite tako da je to po meni slaba karika..

#4765 SingeNS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 387 posts
  • MestoNovi Sad

Posted 31 January 2016 - 14:26

Ako je kod Pite pukao jel mora da znaci da ce kod nekoga drugog? :)

#4766 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 31 January 2016 - 15:05

Boki se resava slabih karika. Znaci ram je na prodaju :D

Odlican je taj varijator.

#4767 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 31 January 2016 - 15:08

Pa ne znaci ali necu da kupim radilicu od 250-300e pa da pukne vario, uvrne mi kajis i s*ebe novu radilicu..

Kad kupujem novo, ide sve novo i cao..

#4768 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 31 January 2016 - 15:15

Pa bukvalno ako treba ima i ram da izvarim, necu da mi se opet desi ovako neka havarija da me izbaci iz takta..

#4769 SingeNS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 387 posts
  • MestoNovi Sad

Posted 31 January 2016 - 15:34

Onda lepo kupis apriliu,ne kopiju aprilie :P
I ne ugradjuj vise valjkasti..rekao sam ti po meni je i to predpostavljam makar malo uticalo,drugacije su tolerancije i pored toga je vec imala lufta malo vise levo desno radilica.c4 koyo i peglaj :)

#4770 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 31 January 2016 - 16:35

Mozda je kod mene nesto prouzrokovalo pucanje MHR kalote varijatora...Da ne bude zabune, nije pukao varijator!!! vrlo moguce da je moja krivica....kako god

Boki, Malossi ili Polini je po meni uvek stabilniji brend od Stage6 sto opet ne znaci da S6 nema neka dobra resenja i proizvode...

#4771 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 31 January 2016 - 16:35

Tako cu sledeci put, samo provereno, valjkasti ima vise lufta pa se mozda tresla radilica i sve se sjebalo..

#4772 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 31 January 2016 - 16:37

A valjkasti je bio experiment...sto opet pozdravljam kao potez, ali moguce je da i u tome lezi deo uzroka!

#4773 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 31 January 2016 - 16:40

Pisao je Gogi par postova unatrag. Sto se mene tice ti lezajevi se koriste, i koristili su se na devi u stock izdanju, samo je pitanje koliko duboko se montira i koliko sme da ima tolerancije

#4774 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 31 January 2016 - 16:42

Mozda i u tome lezi deo uzroka a mozda i ne, jer se tako pakuju lezajevi za vespe, 1 kuglicni c4 i jedan valjkasti c3, znaci sve identicno..

#4775 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 31 January 2016 - 20:16

Nebi trebalo da je valjkasti ležaj uzrok havarije, pre bih se posvetio tome koliko radilica ima lufta levo desno a koliko klipnjača unutar klipa u maloj pesnici i malom igličastom. Ako radilica ima više lufta, ili recimo da je klipnjača na knap u klipu, neminovno je da se klipnjača ne kreće pravolinijski već ukoso i tako ležaj u velikoj pesnici ne bude ravnomerno opterećen pa je sa jedne strane mnogo više opterećen i to je dovoljno da ošteti kavez ili iglice ležaja. Takođe je veoma bitno da je radilica dobro centrirana u bloku, znači da bude apsolutno u sredini.
Možda sam ovog puta bio jasniji :)

#4776 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 31 January 2016 - 21:10

Pa radilica mora biti skroz u centru kad se koristi valjkasti jer nije napeta.

Ne znam sta moze biti uzrok havarije, motor je presao samo 20-ak kilometara. Niti sam ga cepao ni nista, imao je cak i vise ulja, kad sam skinuo auspuh izaslo je oko 50ml ulja sto ukazuje da nisam cepao motor jer bi svo to ulje izgorelo da sam usijao auspuh.

Mozda je malossi team 2 jednostavno bio prejak za tu radilicu, osetilo se da ima dosta vise snage, sad sve ostalo je nagadjanje.

#4777 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 02 February 2016 - 09:56

Uzimam polini evo III radilicu, jako ozbiljno izgleda. Ide i sa duzom klipnjacom i to kaljenom ili titanijumskom, nemam pojma sta je od ta dva. Strana varijatora ojacana i nema one zupce za vario.

Predpostavljam i da dolazi sa vecim iglicastim u velikoj pesnici, obicno su 16mm al je ovde 18mm ili veci.

Jedina mana je sto mora da se kupi i polini varijator al moj malossi je sve jedno vec u oglasima..
Posted Image

#4778 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 02 February 2016 - 15:46

Opaaaa Boki, cestitam. Ovo vec zvuci ozbiljno a ujedno i jedno sasvim logicno resenje

#4779 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 02 February 2016 - 18:39

View Postbojan681, on 02 February 2016 - 09:56, said:

Uzimam polini evo III radilicu, jako ozbiljno izgleda. Ide i sa duzom klipnjacom i to kaljenom ili titanijumskom, nemam pojma sta je od ta dva. Strana varijatora ojacana i nema one zupce za vario.

Predpostavljam i da dolazi sa vecim iglicastim u velikoj pesnici, obicno su 16mm al je ovde 18mm ili veci.

Jedina mana je sto mora da se kupi i polini varijator al moj malossi je sve jedno vec u oglasima..
Posted Image
Zaboravio sam da ti kazem, dobro gledaj sifre kod tih radilica, nije samo fora sto je titanijum ili kovana klipnjaca, te sa vecom malom pesnicom su projektovane za big evo seriju cilindra, oni nose bolcnu 13!
12x17x17 ima, 13x18x18 ima ali 12x18 nisam nigde video iglicasti.

Imas vise varijanti, prostudiraj tacno koja ti odgovara. Ako uzimas sa duzom klipnjacom, jel planiras da pravis spejser ili kupujes?

I ne mora da se uzima polini varijator, dovoljno je samo rupu na kaloti prilagoditi, ili koristiti ovu kalotu koju daju uz radilicu, ukoliko odgovara..

#4780 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 02 February 2016 - 20:57

Nigde nisam nasao taj podatak, mislim da je pisalo da radilica za12mm bolcnu..

8 user(s) are reading this topic

0 members, 8 guests, 0 anonymous users