Jump to content

Sprint falcon tuned

493 replies to this topic

#381 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 31 August 2013 - 14:46

IPHONE Scoot City је полусинтетика.

#382 Baki

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 391 posts
  • MestoBeograd
  • VozimSprint Falcon

Posted 06 January 2014 - 18:54

Posle dugog odsustva evo mene opet.Nista se nije radilo od septembra te zbog skole,te zbog drugih obaveza...
Na ovom raspustu sam odlucio da otvorim masinu da vidim kakvo je stanje unutra.Za divno cudo nigde nema ni najmanji trag lepljenja,ni riseva,karburator je bio uboden.Video sam da je malo duvao preko karika nista strasno,malo garezi na izduvnom kanalu.Sve sam ocistio i oprao i gledao nesto cilindar i dosao na ideju da mu podignem izduv sa 22mm od gornje ivice na 20mm.Tako sam i uradio spremio Biax i kamenje i polako,radio sam polako po sat,dva zato sto je zamoran posao i treba biti oprezan,kamenje je vrsilo posao,kasnije sam uz smirgle sve to lepo ispolirao,oborio ivice i sklopio.
Kad sam ga upalio radio je korektno za pocetak sam mu povecao diznu zbog podignutog izduva i dosao na odgovarajucu diznu 85,nigde trokiranja povuce odlicno kad sam ga probao na punom gasu ide odlicno oko 85-88 uz mnogo brze postizanje iste.
Tako je vozen par dana kad je vec nesto cudno pocelo da se desava.Na punom gasu je poceo da trza,kao blago kocenje,nalik lepljenju,mada je i mucio muku tesko je palio.
Tu sam sve vec unervozio i pomislio da je klip zalepio i djavo mi nije dao mira dok nisam otvorio ponovo,otvorio sam masinu kad ono "nista" ni traga bilo kakvog lepljenja.Tu sam vec bio u rebusu,pa sta mu je onda?
Nekako mi je bio sumnjiv onaj "vakumski ventil".Krenuo sam redom.Pregledao semeringe da ne vuce fals,semerinzi suvi,skinuo karburator oprao izduvao,filter vazduha oprao,novu svecicu uvrnuo,proverio lamelice usisne dobre,ocistio i usiso grlo,creva sva od goriva pregledao,oprao rezervar goriva,napravio novu mesavinu,stavio nov filter goriva,skinuo vakumski ventil ocistio,probao sam da ga izduvam,izduvao sam ga na sve prikljucke jer ne moze da se rastavi,i probao da palim ali ne vredi vrti na alnaser kao blesav a nema sanse da sastavi,ubrizgam mu gorivo u cilindar i on upali,reko tu nesto ne valja,a gledam i filter od goriva kad alnasujem uopste nece gorivo da curi iz rezervoara u njega kao da ne moze da povuce.Sad sam vec poludeo,sve pregledao i jedino mi ostaje jos to kao moguc uzrok? sta vi mislite?

#383 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 06 January 2014 - 19:17

Pa nista, proveri pumpu -skini crevo za dovod goriva a crevo za vakuum u usta,povuces vazduh i vidis dal ide gorivo do karba...mora da bude dobar mlaz a ne da curka :P
I nema produvavanja vakuum ventila goriva,samo mozes membranu da ostetis...

#384 Baki

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 391 posts
  • MestoBeograd
  • VozimSprint Falcon

Posted 06 January 2014 - 19:23

Probao sam i to da "simuliram" skinuo crevo od goriva sa karburatora a crevo od vakuma u usta i probao sam da navucem i nista ni kapi goriva da curne.

#385 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 06 January 2014 - 19:26

View PostBaki, on 06 January 2014 - 19:23, said:

Probao sam i to da "simuliram" skinuo crevo od goriva sa karburatora a crevo od vakuma u usta i probao sam da navucem i nista ni kapi goriva da curne.
Eto -problem resem,menjaj pumpu :P ...al je prvo skini pa proveri da nije zacepljen deo koji ide u rezervoar...

#386 Baki

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 391 posts
  • MestoBeograd
  • VozimSprint Falcon

Posted 19 April 2014 - 23:10

Malo novosti:

-vakum slavinica je pravila problem,odmah sam kupio drugu i radio je kao sat,cak je i lepo isao najvise sto sam ga ulovio je 90 po satu cajger do kraja udario,naravno posle malo turpije po izduvu ( pre toga nije hteo preko 80-85 nikako)
Vozen tako 500-600km dok u voznji nije samo puklo iz auspuha i ugasio se.Dogurao kuci i nisam ga dirao sve do danas.
Otvaram masinu,skidam cilindar kad imam sta i da vidim ispao osigurac sa klipa i zario se u klip,a cilindar iscepao samo tako.Odlucim da se vise ne bakcem sa ovim i da kupim pravu stvar.U planu mi je da nabavim neki kit na 70cc,za sad mi je konkurent Airsal T6-racing 70cc,alu-nikasil sa 1 karikom.Skinuo sam masinu skroz i hocu sve da sredim i prekontrolisem da kada stavim kit bude sve cakum-pakum,ili nedaj Boze ostane parce osiguraca u karteru pa kad stavim kit pocepa nikasil odma,to mi je jos gore ovako je sigurnije.
Raskupusao sam masinu,oprao euro-dizelom,bila je masna katastrofa i krenuo u smirglanje.U planu je da ispoliram blokove ne do nekog velikog sjaja ali opet koliko toliko.Semeringe moram promeniti,na strani variomata se iskrivio,a dobro se secam da sam ga postavio ravno,dok lezajeve ne bih dirao menjao sam ih skoro,nema 1000-1500km.Da ne duzim mnogo evo slika:
Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

#387 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 19 April 2014 - 23:28

Menjaj i lezajeve za svaki slucaj jer kad je pukao osigurac dobili su udarac a verovatno i neku kolicinu metalnih opiljaka od struganja dela osiguraca po cilindru. Jel to motoforce stradao?

#388 DRAGANCE

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • Mestobeograd
  • Vozimbaotian 50 RS limited edition

Posted 19 April 2014 - 23:35

poslusaj nesu , sve to se i meni desilo

#389 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 19 April 2014 - 23:36

Ma i meni je na serijskom cilindru pa zato kazem...Ima li neko sa kinezom kome nije iskocio osigurac? Plitki kanali na kina klipu a i losi osiguraci, popuste od grejanja.

#390 Baki

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 391 posts
  • MestoBeograd
  • VozimSprint Falcon

Posted 19 April 2014 - 23:41

Jeste Motoforce plus busen na 41,mozda i ne bi on iskocio da ga ja nisam skidao i vracao jedno 10 puta,cas pukne jedna karika,cas druga nikad da nisi bez problema a klipovi i cilindri zacvikani samo se slazu u kolekciju...

#391 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 19 April 2014 - 23:53

fino si ispolirao blokove...menjaj i ležajeve svakako prilikom sledećeg sklapanja...
Nije mi samo jasno kako vam ispadaju ti osigurači?!

#392 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 19 April 2014 - 23:59

Јел 10мм болцна?
Сад, кад се осигурачи термички обраде, па после скидају и поново стављају, немају више еластичност, па онда лагано испадну.

#393 Baki

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 391 posts
  • MestoBeograd
  • VozimSprint Falcon

Posted 20 April 2014 - 09:04

Uzecu onda i lezajeve.Blokove cu jos doterati koliko god mogu,prelive nisam jos hteo da diram samo sam ih ispolirao,kad stigne kit onda cu ako bude potrebe uraditi,da ne radim napamet.
Jeste Bozo bolcna je 10mm.

#394 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 20 April 2014 - 09:35

spremi se samo kad stigne kit da optimizuješ prelivne prema bloku, biće neke sitne razlike, tako da njih ne moraš polirati za sada..

http://forum.pyrothe...p__855#entry855

#395 Baki

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 391 posts
  • MestoBeograd
  • VozimSprint Falcon

Posted 22 April 2014 - 19:58

Danas resio da se pozabavim "Usisom" ja sam srecnik koji ima onu dugacku surlu,reko aj da vidim jel moze nesto drugo da se uradi?.Imam usisno grlo za aerox-a koje ide ka napred i gljivu zicanu pod 90* reko ajd da probam,uglavnom staje,posto na ovom motoru ima gvozdja na pretek sve smeta.Ne bih da vozim na gljivi,dernja se ko lud jos kad se zavrti malo vise katastrofa.Posudim Airbox od drugara sa malagutija samo da probam da li staje,medjutim sve smeta,sipka koja drzi ram smeta ne moze ni ovako.Ne znam sta da radim,bilo bi bolje da je kraca prirubnica,ili da preradim onu moju surlu ka napred i da je skratim?Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

#396 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 22 April 2014 - 21:49

Preradi "surlu" ko ja ...to je mozda najeftinija solucija i ostavlja ti mogucnost prikljucenja na airbox ali uz preradu creva za vazduh od airboxa do karba...
http://forum.pyrothe...indpost__p__200

#397 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 22 April 2014 - 21:55

jedino ta žičana gljiva sa ugaonim kolenom 90 stepeni radi posao... falcon i phantom su posebna priča, ako budeš stavljao premaq gore, imaš one gljive sa onim pkleksi prigušivačem pa je to kao malo tiše...

i spremi se da ta kolena pod 90 stepeni brzo propadaju, bukvalno jedna sezona, jednostavno materijal nije nešto otporan...

edit: Cvele i ja smo pisali u istom trenutku, mogao bi da odradiš novu surlu kao on da preskoči nosač motora

#398 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 22 April 2014 - 22:23

View PostMario, on 22 April 2014 - 21:55, said:

jedino ta žičana gljiva sa ugaonim kolenom 90 stepeni radi posao... falcon i phantom su posebna priča, ako budeš stavljao premaq gore, imaš one gljive sa onim pkleksi prigušivačem pa je to kao malo tiše...

i spremi se da ta kolena pod 90 stepeni brzo propadaju, bukvalno jedna sezona, jednostavno materijal nije nešto otporan...

edit: Cvele i ja smo pisali u istom trenutku, mogao bi da odradiš novu surlu kao on da preskoči nosač motora

potpis i od mene za ovo ,uzeo sam od Plamenog ovog 4t ,njemu ispala gljiva dok je dolazio,kupim ja drugu pukne na prirubnici,kupio i trecu jos sa onom zastitnom plastikom ,evo je pukla na istom mestu kao prosle 2 ,sad sam uzeo stage 6 sundjerasti filter,nadam se da sam zavrsio pricu sa tim...bas je los kvalitet gume,mene nece videti vise da uzimam taj RMS zicani filter...

#399 Baki

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 391 posts
  • MestoBeograd
  • VozimSprint Falcon

Posted 23 April 2014 - 09:11

Postoji mozda i jos jedna mogucnost,mozda da uzmem takozvani Motoforce racing airbox samo ne znam koliko se i on dere,kad vidim ove ogromne rupe sigurno nije tih.Mislio sam kad bih ga stavio kao gljivu pod 90* ima ta kolena da se kupe i da ide ka gore ili dole,samo pitanje je da li i on staje a najvaznije meni kolika je buka.Mislim da ga je pita jedno vreme imao na Jet-u,ako se nevaram...to je ovo:Posted Image

#400 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 23 April 2014 - 09:39

Polubucan je, znaci malo bucniji od airboxa

12 user(s) are reading this topic

0 members, 12 guests, 0 anonymous users