Jump to content

Piaggio NRG mc3

66 replies to this topic

#1 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 23 March 2013 - 00:37

Pozdrav svima koji imaju neka iskustva sa Piaggiom NRG. Jednog takvog sam kupio jesenas u prilicno losem stanju, odnosno nije bio u voznom stanju i izgledao je kao gomila delova za otpad. No ludak kao ja veruje da uz nesto para i puno rada i truda jedan ovakav dragulj medju skuterima moze da pocne novi zivot u punom sjaju. Za pocetak mi treba pomoc oko plastika, tj. kojim se redosledom skidaju i vracaju, kao i raznih tehnikalija, jer o ovom skuteru neznam gotovo nista osim da fabricki ide kao mutav. 2008g sam kupio Wangye Falcon-a, novog iz radnje, i naravno cim je istekla garancija pala je i turpija. E sve bi se to zavrsilo na tome da nisam na letovanju u Grckoj iznajmio omalenog plavo-zelenog, nervoznog i kao osica brzog Piadja. Kad smo nas dvoje seli na njega i onako naoruzani tricarijama za plazu tipa dusek, naduvan naravno, suncobran, sklopljen naravno, no ne zadugo, i jos stosta, a malac nikako da krene iako sam video kazaljku obrtomera na 5000o/min, e kad je pokazala 6000 polete malac, zamalo ne popadasmo s njega, i ocas posla 95km/h na satu sa sve iskezecenim dusekom i naduvanim suncobranom. Tog momenta sam shvatio da ce jedan takav ubrzo biti i u mojoj garazi. I eto ga. Sad jos samo da mi pomognete da lici na onog iz Grcke.

Attached Files

#2 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 23 March 2013 - 02:08

ne vidim sa slika jel vazdušno ili vodeno hlađenje?
NRG jeste izuzetno kvalitetan i brz skuter kako zbog dobre piaggio mašine tako i zbog male kilaže skutera...Šta planiraš sa njim, da ga dovedeš u fabričko stanje ili da ga tuninguješ?

#3 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 23 March 2013 - 10:50

Daj jos koju sliku,trebalo bi da je LC...

#4 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 23 March 2013 - 11:07

Posted ImagePosted ImagePosted Image
Lc je, naravno, AC nikad vise. Falcon AC sa kitom 70ccm je mrtav kad upece sunce u Julu, a sa LC nema brige ni na +50. Nabacicu jos fotki samo malo da se ustosim da odma budu velike. Ovako sad izgleda posle farbanja prednje maske i svih crnih plastika, a kazaljke na tabli su bile zelene i nisu se ni videle pa sam se bacio na styling i promenio im boju u crveno, sto se vidi na slici.
Trenutno je fabricki, sto uopste nije lose jer i takav odere kineza sa 70ccm a dusa mu u nosu jer je fabricki cilindar i klip presao boga pitaj, verovatno preko 60.000km pa mu je kompresija "sta je to", hahahaha.
Ali malac i takav solidno ide. Ne mislim bacati preterano para, samo na termogrupu, prenos smo Cile F. i ja uspeli nabosti i sa fabrickim varijatorom i kvacilom, u sustini mislim da bolje i ne treba jer su se zabari bas potrudili da ga naprave kako treba, mislim da su ostali puka sminka koja se ne vidi kad se dekla namontira, jer ako on sa fabrickim prenosom ide tako onda sa kitom i malo sitnog doterivanja tezine rolnica ima da ide fantasticno. E da, umalo da zaboravim, kupio sam auspuh Laser X-Pro hromirani, nakacio i nista, nece ni da cuje da ide, jedva 50km/h iako sa fabrickim ide lepo, po satu 85. U cemu je stos, menjao sam rolnice (5gr) i opet nista, tvrde opruge sve na kvacilu, krece sa 5500-6000o/min ali dzaba. Jel taj auspuh, izgleda, samo za 70ccm kit?

Edited by goggyso, 23 March 2013 - 11:37.

#5 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 23 March 2013 - 11:22

Jel taj NRG kod Fratrica bio pre neki dan?

#6 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 23 March 2013 - 16:16

View PostMikac93, on 23 March 2013 - 11:22, said:

Jel taj NRG kod Fratrica bio pre neki dan?
Ne, nije mrdno od mene ali ga je Danijel provozao pre neki dan

#7 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 24 March 2013 - 12:43

Jel neko ima ove Contitwist gume na Piadju, kakve su? Moram kupiti nove a ove sam nasao po 32E nove.

#8 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci
  • VozimYamaha Aerox Rossi Replica

Posted 24 March 2013 - 13:38

ima Mikac :) samo nije ih jos vozio, ceka da sklopi...inace gume su odlicne i neces pogresiti, pogotovo po toj ceni

#9 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 24 March 2013 - 13:58

View Postgoggyso, on 24 March 2013 - 12:43, said:

Jel neko ima ove Contitwist gume na Piadju, kakve su? Moram kupiti nove a ove sam nasao po 32E nove.
Bolji izbor su Michelin City Grip.

Za auspuh bi pre štelovanja prvo trebao da znaš njegove osobine, kako bi mogao da šteluješ.

#10 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 24 March 2013 - 17:47

Conti gume su ok samo ako nisu stare,imao sam novu al staru,i bukvalno je istrunula posle mesec dana,al mislim da je mana svim gumama...

#11 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 24 March 2013 - 21:19

Pa u radnji se prodaje, valda prodaju relativno nove po datumu proizvodnje, i daju neku garanciju...

#12 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 24 March 2013 - 21:24

View Postperlx*, on 24 March 2013 - 13:58, said:

Bolji izbor su Michelin City Grip.

Za auspuh bi pre štelovanja prvo trebao da znaš njegove osobine, kako bi mogao da šteluješ.
Znam za Michelinke posto sam obe stavio na Falcona (12") ali nemogu da nadjem 13-ke. Karakteristike auspuha imam, skinuo sve, al dzaba, sta god radio, NRG nece da ide s njim. Zato i pitam dali neko ima iskustva sa tom kombinacijom.

#13 tuningfanatic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 583 posts
  • MestoSenta/Novi Sad

Posted 24 March 2013 - 22:10

Posted Image
Koliko vidim, laser ima rupu izmedju 5500 i 6000. Jel bar predje te obrtaje?

#14 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 24 March 2013 - 23:23

View Posttuningfanatic, on 24 March 2013 - 22:10, said:

Posted Image
Koliko vidim, laser ima rupu izmedju 5500 i 6000. Jel bar predje te obrtaje?
Jedva i dodje do 6000, i dalje i neide, a sa originalnim auspuhom vrti 9000

Edited by goggyso, 24 March 2013 - 23:30.

#15 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 24 March 2013 - 23:48

Evo fotke sa strane gde se lepo vidi fabricki auspuh
Posted Image
i fotka prepravljenih farova sa LED sijalicama 4W x2, pa ako neko zeli mogu mu pomoci da sam ugradi Led u farove.
Posted Image

#16 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 25 March 2013 - 00:03

E sad mogu da te pohvalim da ti je skuter lep i lepo ga odrzavas,a kazi mi da li im je duzi vek trajanja od halogenih sijalica? Mozda bi je ja ugradio umesto helogene...

#17 zoksi

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 861 posts
  • MestoNis

Posted 25 March 2013 - 00:05

Jesi li proverio da li ima neku blokadu spuh?

#18 tuningfanatic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 583 posts
  • MestoSenta/Novi Sad

Posted 25 March 2013 - 00:34

Ne znam kakav je ovaj iznutra, ali su obicno fabricki auspusi polurezonantni pa motor ima obrtnog momenta da savlada sve "rupe" i kretanje od nizih obrtaja za razliku od prave rezone. Jos sa potrosenim karikama... Probaj sa meksom oprugom i/ili jos laksim rolnicama (<5gr).

#19 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 25 March 2013 - 00:34

View PostMikac93, on 25 March 2013 - 00:03, said:

E sad mogu da te pohvalim da ti je skuter lep i lepo ga odrzavas,a kazi mi da li im je duzi vek trajanja od halogenih sijalica? Mozda bi je ja ugradio umesto helogene...
Hvala ti, mada je tek sastavljen i isproban, jos nije pala sminka.
Pa LED-ovke prakticno traju jako dugo, navodni radni vek je 100.000 sati. Ove ledovke su namenjene za kucno osvetljenje, ono u plafon il kako ko vec voli, zamena za klasicne halogenke od 20, 35 i 50w, jedva da se malo greju, svetle konstantnom jacinom bez obzira na napon, sto je jako bitno na motoru kad je na leru, a moze da se spoji i na akumulator, pa svetle i na kontakt. S obzirom da svaka ta u sebi ima choper napajanje, nije bitno da napon bude tacno 12V, i nije bitno dali jednosmerna il naizmenicna struja. Ja sam se patio celu zimu sa farovima, nisam bio zadovoljan originalnim sijalicama pa sam napravio ovako. Elektronika mi je struka pa sam se zato uhvatio dumanja kako da resim problem. Potrosnja je smesna, Svaka trosi 4w, znaci ukupno 8w, a jedna originalna trosi 15w, i tako i sija, jadno.

Edited by goggyso, 25 March 2013 - 00:35.

#20 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 25 March 2013 - 00:36

Znaci isplati se,gde si ih nabavio?

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users