Jump to content

Aprilia Area51

• This topic is locked This topic is locked
174 replies to this topic

#41 Pupo

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoZg
  • VozimArea51

Posted 16 February 2018 - 23:10

Bio sam kod forumaša jednog koji je prije imao minarelija pa je prešao na BB, pa sam svašta nešto pokupio kod njega. Uglavnom, uzeo sam i PIA polutke, tko zna, možda budem probao gore nabacit ako nađem neki jeftiniji remen. Nedaje mi se 50€ za overrange remen. Za te pare ću uzet dulju getribu.

Gledam sad onaj kalkulator za auspuhe što si složio, a pošto nema nekih konkretnih informacija za City 16, premjerit ću auspuh pa ubaciti gore da vidimo hoće se moći složit sve ili sam se ipak zeznuo s auspuhom.

#42 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian Falcon 50R

Posted 16 February 2018 - 23:39

Kakve polutke si uzeo od piaggio , stariji tip 128mm ?

#43 Pupo

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoZg
  • VozimArea51

Posted 17 February 2018 - 08:19

Da, 128mm.

Čitao sam teme i tako, bila je sporcka cijena pa sam uzeo.Iako, čitajući temu od Maria malo sam skeptičan. Ako naletim na dužu getribu, bilo primar il sekundar uzet ću vjerojatno.

Daj mi reci, vidim da imaš Malossi ventilvar, to je onaj od Overrangea il klasični? Jer kako sam bio kod njega juče, nešto mi je pričao da bi bilo dobro da si uzmem uz multivar i malossi ventilvar, jer kutevi nisu isti na originalnom variomatu i multivaru, odnosno na malossi ventilvaru i i originalnom ventilvaru.

#44 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 17 February 2018 - 09:07

Sa tim pia 128 stari tip remenicama jako lepo radi mhr 2000 variomat, naravno moraš skidati mehanizam anlasera jer nema mesta kao i koristiti overange remen, 17,5x782 ako ss ne varam.. Ide tu još i malo brušenja po stubovima unutar velikog bloka i to je to...

Sad što se utisaka tiče, po meni taj prenos jako lepo starta i dobro radi sa visokoturažnim motorima, dobro se podešava pod uslovom da su linearni kanali u remenici, međutim nije nešto posebno dugačak za krajnju, imaš merenja kod mene u SR temi, nazad upada remen do tek 65mm u spoljnom precniku...

Za c16 ti se unapred zahvaljujem, inace sam planirao otvoriti forum sekciju analize auspuha..

#45 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 17 February 2018 - 11:32

Skini salicu pa provjeri kakvi su kanali.Trebali bi biti nelinearni i onda uzalud trud sviraci...

#46 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 17 February 2018 - 19:20

Nelinearni su kod te 128mm piaggio , inace ventilar jeste bolje od originalnom ima drugi ugao i je veci (100mm) i nije uopste skup da se uzme , ja sam ga dobio sa kompletom overrange.

#47 Pupo

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoZg
  • VozimArea51

Posted 17 February 2018 - 19:21

Vidjet ćemo, kad dođe na red onda ću se s tim bavim. Do tad imam hrpu posla, moram počistit prostor di ću šarafat, moram dovest skuter u Zg, moram vidjet/testirat kako će se ponašat Dr.Evo, 17,5karb i City16. Kad riješim ovo zadnje, što me ujedino i najviše brine, onda ću kemijat s prijenosom.

Išao sam danas po još neke stvari, poznanik aka brat od Doritosa s MS-a je zdrobio Aeroxa prije neg je bio složen do kraja pa sam nabavio nekih dijelova po sporckoj cijeni, iako mi ne trebaju. Uzeo sam isključivo zbog dobre cijene :biker_scooter: i ženica mi je kupila kacigu za rođendan :wub:

Attached File  SAM_4080r.jpg   324.55K   67 downloads

Stavio sam flanđu na cilindar, ima jedno milimetar u promjeru da je flanđa veća od cilindra. Da to skinem il da ostavim tako?

Attached File  IMG_20180216_195431.jpg   148.31K   46 downloads

Čak razmišljam da uzmem blokove druge, stvarno nije neka cifra pa da i njih malo dotjeram i onda samo sve prebacim iz svojih. Il to nema smisla? :)

#48 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 17 February 2018 - 19:34

Bice interesan setup pratim radove , moago bi i 19mm karb sa c16kom da stavis.

#49 Pupo

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoZg
  • VozimArea51

Posted 17 February 2018 - 19:35

Ako bude potrebe, ići će da nebi zaljepio. Jedino neznam da li bi išao na standardnu prirubnicu. Htio bih pod svaku cijenu zadržat serijski airbox.

#50 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje

Posted 17 February 2018 - 19:40

Mozes na standardnu prirubnicu i airbox, samo treba da prosiris rupicu na airboxu odgovarajuci prema karburatoru :)

#51 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 17 February 2018 - 21:40

Ako si vec spakovao novu radilicu onda nemas sad potrebe ponovo rasklapati, i opet menjati celu postavu semerinzi lezajevi.. ta optimizacija blokova je vise učinkovita na visokim obrtajima, tako da kod tebe nije neophodno..

Zub na prelazu cilindar auspuh, svakako doteraj i mozes taj prolaz kanala u samom cilindru nesto uglacati da se čađ manje hvata..

Svakako opremu za karb pribavi, igle i koju pilotku pored glavnih dizni..

#52 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 18 February 2018 - 01:10

Po meni bi bilo bolje da staviš veći karburator,19-21mm,tek na tim karburatorima će setup pokazati prave zube.
Što se tiče razlike u dimenzijama flanse i cilindra,Mario je već odgovorio,skuplja se garez i pravi vrtlozenje izduvnih gasova.
Pratim temu,retko lep skuter i treba da ga što više sacuvas(ostaviš originalnog izgleda).

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

#53 Pupo

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoZg
  • VozimArea51

Posted 18 February 2018 - 22:49

Ak stavim veći karb, gubim ulje što bi htio zadržati jer sam ljen razmišljati oko toga, i htio bih zadržat funkcionalnost na maksimumu.

Gledam sada analizu za Yasuni R što mi je bio prvotni izbor:

https://svet-skutera...uni-r-minareli/

I dodavanjem flanđe od 20mm koliko je dovoljno za svaki auspuh ide na Areu, izgubio bih nekih 200-250 okretaja:

Attached File  spulja2.JPG   218.28K   26 downloads

tj. bio bih na cca 8800, što je taman po analizi onoliko koliko treba.

Nabavio sam jednu pumpu ekstra za ulje, krećem se s njom igrati, kako da povećam kubikažu. Čitao sam neke teme po stranim forumima i svagdje. Ima stvarno svačega, od onih koji ostave sve kako je, samo sipaju polusintetiku i radi im normalno, dio uopće ne preporuča to, dok su neki mijenjali pločice na pumpi. Ostaje mi testirati ovo zadnje, na to ću se fokusirat.

Počeo sam mjerit City16 za analizu, al ima toliko konusa i sekcija, moram nabavit šubler i s njim proći. Sa šnajderskim metrom sam super spor.

#54 Pupo

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoZg
  • VozimArea51

Posted 06 May 2018 - 10:10

Konačno imam skuter kod sebe, napravio prve kilometre po Zagrebu :) Nije neka slika, al jbg :D Poslikat ću kad budu malo bolji dani, jer trenutno stalno kiša il pada il zahladi zbog nje.

Attached File  IMG_20180503_190052.jpg   70.74K   12 downloads

Kad vozim i pustim gas i opet dodam, u nekim slučajevima mi se počne tušit. I onda probam 2-3 puta dodat gas i onda primi. Jel to falš zrak il me karb zeza? Ovo je stari setup, nije ništa novo gore još. Moram se malo provozat prije radova.

Uzeo na forumu primar, linearnu, igle i još neke sitnice.

Attached File  IMG_20180227_194722.jpg   216.43K   13 downloads Attached File  IMG_20180504_195820.jpg   65.21K   10 downloads Attached File  IMG_20180504_195920.jpg   77.81K   8 downloads

Sad samo treba početi raditi :)

View Postvlayco, on 18 February 2018 - 01:10, said:

Po meni bi bilo bolje da staviš veći karburator,19-21mm,tek na tim karburatorima će setup pokazati prave zube.
Što se tiče razlike u dimenzijama flanse i cilindra,Mario je već odgovorio,skuplja se garez i pravi vrtlozenje izduvnih gasova.
Pratim temu,retko lep skuter i treba da ga što više sacuvas(ostaviš originalnog izgleda).

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Teško može bit baš orginalni pošto sam imao let s njim, pa sam morao sredit plastike. Sic mi je ispucao, to nema šanse da mi tapetar napravi da bude i blizu originalnog. Iako s druge strane, za svojih 17 godina, dobro se drži.

Što se karba tiče, fakat sad imam sve ostalo, lako karb uzmem drugi, ak budem htio max izvući.

Edited by Pupo, 06 May 2018 - 10:11.

#55 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 06 May 2018 - 11:21

Nisi ni pričao da si leteo, onda otuda i ta pauza u karijeri

#56 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 06 May 2018 - 14:50

Ima strahopostovanje,vidis da mu je trebalo pola sezone da ga dovuce u Zg.
Kako si krenuo taman bi mogao bit spreman iduce sezone... :)

Zafrkavam ja,ajde primaj se posla,treba te silne dijelove poserafat i postelat,a sezona ide polako!

#57 Pupo

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoZg
  • VozimArea51

Posted 06 May 2018 - 15:49

Pa ima nes u tome :), Sad ak mi se svidi voznja po zg, bit ce sarafanje po zimi. Bitno da je sad tu skuter :)

#58 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 06 May 2018 - 16:17

Jutros sam neku areu 51 vidio kad sam na posao isao oko 5:45
Iskreno nezz di jer sam u polusnu vozio :D

#59 Pupo

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoZg
  • VozimArea51

Posted 07 May 2018 - 11:28

Haha, mene si mogao samo sinoć oko ponoći vidjeti u Ilici. Nesjećam se kad sam se zadnji put tako rano digao, a kamoli bio na skuteru.

No mogu ti reći da sam isto nekidan vidio svoj skuter u orginal bojama i tipa na njemu u identičnoj kacigi kakvu sam imao prije. Presjeklo me skoro, al onda si vrtim u glavi, pa reko ja sam ofarbao skuter, to nije moj.

#60 Pupo

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoZg
  • VozimArea51

Posted 11 September 2018 - 17:44

Imao sam nekih problema s registracijom, pa sam morao kemijat sa skuterom da prođem tehnički. Usput sam mjenjao svjećicu, filter i remen. Uglanom, poanta priče, kako sam rastavljao skuter, baš se vidi da je skuter načeo zub vremena. Selen je propao do kraja, cijevi od vode su ful krute. I šlag na kraju, kad mi je lik na tehničkom skuter držao u blokadi na valjcima, počelo je kapati ispod skutera. Bit će ovo duga zima.

Attached File  IMG_20180828_204638m.jpg   243.39K   27 downloads

Moram sada prvo utvrditi gdje curi, iako mi ne gine mjenjanje svih gumenih crijeva u skuteru. Neznam da li je uopće moguće negdje naručiti orginal set?
Selen moram dati napraviti i tako, bit će posla.

Naručio sam iz kine bio i brojač okretaja, vidim da je to obavezna oprema danas. Iako, totalno sam zaboravio da mi je stigao dok je skuter bio raskopan.

Attached File  41684538_2090678897915533_3689213848830607360_n.jpg   175.44K   26 downloads

Jedna zanimljivost s tehničkog, lik me ispreskako ko mladog majmuna. Nije mi graf na valjcima bio ravan iako je brzina bila uredna (40hm/h) i ono lik mi je napisao u papirima s tehničkog da su rađene ilegalne promjene na variomatu, ilegalne promjene na motoru, bla bla. Baš sam naletio na kretena.
Dođem na ponovljeni tehnički, ono opet on. Al ovaj put nije mogao ništa reći. Sve je bilo tip top. Više neidem na tehnički bez limitiranog gasa :)

Edited by Pupo, 11 September 2018 - 17:49.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users