Jump to content

aprilia SR50 Factory PureJet

Piaggio agregat injection

5065 replies to this topic

#3821 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 13 June 2015 - 09:54

Taj zvuk se pojačao kad sam skinuo poklopac magneta. Možda malo i auspuh prducka, al onda nebi imalo veze sa poklopcem. Čak i kad je ugašen pa rukom okrećem magnet, čuje se tiho kliktanje, kao da klikće pikap kad oni magnetići na rubu magneta prolaze pored njega. Imam rezervni magnet i anker ploču sa namotajima i pikapom pa ću i to zameniti.

#3822 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 13 June 2015 - 10:34

Cesto zvukovi iz masine izbiju na magnet, koliko sam puta mislio da je vodena pumpa kod peugeota minarellija, i nikad nije, uvijek je bilo nesto sto je povezano sa radilicom. Sretno, nadam se da je pristupacno i jeftino.

#3823 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 13 June 2015 - 10:43

Evo rezerve, sreća pa sam naoružan rezervnim delovima.

Attached Files

#3824 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 13 June 2015 - 11:06

Gogi, mislim da je to sve normalno da se tako cuje, samo je sada pojacan zvuk zato sto nema plasticnog ublazivaca... jel mozes da izvagas magnet, cisto da imamo podatak?

#3825 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci
  • VozimYamaha Aerox Rossi Replica

Posted 13 June 2015 - 11:31

Ja da nesto jos dodam ovde - ulazim prvi put u dvoriste kod Gogija, na terasi raskupusana SRka, plastike poredjane visoko i pazljivo da ih ne pogazimo, oko motora gomila raznoraznog alata, svi moguci delovi spremni za zamenu, cisti kao apoteka, mogao bi se jos jedan motor sloziti da ima blokova sigurno! U dnevnoj sobi otvorena kutija alata, stari cilindar cistiji i spremniji nego moja cetkica za zube, na stolu karbon za lamelice, makaze ostre, fiksirana busilica... sve sve sve u najboljem mogucem stanju i naravno neumorni Gogi i njegov drugar Cile, spremni po ceo dan da lete oko motora i ispituju sta jos moze i dokle moze. Utisak fenomenalan, nabili mi ljudi volju samo takvu za rad, nisam nikad video toliko tjunerskog entuzijazma kao kod Gogija :D

#3826 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 13 June 2015 - 20:28

Hehee, Zilke, a Zorka kaže da će slikati terasu i okačiti na forum da ja neznam da svi vide brlog na terasi, oduzeo sam joj prostor za kuliranje. Eh, da je bar tuniranje, ovo je muka, a za muku baš i nemam puno volje, pogotovo kad je fantomska, sreća pa je Cile neumoran kad je šerafanje u pitanju inače bi je ja već sasekao fleksom na komade. Kad mi nešto ne ide od ruke, živci mi brzo popuste, a onda se svašta može desiti.

#3827 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 13 June 2015 - 23:15

Tako problemi nekad nalete.. Meni sad skoro pocrkala sva svetla i danas imao jebavanje oko instalacije i 7 sati sam trazio kvar, usput zamenjen i onaj jedan flip-up prekidac koji sam prilikom lemljenja ostetio pa nije lepo prebacivao..

Ajde sredi to do drag-a u SM, verujem da i Alien potajno steluje, samo nece da pise na forumu sta se radi.. :D

#3828 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 13 June 2015 - 23:21

Haha, da, Miša tajno tuninguje, već mi je tražio revanš.

#3829 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 14 June 2015 - 15:51

Haha, da vidite malo i vi sta rade GREMLINI ...dosta su oni bili kod mene , a eto , naucno sam dokazao da oni postoje ...

Sta ja kao tunujem i to jos kao tajno ? Nisam jos ni pogledao zasto se zadnji tocak klima jos od NS- a...nadam se samo da nece otpasti ...ko je sad lud da ista sto ne mora radi po ovoj vrucini ? Od svog tuninga do skupa bicu srecan ako budem stigao da ugradim onaj Bojanov CDI koji je na cekanju , kako sam ga doneo , tako stoji u kesi i ceka li ceka ...sreca da nije kvarljiva roba ...

Za drag cu da naduvam gume na 5 bara i da stavim novu svecku i to ce biti to , sav tuning ,. pa kako prodjem ...al` zato u Ribolovcu cu biti favorit ...tu mi ne treba nova svecka ...

#3830 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 15 June 2015 - 00:55

Ja ću biti srećan ako ova moja svemirska tehnologija proradi, neki virus je popasla na asfaltu, a dijagnoza nepoznata. Al daću sve od sebe da bude upotrebljiva. Sad sam sve više siguran da problem leži u pritisku vazduha iz air kompresora, tj u sistemu kompresor/regulator/kućište dizni, jer kad skinem kontakt pritisak brzo pada i stane na 3 bara na koliko je podešen regulator trenutno, znači udeo vazduha je nestao, što ne sme nikako da se dešava. Treba mi jedan svež air kompresor koji je u stanju da obezbedi 6 bara, to bi bilo savršeno.

#3831 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 17 June 2015 - 00:31

View PostAcaPostar, on 13 June 2015 - 11:06, said:

Gogi, mislim da je to sve normalno da se tako cuje, samo je sada pojacan zvuk zato sto nema plasticnog ublazivaca... jel mozes da izvagas magnet, cisto da imamo podatak?
Aco druže, magnet je težak 621gr.

#3832 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 17 June 2015 - 00:41

Hvala gogy, jos nisam stigao da premerim za klasicnu 50ku da uporedimo, uskoro cu!

#3833 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 17 June 2015 - 11:37

Iskopao sam jedan, navodno u top stanju air kompresor, sutra treba da stigne, pa ako bog da da je ok možda i sastavim SRku do vikenda. Sad mi već nedostaje, nemogu više Matikom na posao, a i zaželeo sam se performansi..

#3834 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci
  • VozimYamaha Aerox Rossi Replica

Posted 17 June 2015 - 13:19

View Postgoggyso, on 17 June 2015 - 11:37, said:

Iskopao sam jedan, navodno u top stanju air kompresor, sutra treba da stigne, pa ako bog da da je ok možda i sastavim SRku do vikenda. Sad mi već nedostaje, nemogu više Matikom na posao, a i zaželeo sam se performansi..
Eeee, dobrodosao u klub onih kojima masina nedostaje :D

#3835 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 17 June 2015 - 15:03

Kako je to teško kad navika čini svoje.

#3836 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 17 June 2015 - 15:08

View Postzilke17, on 17 June 2015 - 13:19, said:

Eeee, dobrodosao u klub onih kojima masina nedostaje :D
Haha, da, al moja zavisi od mene, a mene već mrzi... ustvari nateraću sam sebe da je sastavim, stvarno sam se uželeo da je proganjam, koja je to zaraza.
A ti moraš još da se strpiš, al vredeće svaku sekundu čekanja, biće to violina kad je majstor sklopi i ušteluje, bar oko toga ne moraš da brineš. Ja moju gledam ko krava mrtvo tele, izbija mi oči a razbucana pa isto kao da i nije tu.

#3837 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 17 June 2015 - 22:55

View PostAcaPostar, on 17 June 2015 - 00:41, said:

Hvala gogy, jos nisam stigao da premerim za klasicnu 50ku da uporedimo, uskoro cu!
Živo me zanima koliko su drugi magneti teški, čisto radi poređenja.

#3838 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 17 June 2015 - 22:59

Ma imam i novi i stari tip pia a i mina i kina u garazi a vagica mi je u kuci, nikako da se uklopim sa vremanom. Izmericu sve pa cemo napraviti komparacije i okaciti na forum da ima :)

#3839 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 17 June 2015 - 23:06

ČUdno je što ovaj moj u ruci deluje lagano, a digitalna vagica ipak pokazuje 621gr što mi deluje nerealno, al ok.

#3840 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 18 June 2015 - 12:09

Stigao treći air kompresor, nadam se treća-sreća. Na prvi pogled konstatujem da je kontra-opruga koja vraća klipić poprilično jaka, treba sila da se sabije, što kod prethodnog nije bio slučaj, mnogo je mekši. Dali je to dobar znak da nema zamora materijala pa samim tim ni pohabanosti delova, saznaću danas kad ga namontiram. Ako pritisak bude prelazio 5 bara, vraćam standardni regulator pritiska pa kako ide nek ide, nemam više puno prostora za manevar. Ako sve bude ok, možda dođem na moto susret u Sentu, sve zavisi od rezultata isterivanja gremlina.

Attached Files

8 user(s) are reading this topic

0 members, 8 guests, 0 anonymous users