Našao sam kod nas u jednom šopu autodelova, sasvim slučajno METABOND, Megalene plus, aditiv za benzin, po manjoj ceni nego kod uvoznika, za skoro 1000d, pitam kako, kaže mi vlasnik da ima rabat i minimalnu maržu, retko ko kupuje jer je skup a nemaju predstavu, nikad čuli, pa je maksimalno spustio cenu. Bez razmišljanja uzimam, i pitam ima li još nešto iz asortimana, konkretno Metabond 2T semi sintetic i aditiv za ulje Eco, nema al će da poruči po komad za mene, samo još da vidimo cene.
Naravno, odmah sam svratio na pumpu, sipao namerno 95ticu u SRku, do čepa, i još na pumpi sipao Metabond u rezervoar, odokativno, ajd manje više nije strogo određeno, može i više od propisanog 5ml na 10L. Pustio sam par puta pumpu da odradi, da promeša benzin i aditiv, kresnem, radi, ne primećujem razliku, a i ne može odmah, treba nabrati kilometara...
provozam se malo po gradu, lagano, uglavnom zbog smorova na 4 točka koji se vuku 25kmh a teško obići, gužva u saobraćaju oko centra, vozikam tako u vrh gasa i osluškujem mašinu, ima li bar neke minimalne promene, ništa značajno, mada je nešto stabilniji rad na malom otklonu, štucne ponekad, al bar nije opalila iz auspuha. U dvorištu na nogarama opet osluškujem AC pumpu, možda subjektivno ali čini mi se da malo lepše zuji, ima još uvek varijacija, al kao da je manje, il se ja to samo nadam. Kako god, kad izduvam ovaj tank, sipam ponovo u sledeći kad natočim, opet kažem namerno 95ticu, jer do sad sam sipao isključivo 98micu, hoću da vidim dali lažu ovi iz Metabonda da podiže oktansku vrednost i efikasnost izgaranja uz nešto više snage i uštedom goriva. Ma zabole me za uštedu, samo da mi se AC pumpa oporavi, da ne pada pritisak, i benz. dizna, možda i tu bude nekog pozitivnog efekta. Jbg blizu je skup u Mitrovici, ako mašina bude spremna i sa očekivanim performansama, doneću je na prikolici, ako ne, samo prikolica, hehehe.... samo munja i ja, da se ne brukam.
Čeka me još posao oko zamene svećice, auspuha, i vađenja onih kuglica iz zadnje remenice, ili teže rolnice, videću, al do Mitrovice se moram potruditi da je vratim u Top formu.
2015-08-19 11.13.18.jpg 1.24MB
10 downloads