Jump to content

aprilia SR50 Factory PureJet

Piaggio agregat injection

5065 replies to this topic

#4301 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 26 August 2015 - 15:45

Smem li ja da nakačim karb pa da se tako pojavim na drag-u? :rolleyes: Od ovoga neće biti leba, čekam da mi stignu O ringovi i filter goriva iz Italije, pitanje je dali će stići na vreme.

#4302 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 26 August 2015 - 23:20

Okaci ....

#4303 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 26 August 2015 - 23:37

Ne igrajte se. Ako nema igli i dizni, dzabe sve!

#4304 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 26 August 2015 - 23:43

Da da, zalepice i Malossi-ja bez potrebe

#4305 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 27 August 2015 - 00:11

Heh, pa već sam ganjao SRku sa tim Mikunijem 20, čak mislim da je deblja smesa, ima par dizni za njega kod Cileta, to je njegov sin vozio na Kymco S9 sa Airsalom.
PS Nisu mi stigli ni Oringovi ni filter, neko je smotan tamo u Italiji, neznaju šta mi tačno treba, kao da PJ ima 50 vrsta filtera za gorivo i 3000 vrsta Oringova, popi*dio sam.

#4306 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 27 August 2015 - 16:14

Uzmi borer 1mm i razbusi mu diznu, i nadji ga na airboxu mora da ide :)

#4307 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 27 August 2015 - 16:19

Koje su dizne, m koliko?
I izmeri duzinu igle. Nosim ja i m5 i m6 i igle A i W i S od arecea, burgije 0,5 0,6 0,7 i 0,8 pa cemo ga ustelovati u Mitrovici :)

#4308 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 27 August 2015 - 16:48

mikuni nema dizne ko i dell,navoj je isti m6 a unutra konusi nisu

#4309 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 27 August 2015 - 18:15

View PostAcaPostar, on 27 August 2015 - 16:19, said:

Koje su dizne, m koliko?
I izmeri duzinu igle. Nosim ja i m5 i m6 i igle A i W i S od arecea, burgije 0,5 0,6 0,7 i 0,8 pa cemo ga ustelovati u Mitrovici :)
Hihihiiiii Aco, pa ti baš pucaš od volje za štelom, ja sam "operisan" od karba, ne volim ga ni videti a kamoli štelovati. Al ako stvarno nabacim Mikunija, a nisam daleko, možda ga i naštelujemo pa SRka opet bude išla kao nekad. U tom slučaju, PJet će sačekati neka bolja vremena kad nabavim sve O ringove i provereno ispravne komponente, ne odričem se ja te privilegije tek tako, da malo troši a ide...

#4310 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 27 August 2015 - 18:37

View Poststeeef, on 27 August 2015 - 16:48, said:

mikuni nema dizne ko i dell,navoj je isti m6 a unutra konusi nisu
E da, to sam prevideo, mada ako nije igla skroz potopljena da seda na konus, onda nece biti problema.

#4311 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 27 August 2015 - 18:38

Pa sta cu gogy, uslo nam u krv da nesto stalno poboljsavamo. Nema boljeg osecaja nego kad napravis da leti a znas da je tvojih ruku delo :)

#4312 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 27 August 2015 - 18:44

ako koi Oring pušta,to se odma vidi da curi benzin i defektaža je napravljena..popravljat nešt a bez defektaže je kurčev poso,nažalost...tebe najvejrojatnije u svemu prca pumpa i toe to.

#4313 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 27 August 2015 - 22:08

Ne curi nigde spolja, mislio sam na O ringove unutra u kućištu, najkritičniji su onaj na kraju zelene benz. dizne do air dizne i onaj veći na air dizni što dihta između tela air dizne i kućišta. Ako prvi popusti, kaplje benzin stalno u prostor između dizni, a ovaj drugi pusti vazduh iz air kompresora. AC pumpa je sada dosta stabilna, drži pritisak malo preko 8 bara i vrlo sporo pušta kad se ugasi, što i nije toliko kritično.

#4314 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 27 August 2015 - 22:54

Čuj neće preko 85 na 10k!! Pa naravno da neće. U nedelju u Mitrovici dajem vam svima za pravo da me jednom (ne baš jako) šutnete u stražnjicu. Zašto neće? Pa kako će kad je "majstor" u trenutku nervnog rastrojstva zbog troksanja i krepale AC pumpe, nosate rolnice stavio naopako, to je bilo onda kad sam ubacivao nove kuglice u tork kontroll, naravno kad sam skidao varijator da proverim u kakvom su stanju Dr. Pulley rolnice, izvadio ih sve i lupom zagledao svaki kvadratni milimetar površina, al kako sam uspeo svih 6 naopako staviti, kljunom ka obodu umesto ka centru varijatora. Sreća pa nisam puno prešao u tom stanju, mogao sam napraviti karambol u Multivaru.

Attached File  2015-08-27 20.29.21.jpg   1.76MB   17 downloads

Prvo što sam prekontrolisao je dali su sve kuglice na broju.

Attached File  2015-08-27 19.59.44.jpg   1.6MB   21 downloads

Primećujem da je zelena centralna opruga dobila po zelenoj boji, opet negde češe o kvačilo. Trebalo bi tu staviti žuti Malossi tork slajder, onaj plastični, jer je knap u kvačilu i ne dozvoljava da se opruga pomeri iz centra, al to dodatno nateže oprugu.

Attached File  2015-08-27 20.03.15.jpg   1.52MB   17 downloads

Šta sam još primetio? To da se nakon zaustavljanja pa ponovnog kretanja sa mesta, prenos zaglavi negde u "drugoj" tj kao da se remen ne vrati na bolcnu, a sad znam i zašto, zbog rolnica, koje svojim specifičnim oblikom ne klize pravilno u stazama varijatora pa se tako ne vrate u početni položaj. E sad je to otklonjeno, probao sam malo niz ulicu i sad je ok. Magarac, treba se dobro koncentrisati kod ovakvih radova, inače sledi velik problem, koji se naravno "stvorio niotkud". Neznam dali to da prišijem gremlinima ili Marfiju... neko je kriv za blokadu mozga onda kad to baš nije potrebno.

#4315 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 27 August 2015 - 22:56

Eto vidis sta ti te "nosate" rolnice uradise...da si imao obicne ne bi imao problem! :D
Jel sad masina spremna za mitrovicu, kontam da si rijesio problem obrtaja sada?

#4316 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 27 August 2015 - 23:21

Ne, mašina i dalje zeza, ali samo na 5k, posle kad se razvrti, radi dobro. Nosate rolnice nisu krive što nisam upalio mozak, a da dobro rade posao, uverio se Mario ono kad je bio u Somboru na moto susretu. Prokomentarisao je da je to najbolje stanje i performanse do tada, i da je SRka mnogo prgavija nego kad je prethodni put provozao, ono u NS kad sam nekim čudom bio prvi u klasi base 70.

#4317 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 27 August 2015 - 23:26

Joj tebe se treba cuvati ako ti eserka bude ispravna.. ono je zlo za base klasu moram priznati...

Ima negde i snimak, nisam mogao da odolim pa sam posnimao otklone i pun gas pod mojim opterecenjem :)

#4318 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 27 August 2015 - 23:33

View PostMario, on 27 August 2015 - 23:26, said:

Joj tebe se treba cuvati ako ti eserka bude ispravna.. ono je zlo za base klasu moram priznati...

Ima negde i snimak, nisam mogao da odolim pa sam posnimao otklone i pun gas pod mojim opterecenjem :)
Eh Mario, bilo nekad, sad se spominjalo. Ono kad si vozio u Somboru je stvarno bio vrhunac, nikad bolje nije išla. Kamo sreće da sad tako ide, nebih se bojao da se ne osramotim na dragu. Ali s obzirom na situaciju, oprostićete mi što ne dolazim u top-formi SRke. Jel taj snimak u onoj temi sa moto susreta u SO?

#4319 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 27 August 2015 - 23:36

Verovatno, ja sam na tel daj kopiraj ga ovamo da vidimo

#4320 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 27 August 2015 - 23:38

Mislimd aje snimak u ubrzanjima 0-60 ali nije ni bitno. Mani se sekiracije i dodji da se druzimo vozamo i komentarisemo. Na karaju, ne mozemo svi biti prvi, to cemo ostaviti mladjim narastajima. Mi moramo (makar pricom i klopm) oterati gremline ;)

44 user(s) are reading this topic

0 members, 44 guests, 0 anonymous users