Pa vidi, ja sam uz polini kit dobio sam ventil koji povecava pitisak. Da li si ikada probao samo sa vecim pritiskom, bez malossi elektronike?
Sto se tice mojih utisaka oni su bili u pocetku izuzetno dobri. Ali nikada nisam imao situaciju da danas radi ovako sutra onako, ja sam znao gdje moze zabusavati i nosio sam se sa tim. Sad cu ti opisati kako je kod mene bilo kada sam poceo experimentirati sa pritiskom.
Prvo sam nabavio polini ventil sto podupire regulator pritiska i stvara u konacnici veci pritisak. Kako sam citao na netu, pokazalo se da na 50ccm nema srece od toga, a i vi ste se cudili. Medjutim meni je motor isao mnogo bolje. Na kraju se ustanovilo da imam ecu koji to podrzava, dok ovaj full odblokirani nece ni cut za veci pritisak odma ostaje bez gasa i hoce pucat.
Sto sam vise dizao pritisak to je vise ler gas bio nemirniji, onako je rondao pomalo oscilirao je ler stalno pomalo, uglavnom nije fino radio, ali nije bilo nikakvih problema osim neugladjenog rada.
I jedini problem koji mi se desavao sa 70% podignutog pritiska je da na polovini gasa i 3/4 ako se duze vozam, i naglo dodam gas, prekine i ostane bez gasa i onda nastavi. To sam naucio i znao sam to izbjeci, polaganim dodavanjem gasa. Inace na full gasu je bio besprijekoran.
I ima jos jedna nevjerojatna stvar koja mi se desila, svijecice koje su pocele troksati, sa podignutim pritiskom su radile savrseno, nije mi jasno kako. Znam da sam ih se navozao i nisam jos nikada uzeo novu iz trgovine.
I odradio sam jedno kuciste injektora na 3 M4 serafa sa maticama, rijeseno zauvijek.
Budem i sebi na runneru to odradio, mozda i jos malo bolje pa cu slikati.
Sto se tice M14 prosirene svijecice za ditecha, motor radi savrseno, a iznalivao sam ga ja mislim da bi crklo 10 ovih M10. Nekako mislim da su manje osjetljive vece svijecice, nadam se da sam u pravu, vidjeti cemo s vremenom.
U godinu ipo dana na runneru nisam imao niti jedan zagonetan kvar, sve sta je crklo, crklo je odmah i nakon popravke je radilo. Koliko me sjecanje sluzi to su 2 pumpe goriva i teflon na plavom injektoru kojeg vise nikada ne stavljam polovnog. Jos ako pumpe potraju ja cu opet poceti zaradjivati pare dok se vozam, za sad je racunica na mojoj strani
A sta mislis da se spoje 2 pumpe istovremeno
Edited by dajteh, 08 September 2015 - 14:08.