Jump to content

aprilia SR50 Factory PureJet

Piaggio agregat injection

5065 replies to this topic

#3701 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 24 May 2015 - 02:48

Ne mogu nista iskopati, a na internetu guraju samo ZXRa.

Ovo je najbolje sto sam nasao, tu se vidi razlika u duzini grane, i kazem duzi je za purejeta.
Posted Image

#3702 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 24 May 2015 - 02:57

Ja nisam našao ZXa za PJet, gde god sam gledao, pominje se samo ZXR.

#3703 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 24 May 2015 - 03:02

Nema ga vise, prestao se proizvoditi odavno. Sad je samo ZXR za sve. Bacam se u potragu za ZXRom dok imam jos 50ccm.

Edited by dajteh, 24 May 2015 - 03:02.

#3704 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 24 May 2015 - 03:04

Kako god, sad je tu ZXR. Videćeš kad okačiš Polinija da će ti SC raditi najbolje sve do 10k mada sumnjam da će Polini sport u stock stanju ikad dostići 10k. Tek kad se poturpija.

#3705 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 24 May 2015 - 10:43

Moze se utisati auspuh pogotovo leo vince koji imaju po mom misljenju losije odradjen top. Uzmes vece burgijice i te rupice u topu prosiris.

Ja verujem da bi na indirektnom ubrizgavanju dobio od bar 30% bolje performanse ako ne i vise u odnosu na ove sada..

Ocekujemo veliko povecanje performansi do sledeceg drag-a. :)

Edited by bojan681, 24 May 2015 - 10:44.

#3706 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 24 May 2015 - 11:35

postoji zx za pj,imaju ga dva moja frenda na runnerima ali sa karbom..posto im je trgovac rekel da je to sve isto a tog za pj je imal u ducanu :)
kupljeni su prije nekih 6 godina,na kutiji pise pure jet..

#3707 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 24 May 2015 - 11:40

View Postbojan681, on 24 May 2015 - 10:43, said:

Moze se utisati auspuh pogotovo leo vince koji imaju po mom misljenju losije odradjen top. Uzmes vece burgijice i te rupice u topu prosiris.

Ja verujem da bi na indirektnom ubrizgavanju dobio od bar 30% bolje performanse ako ne i vise u odnosu na ove sada..

Ocekujemo veliko povecanje performansi do sledeceg drag-a. :)
Hehee, Bojane, očekivanja su velika, ali za rezultat se treba ozbiljno pomučiti. Mislim da je ovo stanje Malossi sporta maximum, sad se okrećemo novom izazovu, drugim portmapama drugih cilindara. Moraju se istražiti krajnje granice direktnog ubrizgavanja pre avanture sa indirektnim.

#3708 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 24 May 2015 - 12:11

View Poststeeef, on 24 May 2015 - 11:35, said:

postoji zx za pj,imaju ga dva moja frenda na runnerima ali sa karbom..posto im je trgovac rekel da je to sve isto a tog za pj je imal u ducanu :)
kupljeni su prije nekih 6 godina,na kutiji pise pure jet..
Ne kažem da nekad nije postojao, ali od kad sam ga ja počeo tražiti, mogao se naći samo pod oznakom ZX-R.

#3709 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 24 May 2015 - 13:49

Znaci ides na turpijanje dokle ide? Steta sto nemam srece da ubodem neki jaci cilindar, recimo polini corsa koji je slabiji midrace to bi stavio na purejeta zivo me zanima.

#3710 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 24 May 2015 - 15:59

Mislim da nije bitan cilindar sve dok je direktno ubrizgavanje i mali tps. Sa jacim cilindrom bi se dobilo ako bi se stavio veci tps ili kad bi se prebacilo ubrizgavanje na indirektno da se iskoristi pun potencijal rezonantnog auspuha.

#3711 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 24 May 2015 - 22:56

View Postbojan681, on 24 May 2015 - 15:59, said:

Mislim da nije bitan cilindar sve dok je direktno ubrizgavanje i mali tps. Sa jacim cilindrom bi se dobilo ako bi se stavio veci tps ili kad bi se prebacilo ubrizgavanje na indirektno da se iskoristi pun potencijal rezonantnog auspuha.
TPS je razbušen na 20mm, možda bi mogao na 21 al rizično, tanak zid bi ostao. Pa to mu dodje kao karb 20, a pritisak i TC elektronika kao veća dizna. Ne idem u HE, samo da dobacim bar do MidRace, prosečnog.
Bitan je cilindar itekako. U stock stanju Malossi sport je jedva dobacivao 9k a sad sa malo proširenja izduva bez problema izgura i 10k i to sa SC08. Prelivni nisu taknuti.
Čulo se i videlo na drag-u.

#3712 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 25 May 2015 - 00:13

Ide midrace sa 19frg odlicno, sa 21 jos bolje.
Izgleda da bi ti dobro dosla HPC radilica, ali boli glava kakva je to investicija, dobrih 370€urica sa lezajima.

#3713 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 25 May 2015 - 00:24

Da, skupa do ludila, ostaje fabrička dok god je u top stanju, nekako više verujem njoj nego ovim aftermarket. Da nije šteta rasturiti blok i tako baciti originalne ležajeve, odradio bih lakše poliranje kućišta radilice i prilagođavanje kanala bloka i cilindra, jer kod PJeta samo vazduh struji kroz isti, a glancanjem bi se olakšao protok vazduha, što bi donelo bar mali boljitak u performansama.

#3714 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 25 May 2015 - 11:07

Njuškajući po netu, oglasima, naletim slučajno na jedan polovni Malossi sport za Pia, identičan kao moj, prodavac kaže da je na meri 47 ali navozan, i verovatno natrošen. Prodaje se go bez klipa i glave, što mi apsolutno odgovara... "za šerpu ribe" što bi se reklo u našem žargonu, tj "celih" 2000d + poštarina. Sutra stiže pa ću videti u kom je stanju, pa odabrati odgovarajući klip, naravno kvalitet, Malossi ili Prox, tj šta već nađem u većoj meri, pa kod Špankusa na honovanje i visoki glanc, onda može turpija, pa ako bude radio kako se bude očekivalo od njega, bar će vredeti, i vozati, a PRC na policu, il pod vrata od radionice :D Moj trenutni skupi Malossi će ostati u ovom stanju sa klipom, za zlatnu rezervu.

#3715 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 25 May 2015 - 20:46

Pa to je skoro pa dzaba, bitno da nije pukao negdje. Opasno se ti pripremas za drag :)

#3716 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 26 May 2015 - 00:12

Koliko vidim na slikama deluje sasvim ok. Malossi je to, nebi trebalo da mu se desi tako nešto, nije to kinez odlio. Evo forki sa oglasa, a kad stigne slikaću ga iz više uglova.
Posted Image

Malo je zarđao, verovatno je stajao negde u vlažnom, al nema veze, srediću ja njega da bude ko nov.

Posted Image

#3717 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 26 May 2015 - 22:51

pa dobro sad Goggy, nadam se da je sportska cnea jer će ti trebati novaca da ga doteraš do voznog stanja...bušenje, pa novi klip pa novi dihtunzi...

#3718 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 26 May 2015 - 23:16

View PostPita, on 26 May 2015 - 22:51, said:

pa dobro sad Goggy, nadam se da je sportska cnea jer će ti trebati novaca da ga doteraš do voznog stanja...bušenje, pa novi klip pa novi dihtunzi...
Naravno sportska, 2000rsd, bušenje kod Špankusa je oko 500din a klip, on je najskuplji u ovoj kombinaciji, dali Malossi ili Prox, videću još. Ovaj cilindar, ako sve bude ok, ići će kod Maria na ozbiljnu turpiju, sa nadom da će se lepo slagati sa ubrizgavanjem i ZX-R-om, ciljam do 11k rpm, preko toga nema smisla. Tako ću konačno saznati šta može PJ sa ozbiljnijom portmapom cilindra. A ukoliko ne bude sarađivao sa PJetom, uvek može sa karbom.

#3719 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 26 May 2015 - 23:20

mozda je klip od dr.Eva nest jeftini neg malossi spe ijala..njega imas od 48 mm..a radi ih asso werke tak da je kvaliteta neupitna

#3720 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 26 May 2015 - 23:25

ajde, ajde...imah i ja Sporta na Pežou još onomad, pa ga je Mario liznuo na 189 ugao izduva, i prelivne u lepezu 128 i 131...fino je radio i pevao na 10.500rpm....naravno nije to bio maximum, a tada se još nismo ni bavili pritiscima da vidimo gde smo bili sa om postavkom...

za 2000din ga vredi uzeti, pod uslovom da nema neku skrivenu manu!!!

7 user(s) are reading this topic

0 members, 7 guests, 0 anonymous users