Pre nesto vise od godinu dana, kupio sam tomos T14, to je ne znam ni ja koji po redu tomos u mom dvoristu, sve koje sam imao do sada bili su APN6 ili APN4, oni su mi uvek zavrsavali posao, u jednoj temi ima i price o mom apn6 http://forum.pyrothe...501-tomos-apn6/...
Za t14 sam se odlucio jer sam ga vozio mnogo puta i ram mi je delovao dosta lepsi i bolji od svih ostalih tomosovih ramova, nesto je veci motor od apn-a i udobniji za voznju...
tako da sam nasao na oglasima ovaj t14, seo sam u auto i sa drugom otisao do uzica (iz beograda, tacnije zemuna) presao preko 500 km, i doterao motor, vise sam posao iz zezanja, nego da bi kupio nesto po jeftinjoj ceni... Cena motora je bila 150 evra, ja sam je malo spustio na 145

motor je izgledao ovako:

Sledeci tekst cu prekopirati sa tomos srbija foruma..
sada je motor kompletno rasturen do najsitnijeg delica! moram da napomenem da je masina u extremno dobrom stanju, unutra je bio motins klip 38,5 koji nigde nije crn, i imao je lepu snagu, termogrupu cu sacuavati za crne dane jer ce moci da predje jos par hiljada KM sigurno...
dosta delova sam oprao benzinom i ekoklinerom... smislio kako cu da ojacam delove rama, posto ram od T14 nije bas poznat po nekoj jacini, ali mislim da cu uspeti da ga ojacam da bude perfektan! detaljne skice i slike cu naknadno ubacivati kako budem odmicao sa radovima....
do sada me je mnogo nervirala crna masina, koja je kao na mom apn6s i podstaknut slikama sa foruma kako su ljudi polirali svoje masine, odlucio sam da se oprobam u poliranju, i mogu reci da sam sasvim lepo to odradio za prvi put... na internetu se moze kupiti za citavih 10 evra set za poliranje aluminijuma, koji je mogu reci perfektan, makar po meni... nisam se previse trudio oko brusenja, smirglanja i predpoliranja, ali u pogledu ulozeno dobijeno mislim da sam dobio mnogo vise od ulozenog, za jos malcice bolje rezultate morao bih mnogo da trljam i smirglam ali ja nemam ni strpljenja ni vremena... evo par fotografija ispoliranih dekli...