Jump to content

Tomos E-90 caffe racer

79 replies to this topic

#21 salej600

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 90 posts

Posted 18 January 2011 - 19:07

View PostMario, on 18 January 2011 - 18:54, said:

super, nisi nam napisao koje su cene tih dunlop-a bile ?

@vlado mene samo čudi kako nisi do sada, svi koji su imali tomose, su se opremili, viš ti koja je to zaraza...nego e-90 u oglasima mora da je papren.. BT može da se uhefta za male parice

Samo zadnja je Dunlop i ona je bila oko 70 eura i to mi je bilo preskupo pa sam onda prednju stavio Sava.

#22 salej600

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 90 posts

Posted 18 January 2011 - 19:16

View PostVLADA, on 18 January 2011 - 18:48, said:

Probudili ste mi uspomene Marijo i ti sa svojim temama. Doslo je dotle da sam gledao oglase za BT-a i E90. Nalozio sam se da kupim nesto za sredjivanje.

Čekaj samo da se ovdje pojavi jedan moj prijatelj. Sada će on. Predstavit će i on svoj tomos 15 slc. Vidjet ćeš od kakvog drloga smo krenuli i šta je ispalo.
Radimo na tome da stavimo Gilardoni kit 75 ccm.
Takav Tomos se isto jeftino nabavi, a sa tim kitom bi trebao ići kao i e-90, a možda i bolje.

#23 VLADA

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 53 posts
  • MestoNovi Sad

Posted 18 January 2011 - 19:27

Meni je zelja da napakujem na Bt-a masinu od elektronika. Samo je najveci problem naci dobru masinu,odnosno najvaznije da cilindar bude u solidnon stanju.

#24 _miky50sp_

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 10 posts
  • MestoValpovo

Posted 18 January 2011 - 19:31

...šteta što se ne proizvode više te mašine,prodavale bi se ko lude....Sale motor je kao što sam već rekao vrh vrhova...kad pobam provozat mogu samo bit još oduševljeniji....svaka čast...

#25 salej600

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 90 posts

Posted 18 January 2011 - 19:41

View PostVLADA, on 18 January 2011 - 19:27, said:

Meni je zelja da napakujem na Bt-a masinu od elektronika. Samo je najveci problem naci dobru masinu,odnosno najvaznije da cilindar bude u solidnon stanju.

Možeš ti uzeti i mašinu od ctx-a 80, a na nju ti ide cilindar od elektronke bez ikakvih dorada. Vjerovatno bi se to lakše našlo. U cilindar su inače uvlačili čaure i kažu dečki da to ako se dobro odradi bude ok. Čak su stavljali i klip 50 mm.

#26 salej600

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 90 posts

Posted 18 January 2011 - 19:46

View Post_miky50sp_, on 18 January 2011 - 19:31, said:

...šteta što se ne proizvode više te mašine,prodavale bi se ko lude....Sale motor je kao što sam već rekao vrh vrhova...kad pobam provozat mogu samo bit još oduševljeniji....svaka čast...

Mogu ti reći da i kad su se proizvodile cijena je bila u nebesima zato što je na tom motoru bilo puno stranih dijelova, a najmanje iz Tomosa. Negdje sam pročitao, sada koliko je to točno, da ih je proizvedeno samo 5000 kom za cijelu bivšu Yu.
Hvala na pohvalama. Probat ćeš svakako.

#27 salej600

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 90 posts

Posted 29 January 2011 - 08:45

Dečki skupljajte cilindre od e-90.
Došao sam do broja čovjeka što u jednoj tvornici u Sloveniji stavljaju novi nikasil.
Informacija je friška. Odrade to vrlo kvalitetno. Treba im poslati i klip, a cijena je oko 120 eura. Firma je u Mariboru.

#28 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 29 January 2011 - 09:58

istu informaciju mi Vlada neki dan rekao, samo nose u Češku

#29 salej600

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 90 posts

Posted 29 January 2011 - 22:08

View PostMario, on 29 January 2011 - 09:58, said:

istu informaciju mi Vlada neki dan rekao, samo nose u Češku

Super. Znači riješit će se i to. Uspostavit ću kontakt pa baš da čujem iz prve ruke. Ako to bude to ja ću moj odnijeti sam u Maribor

#30 VLADA

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 53 posts
  • MestoNovi Sad

Posted 30 January 2011 - 01:31

Javljaj novosti kada saznas. Odnecemo gde ce brze biti gotovo.

#31 salej600

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 90 posts

Posted 30 January 2011 - 08:41

Zovem sutra ujutro, pa javljam šta su rekli http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/thumbup.gif

#32 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 30 January 2011 - 10:15

naravno, gde ćeš nositi samo tvoj, sačekaj malo.... gde brže bude gotovo to je, ovde se čeka mesec do mesec i pol dana, a i trebalo bi naloviti onaj klip od kartinga fi 50, ako se šalje u kompletu sa klipom

#33 salej600

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 90 posts

Posted 30 January 2011 - 14:56

Ja sutra javim šta su mi rekli. Ako to šta bude mogu ja sve odnijeti tamo. I vaše naravno. Nije problem, ali ja bi isključivo standard.
Lako se mi dogovorima, a ti ako hoćeš taj 50 mm od kartinga mislim da je to Vertex piston sa 1 karikom.
Negdje sam to čitao, ali ne mogu sad naći jbg.

#34 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 30 January 2011 - 21:06

ja ću morati jer imam kratera, video si slike cilindra... može da se buši, i posle nikasilira prema klipu

#35 salej600

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 90 posts

Posted 01 February 2011 - 09:33

Dakle, situacija je ovakva.
Ako je cilindar ok, tj bez oštećenja i treba samo staviti novi nikasil cijena je oko 100 eura.
Ako je cilindar kao kod Maria oni mogu te rupice popuniti, prehonovati i staviti novi nikasil i promjer je opet 48.
Za svaki cilindar treba dati i novi klip koji će ići unutra.
Sada im je gužva, ali za nekih mjesec dana otprilike čovjek može to uzeti i za 2-3 dana sve je gotovo.
Može se sve slati i poštom. Tu me muči ako se izgubi, carina i sl.
Sada onaj bolji dio. Iz te firme dolaze ljudi u NS, BG i još neke gradove kod vas i rade poslove. To se isto može dogovoriti pa oni sve i preuzmu i odnesu u Sloveniju.
Kaže čovjek da kada bude gotovo može sve dati i meni tj. dovesti u Zg, a ja odem i preuzmem.
Ja bi jedan svoj dao svakako.

#36 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 01 February 2011 - 10:43

Sale, a da li nabacuju nikasil i na druge cilindre osim elektronikovog (naravno uz postovanje uslova da se obezbedi klip)?

#37 salej600

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 90 posts

Posted 01 February 2011 - 17:59

View PostBlack Adder, on 01 February 2011 - 10:43, said:

Sale, a da li nabacuju nikasil i na druge cilindre osim elektronikovog (naravno uz postovanje uslova da se obezbedi klip)?

Vidiš to se nisam sjetio pitati, ali vjerujem da im je svejedno kakav je cilindar. Ako misliš na cilindar od skutera tu se sad opet postavlja pitanje koliko je to isplativo s obzirom na cijenu novog.
Ako imaš neka druga pitanja ili neki drugi cilindar dat ću ti broj mobilnog pa slobodno zovi i pitaj čovjeka šta te zanima.
Čini mi se vrlo fin, kulturan i poslovan tako da će ti sve reći i objasniti.
Čuo sam se i sa Mariom. On i vjerovatno Vlada će kod mene donijeti svoje cilindre pa ćemo ja i de-niro odnijeti njihove i svoje u Zg, jer taj majstor 1 mjesečno dolazi u Zg. Dogovor je za otprilike 1 mjesec da se nađemo u Zg, a cilindri budu gotovi za par dana. Mi naravno odemo u tu firmu po njih u Maribor.
Druga solucija je da ih damo Vladi, a on ih odnese u tu firmu kod vas koja šalje na nikasil u Češku.
Uglavnom nešto će od toga biti u svakom slučaju.

#38 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 01 February 2011 - 18:09

super, sve smo dogovorili telefonom, ja ću odraditi svoj deo za klipove

#39 salej600

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 90 posts

Posted 18 November 2011 - 07:49

Evo ga, red je da se javim poslije završene sezone.
Prešao sa Tomosom ove godine nešto više od 5000 km. Motor radi odlično, a tako i ide.
Sve skutere sa base kitovima (ne turpijane) sam i u ubrzanju i u krajnjoj dobrano izobilazio. Sve 125 4t od 10 ks takodjer. He he, ja prezadovoljan. Bilo je napeto i zanimljivo ovo ljeto, a i mnogi su se iznenadili. Pogotovo oni mlađi koji nisu imali pojma šta je mašina od E-90.
Nije me ove sezone nigdje ostavio, ali mi se bili raspali dosjedi ležaja radilice u blokovima, pa sam ubacio metalne čaure, stavio nove ležajeve i semeringe i deri dalje.
Nabacit ću koju sliku poslije

#40 pajser9

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 166 posts

Posted 18 November 2011 - 16:12

Svidja mi se motor, pogotovo ta kombinacija zelene i crne boje, pa jos uz to E90 masina ;)

Naisao sam neki dan na podatak da ima u Novom Sadu majstor ili firma koja se bavi obnovom aluminiumskih cilindara nikasilom
Evo linka.
http://oglasnik.bjbi...kasil-cilindra/

Ako se budete okupljali u NS, ako ne smetam, dosao bi i ja da se upoznamo, mozda cak i sa Goxijem jer sam sa njim jako dobar, a Maria vec duze vreme znam preko interneta....A valjda ce do tada biti gotov i moj Tomos koji sada prepravljam i spremam za trke u sledecoj sezoni. ;)

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users