Jump to content

Kymco Super 9 sport [AC]

kymco super 9

138 replies to this topic

#101 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 26 May 2015 - 18:42

Gogi vozi Top racing, mi smo mu poručivali sa RP-a

#102 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 26 May 2015 - 21:51

Onda sam ja nešto pogrešno pročitao. Bio sam 100% siguran, jbš ga :icon_scratch:

#103 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 26 May 2015 - 22:25

Cvele je vozio 24-ku malossi kao tvoj i sad ga je neko uzeo nedavno StefanP ili Mixer.. Pita i ja imamo 14%... definitivno je najtisi..

#104 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 26 May 2015 - 22:31

Stefan P je uzeo taj malossi primar +25% na njegov prenos. Montirace ga uskoro pa cemo da vidimo utiske...

View PostBaneX, on 26 May 2015 - 18:22, said:

Jos ja mislio da se odlucim za malossi, posto je kvalitet, kad ono i tu ima kako kome zapadne....sve me vise odbija kupovina.
Malossi kao kvalitet je dobar ali cinjenica je da bilo koji brend da uzmes ima da se cuje dok se ne razradi prenos kao sto je pisano vec.

#105 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 27 May 2015 - 01:07

Vidis Mario to nisam znao. Primar je Black uzeo od Milpera jos davnih dana i posto je skupljao prasinu, zavrsio je kod mene. Sve je bilo plug&play. Nije mi padalo na pamet da je bilo sta pakovano.

#106 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 27 May 2015 - 10:51

nebitno, radila je presa prebacio sam zupčanike na stock prenosnik

#107 BaneX

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • MestoZrenjanin
  • VozimKymco Super 9

Posted 06 June 2015 - 20:41

Stigao mi je primar, i sad gledam jel ovaj zupcanik sto je posebno, treba na presi da se skine stari i zamene sa ovim?
Posto vidim kod tebe Mario u temi zamena primara na Kymco-a, nema izbijanja, samo se zameni, ovde su me uskratili za komplet, ocigleno. Mada ti si uzeo od Stage 6, isporucuju sve, a ovde skrtare.

I mislim da sam se presao sto sam uopste i kupovao...
Nece imati dobar start, samim tim pod teretom ce jedva ici kao i po losijem terenu, tj. zemlji.

Edited by BaneX, 06 June 2015 - 20:48.

#108 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 07 June 2015 - 00:13

svaki malossi se isporučuje tako, i treba na presi sa prenosnika da se skine taj veliki i napresuje malossi koji se sparuje sa osovinom...

to je malo kulturnije rešenje, nego kod stage6 gde daju komplet prenosik sa osovinom, jer i onaj mali zupčanik na prenosniku treba da se ponovo uradi sa velikim na sekundaru koji je već prešao neke kilometre...

zato malossi daje nove svoje, a na prenosniku koristiš već razrađene fabričke, i zato malossi mnogo manje zviždi..

što se tiče produženja, nemoj da donosiš zaključke unapred, probaj prvo, biće to sve ok, kymco je jak ko zemlja,...

#109 BaneX

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • MestoZrenjanin
  • VozimKymco Super 9

Posted 07 June 2015 - 17:06

Dobro kazes, bolje je ovako posto je taj mali zupcanik vec fabrciki nalegao, i jednako su se ojeli, a ovaj da je nov bi pravio problem, zapravo bi bio bucniji. Ne promislim odmah, a vec donosim neke zakljucke...

Ma kad sam vec kupio, od nedelje kad ugrabim vremena ide na rasklapanje, pa cemo videti.

#110 BaneX

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • MestoZrenjanin
  • VozimKymco Super 9

Posted 13 June 2015 - 21:09

Desilo mi se to da je gornja karika zapekla, iz kog razloga, ne bih znao... Tako da mora i drugi klip, busice se na fi 40, a presao je nepunih 500km od proslog busenja.

#111 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 13 June 2015 - 22:49

Kako zapekla? Zalepila u voznji? Nisam ispratio celu temu, vidim da je radjen skoro. Koja je marka klipa u pitanju?

#112 BaneX

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • MestoZrenjanin
  • VozimKymco Super 9

Posted 13 June 2015 - 23:12

Pa zalepila pod jednu stranu, ne moze da se skine, a kad i iz kog razloga, ne znam, moguce da je bilo vise vazduha, mada stelovao sam onako kako je receno x puta na ovom forumu. Moram sad i ulju pumpu da proverim nekako...
Nisam osetio tokom vožnje nikad, mada nisam jedini koji vozi.
Nemam pojma, bio je u kutiji motomax-a, ima na prethodnim stranama, a placen je 1700 kinti. Sad cu uzeti verovatno ovaj phix...
Radjen je bas skoro, a i lepo je vožen tokom razrade...

#113 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 13 June 2015 - 23:29

Da, zalepio je :(
Visak vazduha, siromasna smesa, velika temperatura, slab kvalitet klipa, sve je moguce. Skoro smo videli na forumu a i ja sam imao slučaj, METEOR klipovi su za izbegavanje!

#114 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 13 June 2015 - 23:46

To je neki slabasan klip...

#115 BaneX

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • MestoZrenjanin
  • VozimKymco Super 9

Posted 14 June 2015 - 14:20

Smesa je bila dobra, barem po boji svecice...

Ono mora da je bio neki kineski klip.
Jel Phix ok klip, ili da idem na prox?

#116 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 14 June 2015 - 16:29

Prox

#117 BaneX

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • MestoZrenjanin
  • VozimKymco Super 9

Posted 14 June 2015 - 23:22

Lepa igranka :D
Bolje kit da sam ubacio prosle godine, i sad bi bio miran.

http://www.racing-pl...79#.VX3k__ntmko

Kakav je ovaj Naraku kit po kvalitetu?
Ne ide glava u setu sto znaci da bi fabricka glava morala da se prestruze, ili nedge da nabavim novu odgovarajucu.

#118 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 15 June 2015 - 12:43

ide to sa slike, ovaj je planiran da ide sa fabričkom glavom, pa su preračunali da se klip taman toliko podiže u GMT da ne udari u glavu, a da kompresioni odnos bude odgovarajući...

#119 BaneX

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • MestoZrenjanin
  • VozimKymco Super 9

Posted 15 June 2015 - 16:34

Bolje mi je to bilo da sam uzeo i samo napakujem, no nema veze, sad je gotovo, klip i semerinzi stizu sutra, obrada pa sastavljanje...

Meteor klip sam izbegavao jer sam procitao na forumu nekoliko puta da su losi, moguce da se guraju kopije, mada ovaj u motobike me ubedjuje da je org. jer su oni generalni uvoznici. Mada i cena mi je nelogicna, na RP 27e, sto je oko 3300din, a kod nas je 2200din, ona sa hrom karikama je 2500din. Taj mi je preporucio ali nisam hteo.

Edited by BaneX, 15 June 2015 - 16:37.

#120 BaneX

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • MestoZrenjanin
  • VozimKymco Super 9

Posted 25 June 2015 - 21:06

Motor je spakovan pre par dan i polako ga razradjujem, sa serijskim auspuhom sam presao oko 80km. Po meni solidan start ima i sa produzenim prenosom sa fabrickim auspuhom, za krajnju ne znam, jer ne prelazim 50km/h.
Danas sam ubacio TG Trek u kojem je ubacena keramcika vuna koju mi je Mario poslao (opet mu se zahvaljujem! :) ), stelucujce kvacilo sa belim oprugama u skroz popustenom stadijumu i rolnice od 6,5g.
Start me muci, do 20km/h jedva ide, i nakon toga povuce kao lud sve do oko 50km/h jer kao sto kazem jos je u fazi razrade... e sad, jel to do centralne opruge, trebala bi mozda malo tvrdja?

A auspuh je i dalje bucan, ne svidja mi se uospte. Mada jedan lik kod nas ima TG Rs2 i dosta je tisi od mog Treka,nesto dodje bucniji od fabrickog....ne znam sta je sa ovom mojom krntijom od spuha.

Keramicka vuna koju mi je Mario poslao
Posted Image

Ovako to izlgleda u topu
Posted Image

Mrezicu od nekog sita sam ubacio, posto nisam mogao naci mrezicu za komarce od metala, mislim da ce i ovo vrsiti posao, jedino sto je sitnija...
Posted Image

Edited by BaneX, 25 June 2015 - 21:10.

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users