Jump to content

Kiwi Hurri

• This topic is locked This topic is locked
459 replies to this topic

#1 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 22 July 2013 - 14:51

Opet ja sa svojim problemima ...
da ne duzim problem je iduci ...

Prije 2-3 sedmice ostanem bez gljive na skuteru i morao vratiti serijski airbox , i ide on ok sa serijskim boxom samo uz brdo je malo slab(nisam dirao karb) narucio diznu , stigne mi pogresna (m5 umjesto m6) stajao skut u garazi i danas od drugara uzmem gljivu (malo drugacija od one sto sam imao) i reko aj da probam.. stavim ja to . ostavim skut da se zagrije , probam krenut .. skoro da se i ne pomjera ... dignem ga na nogare , dam gas i nekad ode u obrtaje a nekad stane na oko 3-4k obrtaja i samo "stuca" tj varira izmedju tih obrtaja ...a kad ode u obrtaje dodje do nekih 8000 i od jednom kao da ne baca iskru obrtaji padnu pa se opet dignu...

Jel moze biti da je do termogrupe ? Stavljena je prije 350-400km , prvih 200km nikad presao preko 50km/h , od 200 do 300 povremeno ga na full gasu vozio .. ?
Neki italijanski Meteor (gus :0takoje:)?

Setup ima pored ;) , karb 12 sa diznom 80

Edited by StariCojek, 22 July 2013 - 15:31.

#2 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 22 July 2013 - 15:31

Ne vjerujem, mislim da je problem u smjesi i nepostelanom fergazeru.

#3 tuningfanatic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 583 posts
  • MestoSenta/Novi Sad

Posted 22 July 2013 - 15:35

Zaprljan je taj K&N filter od tvog druga, a i airbox je slabo propusan, treba ti par brojeva manja dizna i jos malo dostelas na srafu i to je to.

#4 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 22 July 2013 - 22:19

Nije ti naštelovan karburator..svaki filter traži svoje podešavanje karburatora jer se razlikuju po tome koliko su propusni...Ta gljiva što si uzeo od druga je ili manje ili više propusna od tvoje stare pa spram toga treba uvrnuti manju/veću diznu...po tvom opisu rekao bih da trokira i da ti treba manja dizna...ali ne možemo gledati u pasulj!

#5 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 22 July 2013 - 23:36

'skidao sam svjecicu prema ovoj slici moja je nesto izmedju 9 i 10
Posted Image

najgore mi je sto nigdje ne mogu naci diznu za svoj karb .. nije mu sudjeno da zablista ove sezone ... imam puno drugih obaveza izgleda da ce morati cekati zimu da se masina uradi da valja :)

#6 tuningfanatic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 583 posts
  • MestoSenta/Novi Sad

Posted 23 July 2013 - 00:41

Jel imas mogucnost podesavanja visine igle i jel se sa srafom za smesu podesava vazduh ili benzin kod tog karburatora?

Ako ne mozes da nabavis diznu, mozes da zalemis diznu pa da je probusis 0,7 burgijom ili da stavis neki propusniji filter.

#7 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 23 July 2013 - 01:23

ja sam okolo filtera stavio nesto kao spuzvu (tanku i rijetku) da bih smanjio protok vazduha i tako sam dobio ovu boju svjecice , bez te spuzve protok vazduha je puno veci - smjesa puno siromasnija ... bolje nek je malo bogatija nego da je siromasna pa da mi napravi prozor na klipu :)

ova boja svjecice je na full gasu, a koliko znam saraf i igla nemaju bas neku ulogu na full gasu , vec samo do oko 3/4 gasa a to je nastelovano poprilicno

#8 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 23 July 2013 - 09:07

i šaraf i igla imaju svoju ulogu i na punom gasu, ali sekundarnu...Nijednu komponentu ne treba zanemariti prilikom štelovanja karburatora...sad dobro, jasno je da ćeš full gas juriti sa glavnom diznom, srednji gas ćeš juriti sa iglom a start sa pilotkom i šrafićem za smešu...

#9 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 25 July 2013 - 01:52

na to sam i mislio :D ..
da ne otvaram novu temu .. planiram poceti sa kupovinom potrebnih dijelova .. i prvi na listi mi je blok (na mom otisao navoj brezona a i uzasno je kratak) ...trazio sam od roxa ali nigdje ni traga ni glasa (ima njih par ali svaki ima neku manu) ..
nasao sam jedan od sprint exactly-a sa radilicom i gerbitama za 40 KM (20e) + postarina cca 10e ..

kada bih nasao sa rox-a blok i radilicu , dali bi odgovaralo paljenje ? namotaji magnet i slicno sa kivija ? jel isti promjer ?

#10 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 25 July 2013 - 10:42

nije , neće odgovarati kinezi imaju magnet koji nailazi na širu osovinu radilice, paljenje- namotaji će možda biti ok...

#11 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 25 July 2013 - 14:25

:D hv

onda moram kontat kako prikacit ovaj sprintov blok :D

#12 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 29 July 2013 - 15:57

Zna li neko jel Sprint Exactly ima duzi prenos od Hurricane-a ?
U slucaju da nema ,jel odgovara prenos sa roxa il neceg drugog sto nije kinez :D (na sprintov blok) ?

Edited by StariCojek, 29 July 2013 - 16:10.

#13 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 29 July 2013 - 16:18

od rox-a nemože sekundarni veliki, a primarni opet ne može jer nije ista osovina...

moraš ove stvari bata Cveleta da sačekaš, za exactly nisam siguran, po meni je i taj baš kratak

#14 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 29 July 2013 - 17:51

Evo nadjoh nesto na netu

Sprint
Primar: 13/52
Sekundar: 13/44

Hurricane
Primar :13/48
Sekundar : 12/36

:D
Ako je ovo broj zubaca na zupcaniku onda racunam prenosni odnos ? ili sta ? :icon_scratch:

Trebat ce mi dobre instrukcije sto se ovog tice izgleda :D

#15 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 29 July 2013 - 23:37

View PostStariCojek, on 29 July 2013 - 15:57, said:

Zna li neko jel Sprint Exactly ima duzi prenos od Hurricane-a ?
U slucaju da nema ,jel odgovara prenos sa roxa il neceg drugog sto nije kinez (na sprintov blok) ?
Ne, hurri ima duzi prenos al manji tocak pa mu dodje na isto...u Sprintov blok je "kao'' stavljan sekundar od roxa al ne mogu 100% da budem siguran jer "podvig" nije bio propracen slikama i poredjenjem zupcanika...

View PostStariCojek, on 29 July 2013 - 17:51, said:

Evo nadjoh nesto na netu

Sprint
Primar: 13/52
Sekundar: 13/44

Hurricane
Primar :13/48
Sekundar : 12/36

:D
Ako je ovo broj zubaca na zupcaniku onda racunam prenosni odnos ? ili sta ? :icon_scratch:

Trebat ce mi dobre instrukcije sto se ovog tice izgleda :D
Sta oces da izracunas ?? imas kalkulator tu negde ...
http://forum.pyrothe...pikeewajsprint/

#16 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 30 July 2013 - 00:27

Cvele Cvele ... bez tebe bi ovaj forum bio ko prazan .. bar za nas kineze sto vozamo :) Gledao sam ovu temu nasao dosta korisnih stvari (y) hvala ... nasao sam onaj kalkulator i prije (na scooter-attacku bude u opisu onih primara i sekundara) ali nemam microsoft office pa ne mogu ni otvorit kalkulator.. ovo do sad sto mi je trebalo radio na google drive-u tamo upload i otvaram i gledam .. skidam nekakav ofis pa cemo vidit :D Hvala :)

#17 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 30 July 2013 - 00:47

Jel bi mogao kod mene prenos sa hurija? Sad sam racunao, duzi je 18,18%, taman da ne bacam pare na ove neke s6, mozda ih na otpadima ima dzabe...

#18 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 30 July 2013 - 00:55

Prenos sa hurrija duzi od sprintovog :O ? Meni danas frajer treba blok poslati (sa sprint exactly-a potpuno ista masina kao na eagle-u ja mislim )

provjerit cu cim mi stigne dali odgovara pa ti javm .. mada trebalo bi da odgovara .. jer na scooter attacku odaberes hurricanea i neki primar , dole gdje pise na koje jos skutere odgovara nalaze se i skoro svi prcovci pa i svi sprintovi modeli.. trebalo bi da odgovara :)

#19 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 30 July 2013 - 02:18

sta ovo ima neko odredjeno vrijeme za edit posta .. ?? :) install sam ofis evo gledam i cudim se .. mislio sam da je sprint imao duzi prenos od ovog hurrija al izgleda nije tako .. prenos iz hurija stavljam u ovaj blok sto dolazi :D :)

#20 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 30 July 2013 - 03:00

napisao vam je Cvele da hurri ima duži prenos jer se kotrlja na 10 cola točkovima,.. pa mu to dođe na isto...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users