Jump to content

Kiwi Hurri

459 replies to this topic

#81 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 23 August 2013 - 20:36

Ma moze sve kad se oce ...malo iskosa,odozgo,odozdo,malo kroz izduv...zamisli da je zensko a ti bi je sa svake strane ;)

#82 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 23 August 2013 - 20:49

Sad si me motivisao pravo ;) ne znam dali cu izdrzati do sutra da cekam :D mozda odem sad u garazu ahah :)

#83 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 23 August 2013 - 20:54

View PostStariCojek, on 23 August 2013 - 20:49, said:

Sad si me motivisao pravo ne znam dali cu izdrzati do sutra da cekam ;) mozda odem sad u garazu ahah :D
Ahaha ...ajd "usilji" turpiju i udri po "rupama" :)

#84 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 23 August 2013 - 22:22

Zar mislis da vec nisam pokusao ;) ?
Sta da ti kazem , vi stariji ste iskusniji vi bi i fi40 promjera mogli odradit ..za pocetnika i fi47 je preusko , sta da se radi .. sutra idem ponovo probat ..
nego sta ako mi se osladi pa 'preturpijam' :D
morat cu vidit sa alienom za taj jedan sa kupindo , ima li neko da dolazi u BiH da skontamo neku dostavu :) ?

#85 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 23 August 2013 - 22:31

Ovaj cilindar je uzasan, kao da su ga sa guzicom pravili, za ovo ne bi dao ni 10 €. Tesko ces to srediti bez biaxa.

#86 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 23 August 2013 - 22:39

odlivak sa minimalnom obradom .. sta reci .. ali eto , nadam se da ce analiza pokazati da se bar nesto malo moze izvuci iz ovog cilindra

#87 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 23 August 2013 - 23:38

View PostStariCojek, on 23 August 2013 - 22:39, said:

odlivak sa minimalnom obradom .. sta reci .. ali eto , nadam se da ce analiza pokazati da se bar nesto malo moze izvuci iz ovog cilindra
Ma vido sam port mapu i ima vrlo dobre uglove...cak je po tome dosta bolji i od malossi i polini gusa...

#88 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 24 August 2013 - 01:48

View Postcvele, on 23 August 2013 - 23:38, said:

Ma vido sam port mapu i ima vrlo dobre uglove...cak je po tome dosta bolji i od malossi i polini gusa...
Znaci moglo bi se nesto solidno izvuci iz ovog ... uljepsao si mi dan ... ovaaj .. noc ;)

#89 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 24 August 2013 - 19:47

E sve zaboravim pitat .. prije par sedmica kupio sam dith masu koja kako prodavac rece moze izdrzati do nekih 320-350*c za blokove ce raditi svoj posao ali zanima me dali bih istu mogao koristiti kod cilindra ? Dihtung izmedju bloka i cilindra se pocjepao a i onaj metalni kod glave sto ide je 'propisao' (zbog puknutih brenzona na starom bloku) pokusao napraviti od limenki (kao cvele) ali tesko .. Dali bi ta diht masa drzala kod glave ? Dole u dnu vjerujem da oce manje vise :)

Sto se tice sredjivanja cilindra , i ja i blok ostasmo nevini cak i pored Cveletove motivacije :/ nemoze vidit cu ako uspjem nabavit malu turpiju pa u kljesta i turpijaj

#90 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 24 August 2013 - 20:00

Za dole mozda moze diht masa al bi ja ipak tu stavio dihtung ....napravi od kartona,to bar nije problem,nisu tu oni dzaba jer odredjenom debljinom dihtunga u stvari stelujes i C faktor i visinu kanala u cilindru pa i sqwish ..a za gore je najbolje imati ili alu ili bakarni,diht masa tu ne radi poso , i zbog tem. i zbog sqwisha...

Posted Image

#91 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 24 August 2013 - 21:21

Znam radio sam takav dihtung vec jednom za karb .. al mislio sam da je bolje diht masu koristiti , nista sutra cu to odradit sa koricama od sveski.. ova dosada ubi (valjda pred skolu :) )

Hvala na odg :D

#92 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 26 August 2013 - 13:16

opet ja...
iducih dana planiram skinuti sve plastike premjestiti nosac amortizera (na ramu) pa onda lagano poceti sa pripremanjem plastika za farbanje .. zanima me kojim redoslijedom da pocnem sa smirglanjem Od kojeg poceti i kojim zavrsiti ? :) I kako onda ide redoslijed .. citao sam Alienovu temu (http://forum.pyrothe...kola-farbarije/ ) al se nekako izgubim sav :angry:

Znaci ako moze ko napisat ukratko koji su koraci nakon pripremanja plastika ?
I da .. farbanje sprejevima ili kompresorom ? Sa sprejevima sam do sad radio ali sa kompresorom ne :D vjerujem ima onih zajebancija sa podesavanjem na pistolju i sl ?

Edited by StariCojek, 26 August 2013 - 13:16.

#93 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 29 August 2013 - 23:37

Analiza cilindra gotova :mmhappy3: !
http://forum.pyrothe...age__pid__43308

Hvala Mario !

Nego..evo vec par dana pokusavam naci klip i .. nema sanse .. najveci problem predstavlja bolcna klipa koja je na keeway radilici 12mm.. imam onu radilicu od sprinta (u nju ide 10mm) ali mi se neda rasklapati i prebacivati ponovo (neki dan rasklapao blokove zbog diht mase) ...

nego da se vratim na temu.. nasao sam RMS klipove za piaggio 47mm i oni imaju 12mm bolcnu .. dali bi oni odgovarali ? Ili ima li neki vlasnik skutera sa piaggio masinom koji bi bio voljan izmjeriti rastojanje od cela klipa do centra bolcne :DDDDDDDDDDDD ?

#94 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 29 August 2013 - 23:41

Klipovi sa piaggio bloka su taman odlicni na kineze sa 12mm bolcnom...hod radilice je 39.3 vs 39.2...slobodno uzimaj...

#95 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 29 August 2013 - 23:52

odgovaraju

#96 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 30 August 2013 - 00:02

Ok hvala , onda sutra vjerovatno narucujem klip i jos par dizni da se posteno ustima karb :) .. a zbog vikenda u Pon ce biti kod mene

jos jedno pitanje :mmhappy3: koji je navoj na maticama koje drze glavu ? m6 / m8 ? izgubio sam dvije jos onda kad mi je pukao brenzon na hurrijevom bloku

Hvala jos jednom

#97 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 30 August 2013 - 00:06

Pretpostavljam da je m6, kao i kod ostalih skutera.

#98 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 31 August 2013 - 19:02

Nasao sam pakovanje od 100 kom oko 1,5e bice dosta cini mi se :) ...

Doslo vrijeme da se ociste i stari blokovi (pred prodaju) .. bilo je dobro zapecene zemlje i ulja ali miniwash je odradio svoj posao
Posted ImagePosted Image

Onda se bacim malo na blok koji sam nedavno kupio.. naspem ulje u prenos , zavrtim tocak kad buka zupcanika je i dalje tu ...

Nasuo sam oko 1,1 ml (toliko i ide u ove 'duze' blokove ?!) , bio je i drugar sa keeway focusom istu kolicinu nasuo i u njegov blok a 'buka' zupcanika se malo manje cuje nego kod mene ...

Posto masina nije spremna za montiranje na ram morao sam gurat tamo vamo :)

https://www.dropbox....ba/CAM00659.mp4

ps : zupcanici su svi ok , kao novi njih sam provjerio cim sam dobio blok ... nema nikakvog lufta u lezajevima i slicno... iii ima li negdje odvod za visak ulja na ovim blokovima :D ?nisam nigdje vidio ?

Edited by StariCojek, 31 August 2013 - 19:04.

#99 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 31 August 2013 - 20:59

U zupcanicima ti gadno drobi ! Kad samo pomislim da sam se ja zalio jer meni malo zuji prijenos, ali prema ovom tvom je necujan :) . Kasnije sam pitao u piaggio servisu i rekli su mi da je za moj skuter tog godista normalno da se tako cuje prijenos, ali bogami ovo kod tebe nije normalno. Ispusti ulje i sve rastavi, mislim da je lezaj dao svoje.

#100 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 31 August 2013 - 21:58

ovde stvari nešto gadno drobi...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users