Jump to content

Ditech pila

Morini ajnšpric mašina

289 replies to this topic

#81 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 27 December 2013 - 16:30

Stigla danas nova spravica ;)

Stage 6 mjerač temperature, spaja se na 12 V (na bravu ili direkt na akumulator).
Naravno, sa pozadinskim osvjetljenjem.
Mjenjao sam onaj Koso multimetar za taj Stage 6 uz nadoplatu, tako da mi se isplatilo.
Nerviralo me što taj Koso radi na 3V bateriju, koja ne izdrži ni mjesec dana, osim ako nije Duracell unutra, i što nema osvjetljenja.
Okretaji mi i nisu toliko bitni, kao i temperatura, jer se kazaljka na satu počne dizati tek dok dođe na 52-53 °C.
Sat je jako jako maliii
Posted Image

Evo kako izgleda na skuteru (trebam odrezati čičke po njemu još), ovo je za slikanje samo stavljeno, trebam koji dan do prijatelja otići u toplu garažu, pa da provučem sve žice.
Posted Image

I naravno, Koso je imao žice s lijeve strane (vidi se gdje je isturpijana plastika), a ovaj Stage 6 ima s desne :) , ali rješit će se nekako.
Senzor temperature imam već Stage 6, pošto Stage 6 i Koso međusobno odgovaraju (Koso radi satove, a Stage 6 ih pakira samo, kao i većinu proizvoda).

Zadnjih par dana kako sam kod kuće, bacio sam par đireva po gradu, skuter dobro ide, zadovoljan sam, no uskoro ću nabaciti nešto jače, vidjet ćete :P

Gume Dunlop Scootsmart odlično drže po mokrom, gotovo kao bivše Molasice.

Zaboravih se pohvaliti kako sam napokon ubo pravu kombinaciju "struje".
Uvijek u zimsko doba sam imao problema kod paljenja skutera, uvijek padanje kapaciteta akumulatora, te nakon jedne zime akumulator je za smeće.
Prošle zime sam uzeo Landport akumulator (nekih 15€ s rabatom u lokalnoj prodavaonici auto dijelova), 5Ah, suhi, ovakav:
http://www.accushopt...l/sla12-5_1.jpg

i prije zime sam uzeo "pametni" punjač akumulatora.
Radi na 2-6-12 V, puni sa max 0,4 A jačinom struje, što je idealno za male akumulatore.
A najbolje u svemu je što ukopčaš akumulator na njega i ostaviš ga godinu dana ako treba, bez ikakve brige.
Kada mu kapacitet padne ispod određene mjere, punjač počne punit, kada ga napuni, stane i tako u nedogled.
Punjač je ovaj, 20€, s popularne njemačke stranice louis.de, s poslovnicama u Austriji i Njemačkoj :
Posted Image

Evo i link sa stranice ako nekoga zanimaju ostale specifikacije:
http://www.louis.de/...tnr_gr=10004601

Prošli tjedan sam mjerio napon na akumulatoru, nakon par dana stajanja u skuteru bez punjenja i bio je 12,86 V.

Nemoram ni reći kako skuter sada pali, na sam pogled gumba.

#82 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 28 December 2013 - 03:11

grale baš ti je dobar ovaj nabuđeni eser,monogo mi je poznat,ko da sam ga viđal po gradu :greenstars:
mada mi je ova garaža još više poznata nego taj eser :P

#83 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 28 December 2013 - 03:45

Prije da ga čuješ, nego vidiš po gradu :greenstars:

#84 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 17 January 2014 - 22:23

Stižem ja danas kući s faksa, kad neka kutijetina u sobi :)

Posted Image

Ajde, da otvorimo to i da vidimo čega ima:

Posted Image

Ovako to izgleda rasčetvoreno:

Posted Image

Ovo mislim ovako ostaviti, ništa ne dirati, ipak je fabrika to tako zamislila:

Posted Image

:)

E sad, dojmovi.
Yasuni ko yasuni, nema se šta reć.
Jedini - je šelna koja nema gume na sebi, pa se s vremenom zna udubit top (to ću probat riješit nekako), i isto mala digresija, a to sam i očekivao, nosači nisu plastificirani u crno, već su ili nekim bezbojnim pofarbani, ili pocinčani, neznam točno, nisam baš ni gledao nešto detaljno.
Možda dam prijatelju da ga ispjeskari pa odnesem isplastificirat, ili ga jednostavno pofarbam crnim sprejom.

Pohvala za dva nosača (karb i ditech), na skoro nijednom centru ne piše da paše na ditech, a znao sam da dolaze oba nosača.
Zašto to ne napišu, neznam.

Eto, montaža nadam se drugi tjedan ako vrijeme dozvoli, pa javim utiske.

Odo maket to što prije sa stola dok stara ne vidi :D

#85 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 17 January 2014 - 22:33

Lep ti paket stigo :)

Ovo mislim ovako ostaviti, ništa ne dirati, ipak je fabrika to tako zamislila:

Posted Image
Nista ne diraj,fabrika smislila,drzava donela zakon da TO mora da bude tu gde jeste,pa ti sad ako smes... :)

#86 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 17 January 2014 - 22:39

Pitat ću još za mišljenje par lokalnih mehoja, da vidim šta oni kažu :)
Sliko bi blokadu i u topu, al stegli ovi u yasuniu matice, koda će se odvrnut u kutiji, a bome mi se neda sad po ključ u garažu :)

#87 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 18 January 2014 - 01:01

Eeee Grale kakvo iznenađenje u kutija a? kako su samo znali šta ti treba...
A za Yasuni šta reći nego suvi kvalitet...kako li će samo raditi na ditech-u?!

#88 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 18 January 2014 - 01:07

A vidjet ćemo, al najbolje ds prvo polemiku napravimo par stranica o tome kako će radit :D
Šala mala.

Inače auspuh je naručen početkom 12. mjeseca, a kako sam ja htio crni top, njega nisu imali na stanju, nego su morali raditi cijeli auspuh zbog njega :P
A kako mi se ne žuri, čekao sam crni, jer je razlika u topovima bila možda euro.
Da, uzet je na akciji na MS webshopu, inače sumnjam da bi ga ikad uzeo, i ovo je bilo spontano.

#89 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 18 January 2014 - 01:34

View PostGrale, on 18 January 2014 - 01:07, said:

A vidjet ćemo, al najbolje ds prvo polemiku napravimo par stranica o tome kako će radit :P
Šala mala.

Inače auspuh je naručen početkom 12. mjeseca, a kako sam ja htio crni top, njega nisu imali na stanju, nego su morali raditi cijeli auspuh zbog njega :P
A kako mi se ne žuri, čekao sam crni, jer je razlika u topovima bila možda euro.
Da, uzet je na akciji na MS webshopu, inače sumnjam da bi ga ikad uzeo, i ovo je bilo spontano.

Da, i ja mislim da se trebamo prvo raspisati bar 2 strane o tome kako će raditi ujutru, popodne i naveče ako se rolnice stave lakše a dizna ubode jača? šta onda?! heheh :D šala mala...
Dobar je stvarno tu nema polemike samo da opravda uložene novce kroz dobijeno zadovoljstvo na ditechu!

#90 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 18 January 2014 - 03:17

E bas me zanima, ditech je zaj**na sprava, ako je suditi po mom Purejetu. Eto GP ne radi, SC08 nekako, Trek radi sa TC modulom, bez njega je teska melanholija...ali na 49ccm. Videcemo na 70ccm

#91 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 18 January 2014 - 19:16

grale sad stavi natrag serijski cilindar pa onda testiraj đasunya,pa sa i bez malossi ecu-a naravno usporedno sa zxom..pa onda sve vrati na 70 cc i ponovi postupak :D

yasuni je vrh,kupil bi ga i ja da ima za bb mašine

#92 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 18 January 2014 - 21:39

Još mi sljedeći tjedan dolazi serijski auspuh, pa onda još s njim ponovim.
A mogo bi i sa serijskom radilicom onda probat još :D

Evo nije mi vrag dao mira i povadio blokade, i montiro ga:

Posted Image

Stoji dosta blizu felge, ali neće lupat u nju :

Posted Image

Montaža trajala skoro sat vremena, naravno ja pametan se sjetil po mraku montirat, pa onda gađaj šarafe u rupe, namještavaj brtvu itd. i onda skužim da nisam stavio distance na nosač (a još budala gledam i čudim se da imam dva komada viška neka :P ).
I onda sve ponovo...

Bacio test vožnju, pojavile se neke vibracije sitne, zanemarivo.
Uglavnom, preeeteške rolice.
Ako me netko vidio u gradu ko se kuži u skutere, ostao bih osramoćen (fala bogu pa teorija naših lokalnih tjunera glasi:rezo auspuh, teže rolice za krajnju :P ).
Kutija s rolicama mi je kod frenda, on otišao u kino, tako da štelung odgađam do sutra.

#93 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 19 January 2014 - 01:00

To su ti mravi koji ne daju mira, ne sme nov auspuh biti na polici duže od 24h :)
Dobro čuči, a to što je blizu felne to je nekako normalno za Sr-ke....evo pogledaj kako kod mene stoji Roost

Posted Image

bitno je da ima bar 3-4mm da slučajno od vibracija ne zakači felnu jer će onda biti belaja...

#94 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 19 January 2014 - 01:12

Da, tako i meni stoji, sad gledam svoju sliku, i izgleda koda ju dira, budem po danu sliko da se bolje vidi.
Frendu na piaggio srki yasuni stoji još i bliže, al ne mrda.

#95 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 19 January 2014 - 02:53

ne nisi dobro uradio, trebao si ga prvo izvozati sa fabričkim restrikcijama, da vidimo šta može, kakav je to način odmah tako šakom o stol... čekamo pomno rezultate i molim da se rolnice vrate iz kina, jer u protivnom može i tvoj biti žrtva lokalnog tuniranja

#96 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 19 January 2014 - 03:07

:)

Nadam se da nije nosio rolice u kino, još ak je išao u onaj novi 4D pa dok se počnu sjedela drmat, ima da mu sve popadaju po podu :D

Sutra predvečer štelung, mora da ga provalim :D

#97 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 19 January 2014 - 05:00

Ajd evo i ja cekam ko na iglama, da vidimo sta ce reci ditech, ima li razlike.

#98 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 19 January 2014 - 19:07

Ufatio danas malo vremena pa probao par setupova.
S 4,75 g sam pao na 3,9 g, i možda još sutra oprobam 3,7 ili drugu neku centralnu.
Dobro ide skuter, nešto sitno bolje, nije drastična razlika, doduše, možda mi se i čini jer je puno tiši auspuh dok se zavrti pa nema subjektivnog osjećaja.

Bacio sam pogled na smjesu:
Posted Image

Sutra ako bude lijepog vremena idem se provozat s prijateljem do šteeefa, pa će mi to bit najbolji test da vidim gdje mi fali još čega...

#99 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 19 January 2014 - 20:31

svječka ko picino oko :D
na dulju rutu pod ful gasom bude još sigurno malo i bljeđa pa da bude idealna

#100 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 19 January 2014 - 20:56

Da, u međuvremenu je skuter radio još pod lerom dok sam čekao da skrenem u dvorište i parkiram, pa je malo nabacana :P
Ma reko, idem ju provjerit, da vidim da nebi slučajno smjesa zezala prije nego počnem još lakše rolice metat...

Sutra ako i ljubo dođe s aeroxom do tebe, budu 4 yasunia u dvorištu :D
Naravno, moj naljepši :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users