Jump to content

Homemade karting by Jack023

109 replies to this topic

#21 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 19 February 2014 - 13:39

Nije loše, mada mi se čini da su startni obrtaji mogli biti veći, tj da kvačilo treba da hvata na višim obrtajima, no ok.

#22 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor
  • VozimPulser 125 i jos par komada

Posted 19 February 2014 - 14:05

to je snimak jos sa pocetka, kad su tek stavili tu masinu... a za majstore se nebrinem, imaju puno znanja vezano za tuning 2t motora, od tomosa, preko skutera... Znate Saleja600 sto ima onog midrace runnera, ima tema ovde na forumu negde, iz HRa, Valpovo.

#23 jack023

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 214 posts

Posted 19 February 2014 - 16:32

Slažem se sa vama da se više može izvući iz CVT-a, ali problem je ako bi odlučio da pređem na CVT morao bih da kupujem mašinu, pa delove, prepravljam nosače itd...A za Tomosa već imam brdo delova. No, uskoro neće biti ni od skutera, ni od Tomosa agregat, već od kartinga :0takoje: Možda sam i spomenuo, ali staviću Ital System 100cc (a Tomos ostaje dok ne kupim lanac i lančanik pošto su skupi).
Posted Image

#24 jack023

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 214 posts

Posted 02 March 2014 - 14:24

Evo par sličica od danas :)
Posted Image

Posted Image

Nakon toga sam skinuo termogrupu i promenuo zamajac. Sledeće nedelje turpijam cilindar, spuštam glavu, sklapam, pa malo da se vozam (konačno).

Posted Image

#25 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor

Posted 03 March 2014 - 14:51

Ajme nostalgija tuce :D Sto sam se izvozao sa tim kartingom.... Svaka cast kolega!

#26 jack023

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 214 posts

Posted 03 March 2014 - 17:19

Fala, fala :D !

#27 jack023

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 214 posts

Posted 15 March 2014 - 19:22

Iako sam imao problem sa karburatorom, ipak sam idlučio da se malo provozam :D
Sve je bilo ok, dok me nije zaobišao magnet i nakon toga završio u šipražiju.
Posted Image
Posted Image
Posted Image

#28 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 15 March 2014 - 23:02

Hehe dobro si se zabavljao svakako... :-) jel se magnet samo odsrafio?

#29 jack023

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 214 posts

Posted 16 March 2014 - 01:43

Pa tako nekako. Odšrafio se skoro ceo, i počukao 2 navojka sa radilice. Srećom nisu napukli magneti :D

#30 tuningfanatic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 583 posts
  • MestoSenta/Novi Sad

Posted 16 March 2014 - 02:03

I meni se desavalo da jurim magnet po ulici :D al ja sam samo rukom stezao, nisam nicim fiksirao magnet. Od tada svaki put redovno fiksiram magnet kljucem za brzorezac i od tada nemam takvih problema.

Karting mi deluje kao da puca od snage. Jel to zbog kratkog prenosa ili u cemu je fora?

#31 jack023

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 214 posts

Posted 16 March 2014 - 02:38

Pa i zbog toga, a i radila je turpija :D !

Edited by jack023, 16 March 2014 - 02:38.

#32 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor

Posted 16 March 2014 - 12:02

Obavezno dekla preko magneta, sta vam je to 2 sarafa, nije valjda da je to problem... Ima veliku masu, i brzo se vrti, a ruka vam je pored njega, moze naneti veliku stetu....

Jack mora to jos bolje :D Tu je jos onaj kratki prenos 13 ili 14/32? kod mene je 15/26 i moze jos duzi posto ga nemogu obuzdati, moracemo ove godine na crtu...

#33 jack023

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 214 posts

Posted 16 March 2014 - 12:41

Znam da može bolje :D Imam neki problem sa karburatorom. Kad stavim ovaj sa mog BT-a neće da upali (jedino kad stavim ruku kao saug), a sa ovim od t15sl, upali ali nabije sam pun gas. Sumljam da je problem sa podpritiskom, čim onaj od BT-a ne može da upali bez ruke. Dihtunzi nisu, promenuo sam ih, jedino još da pregledam semeringe.
A deklu nemam :D

Edited by jack023, 16 March 2014 - 12:43.

#34 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor

Posted 16 March 2014 - 15:40

Posalji mi adresu na pp, poslacu ti ja jednu deklu od bta

#35 jack023

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 214 posts

Posted 16 March 2014 - 20:23

Hvala ti puno kao da si mi je dao, ali ne mogu prihvatiti ponudu. Nisam čak ni siguran da će ostati kod mene karting...

#36 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor

Posted 16 March 2014 - 21:09

Mora ostati da bar nabacimo jedan race u kuli na stazi, nije daleko, meni pogotovo, a ni tebi nije na kraj sveta :D

Pogledaj ti te semeninge, taj kart je stajao godinu dana napolju pod nekim drvetom... masina naravno bez dekle, dobro da i radi...

#37 pajser9

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 166 posts

Posted 17 March 2014 - 00:55

Meni je magnet u punoj brzini odleteo ispred mene pri nekih 11000 rpm i krenuo prema kolima......vec sam video barem 500e stete.....sreca udario samo u branik, odskocio u vazduh i dok je padao dole tih par trenutaka trajalo je kao vecnost :D
nije pao ni na krov ni na soferku, ni na haubu....pao je pored.... nisam znao da li da se radujem ili da placem :)

#38 jack023

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 214 posts

Posted 17 March 2014 - 16:57

Nego, da li mi možete reći nešto više o ovoj pumpi?
Znam samo da je pravi Pierburg pump. Zanima me njen protor, i zanima me zašta je treći pin. (jedan je +, drugi -, a na trećem piše S)?
http://postimg.org/image/ozsq8vtup/
http://postimg.org/image/as31k8h5t/

Edited by jack023, 17 March 2014 - 16:59.

#39 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 17 March 2014 - 18:05

ja sam je upravo kupio pre neki dan i ugradio...Pumpa vrti vrlo dobro i trebalo bi da ima protok od 13lit/min.
S bi treblo biti priključak senzor za regulaciju broja obrtaja same pumpe...ostaje da se to proveri jer nisam siguran!!

#40 jack023

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 214 posts

Posted 13 April 2014 - 14:52

Hmm...kako nisam video ranije da je postovano u temi. No, hvala Pita na odgovoru :)

Eh...odakle da počnem...
Naime, u petak sam se poslednji put provozao sa Tomosovom mašinom, i nakon toga sam odlučio da je skinem. Sam motor sam dosta lako skinuo, dok sam se sa ostalim delovima patio samo tako. Morao sam da skinem celu osovinu kako bih skinuo nosač lnčanika (koji je bio neviđeni fuš). Naravno dok sam skidao, primetio sam da fali jedan deo na disku, i da je spoljni prsten od jednog ležaja pukao. Brže bolje otrčim do prodavnice i kupim 2 ležaja. Patim se sa diskom posle. Navarujem materijal na njega, i posle obrađujem. Sutra dan, pravim nosač za lančanik, prepravljajući postojeći. Nakon toga, pravim ploču na koju se montira ceo motor. Danas, sređujem neke sitnice; Tipa sedište koje sam polomio, sajlu gasa, kočnice, itd...Pa, evo nekih slika....

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users