Jump to content

Sprint Eagle - Marko

1599 replies to this topic

#581 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 02 March 2015 - 20:45

Ok... Hvala na odgovoru. :D

Evo ja se nešto razmišljam. Kod standard paljenja imam 7 namotaja na anker ploči. Jedan visokonaponski i 6 malih. Oni su
vezani ovako... Sad koji od njih ide za punjenje a koji za svetla pojma nemam.

Posted Image

Posted Image

Kako beše ide? Cemu služi Bela(na slici je siva) a čemu zeleno-crvena(kod nekih je žuta koliko se sećam) Za ostale znam. Crna je masa, crveno-crna je od HV namotaja i ide u CDI.

E sad moguce je da na ovim inner rotorima nema tih namotaja. Mada čemu onda onoliko kućište. A i čisto racing paljenje po meni treba da ima samo pickup. Ovamo bi struju za DC CDI davala neka baterija od 12V koja bi trajala koliko i trka pa bi skuter bio lakši i radilica bi bila rasterećenija.

Za onaj narandžasti MVT Premiup piše negde da ima napajenje za električnu vodenu pumpu ako se koristi, ako ne onda bi mogao da napaja ili svetla ili da služi za punjenje akumulatora. Šta znam... U svakom slučaju možda izgled samog kućišta statora nagoveštava da ima ili više ili manje namotaja. Na primer ovi MVT premium imaju 2 proreza za fiksiranje pa shodno tome trebalo bi da imaju i koji namotaj više.

Posted Image

Dok npr Artek K1 ima 4 proreza... Mada to ništa ne mora da znači.

Posted Image
Posted Image

Ovaj je dobar. :P Samo pick-up, a za programabilni cdi nemam reči. Još da postoji i softver za android pa i telefonom da se šteluje preko onog OTG microUSB to USB kablija...

Posted Image

#582 CicaNS

Član

• Banned
  • PipPipPip
  • 580 posts
  • MestoVeternik
  • VozimAprilia Sr 70R

Posted 03 March 2015 - 18:28

Ovo polini kosta para i para i mora imati napajanje 12v ali zato ima bezbroj mogucnosti, ja sam hteo da napravim paljenje da ima samo pick-up i da radi na neku bateriju-akumulator 12v ali treba konstruisati tu elektroniku da pick-up radi kao prekidac a bobinu staviti od stojadina, Da bude kao na foru platinsko paljenej kod tomosa ali baterisko :D

#583 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 04 March 2015 - 01:20

Definitivno najbolji rezultat izvučen iz Trek-a od kad sam sklopio masinu.

Karb: pilotka 45 dva kruga šrafić, igla w7 na drugom zubu odozgo, glavna dizna 92 i pečurka najobičnija kineska...
Prenos: crvena malossi centralna, rolnice 3,3gr, kvačilo start na oko 6500rpm...

Prima gas odlično, nikad bolje nije bilo. Na svim otvorima gasa je dobar, reaguje momentalno, nigde trokiranja, gusenja itd. Start je super i tačno zavisi od otvora gasa koji se doda. Vidi se da ga je produženje prenosa tačno opteretilo koliko treba. Ne skače na zadnji ali lepo ubrzava. Kroz ubrzanje drži na 10 maksimum 10,5k. Top speed je tu negde oko stotke sa potrošenim remenom...

Ja sam prezadovoljan. Ostaje mi da nekako učvrstim onu pečurku i karb da bi ih rešio vibracija. Prirubnica je gumena pa karb skakuće po malo sa sve filterom. Jedina mana ovog čuda je što se toliko dere, da se svi do jednog okreću zamnom gde god da prodjem. Naravno, o potrošnji neću ni da pričam... :)

#584 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 20 March 2015 - 19:26

Stgao MVT... :) Naravno daleko od plug&play-a. Ajmo sad u analizu... Samo da prebacim slike.

#585 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci
  • VozimYamaha Aerox Rossi Replica

Posted 20 March 2015 - 22:02

cekam :1kokice:

#586 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 20 March 2015 - 22:24

Odlično, ajde da vidimo to pakovanje šta sadrži..

#587 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 20 March 2015 - 23:26

Prava stvar, ja sam se dvoumio izmedju arteka i mvt-a mama su sa tim dodatkom za svetla :)

#588 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 20 March 2015 - 23:31

Nadam se da je inner rotor a ne onaj obicni samo sa boljim punjenjem.. Kako li si nasao za 16mm radilicu to se pitam..

PS: Na kraju cemo imati 2 HE eaglea na forumu.. Taman da pokazemo kako kinezi mogu da idu.

Edited by bojan681, 20 March 2015 - 23:34.

#589 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 21 March 2015 - 22:19

Koji ceni kinezi? :P Jos malo pa ostade samo ram njihov. Jedva da uhvatim da se zabodem za kompjuter sve neka jurnjava tamo vamo...

Evo ga konacno... MVT Premium Digital Direct (mvt-dd23) Dolazi u drvenoj kutiji, zgodna za alatke i tako to. U pakovanju se nalazi narandzasti stator, ploca koja se srafi za blok motora i na koju se srafi stator, rotor, cdi, bobina, srafovi, crno-belo odstampano uputstvo za montiranje i 2 nalepnice...

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

#590 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 21 March 2015 - 22:49

Uh, jest dobra kutija :D
A ni paljenje nije za bacit :P

#591 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 21 March 2015 - 22:57

Znaci ipak sam bio u pravu za pickup. Nigde nikakve zice niti sta. CDI je sa 4 izvoda. Imamo znaci crnu-masa, crno-belu kill switch, narandzastu koja ide na bobinu i crno-crvenu za VN namotaj.

Posted Image

Posted Image

Dalje, izvodi rotora su 3+1 crveno-crna - VN namotaj, bela iz konektora ide u regler za svetla, zuta ide za punjenje i zeleno zuta je masa. Ima jos izvod sa te zeleno-zute na crnu tj. crni konektor...

Posted Image

Posted Image

bobina ima klasicno masu i ulaz sa cdi-a.

Posted Image

E sad, vezao sam sve kako treba i ostale su mi 2 zice sa instalacija na skuteru, to su one dve sa pick-up-a sto idu.

Krenuo da montiram plocu... cvrc glave srafova su bile malcice vece i malo prosirile rupe na ploci. Moralo je da se malo pobrusi da bi stator upao u svoje leziste...

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Dalje sam se uneo u analizu pa nisam toliko ni slikao... U svakom slucaju, klip u GMT, poravnao crticu na rotoru sa odgovarajucom na statoru, pritegao i to je to. Prikopcao onaj dzek od 3 kontakta, VN konektor i ostao mi crni sto je izvucen sa zeleno-zutog sa konektora.

Bobinu namontirao ali se tu sad javilo pitanje zbog cega ovaj ima 1 konektor a onaj fabricki ima 2. Dobro, masa na ovom mvt ide na sasiju a po fabrici je izvedena masa od nekud. Montirao kabli svecice i kapicu...

Motor upalio na drugu kurblu. Ok- radi.

#592 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 21 March 2015 - 23:05

Ne kontam kako okida ako nema pickup?

#593 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 21 March 2015 - 23:11

Medjutim, multimer na leru ocitava duplo veci broj obrtaja. Umesto 1500 on cita 3000. Srafovi sa gumicama vodene pumpe su problem jer su prekratki pa ne mogu da dosegnu onu belu plastiku u koju upadaju gumice. To cu morati da resim sa elektricnom vodenom pumpom. Provericu paljenje sutra stroboskopom i poslikacu jos malo. Za danas toliko. Motor prima gas kao blesav gotovo trenutno. Kad sve resim onda ide montaza C21 pa provera na cemu sam.

View Postbojan681, on 21 March 2015 - 23:05, said:

Ne kontam kako okida ako nema pickup?

Veruj mi da ne znam... Moguce da radi po nekom drugom principu. Kako je kod tebe to reseno?

#594 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 22 March 2015 - 00:23

Moj ima 2 izvoda, 1 pickup i 1 visoki napon. Da nisi podesio pogresno taj cdi il nesto drugo. Mozda ne okida dobro, ako multimetar pokazuje duplo vise to znaci da duplo vise varnica ima..

#595 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 22 March 2015 - 00:35

ne ne .. direct digital aludira na upravljanje sa VN kalemom... zbog toga baca dve varnice, nema pickup i nema kondenzator...

sad to upravljanje VN naponom je malo specifičnije, ali eto inovacija je....

dve varnice baca jer magnet ima jedan severni i jedan južni pol, pa kresne napon i sa jednim i sa drugim krajem,.. praktično baca varnicu i u DMT i u GMT.... nema to veze, podesi obrtomer kao da imaš dva cilindra... 2c-2p (2 cycle 2 pistons)

dobro je što imaš napon za pumpu i punjenje... možeš odmah da juriš električnu, nemoj se ne zamajavati sa mehaničkom, svakako će ti ona biti potencijalni problem na 13k

#596 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 22 March 2015 - 00:37

Znaci taj MVT ima izvode za svjetla i za punjenje akumulatora?

Edited by Lauda, 22 March 2015 - 00:37.

#597 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 22 March 2015 - 00:40

piše na shemi da ima... inače ta bela i žuta žica drugu svrhu i nemaju... a crna je kako sam video dodatni izvor za +12V za pumpu.. onda ti ne treba regler.. recimo imaš samo takmičarski setup paljenje i pumpu...

edit.. ne ne nisam dobro video , mora regler za +12V napon.

#598 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 22 March 2015 - 00:43

View PostLauda, on 22 March 2015 - 00:37, said:

Znaci taj MVT ima izvode za svjetla i za punjenje akumulatora?
Da da, ili jedan namotaj za svetla a drugi za pumpu ili acu (do50w). A moze i ventilator za AC! Nisam bio siguran al sam video slike iz onog uputstva gore..

Mama i tata ;)

#599 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 22 March 2015 - 00:45

View PostMario, on 22 March 2015 - 00:40, said:

piše na shemi da ima... inače ta bela i žuta žica drugu svrhu i nemaju... a crna je kako sam video dodatni izvor za +12V za pumpu.. onda ti ne treba regler.. recimo imaš samo takmičarski setup paljenje i pumpu...

edit.. ne ne nisam dobro video , mora regler za +12V napon.
Nisam ispratio, zasto regler ako daje konstantno 12v ?

#600 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 22 March 2015 - 00:46

Super stvar. Imas premium paljenje, dok mozes zadrzati sve fabricke funkcionalnosti oko struje :)

7 user(s) are reading this topic

0 members, 7 guests, 0 anonymous users